Noutăți literare 8-14 octombrie 2018

Noutățile literare ale săptămânii 8-14 octombrie 2018.
Noutăți editoriale
ALL
Un apartament la Paris, de Guillaume Musso; Împăratul tuturor bolilor. O biografie a cancerului, de Siddhartha Mukherjee.
CARTIER
Sebastian, de Gelu Diaconu; Dați totul la o parte ca să văd. Poeme alese de Emilian Galaicu-Păun, de Eugen Cioclea.
CORINT
Memoriile lui Ernst Röhm, de Ernst Röhm.
CRIME SCENE PRESS
Arunc-o pe soră-mea din tren!, de Stelian Țurlea; Algoritmul Funcoin, de Stelian Țurlea; Recviem pentru nimeni, de Caius Dobrescu.
CURTEA VECHE
Descoperă-te, de Andreea Raicu; Inteligenţa socială. Noua ştiinţă a relaţiilor umane, de Daniel Goleman; Mic tratat de magie, de Adrian Leonard Mociulschi; Un părinte mai bun, de Adele Faber și Elaine Mazlish; Dimitrie Cantemir. Teoretician și compozitor de muzică turcă, de Eugenia Popescu - Judetz.
HERALD
Tu și medicul din tine. Terapia CranioSacrală și Eliberarea SomatoEmoțională, de John E. Upledger; Viețile Maeștrilor. Învățăturile maeștrilor din Extremul Orient, de Baird Spalding; Pe tărâmul fantomelor înfometate. Prizonier în lumea dependenței, de Peter A. Levine, Gabor Mate.
HUMANITAS
Vântureasa de plastic, ediţie revăzută şi adăugită, de Marius Chivu; Mamă fericită, copil fericit. Să fii mamă e o aventură, de Giovanna Fletcher; Povestiri de ținut în palmă, de Yasunari Kawabata.
LITERA
Educația STEM. Descoperă matematica. Numere, calcule, raționamente; Educația STEM. Descoperă tehnologia. Materiale, sisteme, roboți; Educația STEM. Descoperă ingineria. Structuri, mașinării, construcții; Activități pentru copii isteți. Inginerie; Activități pentru copii isteți. Știința.
METEOR PRESS
Documentele secrete Parvus, de Elisabeth Heresch; PRINCIPIUL 80-20. Cum să obţii mai mult cu mai puţin, de Richard Koch.
NEMIRA
Femei în știință. 50 de femei temerare care au schimbat lumea, de Rachel Ignotofsky; Istoria cuplurilor regale, de Jean-François Solon; O logodnă foarte lungă, de Sébastien Japrisot.
PARALELA 45
Cartea experimentelor ştiinţifice, de Tom Robinson; Cartea de astronomie a copiilor, de Shery Racine, Kathi Wagner.
POLIROM
Pe firul de păianjen al memoriei, de Cella Serghi; Piața și turnul. Reţele, ierarhii şi lupta pentru putere, de Niall Ferguson; Cele mai tâmpite momente, de Mircea Daneliuc; Apără-ți coroana, de Yannick Haenel; Ambitus, de Alexandru Ecovoiu.
PUBLICA
Powered by Storytelling. Cum să extragi, să construiești și să prezinți povești care îți vor transforma comunicarea în afaceri, de Murray Nossel; Factfulness. Zece motive pentru care interpretăm greșit lumea și de ce lucrurile stau mai bine decât crezi, de Hans Rosling, Anna Rosling Rönnlund, Ola Rosling; Dilema omnivorului pentru tinerii cititori. Secretele din spatele a ceea ce mâncăm, de Michael Pollan.
UNIVERS ENCICLOPEDIC JUNIOR
Să-ți povestesc despre lume... Natura în povești fără cuvinte, de Kate McLelland; Sub steaua magică a Crăciunului, de Annette Moser, Polona Lovsin; Ce se-aude, șoricelule?, de Polona Lovsin; Crăciunul în pădure, de Edith Thabet, Marlis Scharff-Kniemeyer; Ursulețul vrea să crească, de Judith Koppens, Suzanne Diederen; Andrei zboară spre Lună, de Sylvia Englert, Silvio Neuendorf; Somn ușor, micuțule arici!, de Sophie Schoenwald, Nadine Reitz; Îngerașul și Noaptea Sfântă de Crăciun, de Nicole Büker; Micul dragon fricos, de Patricia Mennen; Noapte bună, puiul meu drag!, de Marlis Scharff-Kniemeyer, Nicole Büker; Omul de zăpadă magic; Vreau o îmbățișare!, de Sophie Schoenwald, Nadine Reitz; O îmbrățișare pentru Iepuraș, de Anna Karina Birkenstock.
Articole literare
• Dilema veche: Ego proza la recurs, de Cosmin Ciotloș (despre colecția „Scriitori de Poveste“)
• The Guardian: How I write: Man Booker shortlist authors reveal their inspirations.
• The Guardian: Haruki Murakami: ‘You have to go through the darkness before you get to the light.
• The Guardian: Javier Marías: ‘I gave up on Karl Ove Knausgaard after 300 pages’
• The Guardian: Elena Ferrante: ‘I devote myself to plants. Is it because I am afraid of them?’

Laura Câlțea
Cititoare împătimită, m-am apucat de scris din nevoia de a împărtăși frumusețea adunată în cărți. Mai multe despre mine aici.
Articole asemănătoare
Noutăți spectaculoase în colecția Fiction Connection în 2023
Cartea recompensată cu Premiul Goncourt în 2022, cel mai recent volum din seria Cormoran Strike sau un nou roman scris de Liane Moriarty sunt doar câteva dintre titlurile care vor fi publicate în acest an în colecția Fiction Connection a Editurii Trei.
Noutăți literare 19-25 iunie 2017
Noutăți editoriale și articole literare din săptămâna 19-25 iunie 2017.
Noutăți literare 4-10 ianuarie 2016
Prima săptămână editorială din ianuarie nu a fost foarte prolifică în apariții noi, așa că articolul de săptămâna asta va combina câteva noi apariții cu alte apariții viitoare pregătite pentru 2016.