Noutăți literare 29 ianuarie-4 februarie 2018

Noutățile literare ale săptămânii 29 ianuarie-4 februarie 2018.
Noutăți editoriale
ALL
Puterea blândeţii, de Helen Exley; Mulţumesc, tată!, de Helen Exley.
ARAMIS
Chemarea străbunilor, de Jack London; Tom Sawyer în străinătate. Tom Sawyer detectiv, de Mark Twain; Colț Alb, de Jack London; Spangles McNasty și Peștele de Aur, de Steve Webb; Viața la țară. Tănase Scatiu, de Duiliu Zamfirescu; Chira Chiralina, de Panait Istrati; Ciocoii vechi și noi, de Nicolae Filimon; Cele mai frumoase povești, de I. Slavici; Cele mai frumoase fabule, de Gr. Alexandrescu; Cele mai frumoase balade și poezii, de G. Topârceanu; Cele mai frumoase poezii și pasteluri, de V. Alecsandri; Cele mai frumoase povești, de Andersen; Cele mai frumoase poezii, de George Coșbuc; Cele mai frumoase povești, de Ioan Pop-Reteganul.
ART
Assassin’s Creed (#3). Cruciada secretă, de Oliver Bowden.
CORINT
Misterul din Regat (vol.2 din Culorile lui Madeleine), de Jaclyn Moriarty; Jurnalul unui soldat în Legiunea Străină (1960-1965), de Simon Murray.
DIDACTICA PUBLISHING HOUSE
Ne pregătim de Paște. Învățăm să numărăm; Paște fericit, iepurașule!; Vine iepurașul. Carte de colorat.
GAMA
Cum să creștem cititori pasionați. 5 pași simpli pentru a excela la școală și în viață, de Nancy Newman.
HERALD
Cartea înțelepciunii lui Solomon; Șamanismul. Călătorie între două lumi, de Octavian Simu.
HUMANITAS
În sălbăticie, de Jon Krakauer.
LITERA
Istoria României în imagini, de Teodora Stanciu; Aventurile lui Tom Sawyer, de Mark Twain.
NEMIRA
Femeia din Orient Express, de Lindsay Jayne Ashford; 50 cele mai frumoase scrisori de dragoste, ed. David Lowenherz; Munca actorului cu sine însuși vol. 1, de Konstantin Sergheevici Stanislavski.
POLIROM
Exuvii, de Simona Popescu; Un cal intră într-un bar, de David Grossman; Mic dejun la Tiffany, de Truman Capote; Proiectul Rosie, de Graeme Simsion; Integrala Maigret. Volumul VIII, de Georges Simenon.
RAO
Zapping prin științe; A 11-a oră, de James Patterson și Maxine Paetro; Pas în doi, de Nicholas Sparks; Privește-mă, de Nicholas Sparks; Regatul ceții și al furiei (vol. 2), de Sarah J. Maas; În bătaia aripilor (vol. 3), de Paul Hoffman.
UNIVERS ENCICLOPEDIC
10 iepuraşi de Paşte, de Hans Christian Schmidt, Marina Rachner; Un Panda singur-singurel, de Jonny Lambert; Iarna. Pe cine a salvat Bufnița, de Anita Loughrey, Daniel Howarth; Monstrulețul pufos. Alintatul interzis!, de Jane Chapman.
Articole literare
• Art7: 7 cărţi străine de proză scurtă (Marius Chivu)
• Scena 9: 7 cărți de filosofie ca să vezi lumea mai limpede.
• The Guardian: Elena Ferrante: ‘The experience of writing a diary transformed me into a fiction writer’.

Laura Câlțea
Cititoare împătimită, m-am apucat de scris din nevoia de a împărtăși frumusețea adunată în cărți. Mai multe despre mine aici.
Articole asemănătoare
Cărți interesante iunie 2020
În luna iunie editurile au recuperat multe noutăți puse în stand-by înainte de Bookfest.
Cărți în pregătire la Nemira și Nemi în 2017
În 2017, editurile Nemira și Nemi pregătesc apariții editoriale de excepție în colecțiile consacrate, atât continuări ale seriilor mult-așteptate de cititori, cât și autori noi în portofoliu.
Noutățile Editurii Humanitas Fiction iarnă-primăvară 2022
În iarna și primăvara anului 2022, Editura Humanitas Fiction așază pe rafturile cititorilor săi peste 20 de titluri dintre cele mai frumoase ficțiuni din literaturile lumii.