Noutăți literare 29 ianuarie-4 februarie 2018

Noutățile literare ale săptămânii 29 ianuarie-4 februarie 2018.
Noutăți editoriale
ALL
Puterea blândeţii, de Helen Exley; Mulţumesc, tată!, de Helen Exley.
ARAMIS
Chemarea străbunilor, de Jack London; Tom Sawyer în străinătate. Tom Sawyer detectiv, de Mark Twain; Colț Alb, de Jack London; Spangles McNasty și Peștele de Aur, de Steve Webb; Viața la țară. Tănase Scatiu, de Duiliu Zamfirescu; Chira Chiralina, de Panait Istrati; Ciocoii vechi și noi, de Nicolae Filimon; Cele mai frumoase povești, de I. Slavici; Cele mai frumoase fabule, de Gr. Alexandrescu; Cele mai frumoase balade și poezii, de G. Topârceanu; Cele mai frumoase poezii și pasteluri, de V. Alecsandri; Cele mai frumoase povești, de Andersen; Cele mai frumoase poezii, de George Coșbuc; Cele mai frumoase povești, de Ioan Pop-Reteganul.
ART
Assassin’s Creed (#3). Cruciada secretă, de Oliver Bowden.
CORINT
Misterul din Regat (vol.2 din Culorile lui Madeleine), de Jaclyn Moriarty; Jurnalul unui soldat în Legiunea Străină (1960-1965), de Simon Murray.
DIDACTICA PUBLISHING HOUSE
Ne pregătim de Paște. Învățăm să numărăm; Paște fericit, iepurașule!; Vine iepurașul. Carte de colorat.
GAMA
Cum să creștem cititori pasionați. 5 pași simpli pentru a excela la școală și în viață, de Nancy Newman.
HERALD
Cartea înțelepciunii lui Solomon; Șamanismul. Călătorie între două lumi, de Octavian Simu.
HUMANITAS
În sălbăticie, de Jon Krakauer.
LITERA
Istoria României în imagini, de Teodora Stanciu; Aventurile lui Tom Sawyer, de Mark Twain.
NEMIRA
Femeia din Orient Express, de Lindsay Jayne Ashford; 50 cele mai frumoase scrisori de dragoste, ed. David Lowenherz; Munca actorului cu sine însuși vol. 1, de Konstantin Sergheevici Stanislavski.
POLIROM
Exuvii, de Simona Popescu; Un cal intră într-un bar, de David Grossman; Mic dejun la Tiffany, de Truman Capote; Proiectul Rosie, de Graeme Simsion; Integrala Maigret. Volumul VIII, de Georges Simenon.
RAO
Zapping prin științe; A 11-a oră, de James Patterson și Maxine Paetro; Pas în doi, de Nicholas Sparks; Privește-mă, de Nicholas Sparks; Regatul ceții și al furiei (vol. 2), de Sarah J. Maas; În bătaia aripilor (vol. 3), de Paul Hoffman.
UNIVERS ENCICLOPEDIC
10 iepuraşi de Paşte, de Hans Christian Schmidt, Marina Rachner; Un Panda singur-singurel, de Jonny Lambert; Iarna. Pe cine a salvat Bufnița, de Anita Loughrey, Daniel Howarth; Monstrulețul pufos. Alintatul interzis!, de Jane Chapman.
Articole literare
• Art7: 7 cărţi străine de proză scurtă (Marius Chivu)
• Scena 9: 7 cărți de filosofie ca să vezi lumea mai limpede.
• The Guardian: Elena Ferrante: ‘The experience of writing a diary transformed me into a fiction writer’.

Laura Câlțea
Cititoare împătimită, m-am apucat de scris din nevoia de a împărtăși frumusețea adunată în cărți. Mai multe despre mine aici.
Articole asemănătoare
Noutăți literare 3-9 august
Noutăți editoriale și articole literare interesante din săptămâna 3-9 august.
„Melmoth”, de Sarrah Perry (fragment în avanpremieră)
Cunoscută cititorilor români cu îndrăgitul „Șarpele din Essex”, o bijuterie literară în stil neo-victorian, Sarah Perry va lansa cel mai recent roman, „Melmoth”, la Bookfest 2019.
Cărți interesante ianuarie 2022
Noutățile editoriale ale lunii ianuarie 2022: multe noutăți, cărți mai scumpe, dar și optimism cu privire la târgurile de carte.