• „Pentru a avea o căsătorie fericită, trebuie să-i spui partenerului totul, mai puțin lucrurile esențiale” - Cynthia Nelms

Noutăți literare 4-10 decembrie 2017

Noutăți literare 4-10 decembrie 2017

Noutățile literare ale săptămânii 4-10 decembrie 2017.

Noutăți editoriale

ARAMIS

Monstruos de haios. O jumătate de hipopotam, vă rog!, de Jochen Till; Hotelul „Lăbuța fermecată”. Dispariția stăpânei, de Feline Lang; Uimitoarele aventuri ale lui Wilbur McCloud, de Andreas Karlstrom; Incredibilele cazuri ale lui Dr. Dark, de Fabian Lenk; 55 de povești de bună purtare; 55 de povești de Andersen și Frații Grimm; 55 de povești cu vrăjitori; Cele mai frumoase povești de Crăciun; Povești pentru băieți; Povești pentru fetițe.

 

ART

Aripi & Co (#1). Operaţiunea Iepuraşul, de Sally Gardner; Aripi & Co (#2). În coadă de pește, de Sally Gardner; Aripi & Co (#3). Misterioasa dispariție a lui Billy Cataramă, de Sally Gardner; Gata cu vorba, de Andrew Clements; Harry Potter și Ordinul Phoenix (#5), de J.K. Rowling.

 

CASA DE PARIURI LITERARE

Noaptea Sfântului Alcoolomeu (Antologie de haikuuri), de Octavian Perpelea; Auriu, de Adriana Cârcu; Autobuzul cu cocoșați, de Nora Iuga; Umbrelele lui Anastasios, de Carmen Oancea; Ciungamații, de Gheorghe Iova; Dincolo de frontiere, de Sorin Stoica; Totul numai pentru tata, de Călin Torsan; Prozator din silă. Viorel Marineasa în dialog cu Robert Șerban.

 

CORINT

Albă-ca-Zăpada, de Jacob & Wilhekm Grimm, cu ilustrații de Benjamin Lacombe.

 

CRIME SCENE PRESS

Yeruldelgger, de Manook Ian; Maestrul fricii, de George Arion; Moarte în clan, de Ken Bruen; Calea răzbunării, de Varenne Antonin; Umblând printre morminte, de Lawrence Block; Fără simțuri, de Fitch Stona; Anchetele unui detectiv singur, de George Arion; Misterul Camerei galbene, de Leroux Gaston; Vă plac blondele?, de Stelian Țurlea.

 

HUMANITAS

Opere IV, de Søren Kierkegaard; Frederick, de Leo Lionni.

 

IDEA

Realismul socialist cu fața spre trecut. Instituții si artiști în România: 1944-1953, de Irina Cărăbaș.

 

LITERA

Patrioții, de Sana Krasikov; A Short Illustrated History of Romanians, de Ioan-Aurel Pop; Puterea voinței, de Dr. Kelly McGonigal; Nebunie de-o vară, de Tracy Brogan; Mici focuri pretutindeni, de Celeste Ng; Ultimate Spider-Man. Super jocuri, de Marvel; Omuleții de sub casă, de Mary Norton; Destin, de Aprilynne Pike; Povești cu cățeluși, de Holly Webb; Aventuri la Ham hotel. Cooper, curajosul, de Shelley Swanson Sateren.

 

NEMIRA

Rosé, de Marius Constantinescu.

 

NICULESCU

Top 100 minunății. Animale și corpul uman; Top 100 minunății. Lumea și spațiul cosmic.

 

POLIROM

Soldaţii. Poveste din Ferentari, de Adrian Schiop; America de peste pogrom, de Cătălin Mihuleac.

 

PUBLICA

Oameni buni. Singura decizie de leadership care contează cu adevărat, de Anthony Tjan.

 

RAO

Corina, de Eugen Mihăescu; Sunt un campion. Corpul omenesc; Sunt un campion. Țările lumii; Lumea de azi, de Marian Nazat.

 

TREI

Nopțile dinaintea Crăciunului, de Tony Ross; Exil la Tomis, de Ion Mărculescu.


Articole literare 
 

• Adevărul: Scriitorul şi jurnalistul american John Freeman: „Ca editor, am descoperitfemeile ies în faţă mai puţin decât bărbaţii“

• Observator cultural: Downhearted Blues (recenzie de Bogdan-Alexandru Stănescu pentru Altă țară, de James Baldwin).

• Brain Pickings: Joan Didion’s Favorite Books of All Time, in a Handwritten Reading List.

Laura Câlțea

Laura Câlțea

Cititoare împătimită, m-am apucat de scris din nevoia de a împărtăși frumusețea adunată în cărți. Mai multe despre mine aici.


Articole asemănătoare

Noutăți literare 28 decembrie 2015-3 ianuarie 2016

Noutățile editoriale și articolele literare interesante din săptămâna 28 decembrie 2015-3 ianuarie 2016.

Cele mai vândute titluri ale Editurii ALL în 2017 și cele mai așteptate cărți pentru anul 2018

Grupul Editorial ALL își va surprinde cititorii în anul 2018 cu titluri noi și continuări ale seriilor de succes. În topul vânzărilor pe anul 2017 s-au aflat seriile Pisicile războinice și bestselleruri de Cecelia Ahern și Guillaume Musso, care vor reveni cu titluri noi și în anul 2018.

Noutăți literare 23-29 iulie 2018

Noutățile literare ale săptămânii 23-29 iulie 2018.

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu