• „Marile lucruri sunt întotdeauna mici” - proverb chinezesc

Noutăți literare 6-12 noiembrie

Noutăți literare 6-12 noiembrie

Noutățile literare ale săptămânii 6-12 noiembrie.


Noutăți editoriale

AQUILA

Marea carte a emoțiilor. Povești pentru recunoașterea emoțiilor.

 

ARAMIS

Cum să îți dresezi dragonul; Equestria prinde viață -My little pony.

 

ART 

Dispariţia lui Adèle Bedeau, de Graeme Macrae Burnet; Murind când vine primăvara, de Ralf Rothmann; Ușor cu pianul pe scări, de Marin Sorescu; Muzică pentru cameleoni, de Truman Capote; Dragă Grădină zoologică, de Rod Campbell; Șepci de vânzare, de Esphyr Slobodkina; Adevărul adevărat, de Dan Gemeinhart.

 

CORINT

Fata din coșmaruri, de Kendare Blake; Boko Haram, de Michael Smith; INA și ariciul PIT, de Radu Țuculescu; De la Palatul Domnesc la Palatul Regal, de Gabriel Badea-Păun; Ion Rațiu. Jurnal vol.2; Crimeea și noul imperiu rus, de Agnia Grigas; Atacul diabolicelor bucătărese, de Pamela Butchart.

 

CURTEA VECHE

Omul cu trei minți și alte basme cu tâlc. Basme românești repovestite, de Răzvan Năstase.

 

HERALD

Darul iubirii, de Kahlil Gibran; Fii ceea ce ești, ed. David Godman.

 

HERG BENET

Duetul nostru întunecat, de Victoria Schwab; Orbi, de Petronela Rotar. 


HUMANITAS

Unchiul Tungsten. Amintiri dintr-o copilărie chimică, de Oliver Sacks; Tratat despre obiceiurile, ceremoniile și infamia turcilor, de Georg Captivus Septemcastrensis; Darul lui Moş Crăciun, de T.O. Bobe; Iancu Flondor, Bucovina și România Mare. Documente și scrisori; Iubirea din oglindă. Despre sex și identitate, coord. Tatiana Niculescu; Cum să fii fericit în România, coord. Oana Bârna; Ruta subterană, de Colson Whitehead. 

 

LITERA

Misterele Parisului (Vol. 1), de Eugène Sue; Alfie, singur-singurel, de Holly Webb; Max, cățelușul dispărut, de Holly Webb; Ursulețul de zăpadă, de Holly Webb; Milly, pisicuța răpită, de Holly Webb.

 

NEMIRA

Fetița care a salvat Crăciunul, de Matt Haig.

 

PARALELA 45

Dinozaurii vin spre seară, de Mary Pope Osborne; Creierul lui Buddha. Neuroştiinţa fericirii, iubirii şi înţelepciunii, de Rick Hanson, Richard Mendius; Do It Yourself! Workbook for all ages. Intermediate, de Steluța Istrătescu.

 

POLIROM

Ziua care nu se uită. Revolta braşovenilor din 15 noiembrie 1987, de Marius Oprea, Flori Bălănescu, Stejărel Olaru; Fantoma din moară, de Doina Ruști; Istoria lacunelor. Despre manuscrise pierdute, de Bogdan Suceavă; Cuvintele, încotro? Lingvistică pentru toate televiziunile, de Stelian Dumistrăcel; Grazia, de Mircea Țuglea.

 

PUBLICA

Botanistul euforic. Plantele din care se fac cele mai grozave băuturi din lume, de Amy Stewart.

 

RAO

One Pot: la masă cu prietenii, ed. Larousse; Dansul reîncarnării, de Michael Poore; Dă culoare clasicilor: Aventurile lui Alice în Țara Minunilor; Dă culoare clasicilor: Mândrie și prejudecată; Ștefan, Ștefan, domn cel mare, de Cătălin Bostan; 40 de povești cu ponei și cai, de Vic Parker.

 

TACT 

Teatru politic. 2009-2017, volum coordonat de Mihaela Michailov și David Schwartz.

 

TREI

Arșița, de Jane Harper; Aliați în slujba dreptății, de Brandon Sanderson; Fiica ascunsă, de Elena Ferrante; O istorie a imaginilor. De la pictura rupestră la ecranul de computer, de David Hockney, Martin Gayford; Mica țară, de Gaël Faye; Ultimul dintre noi, de Adélaide de Clermont-Tonnerre; Cine este Papa Francisc?, de Stephanie Spinner; Doi ursuleţi panda timizi, de Julia Jarman; MOG în întuneric, de Judith Kerr; Elmer și bunicul Eldo, de David McKee.

 

UNIVERS ENCICLOPEDIC

Liniște, vreau să dorm!, de Katy Hudson; Lilia, prințesa elfilor, de Stefanie Dahle; Sub steaua magică a Crăciunului, de Annette Moser, Polona Lovsin; Un Crăciun Elefantastic. Expediție la Polul Nord, de Joëlle Tourlonias, Michael Engler; Brăduțul de Crăciun, de Loek Koopmans; O floare în zăpadă, de Tracey Corderoy, Sophie Allsopp; Urmel zboară spre Lună, de Gunther Jakobs, Max Kruse; Marile aventuri ale lui Bobiță, de Jennie Poh; Te iubesc atât de mult, mami!, de Jutta Langreuter, Stefanie Dahle; Zâna Căpșunica. În lumina soarelui, de Stefanie Dahle; Ursulețul merge la joacă în parc, de Benji Davies; Ursulețul merge în vizită la fermă, de Benji Davies.


Articole literare  

• Bookaholic: Prof. Gabriel Săndoiu: „O singură metodă are efect în educație: predarea prin fascinație”.

• Scena9: T(h)riluri ca la carte: Testamentul lui Abraham, de Igor Bergler (de Mihai Iovănel).

• Scena9: Am citit 5 cărți de istorie, să înțelegem mai bine pe ce lume trăim.

• Observator cultural: Un artist al subsolului: despre Care-i treaba cu homarul?, de David Foster Wallace (de Bogdan-Alexandru Stănescu)

• Harper's Bazaar: Tiffany & Co. Is Opening a Blue Box Café at Its Flagship Store. Now you can literally have breakfast at Tiffany's.

Laura Câlțea

Laura Câlțea

Cititoare împătimită, m-am apucat de scris din nevoia de a împărtăși frumusețea adunată în cărți. Mai multe despre mine aici.


Articole asemănătoare

Cele mai vândute titluri ale Editurii ALL în 2017 și cele mai așteptate cărți pentru anul 2018

Grupul Editorial ALL își va surprinde cititorii în anul 2018 cu titluri noi și continuări ale seriilor de succes. În topul vânzărilor pe anul 2017 s-au aflat seriile Pisicile războinice și bestselleruri de Cecelia Ahern și Guillaume Musso, care vor reveni cu titluri noi și în anul 2018.

Editura Litera la Bookfest 2015

Probabil cea mai așteptată carte a Editurii Litera la Bookfest 2015 este volumul care a primit anul trecut Premiul Pulitzer: „Sticletele”, de Donna Tartt. Pe lângă acest roman mult-așteptat, noutățile editurii mai cuprind cărți din domenii diverse: cărți pentru copii, cărți de vacanță sau volume de antreprenoriat.

Polirom și Cartea Românească la Bookfest 2015

La Bookfest 2015, Editurile Polirom şi Cartea Românească vor participa cu peste 1.000 de titluri, toate aflate la reducere (20-50%). La standul celor două edituri vizitatorii târgului vor putea găsi cele mai recente apariţii (circa 400 de titluri noi de la ediţia anterioară a târgului), pachete promoţionale, dar şi 150 de titluri-surpriză cu reducere de 50%.

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu