• „Omul are trei vârste: tinerețea, vârsta mijlocie și «Vai, ce bine arăți!»” - Fulton J. Sheen

Noutăți literare 6-12 februarie 2017

Noutăți literare 6-12 februarie 2017

Noutăți editoriale și articole literare din perioada 6-12 februarie 2017.

 

Noutăți editoriale

ADENIUM

Crescătorul de gorile, de Roberto Arlt.

 

CARTIER

Despre istorie, de Eric Hobsbawm; Poezii, de Mihai Eminescu.

 

CORINT

De la SSI la SIE, de Florian Banu; Copilul inteligent, de Julian Chomet.

 

CURTEA VECHE

Miracole la îndemână. Alegeri care vindecă și construiesc reziliența, de Arielle Essex; Trezirea minții luminoase. Meditație tibetană pentru a ajunge la pacea interioară și bucurie, de Tenzin Wangyal Rinpoche; Kiss that frog! 12 căi de-a transforma minusurile în plusuri în viața personală și la muncă, de Brian Tracy, Christina Tracy Stein; Perspective, de Anda Gabriela Doliș; Postcards - Ultramarine. 36 de cărți poștale, de Principesa Sofia a României; Mandale gotice. Armonie prin culori și forme; Mandale japoneze. Armonie prin culori și forme; Mandale hinduse. Armonie prin culori și forme; Prinț și cerșetor. Repovestire după romanul lui Mark Twain.

 

EPICA

O mare de lacrimi, de Ruta Sepetys. 

 

HERALD

Originea speciilor, de Charles Darwin.

 

HUMANITAS 

Pe urmele tatălui. O poveste de iubire, de Mireille Abramovici; Teatru I. Cântăreața cheală. Lecția, de Eugène Ionesco; Teatru II. Jacques. Viitorul e în ouă. Scaunele, de Eugène Ionesco; Teatru III. Victimele datoriei. Amedeu. Tabloul, de Eugène Ionesco; Dialoguri de duminică. O introducere în categoriile vieții, de Andrei Pleşu, Gabriel Liiceanu; Ce se întâmplă în iubire, de Alain de Botton; Casa de lângă lac, de Kate Morton.

 

LITERA

În umbra lui Kissinger. Moştenirea celui mai controversat om de stat al Americii, de Greg Gardin; 200 de jocuri și activități. 96 de pagini de distracție garantată, ed. Disney; Miles în spațiu. Ne jucăm ... cu Miles, ed. Disney. 

 

METEOR PRESS

Pe front în Războiul Crimeii, de Robert B. Edgerton.

 

NEMIRA

111 cele mai frumoase poezii de dragoste din literatura română, ed. Marius Chivu și Radu Vancu; Floarea albastră, de Penelope Fitzgerald; Femei Periculoase, ed. G.R.R. Martin și Gardner Dozois; Ce-am găsit al meu să fie (Seria Bill Hodges, partea a II-a), de Stephen King; Legiunea Blestemaților (ed. 2017), de Sven Hassel.

 

POLIROM

T2 Trainspotting (ediție limitată), de Irvine Welsh; Luminița, mon amour (ediție limitată), de Cezar Paul-Bădescu; De la Burebista la Iohannis. Istorii, analize, satire, de Sorin Mitu; Vindecarea prin Tao. Ghid ilustrat cu exerciții de bază. Nivelurile 1-6, de Mantak Chia, William U. Wei; Versetele satanice, de Salman Rushdie; Lebăda cu două intrări (ediție de buzunar), de Nora Iuga.

 

PUBLICA

Împreună este mai bine. O carte mică, plină de inspirație, de Simon Sinek; Influență invizibilă. Forțele ascunse care modelează comportamentul, de Jonah Berger; Ecuația fericirii. Nu-ți dori nimic + Fă orice = Ai totul, de Neil Pasricha.

 

RAO

Tunelul cu porumbei, de John le Carré; Zorii semilunii (Seria Dirk Pitt), de Clive Cussler și Dick Cussler; Ura din ochii vulpii, de Dinu Săraru.

 

 

UNIVERS ENCICLOPEDIC GOLD

Descoperă anotimpurile. Primăvara, de Ag Jatkowska și Charles Ghigna; Descoperă anotimpurile. Vara, de Ag Jatkowska și Charles Ghigna; Descoperă anotimpurile. Toamna, de Ag Jatkowska și Charles Ghigna; Descoperă anotimpurile. Iarna, de Ag Jatkowska și Charles Ghigna; Krabat, de Otfried Preußler; Discuții cu profesorii, de Rudolf Steiner; Pedagogia curativă, de Rudolf Steiner.


Articole literare

• Adevărul – Dan C. Mihăilescu a renunţat la proiectul online „Cartea de la ora 5“; INTERVIU Marin Mălaicu-Hondrari, scriitor: „Nu le-am arătat niciodată o carte de-a mea părinţilor. Mi-era ruşine de ei“; Tzvetan Todorov, un eseist şi istoric al ideilor, a murit la vârsta de 77 de ani; Vedetă în literatură: thrillerul. Noile tendinţe ale genului; Fata din tren a fost desemnată cea mai populară carte din bibliotecile britanice în sezonul editorial 2015 - 2016

• Art7 – Î sau Â?

• Blogul fanului Science Fiction – Avanpremieră Dr. Bloodmoney, de Philip K. Dick; Cum să fabrici un semizeu, de Florin Purluca; Într-o pădure întunecată, de Ruth Ware.

• Bookaholic  Cele mai interesante cărți din ianuarie 2017; Joan Didion şi gândirea magică. Răspunsuri în faţa pierderii unui apropiat; Am fost la anticariat şi m-am întors cu trei comori.

• Bookblog – Fragment: Arsă de vie, de Souad împreună cu Marie-Thérèse Cuny; Roșcovanul, de J.P.Donleavy; Interviu Dana Grigorcea: „Haina îl face pe om și, în contextul ăsta, un premiu este o haină de fițe”; Interviu Dana Grigorcea: „Caut Bucureștiul în fiecare oraș”; Confesiunile unei dependente de artă, de Peggy Guggenheim; Luarea Ismailului, de Mihail Şişkin.

• Bookhub – A doua natură, de Silviu Gongonea; Bătălia lor. Femeile din România în Primul Război Mondial, de Alin Ciupală, fragment; Arsă de vie, de Marie-Thérèse Cuny fragment; Fascinat şi obsedat, de Ramona Băluţescu; Dragoste la 17,50 $, de Charles Bukowski; Darwin, de Maxim Chertanov; Noaptea de foc, de Eric-Emmanuel Schmitt; Șuncă pe pâine, de Charles Bukowski; Tătănuș Pipăruș – Câinele fantomă, de Claire Barker; Trambulina, bat-o vina!, de Nicoleta Sibișan.

• BookMag – Costumul Nici-Nu-Contează și alte povestiri, de Sylvia Plath; Misterul mașinuțelor chinezești, de Florin Irimia.

• Cărturești blog Marius Chivu: Cele mai bune călătorii nu le poţi face decât cu cei mai buni prieteni

• Cititor SF Bradley P. Beaulieu, With Blood upon the Sand trailer.

• Constantin Piștea blog – Aştept să crăpi (de astăzi, în prime-time), de Radu Paraschivescu; Bandiţii, de Vasile Ernu.

• Dilema Veche – Scriitori faţă cu protestele.

• Dromarland Doctorul Thorne, de Anthony Trollope.

• Filme Cărți Antropologie și o sută de alte povestiri, de Dan Rhodes; Frații Burgess, de Elizabeth Strout; Ultima țigară a lui Fondane, de Cătălin Mihuleac; Generația ’27 între Holocaust și Gulag. Mircea Eliade și Klaus Mann despre generația tînară, de Marta Petreu; Rusia revoluționară, de Orlando Figes.

• Jurnalul unei cititoare – Cum să fabrici un semizeu, de Florin Purluca; Jurnal: Inovatorii sunt morți.

• La Punkt – Uşa, de Magda Szábo.

• Literomania – Autorii canonici și dragostea (I); Somnul de veci, de Raymond Chandler; Femeia inventată, de Camille Laurens; Elegie pentru uman, de Radu Vancu; O conștiință literară. Mihai Ursachi în documentele Securității, de Ioana Diaconescu. 

• Libris blog – Fata din tren, de Paula Hawkins.

• Observator cultural  Locuri, oameni, povești și 30 de povestiri adevărate, de Liliana Nicolae; Lupta mea, de Karl Ove Knausgård; Plopii din Berlin, de Anne B. Ragde; Bucuria de a călători; SFada cu literatura. Discursul fascistoid în fantastica noastră recentă (II)

• Scena 9 – Cartea oglinzilor, de Eugen Ovidiu Chirovici.

• Serial Readers blog – Jurnal de librar: povestea continuă; Articolul de care vă temeați, despre lansarea Fifty Shades Darker; Ce facem cu cărțile după ce le citim?; Propuneri pentru un Aprilie călător; Ragtime, de E.L. Doctorow; Pasionați de cărți de colorat pentru adulți, bun venit în noua mea lume!.

• Suplimentul de cultură – Calitatea luminii, de Mircea Pricăjan; Scriptor sau Cartea transformărilor admirabile, de Codrin Liviu Cuțitaru, fragment în avanpremieră; Colonelul Chabert, de Honoré de Balzac; Interviu cu scriitorul Nichita Danilov: „Dumnezeu era acolo, prezent în fiecare loc“

Presa străină

            – Book RiotJ.K. Rowling’s Best Twitter Takedowns; 10 Excellent Under-the-Radar YA Fantasy Novels; 100 Must-Read Modern Classics; A Book Lover’s Guide to the 2017 Oscar Nominees; 5 Books to Watch For in February

            – Brain Pickings: Rachel Carson’s Brave and Prescient 1953 Letter Against the Government’s Assault on Science and Nature; Song of Two Worlds: Alan Lightman’s Poetic Ode to Science, the Unknown, and Our Search for Meaning, Illustrated by an 18-Year-Old Boy in India; To Redeem One Person Is to Redeem the World: Pioneering Psychotherapist Frieda Fromm-Reichmann, the Loneliness of Mental Illness, and the Healing Power of Believing in a Person’s Inextinguishable Inner Light; The Banality of Evil: Hannah Arendt on the Normalization of Human Wickedness and Our Only Effective Antidote to It

            – Huffington Post Books15 Stirring Book Recommendations For Women Who #Persist.

            – Literary HubLibrarians in the 21st century: the power of our choices; Vietnamese and Vietnamese American lit: a primer from Viet Thanh Nguyen; Why great writing is like the Star Trek blooper reel and other highlights from Donna Tartt and John Darnielle in conversation.

            – The Guardian Books: Norse Mythology by Neil Gaiman review – a rich retelling; Margaret Atwood: The Handmaid's Tale sales boosted by fear of Trump; Top 10 books about the apocalypse; The Girl on the Train: the UK’s favourite library book in 2015-16

            – The New York Times BooksAli Smith: By the Book



Articole asemănătoare

Noutăți literare 26 septembrie-2 octombrie 2016

Noutăți editoriale și articole literare ale săptămânii 26 septembrie-2 octombrie 2016.

Cărți interesante aprilie 2023

Selecția lunară a celor mai interesante cărți apărute pe piața de carte românească în aprilie 2023 și Top 10 cărți românești și Top 10 cărți în limba engleză din librăriile Cărturești.

Editura Litera la Bookfest 2015

Probabil cea mai așteptată carte a Editurii Litera la Bookfest 2015 este volumul care a primit anul trecut Premiul Pulitzer: „Sticletele”, de Donna Tartt. Pe lângă acest roman mult-așteptat, noutățile editurii mai cuprind cărți din domenii diverse: cărți pentru copii, cărți de vacanță sau volume de antreprenoriat.

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu