• „Femeilor le plac bărbații tăcuți. Li se pare că le ascultă” - Marcel Achard

Noutăți literare 8-14 octombrie 2018

Noutăți literare 8-14 octombrie 2018

Noutățile literare ale săptămânii 8-14 octombrie 2018.

Noutăți editoriale

ALL

Un apartament la Paris, de Guillaume Musso; Împăratul tuturor bolilor. O biografie a cancerului, de Siddhartha Mukherjee.

 

CARTIER

Sebastian, de Gelu Diaconu; Dați totul la o parte ca să văd. Poeme alese de Emilian Galaicu-Păun, de Eugen Cioclea. 

 

CORINT

Memoriile lui Ernst Röhm, de Ernst Röhm.

 

CRIME SCENE PRESS

Arunc-o pe soră-mea din tren!, de Stelian Țurlea; Algoritmul Funcoin, de Stelian Țurlea; Recviem pentru nimeni, de Caius Dobrescu. 

 

CURTEA VECHE

Descoperă-te, de Andreea Raicu; Inteligenţa socială. Noua ştiinţă a relaţiilor umane, de Daniel Goleman; Mic tratat de magie, de Adrian Leonard Mociulschi; Un părinte mai bun, de Adele Faber și Elaine Mazlish; Dimitrie Cantemir. Teoretician și compozitor de muzică turcă, de Eugenia Popescu - Judetz.

 

HERALD 

Tu și medicul din tine. Terapia CranioSacrală și Eliberarea SomatoEmoțională, de John E. Upledger; Viețile Maeștrilor. Învățăturile maeștrilor din Extremul Orient, de Baird Spalding; Pe tărâmul fantomelor înfometate. Prizonier în lumea dependenței, de Peter A. Levine, Gabor Mate.

 

HUMANITAS

Vântureasa de plastic, ediţie revăzută şi adăugită, de Marius Chivu; Mamă fericită, copil fericit. Să fii mamă e o aventură, de Giovanna Fletcher; Povestiri de ținut în palmă, de Yasunari Kawabata. 

 

LITERA

Educația STEM. Descoperă matematica. Numere, calcule, raționamente; Educația STEM. Descoperă tehnologia. Materiale, sisteme, roboți; Educația STEM. Descoperă ingineria. Structuri, mașinării, construcții; Activități pentru copii isteți. Inginerie; Activități pentru copii isteți. Știința.

 

METEOR PRESS

Documentele secrete Parvus, de Elisabeth Heresch; PRINCIPIUL 80-20. Cum să obţii mai mult cu mai puţin, de Richard Koch. 

 

NEMIRA

Femei în știință. 50 de femei temerare care au schimbat lumea, de Rachel Ignotofsky; Istoria cuplurilor regale, de Jean-François Solon; O logodnă foarte lungă, de Sébastien Japrisot.

 

PARALELA 45

Cartea experimentelor ştiinţifice, de Tom Robinson; Cartea de astronomie a copiilor, de Shery Racine, Kathi Wagner.

 

POLIROM

Pe firul de păianjen al memoriei, de Cella Serghi; Piața și turnul. Reţele, ierarhii şi lupta pentru putere, de Niall Ferguson; Cele mai tâmpite momente, de Mircea Daneliuc; Apără-ți coroana, de Yannick Haenel; Ambitus, de Alexandru Ecovoiu.

 

PUBLICA

Powered by Storytelling. Cum să extragi, să construiești și să prezinți povești care îți vor transforma comunicarea în afaceri, de Murray Nossel; Factfulness. Zece motive pentru care interpretăm greșit lumea și de ce lucrurile stau mai bine decât crezi, de Hans Rosling, Anna Rosling Rönnlund, Ola Rosling; Dilema omnivorului pentru tinerii cititori. Secretele din spatele a ceea ce mâncăm, de Michael Pollan.

 

UNIVERS ENCICLOPEDIC JUNIOR

Să-ți povestesc despre lume... Natura în povești fără cuvinte, de Kate McLelland; Sub steaua magică a Crăciunului, de Annette Moser, Polona Lovsin; Ce se-aude, șoricelule?, de Polona Lovsin; Crăciunul în pădure, de Edith Thabet, Marlis Scharff-Kniemeyer; Ursulețul vrea să crească, de Judith Koppens, Suzanne Diederen; Andrei zboară spre Lună, de Sylvia Englert, Silvio Neuendorf; Somn ușor, micuțule arici!, de Sophie Schoenwald, Nadine Reitz; Îngerașul și Noaptea Sfântă de Crăciun, de Nicole Büker; Micul dragon fricos, de Patricia Mennen; Noapte bună, puiul meu drag!, de Marlis Scharff-Kniemeyer, Nicole Büker; Omul de zăpadă magic; Vreau o îmbățișare!, de Sophie Schoenwald, Nadine Reitz; O îmbrățișare pentru Iepuraș, de Anna Karina Birkenstock.


Articole literare 

• Dilema veche: Ego proza la recurs, de Cosmin Ciotloș (despre colecția „Scriitori de Poveste“)  

• The Guardian: How I write: Man Booker shortlist authors reveal their inspirations.

• The Guardian: Haruki Murakami: ‘You have to go through the darkness before you get to the light.

• The Guardian: Javier Marías: ‘I gave up on Karl Ove Knausgaard after 300 pages’

• The Guardian: Elena Ferrante: ‘I devote myself to plants. Is it because I am afraid of them?’

Laura Câlțea

Laura Câlțea

Cititoare împătimită, m-am apucat de scris din nevoia de a împărtăși frumusețea adunată în cărți. Mai multe despre mine aici.


Articole asemănătoare

Grupul Editorial ART la Bookfest 2017

În perioada 24 – 28 mai 2017, Grupul Editorial ART vă dă întâlnire la Salonul Internațional de Carte Bookfest cu două standuri în pavilionul C1 al Romexpo (standul tradițional al Grupului Editorial ART și un altul dedicat exclusiv fanilor Editurii Paladin).

Noutăți literare 25-31 iulie 2016

Noutăți editoriale și articole literare ale săptămânii 25-31 iulie.

„Rosé”, de Marius Constantinescu (fragment)

Editura Nemira anunță lansarea volumului Rosé, care adună texte ale jurnalistului cultural Marius Constantinescu din ultimii ani.

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu