• „Ce mare mângâiere să ai cui arăta câte ceva care e de văzut! Și pe urmă să taci” - Virginia Woolf

Noutățile pregătite de Grupul Editorial Humanitas pentru toamna literară 2018

Noutățile pregătite de Grupul Editorial Humanitas pentru toamna literară 2018

Orice faptă frumoasă care intră în lume fără să fi existat până atunci poartă numele de „creație”. Când creatorul își termină opera, după cum se știe, face un pas înapoi și o contemplă. Îi place. Așa facem și noi, cei de la Humanitas, acum, în pragul toamnei. Strângem recolta de peste an, întindem pe o masă cărțile care până atunci nu existaseră și ne bucurăm, privindu-le, de minunățiile care urmează să intre în lume, în lunile ce vin, sub sigla „Humanitas”.

Humanitas pregătește peste optzeci de titluri noi pentru această toamnă, în celebrele sale colecții și serii de autor, cărți ale autorilor români și ediții în limba română ale celor mai râvnite cărți apărute recent în lume. Invităm cititorii să descopere titlurile-eveniment ce vor fi publicate la Humanitas, Humanitas Fiction și Humanitas Junior în lunile septembrie și octombrie.

 

NOUTĂȚI HUMANITAS

 

Autori români

Ioan Stanomir – LA CENTENAR. RECITIND SECOLUL ROMÂNIEI MARI
Seria cărților dedicate Centenarului Marii Uniri 
„«Luciditatea patriotică» e, cred, sintagma care se repetă cel mai frecvent în această recitire sintetică pe care Ioan Stanomir o face secolului României Mari. Începând cu Declaraţia de la Alba Iulia din 1918 şi încheind cu rezistenţa anilor 2017–2018, Ioan Stanomir construieşte, cu junimistă pasiune a moderaţiei, id est exact cu luciditatea patriotică pe care şi‑o asumă ca imperativ, o naraţiune de o extraordinară claritate istorică şi morală a României din ultimul secol, cu bunele şi relele ei.“ (Radu Vancu)

 

Lucian Boia – DE LA DACIA ANTICĂ LA MAREA UNIRE, DE LA MAREA UNIRE LA ROMÂNIA DE AZI
Seria cărților dedicate Centenarului Marii Uniri 
„Încerc să înfăţişez, cât pot de echilibrat, problema alcătuirii României (din părţi asemănătoare, însă distincte). Mai e o întrebare care nu poate fi ocolită. Avem o ţară (aproape) întregită. Ce am făcut însă cu ea? Ce facem cu ea în prezent? Cât suntem de capabili să înfruntăm viitorul? Să recunoaştem deschis cum stau lucrurile, altminteri nu ne vom îndrepta nicicând. România nu arată deloc bine: e afectată de mari întârzieri şi de mari dereglări. Toate acestea, adunate, ar putea genera un amestec exploziv, de natură să pună în pericol inclusiv construcţia naţională. La 100 de ani de la Marea Unire, avem datoria să ne reparăm ţara.“ (Lucian Boia)

 

Horia-Roman Patapievici – ANII URII
Serie de autor
„Atacul împotriva statului de drept din 2012 a fost opera câtorva scelerați. Dar susținerea lui de către majoritatea populației nu poate fi explicată prin faptul că și majoritatea ar fi fost scelerată (pentru că nu era), ci prin atragerea ei la un consens în jurul răului, pe care scelerații au descoperit că îl pot obține dacă reușesc să îi asmută pe oameni unii împotriva altora prin ură. Arma politică prin care majoritățile au fost făcute să creadă în 2012 că ura față de Traian Băsescu justifică distrugerea statului de drept a fost ura. Tot prin ea a fost azi obținută tăcerea majorității populației față de distrugerea pas cu pas a independenței justiției. Marea invenție politică a acestor oameni a fost învrăjbirea oamenilor prin ură. Din acest motiv am numit epoca în care am intrat treptat din 2007 încoace, și în care continuăm să trăim, anii urii. Și tot așa mi-am intitulat cartea în care am făcut cronica anilor ei de început: Anii urii.“ (Horia-Roman Patapievici)

 

Andrei Pleșu – PE MÂNA CUI SUNTEM? MICĂ ANTOLOGIE A TRAGICOMEDIEI ROMÂNEȘTI
Serie de autor
„Cine acceptă postura de gazetar acceptă un soi de prizonierat. Ești condamnat la «actualitate», adică la ghiveciul conjunctural al știrilor de ultimă oră. M‑am plâns și mă tot plâng de această nemiloasă soartă. Să ai 70 de ani și să fii «arestat»în politichia de doi bani a unor personaje despre care, în condiții normale, n‑ai fi știut că există. Ai încă multe de citit, mai ai, poate, și câteva proiecte, dar te lași bătut de toate vânturile unui cotidian în același timp nătâng, ridicol și, vai, periculos. Vrei, nu vrei, dai cu nasul, clipă de clipă, de tot soiul de «românași» mândri, ajunși la putere fără nici o «împuternicire» interioară, fără nici o «vrednicie», fără nici o performanță profesională consistentă.“ (Andrei Pleșu)

 

Radu Paraschivescu – „ORICE OM ÎI ESTE TEAMĂ“ (PSD ÎN DOI ANI ŞI TREI PREMIERI)
Serie de autor 
O veste bună: în curând se vor fi împlinit doi ani de la alegerile legislative din 2016. Şi o veste proastă: ne mai aşteaptă doi. În timp ce supravieţuim, cei care mai suntem pe aici, n-ar fi rău să vedem cum arată, în fapte şi declaraţii, cei care ne fac agenda. Cum se văd şi cum ne văd. Cum acţionează şi cum se exprimă. Orice om îi este teamă poate fi citit ca un tratat de rele practici politice, economice, financiare şi – ei bine, da – retorice. Altfel spus, o carte care trebuie aşezată sub semnul lui „Aşa nu“ şi care explică de ce e bine să fim pregătiţi pentru noi decepţii.

 

Gabriel Liiceanu – ÎNDREPTARUL BUNULUI MURITOR
Colecția Filozofie/Eseu
Paginile cărții lui Gabriel Liiceanu pot fi încadrate într‑o epică a ideilor. Volumul e alcătuit din douăsprezece „povești“ care ar putea face parte din recuzita fundamentală a oricăruia dintre noi dispus să încerce să străvadă cât de cât sensul marii povești pe care o trăiește din clipa în care intră în lume. La acest a înțelege viața și capcanele ei trimite până la urmă întregul volum.

 

Ioana Pârvulescu – DIALOGURI SECRETE. CUM SE ROAGĂ SCRIITORII ȘI PERSONAJELE LOR
Serie de autor
„Literatura este locul în care intimitatea se dezvăluie şi se dăruieşte celor din jur. Asemenea Tatălui din versetul biblic, cititorul vede în ascuns. În această carte, cortina se ridică de pe cuvintele spuse în mare taină: scriitorii se roagă (în pagini de jurnal) și personajele lor se roagă (în ficțiune, în proză, în poezie). Adunate laolaltă, cuvintele cele mai sincere și mai puternice li se transformă într‑un teribil spectacol al omenescului, în momente pline de dramatism.“ (Ioana Pârvulescu)

 

Andreea Răsuceanu – O FORMĂ DE VIAȚĂ NECUNOSCUTĂ
Seria 821.135.1 – Scriitori români contemporani 
„Prozatoare a prezentului, în aceeași măsură ca și evocatoare a trecutului, Andreea Răsuceanu știe să dea viață personajelor și lasă să se vadă,  sub narațiunea plină de culoare, desenul subtil al destinelor, meditația profundă despre generații, viață și moarte. O carte frumoasă, în care plăcerea de a trăi e permanent  însoțită de o subtilă melancolie.“ (Gabriela Adameșteanu)

 

Radu Vancu – TRANSPARENȚA
Seria 821.135.1 – Scriitori români contemporani 
În Sibiul de la finalul anilor ‘90, un student la Litere, îndrăgostit de poezie și terifiat de strania proprietate a corpului său de a deveni transparent de la orice exces de spaimă sau de plăcere, se îndrăgostește de Mega, colega lui de an. Care, cu toate că se dovedește a fi fiica unui general de Securitate și patron de joc piramidal, e la rândul ei dependentă de literatură. Obsedată de transparență și de lumină, iubirea lor se mișcă prin medii infestate iremediabil cu morbii violenței și ai destrucției: literatura, alcoolul, masoneria bizară a unui local („subpământa”) numit Graalaj, rețeaua securist-ezoterică a tatălui fetei, Sibiul însuși.

 

Autori străini

Bill Browder – ALERTĂ ROȘIE. CUM AM DEVENIT INAMICUL PUBLIC NUMĂRUL UNU AL LUI PUTIN (trad. Dana Georgescu)
Colecția Istorie 
La sfârșitul anilor 1990, Bill Browder e cel mai mare investitor de portofoliu în Rusia. În paralel, pornește o campanie împotriva marii corupții și a oligarhilor. Inițial folosită de Putin pentru a‑și consolida puterea, campania îl aduce pe inițiator în conflict cu Kremlinul. Izgonit din Rusia, Browder va fi condamnat în lipsă la închisoare pentru o pretinsă evaziune fiscală. În 2008, Serghei Magnițki, unul dintre avocații săi, este arestat; avea să moară în închisoare. Promovat de Bill Browder, așa‑numitul Magnitsky Act, adoptat de Congresul SUA în 2012 și extins în 2016, îi sancționează pe oficialii ruși implicați în dosar și fixează cadrul măsurilor împotriva celor care încalcă drepturile omului. Fapt grăitor, dorința ca autoritățile ruse „să‑l audieze“ pe Browder va fi exprimată de Putin la întâlnirea cu Donald Trump din iulie 2018.
Alertă roșie, exactă ca un rechizitoriu și palpitantă ca un roman polițist, este o mărturie esențială pentru epoca noastră.

 

Robert D. Kaplan – CUCERIREA MUNŢILOR STÂNCOŞI. CUM DETERMINĂ GEOGRAFIA ROLUL AMERICII ÎN LUME (trad. Dan Horaţiu Popescu)
Colecția Istorie 
Carte câștigătoare a Premiului Now Read This Book Club acordat de PBS NewsHour și The New York Times (septembrie 2018).
La volanul unui automobil, Robert D. Kaplan străbate imensa întindere a Statelor Unite, căutând amprenta geografiei asupra destinului de mare putere al ţării sale. O geografie permanent împletită cu istoria celor ce‑au clădit naţiunea americană: începând cu pionierii care s‑au aventurat spre vestul continentului în secolul al XIX‑lea şi culminând cu câţiva importanţi preşedinţi ai SUA – James Buchanan, Abraham Lincoln sau Theodore Roosevelt. Transformarea mentalităţii de cuceritori într‑o adevărată cultură a frontierei a dus la dezvoltarea spiritului comunitar şi a pragmatismului american, chemate astăzi să răspundă provocărilor unei lumi globalizate, în care focarele de conflict sunt din ce în ce mai numeroase şi mai greu de stăpânit.

 

Thierry Wolton – O ISTORIE MONDIALĂ A COMUNISMULUI. ÎNCERCARE DE INVESTIGAȚIE ISTORICĂ. VOL. I: CU PUMNUL DE FIER: CĂLĂII (trad. Adina Cobuz, Wilhelm Tauwinkl, Emanoil Marcu, Vlad Russo, Mariana Piroteală, Marieva Ionescu, Anca Ionescu și Elena Ciocoiu) Cu o prefaţă a autorului la ediţia românească
Colecția Istorie 
Jurnalistul, scriitorul și istoricul francez Thierry Wolton (n. 1951) e preocupat în mod special de istoria regimurilor comuniste, de Războiul Rece și de influența sovietică în Occident (la Humanitas au mai apărut KGB‑ul în Franța și KGB‑ul la putere: Sistemul Putin). Trilogia O istorie mondială a comunismului este cea mai amplă întreprindere de acest gen (peste 3.300 de pagini) și explică sistemul comunist din perspectiva celor trei mari actori ai săi: călăii (vol. I), victimele (vol. al II‑lea) și complicii (vol. al III‑lea). Toate cele trei volume se află în curs de publicare la Editura Humanitas, urmând să apară în toamna 2018, 2019, respectiv 2020.

 

Hannah Arendt  – VIAȚA SPIRITULUI. VOL. 1: GÂNDIREA (trad. S.G. Drăgan)
Colecția Filozofie/Eseu
În 1973, Hannah Arendt, unul dintre cei mai străluciţi și mai originali gânditori politici ai secolului XX a devenit prima femeie care a conferenţiat la prestigioasele Gifford Lectures, o serie anuală de conferinţe iniţiată în 1888, care urmărea „să promoveze și să răspândească studiul teologiei naturale în sensul cel mai larg al termenului“, îmbinând știinţa, filozofia și spiritualitatea. Pregătindu‑le pentru publicare, Hannah Arendt și‑a extins ulterior prelegerile, însă nu a apucat să ducă lucrul la bun sfârșit – cartea despre „Viaţa spiritului“ ar fi urmat să conţină trei volume: Gândirea, Voirea, Judecarea, dar, până la moartea sa bruscă în 1975, a reușit să le finalizeze doar pe primele două, publicate postum, în 1978, sub titlul The Life of the Mind. The Groundbreaking Investigation on How We Think.

 

Richard Dawkins – CANDELĂ DE‑O CLIPĂ‑N ÎNTUNERIC. VIAŢA MEA ÎN LUMEA ŞTIINŢEI (trad. Elena Drăguşin‑Richard) 
Colecția Știință
Richard Dawkins, considerat unul dintre cei mai renumiţi oameni de ştiinţă ai timpului nostru, a adus contribuţii importante în biologia evoluţionistă şi a stimulat interesul cititorilor săi pentru ştiinţă. Candelă de‑o clipă‑n întuneric este continuarea firească şi mult aşteptată a bestsellerului memorialistic O curiozitate fără margini – anii copilăriei şi ai formării. De data aceasta, Richard Dawkins îşi reaminteşte plin de bună dispoziţie şi de spirit critic deceniile dedicate ştiinţei şi descoperirii. Un punct culminant din biografia sa şi motivul pentru care a ajuns să fie cunoscut de un public mai larg îl constituie apariţia cărţii Dumnezeu: o amăgire, al cărei mesaj nu a fost trecut cu vederea de lumea creştină.

 

Alte titluri

Andrei Pandele, BUCUREŞTIUL MUTILAT. Album-document; „DRAGĂ DOMNULE ŞI PRIETENE“. Scrisori către Arsène Henry, ministru al Franţei la Bucureşti (1897–1904), de la Sabina Cantacuzino, Clara Haskil, Maria Pillat, Anna Kretzulescu Lahovary, Maria Cantacuzino şi Olga Cantacuzino‑Miclescu, ediţie îngrijită, traducere, studiu introductiv şi note de Florin Ţurcanu (Colecția Memorii/Jurnale); Denis de Rougemont, JURNALUL UNEI EPOCI (1926–1946) VOL. III: JURNAL DIN DOUĂ LUMI (1939–1946) (Colecția Memorii/Jurnale); Bertrand Russell, AUTOBIOGRAFIA LUI BERTRAND RUSSELL (Colecția Memorii/Jurnale/Biografii); Constantin Noica, DOUĂ INTRODUCERI ŞI O TRECERE SPRE IDEALISM. Cu traducerea primei introduceri kantiene a Criticii judecării (Colecția Filozofie/Eseu); Edward Lucas, JOC DUBLU. SPIONI, MINCIUNI ȘI CUM PĂCĂLEȘTE RUSIA OCCIDENTUL (trad. Adina Avramescu) (Colecția Istorie); Neven Sesardić, CÂND RAŢIUNEA PLEACĂ ÎN VACANŢĂ. FILOZOFII ÎN POLITICĂ (trad. S.G. Drăgan) (Colecția Filozofie/Eseu); Lewis Dartnell, CUNOASTEREA. CUM POATE FI RECLĂDITĂ CIVILIZAȚIA DUPĂ UN CATACLISM (trad. Iulia Arsintescu) (Colecția Știință).

 

NOUTĂȚI HUMANITAS FICTION

 

În această toamnă la Editura Humanitas Fiction: opere de scriitori deținători ai Premiului Nobel pentru Literatură), noi romane semnate de autori consacrați din secolele XX-XXI și de vocile proeminente ale prozei actuale internaționale. Mai jos, cele mai noi apariții în colecția Raftul Denisei, colecție coordonată de Denisa Comănescu.

Arundhati Roy – DUMNEZEUL LUCRURILOR MĂRUNTE (trad. Luana Stoica)
Booker Prize 1997 
Arundhati Roy este prima scriitoare indiană care a câștigat Booker Prize. Premiul i-a fost acordat pentru romanul de debut, Dumnezeul lucrurilor mărunte, care, prin amestecul de exotism, misticism și istorie indiană, prin erotismul intens inserat în peisajul unei societăți fracturate în caste și condiționate de prejudecăți religioase, prin intensitatea poetică a limbajului și inventivitatea explozivă a stilului, s-a bucurat imediat de succes.

 

Christoph Ransmayr – COX SAU MERSUL TIMPULUI (trad. Daniela Ștefănescu)
Pe fundalul Chinei secolului al XVIII-lea, cu tablouri ce zugrăvesc fastul imperial, rafinamentul sadic al execuțiilor ori strălucirea metalică a râurilor otrăvite cu mercur, Christoph Ransmayr ne oferă un roman magistral, stratificat tematic: de la stranietatea unei lumi exotice dominate de frică și experiențele extreme de durere și clarificare interioară, până la o reflecție filozofică asupra timpului și o parabolă despre marea putere de transformare și de vindecare a artei.

 

Anna Hope – SALA DE BAL (trad. Irina Bojin)
Plasată în vara caniculară a anului 1911, la sfârșitul epocii edwardiene, Sala de bal descrie o poveste de iubire născută pe un tărâm potrivnic, bântuit de obsesii periculoase, de drame, unde o mână de persoane are puterea de a decide cine poartă stigmatul nebuniei și cine îndeplinește criteriile normalității.
2018: Le Grand prix des lectrices de Elle France/ Marele premiul al cititoarelor Elle - Franța

 

Yasunari Kawabata – POVESTIRI DE ȚINUT ÎN PALMĂ  (trad. Flavius Florea)
Premiul Nobel pentru Literatură 
Publicate între 1916 și 1964, pentru ediția în limba română a volumului Povestiri de ținut în palmă au fost alese 103 proze din cele 122 din selecţia consideratǎ actualmente standard. Multe dintre ele sunt traduse pentru prima datǎ într-o limbǎ europeanǎ. Povestirile acoperă un registru larg, fiind atât realiste, cât și alegorice ori fantastice, și ele reflectă in nuce toate temele majore ale lui Yasunari Kawabata: dragostea, singurătatea, relația omului cu natura, moartea, calamitățile și conflagrația mondială.

 

Yoko Ogawa – SUSPINE TANDRE (trad. Magdalena Ciubăncan)
Yoko Ogawa este considerată una cele mai importante voci ale prozei nipone actuale. După marele succes al romanului Profesorul și menajera, apărut la Humanitas Fiction în 2015, continuăm publicarea operei sale cu romanul Suspine tandre, care conține toate elementele revelatoare ale personalității literare a lui Yoko Ogawa. Natura ca matrice spirituală, dar și ca spațiu al dramelor omenești, intensitatea nopților, singurătatea indicibilă a ființelor și relațiile lor fugare, fragmentate îi dau acestei povești o rezonanță stranie: cea care are ca sursă profundă inconștientul.

 

Romain Gary – PROMISIUNEA ZORILOR (trad. Daniel Nicolescu)
Roman autobiografic devenit celebru, scris de Romain Gary (pe numele său adevărat Romain Kacew) în 1960, a cărui figură dominantă este mama autorului. Una dintre cele mai frumoase cărți despre dragostea maternă și relația mamă-fiu, cu toate ambiguitățile și consecințele care decurg de aici. Romanul a fost adaptat pentru marele ecran prima dată de Jules Dassin în 1970 cu Melina Merkouri în rolul principal. Cea mai recentă ecranizare, realizată de Eric Barbier în 2017, îi are ca protagoniști pe Charlotte Gainsbourg și Pierre Niney. Pentru maiestoasa interpretare a mamei lui Romain Gary, Charlotte Gainbourg a fost nominalizată pentru cel mai bun rol principal feminin la Premiile César.  

 

François-Henri Désérable – UN ANUME DOMN PIEKIELNY (trad. Adina Diniţoiu)
François-Henri Désérable se reîntoarce, în romanul său, cu pasiune, pe urmele celebrului scriitor Romain Gary (Roman Kacew, pe numele său adevărat), al cărui roman autobiografic Promisiunea zorilor l-a marcat iremediabil, literar şi biografic. Fascinat de un personaj misterios care apare în cartea lui Gary, F.-H. Désérable porneşte în căutarea adevăratei identităţi a domnului Piekielny, vecin de imobil (după spusele lui Gary) cu micul Roman Kacew, pe vremea când locuia în oraşul natal, Vilnius (Lituania), înainte de a fugi, împreună cu mama lui, Mina, din calea naziştilor. Cine era oare acest domn Piekielny, mărunt şi modest, ce semăna cu un „şoarec trist“?

 

Nikos Kazantzakis – GRĂDINA DE PIATRĂ (trad. Alexandra Medrea)     
Nikos Kazantzakis, a scris, direct în limba franceză, în anul 1936, la Egina, după întoarcerea din prima sa călătorie în China şi Japonia, romanul Grădina de Piatră, cu câţiva ani înainte de romanul Alexis Zorba, scris tot la Egina, în limba greacă, în 1943. Acest prim roman depune mărturie asupra maturității sale literare și dezvoltă deja temele care traversează întreaga sa operă, în special tema libertății. Având elemente de jurnal de călătorie, relatare istorică, autobiografie și poem în proză, cartea e și un exercițiu spiritual referitor la dualitatea lucrurilor şi la reconcilierea forţelor vieţii aflate la poli opuși: acţiunea şi contemplaţia, binele şi răul, întunericul şi lumina, trupul şi sufletul.

 

J.M. Coetzee – SCENE DE VIAȚĂ PROVINCIALĂ. Copilărie. Tinerețe. Miezul verii (trad. revizuită și note de Irina Horea)
Premiul Nobel pentru Literatură
Splendida trilogie a memoriilor ficționalizate Copilărie, Tinerețe, Miezul verii, de J.M. Coetzee reunite pentru prima dată într-un singur volum, cu titlul Scene de viață provincială, o ediție revizuită de autor.

 

Seria de autor Milan Kundera într-un nou concept grafic: INSUPORTABILA UȘURĂTATE A FIINȚEI (trad. Mugur Grosu), CARTEA RÂSULUI ȘI A UITĂRII (trad. Mariana Vorona, revăzută de Mugur Grosu), LENTOAREA (trad. Emanoil Marcu); INTIMITATE (trad. Emanoil Marcu).

 

Un nou roman în Seria de autor Paulo Coelho – HIPPIE (trad. Simina Popa)
În noul său roman autobiografic, Paulo Coelho reînvie visul de iubire și pace universală al generației hippie de la începutul anilor 1970. Hippie, romanul în care Paulo Coelho întrețese aventura, filozofia și întâmplări semnificative din propria tinerețe, este o carte importantă și relevantă pentru vremurile în care trăim. Cea de-a douăzecea carte scrisă de Paulo Coelho, Hippie este un roman despre găsirea propriului drum, despre căutarea spirituală și curajul de a lua decizii, despre solidaritate și toleranță și mai ales despre importanța călătoriilor în construirea identității.

 

NOUTĂȚI HUMANITAS JUNIOR

 

Pentru cei mai mici cititori Humanitas Junior pregătește minunate cărți de povești numai bune pentru a fi citite seara la culcare și fascinate cărți de știință:

Clotilde Perrin – POVEȘTI ZĂPĂCITE CU LUCA ȘI RALUCA (trad. R. Popescu)
Luca și Raluca, doi prieteni buni, trăiesc nenumărate aventuri, iar poveștile lor vesele și zăpăcite se întretaie și se îmbogățesc cu fiecare nouă pagină plină de culori și magie. Leușorul Luca stă cocoțat pe o creangă, iar șoricica Raluca se plimbă într-o barcă...Luca se visează acrobat, în timp ce Raluca aleargă printre spiriduși...
225 de povești într-o carte unică, numai bună să le însuflețească imaginația și creativitatea celor mici.

 

Terry Fan, Eric Fan – ÎNTRE CER ȘI MARE (trad. Iustina Croitoru)
O călătorie ca un vis în inima plină de iubire a unui copil. 
Finn locuieşte lângă mare şi marea locuieşte lângă el. De fiecare dată când se uită pe geam, îşi aminteşte poveştile pe care i le spunea bunicul lui despre locul acele îndepărtat unde cerul întâlneşte marea, unde balene şi meduze plutesc pe valurile înspumate şi peşti aurii cunosc drumul către lună. În amintirea bunicului, Finn construieşte o corabie şi porneşte spre acest loc neasemuit.Ajuns acolo, băiatul va descoperi însă ceva ce nu căutase niciodată.

 

Richard Platt, James Brown – CARTEA MARILOR DESCOPERIRI (trad. Lidia Dumitru)
Cine a inventat becul? Dar sateliții? Sau internetul? Sunt computerele la fel de inteligente ca oamenii? Unde am fi astăzi dacă înaintașii noștri n-ar fi descoperit cum se poate măsura timpul ori dacă n-ar fi inventatmotorul cu ardere internă.

Datorită inteligenţei, creativităţii şi tenacităţii omeneşti sunt eradicate boli grave, se descoperă noi regiuni din galaxie... iar telefoanele devin pe zi ce trece mai performante. Explorează cele mai mari invenţii şi descoperiri ale lumii în paginile minunat ilustrate ale acestui atlas şi află cum þi-au schimbat şi continuă să îți schimbe viaţa!

 

Page Tsou Brown – DE LA PĂMÂNT LA STELE
„De la pământ la stele“ de (vârstă recomandată: 9+) este un compediu care cuprinde Universul de la cel mai mic grăunte până la marginile lumii cunoscute.
 

Tot în această toamnă, Humanitas Junior readuce în atenția cititorilor mici și mari deopotrivă două dintre cărțile clasice ale literaturii pentru copii. Este vorba despre Basme, de Wilhelm Hauff (vârstă recomandată: 7+), cu binecunoscutul Muc cel mic și multe alte povești la fel de încântătoare, captivante și pline de tâlc din lumea orientală, precum și despre Pana lui Finist Șoimanul. Basme fantastice rusești (vârstă recomandată: 7+), o extraordinară călătorie pe tărâmul legendelor rusești.



Articole asemănătoare

Cărți interesante noiembrie 2023

Booker Prize 2023, noutăți, recomandări, noutăți de la Gaudeamus 2023 și topuri de vânzări din noiembrie 2023.

Evenimentele și noutățile Grupului Humanitas la Gaudeamus

Grupul Humanitas la Gaudeamus 2019: peste 1100 de titluri, peste 80 de cărți-eveniment, 31 de lansări, sesiuni de autografe, întâlniri cu scriitori, istorici, editori, traducători, critici literari și jurnaliști celebri.

Noutăți literare 28 noiembrie-4 decembrie 2016

Noutăți editoriale și articole literare ale săptămânii 28 noiembrie-4 decembrie 2016.

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu