• „Am descoperit 1000 de căi pentru a nu produce un bec” - Thomas Edison

Noutăți literare 8-14 aprilie 2019

Noutăți literare 8-14 aprilie 2019

Noutățile literare ale săptămânii 8-14 aprilie 2019.

Noutăți editoriale

ART

Sistemul periodic, de Primo Levi; Emigranții, de W.G. Sebald; Portalul îngerilor, de Richard Morgan.

 

BAROQUE BOOKS&ARTS

Fericire. Sau ceea ce contează cu adevărat în viaţă, de Hanno Beck & Aloys Prinz; Libertatea anticilor şi libertatea modernilor, de Benjamin Constant; Din Ţara Măgarilor. Însemnări, de Ştefan Zeletin.

 

CORINT

Legenda uriașilor panda, de Liu Xianping; Regina Aerului și a Întunericului (cartea a treia din seria „Uneltiri întunecate”), de Casandra Clare; Max Einstein. Experiment de geniu, de James Patterson, Chris Grabenstein.

 

CURTEA VECHE

EU.RO, de Klaus Iohannis; Detectivii de dinozauri in epava din Insulele Bimini. A doua carte, de Stephanie Baudet; Introducere în NLP, de Joseph O'Connor; Coaching cu NLP. Cum să fii un coach de succes, de Joseph O'Connor; 21 de secrete ale antreprenorilor de succes, de Brian Tracy; Alegerea, de Og Mandino.

 

DIDACTICA PUBLISHING HOUSE

Nu vreau să merg la grădiniță, de Alberto Pellai, Barbara Tamborini; Nu vreau să dorm singur, de Alberto Pellai, Barbara Tamborini; Nu vreau să mănânc, Alberto Pellai, Barbara Tamborini; Descopăr și învăț. Planeta mea; Descopăr și învăț. Lumea de lângă mine; Descopăr și învăț. Cele cinci simțuri; Descopăr și învăț. Istoria lumii; Atlasul poveștilor; Carnetul secret al lui Kate, de Nadja; Mânzul lui Amy, de Nadja; Emma și panglica misterioasă, de Nadja; Max merge la doctor, de Christian Tielmann, Sabine Kraushaar; Max merge la școală, de Christian Tielmann, Sabine Kraushaar; Max învață să înoate, de Christian Tielmann, Sabine Kraushaar; Max nu merge cu străinii, de Christian Tielmann, Sabine Kraushaar; Învăț să fac singur, de Delphine Gilles Cotte; Micuța Alexia și nu-poții ei, de Andreea Mitu; Când mă fac mare, de Ioana Chicet-Macoveiciuc.


HERALD

Peripețiile lui Nastratin Hogea; Originea speciilor, de Charles Darwin. 

 

HUMANITAS

Generația Putin. Să înțelegem noua Rusie, de Benjamin Bidder; Casa de iarnă, de Ben Guterson.


LITERA 

Stilista, de Rosie Nixon; ​13 lucruri pe care oamenii puternici mental NU le fac, de Amy Morin; În seara asta, vorbește-mi de iubire, de Elin Hilderbrand; Cele cinci limbaje ale iubirii pentru cei singuri, de Gary Chapman; Anatomia unui scandal, de Sarah Vaughan; Gândește și vei fi bogat, de Napoleon Hill; Patrimoniul mondial UNESCO. Situri naturale și culturaleMira și micii ei pacienți. Pacientul plouat, de Aniela Cholewinska-Szkolik; Mira și micii ei pacienți. Musafiri fără veste, de Aniela Cholewinska-Szkolik; Căsuța de pe râu, de Peter Bently si Charles Fuge; Căsuța plină de prieteni, de Peter Bently si Charles Fuge; Misterul diamantelor. Maia și Alex, detectivi de succes, de Martin Widmark, Helena Willis; Amelia von Vamp și prinții unicorni, de Laura Ellen Anderson; Ulecheatul Loșu, de Lissa Evans; Ferma vorbitoare. 60 de sunete de animale; Animale vorbitoare. 60 de sunete de animale; Jurnalul unui tocilar. War Games!, de Philip Osbourne; Academia Exploratorilor. Secretul Nebula, de Trudi Trueit; Aventuri la Conacul Penhallow. Comoara pierdută, de Holly Webb; Aventuri la Conacul Penhallow. Statuia din bătaia lunii, de Holly Webb; Râul lui Izzy; de Holly Webb; Vampirina. Petrecerea surpriză a lui Vee, ed. Disney.


NEMIRA

Dune, de Frank Herbert; Autonom, de Annalee Newitz; Obiecte prețioase, de Kathleen Tessaro; 320 de pisici negre, de Rodica Ojog-Brașoveanu; Regina Maria și Marea Unire, de Simona Antonescu.


PARALELA 45

Prinţesele din Ponilandia. Salvarea miraculoasă, de Chloe Ryder; Crăciun în Camelot. Portalul Magic-Misiunile Merlin nr. 1, de Mary Pope Osborne; Mumii și piramide. Infojurnal (însoțește volumul 3 din seria Portalul magic: „Secretul piramidei”), de Mary Pope Osborne; Vacanţă în oraşul vulcanului. Portalul Magic nr. 13, de Mary Pope Osborne.


POLIROM

Billie, de Anna Gavalda; Opera poetică (II), de Paul Celan.

 

RAO

Minunea imperfectă, de Andreea de Carlo; Un fiu, de Alejandro Palomas.


TREI

Cărăbușii, de Jo Nesbø; Vânător de noapte, de Robert Bryndza; Gestapo. Mit și realitate despre poliția secretă a lui Hitler, de Frank McDonough; Barbă Albastră, de Amélie Nothomb; Psihologia Yoga. Integrarea teoriilor orientale și occidentale asupra minții, de Georg Feuerstein; Parentingul magic. Șapte pași simpli pentru o educație reușită a copiilor, de Hedvig Montgomery; Iubire pentru lucruri imperfecte, de Haemin Sunim; Zodiile. Descifrează stelele. Reașază-ți viața, de Carolyne Faulkner; În căutarea inspirației, de Ana Dragomir; Frank Einstein și Bioacțiunea, de Jon Scieszka; Infernalii. Samuel Johnson 2, de John Connolly; Cine este Bill Gates?, de Patricia Brennan Demuth; Ultimii cowboy, de Harry Horse; Tărăboi în grădina de zarzavaturi, de Sven Nordqvist.

 

UNIVERS ENCICLOPEDIC JUNIOR

Ajutându-l pe Iepurașul de Paște, de Mihai Giurgescu; Marea carte a stelelor și planetelor, ed. Usborne.

 

Articole literare

• Dilema veche: În Anul Cărţii, România nu „lecturează“ nimic (Marius Chivu)

• Dilema veche: Ocheanul întors (despre Amintirile unui fost corector, de Petre Stoica, recenzie de Cosmin Ciotloș)

• Scena9: Viitorul nu sună bine (despre Istoria albinelor, de Maja Lunde, recenzie de Mihai Iovănel)

• Kinder: Cum se îndrăgostesc copiii de citit, de Oana Moraru. 

• The New Barcelona Post: Un mapa literario de Barcelona que es una mina (y un monton de libros y vidas). 

Laura Câlțea

Laura Câlțea

Cititoare împătimită, m-am apucat de scris din nevoia de a împărtăși frumusețea adunată în cărți. Mai multe despre mine aici.


Articole asemănătoare

Cărțile lunii (octombrie 2019)

Cele mai interesante apariții editoriale din luna octombrie în România.

Grupul Editorial Corint la Bookfest 2015

Editurile Corint, Leda și Corint Junior vă așteaptă în perioada 20-24 mai în Pavilionul C1 din complexul expozițional Romexpo cu reduceri de minimum 25% sau prețuri speciale de la 3 la 25 lei! De asemenea, Editura Corint publică în premieră „Tărâmul viselor, o aventură în culori cu animale și mii de flori”, ilustrată de Millie Marotta.

Noutăți literare 16-22 ianuarie 2017

Noutăți editoriale și articole literare din perioada 16-22 ianuarie 2017.

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu