• „Orice fericire e o capodoperă” - Marguerite Yourcenar

Noutățile Grupului Editorial Trei pentru toamna literară 2018

Noutățile Grupului Editorial Trei pentru toamna literară 2018

Toamna aceasta este în mod clar una bogată în noutăți literare TREI, Pandora M și Lifestyle Publishing. 

FICȚIUNE

Liliacul, de Jo Nesbø (Fiction Connection Crime)
Romanele lui Jo Nesbø au fost traduse în 50 de limbi, s-au vândut în 40 de milioane de exemplare și au fost recompensate cu numeroase premii internaționale. Liliacul este al doilea roman al autorului norvegian publicat de Editura Trei, după Fiul, și primul volum din seria Harry Hole. În acest volum facem cunoștință cu inspectorul criminalist Harry Hole de la Poliția din Oslo. El este detașat la Sydney ca să-i asiste pe omologii săi australieni în rezolvarea unui caz de crimă. Victima — o norvegiană de douăzeci și trei de ani — este o mică celebritate.

Lovește-ți inima!, de Amelie Nothomb (Fiction Connection)
Lovește-ți inima! este unul dintre cele mai bune romane ale lui Amélie Nothomb. Sfâșietor, crud și impecabil scris. O carte excelentă despre maturizare, relația mamă-fiică, tărie de caracter și trădare. Lovește-ți inima! spune povestea Dianei, o tânără excepțională care crește fără iubirea mamei. Povestea relațiilor ei cu alte femei: cu Élisabeth, prietena ei cea mai bună, cu Olivia, mentorul ei, cu sora ei Célia și, bineînțeles, cu mama sa. E o poveste despre sen-timentele mai puțin nobile care animă relațiile umane: rivalitate, gelozie, neîncredere.

Lumina unui nou început, de Agnes Martin Lugand (Fiction Connection)
Putem fi fericiți când ne mințim singuri? La aproape 40 de ani, Hortense se împarte între meseria de profesoară de coregrafie și idila cu un bărbat căsătorit. Se crede fericită, dar cu toate acestea devine spectatoare a propriei vieți și este copleșită treptat de dezolare. Până în ziua în care destinul o obligă să se trezească. Dar nu este oare această lovitură ocazia de a reaprinde flacăra interioară pe care o lăsase să se stingă?

Before We Were Yours, de Lisa Wingate (Fiction Connection)
Bestseller New York Times, USA Today, Wall Street Journal
O carte care se află în top New York times de 48 de săptămâni, s-a vândut în peste un milion de exemplare și a primit Goodreads Choice Award pentru roman istoric. O poveste emoționantă despre destrămarea și reîntregirea unei familii, despre dragostea fraternă și povara secretelor. 
Lisa Wingate e fostă jurnalistă, speaker motivațional și autoare a peste treizeci de romane. Cărțile ei au fost traduse în peste treizeci și cinci de limbi și nominalizate la numeroase premii, între care Pat Conroy Southern Book Prize, Oklahoma Book Award, The Carol Award și Christy Award. 

O fată ca ea, de Marc Levy (Fiction Connection – Serie de autor)
Cel mai bine vândut autor francez, Marc Levy, revine la Editura Trei cu o comedie romantică. O fată ca ea este o declarație de dragoste pentru metropola New York, care l-a adoptat în urmă cu mulți ani. Un roman puternic și fragil, amuzant și emoționant, o carte despre diferențele care ne aduc împreună. 
Marc Levy a scris 19 romane și este tradus în 49 de limbi. Cu peste 40 de milioane de exemplare vândute, el este cel mai citit scriitor francez din lume.

Dispariția lui Stephanie Mailer, de Joël Dicker (Fiction Connection)
Joël Dicker revine în colecția Fiction Connection cu un nou roman polițist - Dispariția lui Stephanie Mailer. După ce a primit Marele Premiu al Academiei Franceze pentru Adevărul despre cazul Harry Quebert, carte care a fost tradusă în peste 30 de limbi și a fost publicat în peste 45 de țări, Dicker ne provoacă să aflăm ce s-a întâmplat cu Stephanie Mailer. 
Pe 30 iulie 1994, Orphea, o stațiune liniștită de pe litoral din statul Hamptons din New York, este șocată de un incident îngrozitor: primarul orașului și familia sa sunt uciși în propria casă. Ancheta este condusă de un cuplu de ofițeri de poliție tineri, Jesse Rosenberg și Derek Scott. Ambițioși și tenace, ei vor reuși să rezolve repede cazul. Dar, douăzeci de ani mai târziu, la ceremonia de pensionare a lui Rosenberg, jurnalista Stephanie Mailer îl confruntă: ea susține că Jesse și Derek s-au înșelat în privința criminalului, în ciuda dovezilor pe care le aveau, și că ea deține informații esențiale. Dar zile mai târziu, ziarista dispare.

Lasă-mă să mint, de Clare Mackintosh (Fiction Connection)
Un nou roman uimitor, semnat de Clare Mackintosh, autoarea bestsellerurilor internaționale Te las să pleci și Te văd.
Poliția spune că a fost sinucidere. Anna spune că a fost o crimă. Ambele variante sunt greșite. Tom și Caroline Johnson au ales să-și pună capăt vieții, aparent incapabili să trăiască unul fără celălalt. Fiica lor, Anna, se străduiește să se împace cu decesul ambilor săi părinți, nedorind să accepte verdictul de sinucidere. Hotărâtă să afle ce s-a întâmplat, Anna își investighează trecutul. Dar pe măsură ce află mai multe, cineva încearcă să o oprească. 
Clare Mackintosh a lucrat doisprezece ani în poliție, apoi a fost jurnalist independent și consultant social media. Este fondatoarea Festivalului de Literatură Chipping Norton. În prezent este scriitoare profesionistă. 

Cele mai strălucitoare stele, de Anna Todd (Young Fiction Connection)
Celebra autoare a fenomenului internațional AFTER, Anna Todd, revine cu un roman incitant despre o tânără aflată în căutarea dragostei și despre obstacolele pe care tre¬buie să le înfrunte.
Karina cunoaște bine realitatea dură a vieții mili¬tare. După o copilărie petrecută din garnizoană în garnizoană, ea a înțeles că soldații se întorc de pe front cu amintiri dureroase. De aceea a ales să se țină departe de armată, ducând o existență liniștită în căsuța ei. Dar n-a întors spatele familiei — nici tată¬lui său când a fost plecat în misiuni, nici fratelui său, Austin, în frecventele lui probleme cu legea.
Romanul Cele mai strălucitoare stele va fi lansat pe data de 7 octombrie, de la ora 16.00, la Cărturești Carusel (București), în prezența autoarei americane. 

 

PSIHOLOGIE

De la terapeut la coach, de Julia Vaughan Smith
Cum diferă coachingul de practicarea psihoterapiei? Ce abilități sunt necesare pentru a deveni coach? În cartea de față autoarea oferă un răspuns psihologilor care se gândesc să-și lărgească domeniul de activitate, să găsească noi sectoare în care să activeze sau care își doresc un alt tip de relații cu clienții lor 

Învăţăm tot timpul, de John Holt 
„Învățarea chiar e distractivă”, ne spune John Holt, cu atât mai mult cu cât e încurajată de curiozitatea inerentă copiilor și de dorința lor de a face lucrurile „ca oamenii mari”. Autorul aduce numeroase exemple și oferă metode ingenioase pentru a ajuta copiii să nu se blocheze în mecanismele ruginite ale educației formale. 

Capcana narcisismului, de Reinhard Haller
Vă întrebați câteodată ce îi determină pe unii dintre oamenii din viața voastră să caute cu orice preț excelența, să cerșească atenție și laude, să înnebunească de furie, să tacă în mod obstinat, să se simtă jigniți din nimic sau să tragă sforile în fundal? S-ar putea să aveți de-a face cu forme ale unui narcissism dus la extreme. Reinhard Haller vă arată tot ce trebuie să faceți pentru a conviețui într-un mod sănătos cu narcisicii, inclusiv cele 10 reguli de abordare – de la oglindire și stabilirea de limite la eliberarea de sub aura lor și lauda rezervată. 

Corpul meu, trauma mea, de Franz Ruppert
Un volum colectiv de larg interes, atât pentru psihologi și medici, dar și pentru publicul larg, coordonat de către Franz Ruppert, celebru promotor (inclusiv în Româna) a metodei psihoterapeutice a constelațiilor și Harald Banzhaf, specializat în medicină integrativă. Cartea ne arată în ce fel traumele din copilărie pot conduce la somatizări la vârsta adultă (de la insomnii și boli de piele la dureri lombare și disfuncții sexuale) și modul în care pot fi vindecate aceste boli somatice cauzate de vechi traume neasumate.

 

ISTORIE

Ludovic al II-lea al Bavariei sau regele nebun, de Jean des Cars
Cartea lui Jean des Cars este o captivantă poveste a unui destin cu aură romantică, un omagiu adus unei moșteniri artistice incontestabile, dar totodată și o încercare temerară de reabilitare a unui mare nedreptățit al istoriei. De mai bine de un secol și jumătate, viața și destinul tragic al regelui Ludovic al II-lea al Bavariei continuă să fascineze. Se știe că suveranul a fost declarat nebun și a murit în condiții misterioase, după ce a construit castele fabuloase, bijuterii ale Germaniei de Sud.
A reînsuflețit lumea cavalerilor medievali și a fost un mare admirator al secolului al XVII-lea francez. A reușit să impună opera muzicală a lui Richard Wagner, salvându-l pe compozitor de la faliment. A fost primul mecena al festivalului de la Bayreuth. A fost totodată străniul confident al propriei sale verișoare, celebra Sisi, împărăteasa Austriei și regina Ungariei. S-a luptat pentru identitatea regatului său în interiorul Imperiului German. Copleșit de prăbușirea propriilor idealuri, s-a refugiat în munți, construind palate de basm și izolându-se într-o lume pe care nimeni nu o putea atinge sau distruge. A murit pe malurile lacului Starnberg, în împrejurări bizare. Accident? Suicid? Asasinat? Ludovic al II-lea nu este numai cel mai faimos rege al Bavariei, dar rămâne și cel mai enigmatic.

Drumurile mătăsii, de Peter Frankopan (varianta pentru adulți va fi publicată în colecția Istorie a Editurii Trei, iar varianta pentru copii va fi publicată în colecția Literati a Editurii Pandora M)
În cartea Drumurile Mătăsii, Peter Frankopan, celebru autor și istoric, analizează legăturile care au luat naștere între popoare, comerț, epidemii, religie, aventură, știință și tehnologie, despre cum Orientul s-a unit cu Occidentul pornind  de la o călătorie remarcabilă – călătoria de-a lungul Drumurilor Mătăsii. De la înălțarea și căderea imperiilor, la răspândirea budismului și apariția creștinismului și a islamului, până la marile războaie ale secolului al XX-lea, această carte arată cum soarta Occidentului a fost întotdeauna legată în mod inextricabil de Est.


PANDORA M

În grădina căpcăunului, de Leïla Slimani (colecția Literary Fiction)
În grădina căpcăunului, romanul semnat de Leïla Slimani se anunță o nouă poveste controversată care își va captiva cititorii.

Zilele abandonului, de Elena Ferrante (colecția Literary Fiction)
Când Olga, odinioară scriitoare aspirantă, e părăsită de soț, se refugiază în propria nefericire și descrie zilele care au urmat plecării lui ca pe un iad personal. Furia, rătăcirea, dezorientarea, sentimentul de gol, senzația de sfârtecare a familiei, abandonul de sine pun stăpânire pe eroina romanului scris de Elena Ferrante, care pierde contactul cu viața reală, lăsându-se copleșită de pierderile personale și de schimbările din jurul ei. 

O istorie a imaginilor pentru copii, de David Hockney și Martin Gayford (colecția Literati)
O istorie a imaginilor pentru copii îi poartă pe cititori într-o călătorie prin istoria artei, de la primele desene scrijelite pe pereții peșterilor până la imaginile pe care le facem astăzi pe computer și cu telefonul. Bazată pe bestsellerul pentru adulți O istorie a imaginilor, această ediție pentru copii este alcătuită din conversații între David Hockney și criticul de artă Martin Gayford, care vorbesc despre artă într-un limbaj simplu și limpede.

Misterele lui Miss Mallard, de Robert Quackenbush (colecția Literati)
Miss Mallard este o rață detectiv care îi amuză și îi ține în suspans pe copii cu fiecare investigație pe care o întreprinde. Poveștile din seria Misterele lui Miss Mallard îi încurajează pe cei mici să urmărească alături de simpatica rață indiciile și să rezolve cele mai dificile cazuri.

Calendarul copiilor, de John Updike (colecția PanDA)
Începând cu zilele scurte și înghețate din ianuarie, trecând prin zilele lungi, călduroase din iunie și până la primii fulgi de nea din decembrie, Calendarul copiilor de John Updike ne oferă poezii pentru cele douăsprezece luni ale anului.

 

LIFESTYLE PUBLISHING

Înțelepciunea duminicilor, de Oprah Winfrey 
O colecție de interviuri cu lideri spirituali și influenceri, pe teme precum iubirea, familia, relația cu divinitatea și puterea de a depăși greutățile vieții. 



Articole asemănătoare

Noutăți literare 27 februarie-5 martie 2017

Noutăți editoriale și articole literare din perioada 27 februarie-5 martie 2017.

Noutăți literare 14-20 decembrie

Noutățile editoriale și articolele literare interesante din săptămâna 14-20 decembrie.

Noutăți literare 7-13 noiembrie 2016

Noutăți editoriale și articole literare ale săptămânii 7-13 noiembrie 2016.

2 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu


  1. mihai muresan 16-10-2018 09:40

    Am cautat cartea lui Marc Levy (O fata ca ea) si Joel Dicker (Disparitia lui Stephanie Mailer) si nu le-am gasit nicaieri, nu au aparut inca? Sau e vorba de editii in limba franceza?

    Raspunde
  2. Laura Câlțea 16-10-2018 09:56

    Articolul este despre cărțile care vor apărea toamna asta la Editura Trei. În momentul ăsta sunt în lucru, vor apărea până la Gaudeamus sau chiar la târg.