• „Ce mare mângâiere să ai cui arăta câte ceva care e de văzut! Și pe urmă să taci” - Virginia Woolf

Noutățile Publica la Gaudeamus 2018

Noutățile Publica la Gaudeamus 2018

Anul acesta, de miercuri până duminică (14 – 18 noiembrie), se desfășoară târgul de carte GAUDEAMUS. Editura Publica va fi prezentă la parterul pavilionului central de la Romexpo, vizavi de intrarea principală, la standul 11; programul de vizitare este între orele 10:00 – 20:00.

Discountul cărților în perioada târgului, atât la stand, cât și pe site va fi de 20% din prețul de bază al cărților disponibile, discount aplicat inclusiv noutăților editoriale. Iată care sunt noile titluri de anul acesta de la Editura Publica. 

BEHAVE. Biologia ființelor umane în ipostazele lor cele mai bune și cele mai rele

După o elaborare de peste un deceniu, această carte revoluționară este încercarea ieșită din comun a lui Robert Sapolsky, profesor de biologie și neurologie la Stanford University și deținătorul distincției MacArthur Foundation Genius Grant, de a explica de ce facem lucrurile pe care le facem. Rezultatul este una dintre cele mai orbitoare sinteze încercate vreodată a cunoștințelor științifice despre comportamentul omenesc, o grandioasă retrospectivă care unifică o diversitate de discipline, ca să ofere o perspectivă subtilă și nuanțată asupra cauzelor care ne determină, în ultimă instanță, să facem lucrurile pe care le facem… spre bine ori spre rău.

CÂND. Secretele științifice ale momentului perfect

Toți știm că alegerea momentului perfect este crucial, dar nu cunoaștem prea multe despre acest lucru în sine. Viețile noastre sunt un șir neîntrerupt de decizii de tip ,,când”: când să înființăm o afacere, să programăm un curs, să începem o relație serioasă. Cu toate acestea luăm astfel de decizii pe baza intuiției și la întâmplare. Deseori presupunem că alegerea momentului perfect este o artă, dar Daniel Pink ne demonstrează contrariul.

Cea mai recentă carte semnată de Pink distilează studii și date de ultimă oră, sintetizându-le într-o narațiune ușor de parcurs, plină de povești irezistibile și sfaturi practice, care le oferă cititorilor observații pătrunzătoare despre cum să trăim și să muncim în mod optim pentru a avea succes.

PÂNĂ SĂ-ȚI DAI SEAMA. Motivele inconștiente pentru care facem ceea ce facem

John Bargh, cel mai important expert mondial în domeniul minții inconștiente, prezintă o carte care ne oferă o înțelegere cu totul nouă a proceselor noastre mentale.

Spunând anecdote personale cu un entuziasm molipsitor și făcând dezvăluiri surprinzătoare și încântătoare, John Bargh îl poartă pe cititor prin laboratoarele sale de la New York University și Yale, unde el și colegii săi au descoperit modul în care inconștientul ne ghidează comportamentul, obiectivele și motivațiile în arii precum relațiile cu alte rase, parentingul, afacerile, comportamentul de consum și dependența. El ne dezvăluie ceea ce știe acum știința despre influența omniprezentă a minții inconștiente asupra persoanelor cu care alegem să avem întâlniri romantice sau pe care le votăm, asupra lucrurilor pe care le cumpăram, locurilor în care trăim, rezultatelor pe care le avem la teste sau la interviurile pentru joburi.

Noutățile seriei VICTORIA BOOKS sunt biografiile lui Freddie Mercury, Jürgen Klopp și a genialului pilot de Formula 1 – Ayrton Senna.

FREDDIE MERCURY. O biografie intimă scrisă de omul care l-a cunoscut cel mai bine

Peter Freestone a fost asistentul personal al lui Freddie Mercury. Cei doi s-au împrietenit pe loc în 1979, Peter devenind repede asistentul personal al superstarului; a locuit cu el la Londra, München şi New York, fiindu-i alături în ceasul morţii, în 1991.

De la nume celebre ca Elton John, Kenny Everett, Elizabeth Taylor şi Rod Stewart, la armata nevăzută de iubiţi, oameni de casă şi pierde-vară, Peter Freestone i-a văzut şi i-a cunoscut pe toţi cei care au jucat un rol în tragicomedia care a fost viaţa lui Freddie Mercury. Freestone nu se dă înapoi atunci când vrea să dezvăluie adevărul din spatele mai multor zvonuri scandaloase.

KLOPP. Fotbal în ritm de heavy metal

Stilul spectaculos de fotbal al lui Liverpool și pasiunea lui Klopp, aflat pe marginea terenului, încântă și provoacă invidie deopotrivă. Biografia semnată de Raphael Honigstein, expertul numărul unu din Marea Britanie în fotbalul german, ne duce în spatele scenei la Liverpool, Mainz și Dortmund prin accesul exclusiv la prietenii, familia, colegii și jucătorii lui Klopp, pentru a spune povestea completă a carierei lui Jürgen Klopp.

Valentin Protopopescu: Kloppo, după cum e supranumit gurú-ul de astăzi al lui Liverpool, este genul de om care, intrat în încăpere, nu poate să nu atragă atenția. Înalt, blond şi bărbos, cu o dantură pantagruelică și un râs hohotitor, contaminează pe oricine cu veșnica lui bună dispoziție. El are un cuvânt blând pentru oricine, se pozează cu orice suporter, discută de la egal la egal cu îngrijitorul gazonului și cu femeia de serviciu. În partidă însă este capabil să provoace o adevărată explozie în rândul suporterilor, generând un cataclism vocal ce conduce echipa la victorie. Jürgen Klopp are această admirabilă capacitate de a electriza mulțimea și de a o duce pe un drum optimist, generator de energie şi vitalitate.

AYRTON SENNA. Povestea completă

Christopher Hilton relatează întreaga poveste a lui Senna, de la copilăria îmbelșugată din Brazilia, până la accidentul fatal din 1994. O istorie cuprinzătoare, în ritm alert, a unei vieţi extraordinare, care se adresează atât publicului larg, cât şi fanilor lui Senna.

Ceea ce l-a diferenţiat pe Senna de ceilalţi piloţi a fost că, și la niște viteze uriașe, era capabil să facă lucruri care rămân extraordinare şi acum. Într-un fel, totul i se revela cu încetinitorul, atât de încet, încât prin capacităţile sale mentale putea juca rolul unui aparat care înregistrează datele, putând să-și amintească maniera în care se comportase mașina. Era un dar, iar când oameni cu experienţă în lumea motorsportului erau confruntaţi cu asta pentru prima oară, nu le venea să creadă.

Alte titluri publicate recent:

POVESTEA ORIGINILOR – excelenta carte de știință semnată de fascinantul istoric David Christian despre istoria mare a lucrurilor.

FACTFULNESS – cartea despre starea lumii în care trăim este deja un mega-hit, după 6 luni de la lansarea în limba engleză; ne bucurăm că și ediția în limba română contribuie la succesul acestui bestseller.

POWERED BY STORYTELLING – de la Murray Nossell, pe care l-am cunoscut anul trecut la conferința The Power of Storytelling, a lansat anul acesta cartea care ne învață cum să ne prezentăm povestea pentru a comunica mai bine în afaceri.

CUM SĂ DAI LOVITURA – cea mai recentă carte semnată de Gary Vee, din care atât antreprenorii, cât și cei care se ocupă de comunicarea prin social media a companiilor din care fac parte, au ce învăța.

DE CE MÂNCĂM ANIMALE – cartea de nonficțiune semnată de Jonathan Safran Foer nu se dezice de la stilul autorului: scriitură emoționantă, bine documentată, deșteaptă, cu un mesaj puternic care schimbă vieți (în bine). La fel ca restul cărților lui de ficțiune, această carte a fost ecranizată recent într-un documentar care rulează momentan în cadrul marilor festivaluri de film.

TU, COPILUL TĂU ȘI ȘCOALA – cartea lui Sir Ken Robinson și Lou Aronica, adresată de această dată părinților, în principal.

DILEMA OMNIVORULUI – ediția pentru tinerii cititori – este a doua carte din seria YOUNGSTER.

De asemenea, recent a fost reeditat GRIT – cu o postfață nouă, JEFF BEZOS ȘI EPOCA AMAZON și KITCHEN CONFIDENTIAL.Articole asemănătoare

Noutăți literare 2-8 octombrie 2017

Noutățile literare ale săptămânii 2-8 octombrie.

Editura Polirom la Gaudeamus 2018

Editura Polirom va participa în perioada 14-18 noiembrie 2018 la cea de-a XXV-a ediţie a Târgului Internaţional de Carte „Gaudeamus” – Carte de învăţătură cu aproximativ 1500 de titluri.

Noutăți literare 29 ianuarie-4 februarie 2018

Noutățile literare ale săptămânii 29 ianuarie-4 februarie 2018.

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu