• „Vous connaissez depuis longtemps ce que j'ai voulu établir, le droit de tout oser” - Paul Gauguin

Noutăți literare 30 octombrie-5 noiembrie

Noutăți literare 30 octombrie-5 noiembrie

Noutățile literare ale săptămânii 30 octombrie-5 noiembrie.

 

Noutăți editoriale

ADENIUM

Împotriva derivei. Volum omagial Stelian Dumistrăcel ’80. Cu 30 de scrisori ale omagiatului către revista „Timpul”.

 

ARAMIS

Fii cel mai bun la FIDGET SPINNER.

 

CARTIER

Regele Piticuț, de Radu Vancu. 

 

CORINT

Întoarcerea Regelui Mihai, de Danielle Maillefer; Destinul coroanei ( al doilea volum al seriei Jocul Coroanei), de Evelyn Skye; Armstrong. Călătoria fantastică a unui șoricel pe Lună, de Torben Kuhkmann.

 

CURTEA VECHE

Bucuria de a trăi. Descifrarea secretului și a științei fericirii, de Yongey Mingyur Rinpoche, Eric Swanson; În căutarea adevărului, de Michael A. Singer; Află răspunsul!: Cum să-ți iei viața în propriile mâini și să devii omul care-ți dorești să fii, de Allan & Barbara Pease; Isadora Moon își serbează ziua de naștere, de Harriet Muncaster; Isadora Moon merge cu cortul, de Harriet Muncaster; Isadora Moon merge la balet, de Harriet Muncaster; Isadora Moon merge la școală, de Harriet Muncaster.


FRONTIERA

Eu sunt cel mai frumos, de Mario Ramos.

 

GAMA

Bradul.Carte de activități cu abțibilduri; Renul. Carte de activități cu abțibilduri; Omul de zăpadă. Carte de colorat cu abțibilduri; Moș Crăciun. Carte de colorat cu abțibilduri.

 

HERALD

Cum să depășim durerile cronice și acute. Soluții de tratament bazate pe tipul dumneavoastră emoțional, de Marc Micozzi și Sebhia Marie Dibra. 


HUMANITAS

În jurul Marii Uniri de la 1918. Națiuni, frontiere, minorități, de Lucian Boia; Rusia, 1917. Soarele însângerat. Autocrație, revoluție și totalitarism, de Ioan Stanomir; Bonobo și ateul. În căutarea umanismului printre primate, de Frans de Waal; Trei etaje, de Eshkol Nevo; Cronica unui negustor de sânge, de Yu Hua.

 

NEMIRA

Istoria naturala a dragonilor, de Marie Brennan; Partea întunecată a magiei, de V.E. Schwab; Omnium, de Florin Stanciu; Dansul dragonilor (Saga Cântec de gheață și foc, partea a V-a, ed. 2017), de G.R.R. Martin; Alchimia. Introducere în simbolism și psihologie, de Marie Louise von Franz.

 

NICULESCU

Atlasul copiilor. EUROPA. Ţări, oameni, animale, recorduri, de Andrea Schwendemann; Curiozităţi. Cunoştinţe esenţiale pentru copii isteţi, de Susan Martineau; Infografice pentru copii. Activităţi distractive, de Susan Martineau.

 

POLIROM

Vânătorii de cărți, de Jennifer Chambliss Bertman; Maimuţă şi esenţă, de Aldous Huxley; Făpturi uluitoare, de Tracy Chevalier.

 

RAO

Miturile celui de-al doilea Război Mondial, de Jean Lopez, Oliver Wieviorka; Misterul fetei din zăpadă, de Danya Kukafka.

 

TREI

Un șir infinit de țestoase, de John Green; Introducere în psihologia jungiană. Note ale seminarului de psihologie analitică susținut în 1925 de C.G. Jung, de C.G. Jung; Omul și simbolurile sale, de C.G. Jung, M.-L. von Franz, Joseph L. Henderson, Jolande Jacobi, Aniela Jaffé; Codul sufletului. În căutarea caracterului și a vocației, de James Hillman; Religii, valori și experiențe de vârf, de Abraham H. Maslow.

 

UNIVERS ENCICLOPEDIC

Omul de zăpadă magic, de Alison Edgson, Catherine Walters; Vreau o îmbrățișare!, de Sophie Schoenwald, Nadine Reitz.

 

VELLANT

O săptămână în aeroport, de Alain de Botton; Marele acoperiș, de Carmen Tinderle.


VREMEA

Faptele apostolilor, de Cristian Bădiliță.


Articole literare  

• Scena9: Am citit 5 cărți de istorie, să înțelegem mai bine pe ce lume trăim.

• Scena9: Iocan patru (de Mihai Iovănel)

• Observator cultural: „Cititorul meu ideal e o femeie“. Interviu cu Mircea Cărtărescu (de Șerban Axinte).

• Observator cultural: „Această tragedie pune problema străinului care vine şi se instalează în casa ta“. Interviu cu scriitoarea franco-marocană Leïla SLIMANI, Premiul Goncourt 2016 (de Adina Dinițoiu)

• Bookhub: Când primești energie de la copii care citesc (de Nona Rapotan).

Laura Câlțea

Laura Câlțea

Cititoare împătimită, m-am apucat de scris din nevoia de a împărtăși frumusețea adunată în cărți. Mai multe despre mine aici.


Articole asemănătoare

Polirom la Târgul Internațional de Carte Bookfest 2018

În perioada 30 mai-3 iunie 2018, Editura Polirom va participa la cea de-a XIII-a ediție a Tîrgului Internațional de Carte Bookfest, cu peste 1000 de titluri, toate aflate la reducere

Poveștile TREI prind viață în 2019

Se conturează un an fabulos pentru cititorii Grupului Editorial TREI, cu multe întâlniri cu autorii preferați, cu bestselleruri ecranizate și cluburi de lectură pentru copii și tineri.

Curtea Veche Publishing, titluri în pregătire pentru Gaudeamus 2016

Noutățile Curtea Veche Publishing pentru târgul de carte Gaudeamus 2016.

1 Comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu


  1. Cosmin Neidoni 07-11-2017 15:52

    Buna ziua Domna Câlțea,Numele meu este Cosmin Neidoni si recent am publicat o carte. Pentru a vă face o idee prealabilă, vă trimit acest link:https://www.libris.ro/viata-la-40-de-ani-cosmin-neidoni-LIB978-606-8814-9-8--p1193196.htmlM-ar bucura mult o recenzie scrisă de dumneavoastră și dacă veți considera că merită o recomandare către cititorii care vă urmăresc postările.Cu mare drag vă trimit un exemplar al cărții :)Mulțtumesc anticipat pentru răspunsul dumneavoastrăCu stimă,Cosmin Neidoni

    Raspunde