• „Consecințele mâniei sunt mult mai grave decât cauzele ei” - Marc Aureliu

Noutățile Editurilor Polirom și Cartea Românească la Gaudeamus 2015

Noutățile Editurilor Polirom și Cartea Românească la Gaudeamus 2015

 

Noutățile Editurilor Polirom și Cartea Românească la Târgul Internaţional Gaudeamus, 18–22 noiembrie 2015

 

Du-te şi pune un străjer, de Harper Lee
Traducere din limba engleză și note de Ariadna Ponta

La două decenii după evenimentele din ...Să ucizi o pasăre cîntătoare, Jean Louise Finch – mai cunoscută după poreclă ei, Scout – se întoarce în Maycomb, Alabama, să-și viziteze tatăl, pe Atticus, acum atins de bătrînețe și de boală. Pe fondul luptei pentru drepturile și libertățile civile care zguduie Sudul Statelor Unite, Jean Louise descoperă adevăruri tulburătoare despre familia sa, despre orașul în care a copilărit și despre oamenii care îi sînt dragi. Amintirile revin în valuri, iar valorile și opiniile ei sînt serios zdruncinate. Du-te și pune un străjer readuce în scenă multe dintre personajele romanului …Să ucizi o pasăre cîntatoare, surprinzând în chip magistral zbuciumul unei tinere și al unei lumi care trebuie să depășească iluziile trecutului. 

Cea mai aşteptată şi mai discutată apariție editorială a anului 2015, Du-te şi pune un străjer de Harper Lee este un roman memorabil, care conferă profunzime şi aduce o nouă înţelegere capodoperei ...Să ucizi o pasăre cîntătoare. În traducerea Ariadnei Ponta, disponibil și în ediție digitală, romanul va fi lansat la Tîrgul Internaţional de Carte şi Educaţie Gaudeamus, ediţia 22: sîmbătă, 21 noiembrie, ora 16.00, cu Aurora Liiceanu, Bedros Horasangian și Bogdan-Alexandru Stănescu.

 

Doi ani, opt luni şi douăzeci şi opt de nopţi, de Salman Rushdie
Traducere din limba engleză și note de Dana Crăciun

Într-o dimineață, grădinarul newyorkez Geronimo descoperă uluit că nu mai poate atinge pămîntul, că a început să leviteze. Jimmy Kapoor, un tînăr contabil ce-și dorește să devină autor de române grafice, e vizitat în miez de noapte de figură fantastică a unui supererou imaginat chiar de el. Tînără mondenă Teresa Saca dobîndește puterea de a lansa fulgere ucigătoare și o folosește din plin. Toate astea se întîmplă după o furtună devastatoare, care mătură Coasta de Est a Americii și deschide porțile ce leagă lumea oamenilor de cea a basmelor, de Tărîmul Fermecat. Astfel se prefigurează un nemaivăzut Război al Lumilor, o luptă între jinnii întunecați din lumea de sus și ființele umane, aparent neputincioase, de pe pămînt. 
   
„Istoria este neîndurătoare cu cei pe care îi abandonează și poate fi la fel de neîndurătoare și cu cei care o scriu.” (Salman Rushdie) 

„Rushdie este Şeherezada noastră. Cartea aceasta e o fantezie, un basm strălucitor.” (Ursula K. Le Guin)
Romanul va fi lansat la Tîrgul Internaţional de Carte şi Educaţie Gaudeamus, ediţia 22: sîmbătă, 21 noiembrie, ora 18.30, cu Florin Iaru, Marius Constantinescu și Bogdan-Alexandru Stănescu, la standul Editurii Polirom.

 

Ucenicul arhitectului, de Elif Shafak
Traducere din limba engleză şi note de Ada Tanasă

Nominalizat, chiar în anul apariţiei, la Walter Scott Historical Novel Prize, romanul Ucenicul arhitectului (traducere din limba engleză şi note de Ada Tanasă) e o poveste plină de culori şi de lumină, care se desfăşoară în neuitata vreme a sultanului Soliman Magnificul.
Romanul va fi lansat la Tîrgul Internaţional de Carte şi Educaţie Gaudeamus, ediţia 22: vineri, 20 noiembrie, ora 18.00, cu Daniela Zeca, Carmen Gavrilă şi Bogdan-Alexandru Stănescu, la standul Editurii Polirom.

 

Mistuiţi, de David Cronenberg
Traducere din limba engleza si note de Iulia Gorzo

Mistuiţi, fulminantul debut literar al renumitului regizor David Cronenberg, îi aduce în prim-plan pe Nathan şi Naomi, un cuplu modern de jurnalişti, a căror viaţă este atît de haotică, încît se întîlnesc doar în hoteluri. Ea scrie despre crime, el – despre intervenţii medicale speciale. Viaţa de cuplu le este mediată de internet, smartphone-uri, laptopuri şi camere video. Cei doi au, însă, în comun gustul pentru aventuri sexuale, în special cu subiecţii articolelor la care lucrează. În timp ce Naomi intervievează un celebru filosof francez suspectat că și-ar fi ucis soția și ar fi mîncat părți din trupul ei, Nathan face un reportaj despre un tratament medical obscur pentru cancerul de sîn, aplicat unei paciente superbe într-o clinică din Budapesta. Acolo descoperă îngrozit că a contractat o boală venerică numită boală lui Roiphe și gîndul că trebuie să-i explice totul lui Naomi îl terorizează. Căutînd un tratament, în minte i se ivește neîncetat întrebarea „Ce s-o fi întîmplat cu Roiphe?”, care deschide, aidoma unei chei, poarta spre o lume halucinantă, impregnată de erotism, în care virtualul pare să submineze constant realitatea, o lume extrem de plastică, amintind de filmele regizorului Cronenberg. Un roman tulburător şi înfricoşător.

Romanul va fi lansat la Tîrgul Internaţional de Carte şi Educaţie Gaudeamus, ediţia 22: vineri, 20 noiembrie, ora 17.30, cu Iulia Popovici, Mihai Fulger şi Bogdan-Alexandru Stănescu, la standul Editurii Polirom.

 

Balada tristei cafenele, de Carson McCullers 
Traducere din limbă engleză de Mirella Acsente și Maria Valer

De la povestirea Wunderkind, cu care scriitoarea născută în Georgia (SUA) debutează la 19 ani, și pînă la nuvela care dă titlul volumului, în Balada tristei cafenele se adună povești despre înfrîngere și durere înăbușită: iubiri pierdute, pasiuni care s-au stins sau nici n-au apucat bine să se nască, răzbunări care dau greș. Îmbibate de marea melancolie a Sudului american (chiar dacă nu se petrec toate acolo), poveștirile se alcătuiesc polifonic, ca o muzică a tristeților de oameni învinși de viață ori de dragoste: o adolescentă nu știe dacă mai vrea sau nu să fie toată viață pianistă; un bărbat își privește soția rătăcindu-și amintirile în alcool, dar rămîne, resemnat în furia lui mută, lîngă ea și lîngă copii; o femeie sălbatică și singuratică se îndrăgostește fulgerător și biata ei dragoste e nefericită... 
   
 „Proza lui Carson McCullers e ca un fruct copt, gata de cules: de la depărtare pare desăvîrșit, iar din apropiere e seducător în formele lui imperfecte. Autoarea folosește neîncetat spiritul romantic și imaginația cititorului, chemat să umple toate golurile rămase în urma condeiului.” (The New York Times
   
 „Sclipitoare și emoționantă, plină de umor și de poezie, Balada tristei cafenele s-a născut dintr-o minunată cunoaștere a puterilor ascunse care, puse în slujba binelui sau a răului, fac oamenii să fie oameni.” (Los Angeles Daily News
   
 „Înainte de orice, literatura lui Carson McCullers este remarcabilă prin curajul forței sale de invenție: fără să-și piardă calmul, demnitatea sau puterea de a iubi, ea e îndeajuns de îndrăzneață că să privească în față răul ce pîndește dintotdeauna umanitatea.” (V.S. Pritchett) 

 

Drumul către libertate. Autobiografia unei refugiate din Coreea de Nord, de Yeonmi Park
Traducere: Ioana Aneci

Yeonmi Park îşi spune pentru prima oară povestea uluitoare, cu demnitate, curaj şi uneori cu umor. Drumul către libertate este o mărturie despre forţa spiritului uman şi despre riscurile pe care suntem dispuşi să ni le asumăm ca să fim liberi. Yeonmi Park s-a născut în 1993 în Hyesan, Coreea de Nord, şi a crescut crezând că e normal să vadă cadavre în drum spre şcoală şi să fie atât de flămândă, încât să mănânce plante sălbatice. A fost învăţată să nu-şi exprime niciodată părerile şi i s-a spus că „Iubitul Conducător” poate să-i citească gândurile şi să o pedepsească pentru ele. La vârsta de 13 ani, după ce tatăl ei a fost condamnat la muncă silnică, Yeonmi şi familia ei au luat decizia disperată de a fugi din Coreea de Nord traversând fluviul îngheţat Yalu în China, unde au căzut însă în mâinile traficanţilor de persoane. După aproape doi ani de captivitate într-o lume la fel de brutală şi de periculoasă ca aceea pe care o părăsiseră, Yeonmi şi mama ei şi-au riscat din nou viaţa, străbătând deşertul Gobi şi orientându-se după stele în drumul lor spre libertate.

Sunt extrem de recunoscătoare pentru două lucruri: că m-am născut în Coreea de Nord şi că am scăpat din Coreea de Nord.” (Yeonmi Park)

  

Cei trei împărați. Trei veri, trei imperii și drumul către Primul Război Mondial, de Miranda Carter 
Traducere de Mihaela Negrilă 

La începutul secolului XX, Marea Britanie, Germania și Rusia erau conduse de trei veri: regele George al V-lea, kaizerul Wilhelm al II-lea și țarul Nicolae al II-lea. Rivalitățile personale și competiția lor pentru întîietate au dus la declanșarea unuia dintre cele mai distructive războaie din toate timpurile, care avea să inaugureze un nou capitol în istoria continentului. Miranda Carter descrie cu umor și acuitate personalitățile celor trei veri și viața de la curțile lor, dar schițează și un tablou al întregii belle epoque văzute prin ochii caselor regale, acea belle epoque care în 1918 era doar o amintire. Kaizerul a fost silit să abdice și a plecat în exil, iar țarul și copiii săi au fost uciși de revoluționarii bolșevici; singur regele George, cu sănătatea șubrezită, se mai află în fruntea poporului său sărăcit. Absolutismul monarhic în Europa a luat sfîrșit odată cu ei. 
   
În această carte inteligentă, amuzantă și instructivă Miranda Carter îmbină istorii dinastice și politice, într-o amplă descriere a drumului Europei către război.” (London Review of Books
   
În biografia celor trei monarhi, Miranda Carter a reușit să le descrie personalitățile în culori vii, oferindu-ne un portret interesant și imparțial.” (The Times Literary Supplement
 

 

Opere V. Crepusculul civil de dimineaţă, de Emil Brumaru
Prefaţă de Luminiţa Corneanu

Pe parcursul celor trei părţi, „Rezervaţia naturală de îngeri”, „Crepusculul civil de dimineaţă” şi „Istoria parfumului”, Emil Brumaru ne încîntă cu poezii mai vechi şi mai noi, însoţite de desene ale autorului. Îngerii, ciupercile, libelulele, fluturii, cafeaua şi, mai presus de toate, femeia aduc la viaţă poeme uneori încărcate cu umor, alteori cu tristeţe şi melancolie, de cele mai multe ori cu erotism, în celebrul stil brumarian fermecător. 

Volumul va fi lansat la Tîrgul Internaţional de Carte şi Educaţie Gaudeamus, ediţia 22: sîmbătă, 21 noiembrie, ora 14.00, cu Luminiţa Corneanu, Radu Vancu, Daniel Cristea-Enache şi George Onofrei.

 

Scriitorul şi Puterea sau despre puterea scriitorului, de Gheorghe Crăciun; Colecţia: Seria de autor „Gheorghe Crăciun”
Ediţie îngrijită de Carmen Muşat şi Oana Crăciun; Prefaţă de Caius Dobrescu

Seria de autor dedicată scriitorului Gheorghe Crăciun reuneşte atît lucrări de proză, eseistică, publicistică, teorie şi critică literară deja consacrate, cît şi volume inedite, rămase în manuscris în arhiva sa.

Cum să accepte Puterea ideea că scriitorul are dreptul de a pune întrebări nu doar lumii, ci şi celor care o conduc? Întrebările unui intelectual sînt întotdeauna incomode, insidioase, imprevizibile, delicate, neplăcute. Ele pretind răspunsuri. Iar Puterea ştie bine că există întrebări care vor rămîne tot timpul fără răspuns. Ea nu-şi poate deconspira esenţa, ea nu se poate invalida singură.” (Gheorghe Crăciun)

Volumul de faţă şi romanul Compunere cu paralele inegale, apărut în cadrul seriei de autor „Gheorghe Crăciun”, vor fi lansate la Tîrgul Internaţional de Carte şi Educaţie Gaudeamus, ediţia 22: duminică, 22 noiembrie, ora 12.00, cu Carmen Muşat, Mircea Martin, Cristian Teodorescu, Caius Dobrescu, Paul Cernat şi Ovidiu Şimonca.

 

Villa Margareta, de Doina Jela

În romanul Doinei Jela ficţiunea şi realitatea se contopesc într-o poveste emoţionantă şi tulburătoare. Poveştile personajelor se întretaie, legături nebănuite ies la iveală, iar micile istorii personale se prelungesc pînă în prezent şi compun istoria mare a ultimului sfert de veac, avînd în centru Villa Margareta, un loc al pasiunii înflăcărate, dar şi al marilor dezamăgiri.

Romanul va fi lansat la Tîrgul Internaţional de Carte şi Educaţie Gaudeamus, ediţia 22: sîmbătă, 21 noiembrie, ora 15.30, cu Brînduşa Armanca, Nicoleta Savin, Ilinca Tomoroveanu şi George Onofrei.

 

Războiul Mondial al Fumătorilor, de Marin Mălaicu-Hondrari

Constantin, „orfan cu părinţi”, renunţă la viaţa lui confortabilă din România şi pleacă să trăiască în Camarile, un soi de Cuba a fumatorilor, unde aceştia primesc azil politic. De aici îşi rememorează viaţa, de-a lungul căreia marca ţigărilor fumate se tot schimbă odată cu femeile pe care le iubeşte. Dar ironia sorţii face ca el să se îndrăgostească nebuneşte de o nefumătoare...

Războiul Mondial al Fumătorilor va fi lansat la Tîrgul de Carte şi Educaţie Gaudeamus, ediţia 22: sîmbătă, 22 noiembrie, ora 18.00. Invitați: Ana Dragu, Dan Coman şi Lucian Dan Teodorovici.

 

Lîna de aur. Călătorii şi călătoriile în literatura română, de Mircea Anghelescu
Colecţia: Critică şi Istorie literară

Lîna de aur prezintă literatura românească de călătorii din secolele al XIX-lea – al XX-lea, adică din faza modernă a culturii şi literaturii române. Între Orient şi Occident, se desfăşoară istoria călătorilor români şi a literaturii care consemnează călătoriile lor.

Volumul va fi lansat la Tîrgul Internaţional de Carte şi Educaţie Gaudeamus, ediţia 22: vineri, 20 noiembrie, ora 15.00, cu Răzvan Voncu, Daniel Cristea-Enache şi George Neagoe.

 

Imperiul fetelor bătrîne, de Liliana Corobca

Misteriosul Imperiu al fețelor bătrîne își așteaptă regina. Va reuși oare Rafira Sic să treacă toate probele că să ajungă în vîrful ierarhiei? Glosări tulburătoare pe marginea ideii de singurătate, interpretări surprinzătoare, experiențe inițiatice, situații duse la limită, planuri iluzorii și speranțe deșarte conturează imaginea unei categorii cu totul ignorate, uitate sau disprețuite de societate. În spatele unei expresii oximoronice, al unei etichete aplicate cu maliție, se ascunde „fata bătîină”, iar de această dată i se dă cuvîntul, în pofida fantasmelor, bovarismelor, idealismelor cu care se îmbată. Nu mai este personajul secundar și prăfuit, adesea malefic, din poveștile clasice, acum are rolul de primadonă. 

Roman realist crud cu o aură de umor sau roman fantastic cu accente de parabolă, subintitulat ironic „roman sentimental”, noua carte a Lilianei Corobca, sub vălul paşnic al inocenţei, se constituie într-un rechizitoriu la adresa lumii de azi. O lume tot mai agresivă şi mai lipsită de empatie.

M-am apucat de această carte în 2005 și a fost și este unica poveste cu care mi-a plăcut să mă identific pînă acum, singura pe care nu doream s-o ofer niciunui cititor. Închei cu ea un ciclu; cartea are, de altfel, multe în comun cu romanul de debut, mai ales tema singurătății. De ani de zile îmi spuneam că nu pot publica așa ceva pînă cînd nu mă mărit. Și acum, cînd bărbatul drag este atît de aproape, simt că trebuie să las această piele fermecată și să îmi asum personajul viitorului roman. Următoarea femeie. Am ieșit din această experiență îndelungată mai puternică, mai optimistă, mai veselă. Sper să li se întîmple ceva similar și cititorilor mei. Lectură frumoasă!” (Liliana Corobca) 

Romanul va fi lansat la Tîrgul Internaţional de Carte şi Educaţie Gaudeamus, ediţia 22: duminică, 22 noiembrie, ora 14.30, cu Radu Aldulescu, Marius Miheţ şi George Neagoe.

 

 

Evenimente Polirom și Cartea Românescă

Joi, 19 noiembrie
Ora 18.00
Varujan VOSGANIAN, Cartea poemelor mele nescrise
Invitați: Răzvan VONCU, Marian DRĂGHICI
Moderatoare: Claudia FITCOSCHI
 
Vineri, 20 noiembrie
Ora 14.00
Andrei DOBOȘ, Valea rea
Invitat: Bogdan-Alexandru STĂNESCU
Moderatoare: Ana-Maria TĂBÂRCĂ
 
Ora 15.00
Mircea ANGHELESCU, Lîna de aur. Călătorii și călătoriile în literatura română
Invitați: Răzvan VONCU, Daniel CRISTEA-ENACHE
Moderator: George NEAGOE
 
Ora 16.30
George NEAGOE, Mizantropul optimist. George Călinescu și (de)stalinizarea României
Invitați: Ion Bogdan LEFTER, Caius DOBRESCU
Moderatoare: Ana-Maria TĂBÂRCĂ
 
Ora 17.00
Scene din Omul din care a fost extras răul, de Matei VIŞNIEC, în lectura actorilor: Dorina CHIRIAC, Raluca APRODU şi Alexandru BOGDAN
Regia: Alexandru NAGY
Invitat: Ion Bogdan LEFTER
Moderator: George ONOFREI
 
Ora 17.30
David CRONENBERG, Mistuiți
Invitați: Iulia POPOVICI, Mihai FULGER
Moderator: Bogdan-Alexandru STĂNESCU
 
Ora 18.00
Elif SHAFAK, Ucenicul arhitectului
Invitate: Daniela ZECA, Carmen GAVRILĂ
Moderator: Bogdan-Alexandru STĂNESCU

Ora 18.30
Vartan ARACHELIAN, La capătul nopţii
Invitaţi: Irina Margareta NISTOR, Alexandru BINDEA
Moderator: George ONOFREI
 
Sâmbătă, 21 noiembrie
Ora 11.00
Conferință Michel VERGÉ-FRANCESCHI & Anna MORETTI pornind de la volumul O istorie erotică a curţii de la Versailles
Lansare de carte
Invitați: Fabien FLORI, Christian DERVELOY, Adrian CIOROIANU, Nicolae CONSTANTINESCU, Adrian ȘERBAN
Moderatoare: Mihaela DEDEOGLU
*Evenimentul va avea loc în Sala Cupola.
 
Ora 12.00
Bogumił LUFT, Românii în goana după happy-end
Invitați: Agnieszka SKIETERSKA, Luca NICULESCU, Ovidiu ȘIMONCA
Moderator: Adrian ȘERBAN
 
Ora 13.00
Iulian CIOCAN, Iar dimineața vor veni rușii
Invitați: Matei MARTIN, Marius MIHEȚ
Moderator: Adrian BOTEZ
 
Ora 13.30
Daniel DAVID, Psihologia poporului român. Profilul psihologic al românilor într-o monografie cognitiv-experimentală
Invitați: Mircea FLONTA, Călin FELEZEU
Moderator: Adrian ȘERBAN
 
Ora 14.00
Emil BRUMARU, Opere V. Crepusculul civil de dimineață
Invitați: Luminița CORNEANU, Radu VANCU, Daniel CRISTEA-ENACHE
Moderator: George ONOFREI
 
Ora 15.00
Aurora LIICEANU, Dragostea cea veche îți șoptește la ureche. Primele iubiri
Invitați: Virginia COSTESCHI, Luca NICULESCU
Moderator: Adrian ȘERBAN
 
Ora 15.30
Doina JELA, Villa Margareta
Invitate: Brînduşa ARMANCA, Nicoleta SAVIN, Ilinca TOMOROVEANU
Moderator: George ONOFREI
 
Ora 16.00
Carte-eveniment, Harper LEE, Du-te și pune un străjer
Invitați: Aurora LIICEANU, Bedros HORASANGIAN
Moderator: Bogdan-Alexandru STĂNESCU
 
Ora 16.30
Eugen NEGRICI, Sesiunea de toamnă
Invitaţi: Simona SORA, Florina PÎRJOL, Vasile SPIRIDON
Moderator: George NEAGOE
 
Ora 17.00
Robert ȘERBAN, Puțin sub linie
Invitat: Marius CHIVU
Moderatoare: Miruna VLADA
 
Ora 17.30
Daniel VIGHI, Trilogia Corso
Invitați: Caius DOBRESCU, Ovidiu ȘIMONCA
Moderator: George ONOFREI
 
Ora 18.00
Marin MĂLAICU-HONDRARI, Războiul Mondial al Fumătorilor
Invitați: Ana DRAGU, Dan COMAN
Moderator: Lucian Dan TEODOROVICI
 
Ora 18.30
Carte-eveniment, Salman RUSHDIE, Doi ani, opt luni și douăzeci și opt de nopți
Invitați: Florin IARU, Marius CONSTANTINESCU
Moderator: Bogdan-Alexandru STĂNESCU

 

Duminică, 22 noiembrie
Ora 12.00
Seria de autor GHEORGHE CRĂCIUN
Compunere cu paralele inegale
Scriitorul și Puterea

Invitați: Carmen MUȘAT, Mircea MARTIN, Cristian TEODORESCU, Caius DOBRESCU, Paul CERNAT
Moderator: Ovidiu ȘIMONCA
 
Ora 13.00
Șerban ALEXANDRU, Un înger, un cîine, o imagine
Invitați: Simona POPESCU, Alistair Ian BLYTH
Moderator: Lucian Dan TEODOROVICI
 
Ora 13.30
Cosmin PERȚA, În urmă nu mai e nimic
Invitați: Florina PÎRJOL, Bogdan-Alexandru STĂNESCU
Moderator: Adrian BOTEZ
 
Ora 14.00
Daniel PUIA-DUMITRESCU, O istorie a Cenaclului de Luni
Invitați: Ion Bogdan LEFTER, Romulus BUCUR
Moderator: George NEAGOE
 
Ora 14.30
Liliana COROBCA, Imperiul fetelor bătrîne
Invitați: Radu ALDULESCU, Marius MIHEȚ
Moderator: George NEAGOE
 
Ora 15.00
Radu ALDULESCU, Istoria Regelui Gogoșar
Invitați: Bianca BURȚA-CERNAT, Alina PURCARU, Bogdan-Alexandru STĂNESCU
Moderatoare: Ana-Maria TĂBÂRCĂ
 
Ora 15.30
Dan STANCA, Ghetsimani ʹ51
Invitat: Marius MIHEȚ
Moderatoare: Ana-Maria TĂBÂRCĂ

Laura Câlțea

Laura Câlțea

Cititoare împătimită, m-am apucat de scris din nevoia de a împărtăși frumusețea adunată în cărți. Mai multe despre mine aici.


Articole asemănătoare

Casa editorială ART la Bookfest 2019: peste 100 de noutăți

Editurile Vlad și Cartea cu Genius, Arthur, Youngart, Grafic, ART și Paladin, parte a Grupului Editorial ART, vă invită la cea de-a XIV-a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest, în perioada 29 mai – 2 iunie 2019.

Cel mai bun cheesecake făcut acasă

„Cartea regală de bucate” a Principesei Margareta este foarte interesantă combinație între povești despre oameni și mâncăruri speciale, o carte frumos ilustrată și o rețetă foarte bună și ușoară a celui mai bun cheesecake făcut în casă: New York Cheesecake.

Noutăți literare 20-26 iunie 2016

Noutăți editoriale și articole literare ale săptămânii 20-26 iunie.

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu