Noutăți literare 4-10 iunie 2018

Noutățile literare ale săptămânii 4-10 iunie 2018.
Noutăți editoriale
ALL
Gena. O istorie fascinantă, de Siddhartha Mukherjee; Ceaiuri din plante medicinale, de Gheorghe Mohan; Pisicile Războinice – Noua profeție. Cartea a XI-a: Amurg, de Erin Hunter.
AQUILA
Marea mea carte despre școală. Povești pentru primii pași la școală; 3 minute de poveste. Povești cu detectivi.
ART
Un caz foarte straniu: doctorul Jekyll şi domnul Hyde, de Robert Louis Stevenson; Canonul occidental, de Harold Bloom; Războiul lui Caliban, de James Corey; Jurnalul secret al lui Adrian Mole, de Sue Townsend; Peter Iepurașul - pe baza filmului; Peter Iepurașul: Lupta pentru grădină, de Frederick Warne; 1 oaie... 2 oi... 3 oi..., de Valérie Weishar-Giuliani; Cărticică de dormit, de Dr. Seuss; Domnul Papuzek, de Cornel Vlaiconi; Strega Nona, de Tomie dePaola; Sămânţa de morcov, de Crockett Johnson, Ruth Krauss; Povestea kendamei pierdute, de Adina Rosetti; Regele Arthur II: Regina văzduhului și a întunericului, de T.H. White; Podul către Terabithia, de Katherine Paterson; Timmy Fiasco 4. 100% fără microbi, de Stephan Pastis; Fata care a băut luna, de Kelly Barnhill; Insula delfinilor albaștri, de Scott O'Dell; Imaginar, de A.F. Harrold; Aproape sigur, de Lisa Graff; Din 7 în 7, de Holly Goldberg Sloan; Cravata roșie, de Ji-li Jiang; Marele Garfield, de Jim Davis; Teatrul Corpului Uman, de Maris Wicks; Poptropica, Vol. 2 Expediţia pierdută, de Mitch Krpata; Persepolis (vol. 1), de Marjane Satrapi.
CARTEA COPIILOR
Mica sămânță, de Eric Carle; Cei șapte papă-lapte, de Mary Ann Hoberman, cu ilustrații de Marla Frazee.
CASA CĂRȚII DE ȘTIINȚĂ
Prăbuşirea îngerului, de Constantin Cubleşan; Anonimul rus, de Ioan Meghea; Mesageţii Muntelui Kash, de Radu M. Ilea.
CURTEA VECHE
Comunicarea cu oamenii dificili, de Roberta Cava; Cum să vorbim în public, de Dale Carnegie; Cum conduc cei mai buni lideri. Tehnici testate pentru a valorifica la maximum potenţialul uman, de Brian Tracy; Paradoxul puterii. Cum câștigi și cum pierzi influența, de Dacher Keltner; Fii de partea mea! Mic tratat de suportare a hormonilor la adolescenți, de Mirela Retegan, Liviana Tane; Puterea magică a gândului, de David J. Schwartz.
DIDACTICA PUBLISHING HOUSE
100 de povești scurte pentru copii, de Claire Bertholet; 100 de povești de adormit copiii, de Claire Bertholet; Paula și o aniversare de neuitat, de Katja Reider, Franziska Harvey; Paula salvează o pisicuță, de Katja Reider, Franziska Harvey; Paula învață să meargă pe bicicletă, de Katja Reider, Franziska Harvey; Superalimente, de Cinzia Trenchi; Cum a devenit politicos Hipo, de Stuart Trotter; Cum a devenit generos Hipo, de Stuart Trotter; Ce este o experiență la limita dintre viață și moarte, de Dr. Penny Sartori; Ghici, ghici ce-i aici?, de Simona Epure; Mulțumesc, tati, de Keiko Kaichi; Luna și iepurașul, de Feridun Oral; Umbrela prieteniei, de Jackie Azua Kramer; Iepurașul Bobi și ursoaica Mimi, de Christa Kempter; Talentul lui Noli, de Eve Tharlet; Învățăm? Ce plăcere!, de Brigitte Weninger, Eve Tharlet; Tofinel și sămânța misterioasă, de Giuliano Ferri; Emoțiile lui Noni. Sunt trist, de Aurélie Chien Chow Chine; Emoțiile lui Noni. Sunt furios, de Aurélie Chien Chow Chine; Emoțiile lui Noni. Îmi este frică, de Aurélie Chien Chow Chine; Emoțiile. De la teorie la poezie, de Ion-Ovidiu Pânișoară, Diana Tivu.
HERALD
Manuscrisele de la Marea Moartă.
HERG BENET
Ce facem cu România? Dialoguri cu cititorii, de Cristina Nemerovschi; O viață nouă, nouă, de Gerrit Brand; Sinuciderea Ielelor, de Ana Mănescu.
LITERA
Totul despre ce mâncăm, ed. DK; Marea istorie ilustrată a României și a Republicii Moldova, de Ioan-Aurel Pop; Eu, și totuși alta, de Jojo Moyes; Ordinea de zi, de Éric Vuillard; Omul suspendat, de Saul Bellow; Drumul spre casă, de Yaa Gyasi; Răul, de Jan Guillou; Cine sunt eu? Carte - joc de cultură generală, de Juliette Saumande, Studio Bambam.
NEMIRA
Cele cinci continente ale teatrului, de Eugenio Barba, Nicola Savarese; Totul este scriitură, de Wajdi Mouawad.
POLIROM
Zen și arta reparării motocicletei, de Robert M. Pirsig; Istoria asediului Lisabonei, de José Saramago.
RAO
Duelul vrăjilor, de Sebastien De Castell; Colecționarul de nuduri, de Mirel Taloș.
TREI
Tânguirea morţilor. Psihologia după Cartea Roşie a lui Jung, de James Hillman, Sonu Shamdasani; Ce face un părinte grozav. 75 de strategii verificate pentru a crește niște copii fantastici, de Erica Reischer; Porțile Europei. O istorie a Ucrainei, de Serhii Plokhy; Aventurile unei fete de la oraș, de Meredith Wild; Ura cu care lovești, de Angie Thomas; Fiul, de Jo Nesbø; Bucuria ordinii, de Marie Kondo.
VELLANT
Nu ți-e scris în gene. Adevăratele motive pentru care copii le seamănă părinților, de Oliver James; Ceva scris, de Emanuele Trevi; Arta gândirii creative, de Rod Judkins; Credința unui om liber - Scrieri esențiale, vol. 1, de Bertrand Russell; Femei cu bărbați, de Richard Ford.
Articole literare
• Scena 9: Best of: 9 colecții de literatură străină.
• Scena 9: 7 scriitori ne spun ce cărți bune și-au luat de la Bookfest.
• The Guardian: Elena Ferrante: 'What held me back from having therapy?'
• Aleteia: Vatican Library makes 15,000 manuscripts available online for free.

Laura Câlțea
Cititoare împătimită, m-am apucat de scris din nevoia de a împărtăși frumusețea adunată în cărți. Mai multe despre mine aici.
Articole asemănătoare
Cărți interesante iunie 2020
În luna iunie editurile au recuperat multe noutăți puse în stand-by înainte de Bookfest.
Noutățile Publica la Bookfest 2018
În perioada 30 mai – 3 iunie, la Romexpo, se desfășoară BOOKFEST. SALONUL INTERNAȚIONAL DE CARTE! Anul acesta ne găsiți într-o nouă locație, mai spațioasă: pavilionul B2.
2017: Anul ficțiunii la Editura Litera
Anul literar 2017 ne aduce o mulțime de cărți pe care abia așteptăm să le citim. Vom avea ocazia să împărtășim impresii de lectură despre cele mai noi și mai în vogă titluri de ficțiune aparținând celor mai consacrați și premiați autori.