• „Cine uită nu merită” - Nicolae Iorga

Noutăți literare 6-12 iunie 2016

Noutăți literare 6-12 iunie 2016

Noutăți editoriale și articole literare ale săptămânii 6-12 iunie. Evenimentele săptămânii aici.


Noutăți editoriale

 

ALL

Exploratorii. Cartea a III-a - Muntele de fum, de Erin Hunter; Supraviețuitorii. Cartea a III-a - Căderea întunericului, de Erin Hunter; Atlasul lumii, de Constantin Furtună.

 

ARTHUR

Mănușa, de Jan Brett; George cel curios, de H.A. Rey; George cel curios își găsește de lucru, de H.A. Rey; Ciorile din Pearblossom, de Aldous Huxley; Nic Năstrușnic, de Francesca Simon.

 

CARTEA COPIILOR

Corto Maltese. Balada mării sărate, de Hugo Pratt.

 

CARTIER

Imn, de Ayn Rand.

 

CASA CĂRȚII DE ȘTIINȚĂ 

Valeriu Gafencu. O biografie teologică a Sfântului Închisorilor, de Ionuţ Ţene.

 

CORINT

Islamiştii. Cum ne văd ei pe noi, de Anne Nivat; Roboţii o iau razna (Vol.2 din seria „Roboţii din familia mea”), de James Patterson.


HERALD

Oscar Wilde pentru blazați - 99 de pilule de înțelepciune pentru fericirea de aici și acum, de Allan Percy; În căutarea ființei. A patra cale către conștiență, de George Ivanovitch Gurdjieff; Cunoașterea de sine, de Lobsang Rampa.

 

HERG BENET

Neamul Corbilor,  Vol. 2: Blestemul zorilor, de Lavinia Călina.

 

INSTITUTUL EUROPEAN

Paranoia. Diacronie, sincronie, metodă, de Remus Bejan; Libertate și egalitate, de Raymond Aron.

 

LITERA

ARABESCURI. Desene de colorat pentru a învinge stresul; 365 de căi de a combate stresul. Spirit şi culoare ca să-ţi regăseşti buna-dispoziţie; Descendenții. Înapoi pe Insula Pierduţilor, de Melissa de la Cruz; Totul despre bătălii, ed. National Geographic; Descendenții. Jurnal de vacanţă, ed. Disney; Marea carte Lego. Idei ce dau viață cărămizilor tale (reeditare), de Daniel Lipkowitz; Învăţ să citesc. Mica sirenă. Nuntă în largul mării - Nivelul 1, ed. Disney.

 

NEMIRA

Istoria teatrului universal (ediție ilustrată), ed. Oxford, coord. John Russel Brown; Convorbiri teatrale, de George Banu; Teatrul și frica, de Thomas Ostermeier.



POLIROM

O ciudățenie a minții mele, de Orhan Pamuk; Muzici și faze, de Ovidiu Verdeș; Jucătorul de șah, de Stefan Zweig; Reprezentări ale memoriei în filmul documentar, de Alexandru Solomon; Inteligența emoțională a copiilor. Jocuri și recomandări pentru un EQ ridicat, de Lawrence E. Shapiro; Îmblânzirea reginei, de Philippa Gregory; Iarna vrajbei noastre, de John Steinbeck.

 

RAO

În bucătăria lui Joseph, de Joseph Hadad; Capătul veșniciei. Al treilea volum din „Trilogia Secolului”, de Ken Follett; Relatarea unui naufragiat, de Gabriel Garcia Márquez; Garcia Márquez. Călătoria spre obârșie, de Dasso Saldivar; Suflet în exil, de Marian Nazat; Operațiunea Afrodita și alte povestiri, de Gustavo Dessal; Destin și furie, de Lauren Groff.

 

TREI

Cartea clanului din Baltimore, de Joël Dicker; Carieră malefică, de Robert Galbraith; Ecaterina cea Mare & Potemkin, de Simon Sebag Montefiore; Măștile fricii, de Camelia Cavadia; Turnul, de Ion Mărculescu; Filozoful crud, de Cătălin Avramescu; Aventurile râmei Oli, de Olga Gudynn; Elmer şi prietenii lui. Carte de povești cu autocolante, de David McKee.

 

UNIVERS ENCICLOPEDIC GOLD

De ce sunt copiii încăpățânați..., de Monika Kiel-Hinrichsen; Mirabell, căluți fermecați și castelul curcubeului, de Ann-Katrin Heger și Dorothea Ackroyd; Cavaleri, săbii și sânge de balaur, de Cornelia Funke; Prea mulți morcovi, de Katy Hudson; Poneiul meu din stele, de Ana-Maria Weller și Harriet Grundmann; Masaje pentru bebeluși, de Birgit Brauburger; Cum să scăpăm de singurătate, de Udo Baer; Dicționar ilustrat român-englez, de Katharina Wieker; Dicționar ilustrat român-german, de Katharina Wieker.

 

Articole literare

• Adevărul – Prestigiosul premiu „Women's Prize for Fiction“ a ajuns la scriitoarea irlandeză Lisa McInerney; Ce nu fac copiii la şcoală.

• Bookaholic – Bookaholicii la Swimathon. Campanie de promovare a literaturii române – Donează!; Bookfest în era plagiatului; Rony Oren: „Înțelepciunea basmelor m-a fermecat mereu” (interviu); Part-time printre oameni la Bookfest (#7); Gura târgului: De la târg adunate și în târg revărsate; Cele mai bine vândute cărți la târgul de carte Bookfest 2016; Zborul dincolo de frică și singurătate – Paula McLain, „Zbor în jurul soarelui”; Povești cu oameni „mărunți” – José Saramago, „Ridicat de la pământ”.

• BookAlarm – Cărți pentru concediul de vară (oriunde l-ai face).

• Bookblog  Pânza Charlottei, de E.B. White; Dror Mishani: „Toți ne întâlnim pentru prima dată cu violența în interiorul familiei”; Care au fost cele mai vândute cărți la Bookfest 2016; Sirena şi alte povestiri, de Giuseppe Tomasi di Lampedusa; Nouă povești muzicale, de Tiberiu Soare; Lecții aparte, de Hélène Grimaud.

• Bookhub – 10 ani de „Raftul Denisei”; Jacqueline Bouvier Kennedy Onassis. Povestea nespusă, de Barbara Leaming; Munţii Înalţi ai Portugaliei, de Yann Martel (fragment); Bookfest 2016, cu gândul la cărţile care „nu au încăput în bagaj”; O incursiune în Herina lui Marian Ilea; Cele mai vândute cărți la Bookfest 2016; Sărăcuțul lui Dumnezeu, de Nikos Kazantzakis.

• Camera mea – Războiul nu are chip de femeie, dar delirul ideologic nu are preferințe de sex.

• Cărți și călătoriiToată lumina pe care nu o putem vedea, de Anthony Doerr.

• Cititor fantasy – Diavolul din Orașul Alb. Crimă, magie și nebunie la expoziția care a schimbat America, de Erik Larson.

• Constantin Piștea blog – Fania Oz-Salzberger: „Războiul este întotdeauna rău!”

• Dilema Veche Nu cred în sfîrşitul lumii. Amintiri, articole, interviuri, de Antoaneta Ralian.

• Dromarland Buddha, Casanova și cu mine (o karma cu peripeții), de David Safier; Pisica musafir, de Takashi Hiraide.

• Filme-Cărți  Mog, pisica uitucă, de Judith Kerr; Cum l-am mâncat pe tata, de Roy Lewis; O viziune a prizonieratului în Germania: Din zbuciumul captivităţii, de Maior Gheorghe Caracaș.

• Filosofiatis De ce e nasol să nu mori. Răspunsul prozatorilor; Dacă ați trăi etern, după cît timp v-ați plictisi?; Un pește bătrân-bătrân și doi peștișori mai tineri.

• La Punkt – OIŞTEANU: Sexualitatea, cultura şi natura; Astăzi mai bine nu m-aș fi întâlnit cu mine însămi, de Herta Müller; De taină. Un cristian şi Robert Şerban.

• Lecturile Emei – Frații Tapper în război, de Geoff Rodkey; Darul lui Serafim, de Simona Antonescu.

• Libris – Cei care mor și cei care vor muri, de Cornel George Popa.

• Mediafax – Mircea Cărtărescu a primit Marele Premiu Gregor von Rezzori al Festival degli Scrittori din Florenţa; Bilanţul editurilor la Bookfest 2016: Universul cărţii şi lecturile românilor.

• Observator cultural – Plecarea lui Mihai Dragolea; Pornografia ca act de rebeliune în literatura avangardistă; Jurnalul lui Jeni Acterian, restitutio in integrum; Scriitori americani, de la Bookfest adunaţi; Prima şcoală românească din Şcheii Braşovului şi ultima lecţie despre Anton Pann.

• PressOne – Sînul, de Philip Roth; O istorie a lumii în 10 capitole şi jumătate, de Julian Barnes.

• Roșu Vertical – Luna în care am citit doar proză scurtă.

• Suplimentul de cultură  Vești de pe frontul Bookfest; Durere, de Zeruya Shalev; Cronicile unei societăți lichide, de Umberto Eco, fragment.

• Ziarul Metropolis Bookfest 2016. Bilanţ & topuri.

Presa străină

            – Book RiotTwinkle Toes: Bookish Shoes or Literary Feet; 16 New Releases to Read for Summer 2016.

            – Brain PickingsThe Magic of the Book: Hermann Hesse on Why We Read and Always Will; Anne Lamott on the Life-Giving Power of Great Teachers; Strange Trees: An Illustrated Atlas of the World’s Arboreal Wonders.

            – FlavorwireHow Much Money Are Authors Making?

            – The Guardian BooksWe’ve been expecting you, Ms Bond: why fiction needs more female spies; Most YA fiction is grown-up fiction in disguise; Top 10 books about guilt; Top 10 secret libraries of all time; Children’s authors’ debt to JK Rowling: ‘She brought back storytelling’.

            – The New York TimesMy 10 Favorite Books: Michael Cunningham

            – The New YorkerJames Patterson Would Like You to Read

Laura Câlțea

Laura Câlțea

Cititoare împătimită, m-am apucat de scris din nevoia de a împărtăși frumusețea adunată în cărți. Mai multe despre mine aici.


Articole asemănătoare

Editura Herald la Târgul Internaţional Gaudeamus

Editura Herald vă aşteaptă şi la ediţia de anul acesta a Târgului Internaţional Gaudeamus – Carte de învăţătură care va avea loc în perioada 14-18 noiembrie în Pavilionul Central Romexpo.

Noutăți literare 23-29-mai 2016

Noutăți editoriale și articole literare ale săptămânii 23-29 mai.

Noutăți literare 2-8 iulie 2018

Noutățile literare ale săptămânii 2-8 iulie 2018.

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu