• „Învăţat se cheamă un om care e bucuros să tot înveţe” - Nicolae Iorga

Noutăți literare 4-10 martie 2019

Noutăți literare 4-10 martie 2019

Noutățile literare ale săptămânii 4-10 martie 2019.

Noutăți editoriale

AQUILA

3 minute de poveste. Povești cu aventuri; Marea carte a copiilor mofturoși. Povești pentru evitarea istericalelor; Marea mea carte despre gradiniță. Povești pentru primii pași la grădiniță.

 

ART

Țoc țoc, de Roald Dahl; Frankenstein, de Mary Shelley; Cântecul lui Solomon, de Toni Morrison; Arta de a avea întotdeauna dreptate, de Arthur Schopenhauer; Trădătoarea Baru Cormoran, de Seth Dickinson; Cum să te porți într-o familie mare, de Camille Bordas; Mormintele din Atuan, de Ursula K. Le Guin; Cum să faci să NU citești #1 (Seria Charlie Joe Jackson), de Tommy Greenwald; Cum să faci să nu citești, dar să iei note mari: Ghidul lui Charlie Joe Jackson #2, de Tommy Greenwald; Cum să faci să NU citești în vacanța de vară: Ghidul lui Charlie Joe Jackson #3, de Tommy Greenwald; Micul Prinț, de Antoine de Saint-Exupéry, il. Dan Ungureanu; Minți geniale #1, de Gordon Korman.

 

CORINT

Eu și Tobin, în căutarea lui Bigfoot, de Melissa Savage; Jurnal nediplomatic (1998-2001), de Ioan Grigorescu; Nuvele și povestiri, de I.L. Caragiale.

 

CURTEA VECHE

Super food pentru toată familia, de Jamie Oliver; Fii fericit! Descoperă tot ce trebuie să ştii pentru a avea o viaţă fericită, de Tal Ben-Shahar; Asimetric, de Lisa Halliday; Ghid esențial de parenting, de Gail Reichlin & Caroline Winkler.

 

DIDACTICA PUBLISHING HOUSE

Nu te-ai născut să suferi, de Blake D. Bauer; Think Differently. Deschide-ți mintea. Creează-ți filosofia pentru viață, de Adam Ferner; Read People. Comunică eficient. Înțelege comportamente, de Rita Carter; Get technology. Rămâi conectat. Transformă-ți viitorul, de Gerald Lynch; Being creative. Fii inspirat. Descoperă-ți originalitatea, de Michael Atavar; Jumi și Juma: Urmele misterioase, de Fabienne Blanchut, Camille Dubois; Jumi și Juma: Ești un superfrate, de Fabienne Blanchut, Camille Dubois; Jumi și Juma: Noroc cu vântul năzdrăvan, de Fabienne Blanchut, Camille Dubois; Jumi și Juma: O întrecere cu surprize, de Fabienne Blanchut, Camille Dubois. 

 

HERALD

Simbolismul corpului uman, de Annick De Souzenelle; Cele zece mari puteri cosmice. Dasa Mahavidya, de Sri S. Shankaranarayanan.

 

HUMANITAS

Compromisul. O istorie politică și filozofică, de Alin Fumurescu; Dumnezeu şi Golemul. Comentariu asupra câtorva probleme în care cibernetica intră în contradicție cu religia, de Norbert Wiener; Povestea Elisabetei Rizea din Nucşoara urmată de mărturia lui Cornel Drăgoi, de Elisabeta Rizea; Ce le spunem celor mici ca să crească mari. 550 de gânduri pozitive de oferit în dar celor mici, de Bernadette Lemoine, Diane de Bodman; Liftul, de Cornel Bălan; Amintirile unui fost corector. Însemnările cultivatorului de mărar, de Petre Stoica; Jurnalul unui geniu, de Salvador Dalí; Transformă apa în culori. Gândăceii veseli; Transformă apa în culori. E petrecere; Hemingway și cu mine, de Paula McLain.

 

LITERA 

Metoda Paleo, de Sarah Ballantyne; Prima mea carte de matematică, de Amanda Enright; Marvel. Marea carte de colorat, ed. Marvel. 

 

NEMIRA

Lama lama și bunicii, de Anna Dewdney; Cum să fentezi blestemul unui dragon, de Cressida Cowell.


PARALELA 45

Alei bifurcate. Poetica postmodernismului rus, de Antoaneta Olteanu; Nebunia în cultura rusă: istoria unei idei-cameleon. Secolul al XVIII-lea – prima jumătate a secolului al XIX-lea, de Gabriel-Andrei Stan; Aventuri în Vestul sălbatic. Portalul Magic nr. 10, de Mary Pope Osborne; Cu leii în savană. Portalul Magic nr. 11, de Mary Pope Osborne.


POLIROM

Olga, de Bernhard Schlink; Părinți, de Diana Bădica; Ferma animalelor (roman grafic), de George Orwell, Odyr; Străinul, de Albert Camus.

 

PUBLICA

Excitat. Istoria hormonilor și modul în care controlează aproape totul, de Randi Hutter Epstein; Elon Musk pentru tinerii cititori. Povestea fondatorului Tesla și SpaceX, de Randi Hutter Epstein; Gena egoistă, de Richard Dawkins; Coaching pentru performanță. Practica și principiile coachingului și ale leadershipului, de Sir John Whitmore. 

 

UNIVERS ENCICLOPEDIC JUNIOR

Minunile primăverii. Vântul cel zburdalnic, de Charles Ghigna; Minunile primăverii. Picăturile de ploaie, de Charles Ghigna; Iepurașii descoperă primăvara, de Annette Moser, Marina Krämer; Surpriza de Paște, de Annette Moser, Marina Krämer; Cine a salvat Paștele, de Annette Moser, Marina Krämer. 

 

VELLANT

Statut și anxietate, de Alain de Botton.

 

Articole literare

• Dilema veche: (Deser)viciile premiilor literare (Marius Chivu)

• Scena9: Nina Cassian de la A la Z (Mihai Iovănel)

• Filosofiatis: 10 cărți pe care le-am citit de mai mult de 10 ori

• LitHub: A Letter to Virginia Woolf, On Translating A Room of One’s Own into Romanian (by Elena Marcu) 

Laura Câlțea

Laura Câlțea

Cititoare împătimită, m-am apucat de scris din nevoia de a împărtăși frumusețea adunată în cărți. Mai multe despre mine aici.


Articole asemănătoare

Toamna literară 2019 la Editura Litera

Editura Litera anunță evenimentele literare și aparițiile editoriale ale toamnei 2019.

Noutăți literare 27 noiembrie-3 decembrie 2017

Noutățile literare ale săptămânii 27 noiembrie-3 decembrie 2017.

Noutăți literare 29 mai-4 iunie 2017

Noutăți editoriale și articole literare din săptămâna 29 mai-4 iunie 2017.

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu