• „A-ți găsi adevărata pereche înseamnă a găsi unica persoană alături de care fericirea este cu totul inocentă” - Iris Murdoch

Noutăți literare 28 ianuarie-3 februarie 2019

Noutăți literare 28 ianuarie-3 februarie 2019

Noutățile literare ale săptămânii 28 ianuarie-3 februarie 2019.

Noutăți editoriale

CARTIER

Ca un hoț ziua în amiaza mare. Puterea în epoca postumanității, de Slavoj Žižek; Eugeniu Ureche. Teatrul nu se termină niciodată. Catalog, de Petru Hadârcă. 

 

CASA

Produse din lapte preparate în bucătărie, de Eva Schiefer, Eva-Maria Lipp.

 

CASA CĂRȚII DE ȘTIINȚĂ

Visul unei nopţi de Crăciun, de Ramona Maria Bochie; Linuţa, de Grigorie M. Croitoru; Dedal şi Cronos. Despre poezia ruinelor, de Mihai Vornicu; Semantica relaţiei în limba română, de Mircea Minică; Despre personajul masculin. De la unitatea androgină la disiparea postmodernă, de Carmen Dărăbuş; Cântece de cătănie, de Nicolae Bot; Părţi alese din istoria Transilvaniei (vol. I-III), de George Bariţiu; Port popular istoric românesc (până la 1940). Album, de Vasile Lechinţan; NU. Scrisori reunite, prezentate şi adnotate de Jean-Luc Outers, de Henri Michaux; Maitreyi Devi. Povestea adevărată, de Mihaela Gligor.


CORINT

Bird Box. Orbește, de Josh Malerman.

 

CURTEA VECHE

Curs de vânzări - Cum să vinzi orice oricui, de Zig Ziglar; Iubirea ca un mod de viaţă, de Gary Chapman; Vorbeşte-mi, am atâtea să-ţi spun, de Jacques Salomé; Mami, tati, mă auziţi? Pentru o mai bună înţelegere a copilului, de Jacques Salomé; Cum ne schimbă Dumnezeu creierul - Descoperirile inovatoare ale unui prestigios neurolog, de Andrew Newberg, Mark Robert Waldman; Businessul, instrument pentru schimbare socială. În dialog cu Dalai Lama, de de Sander G. Tideman; De ce bărbaţii se uită la meci şi femeile se uită în oglindă?, de Allan Pease şi Barbara Pease; Cadranul banilor. Ghidul unui tată bogat pentru libertate financiară, de Robert T. Kiyosaki, Sharon L. Lechter; Inteligenţa emoţională în Leadership, de Daniel Goleman, Richard Boyatzis, Annie McKee; Conducta de milioane, de Burke Hedges; Exerciții de dicție pentru inimi bâl-bâ-i-te, de Vladimir Drăghia.


DIDACTICA PUBLISHING HOUSE

De ce iubim pisicile, de Kate May; Cartea cea mică și rea, de Magnus Myst; Știința distractivă, de Daniel Tatarsky; Tudor la grădinița Montessori, de Karine Surugue.


HERALD 

Etruscii, de Lucy Shipley.

 

HERG BENET

Partea urâtă și minunată a lucrurilor, de Bryn Greenwood.

 

 

LITERA 

Lupta mea. Cartea a șasea: Sfârșit, de Karl Ove Knausgård; Atlasul spațiului cosmic, ed. National Geographic; Grădina lui Poppy, de Holly Webb; Călătorie în cosmos. Explorează universul în realitatea augmentată! 

 

NEMIRA

Vrăjitorii de odinioară, de Cressida Cowell. 

 

PARALELA 45

Întâlniri în America. Portalul Magic nr. 23, de Mary Pope Osborne; Valuri mari în Hawaii. Portalul Magic nr. 24, de Mary Pope Osborne.


POLIROM

ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, de Alina Nelega.

 

PUBLICA

Robbie Williams: Reveal, de Chris Heath; Shoe Dog pentru tinerii cititori. Memoriile creatorului NIKE, de Phil Knight.

 

TREI

Arborele veșnic. Spirite-Animale 7, de Marie Lu; Codul încrederii pentru fete: cum riscurile, greşelile şi imperfecțiunile te fac puternică, de Katty Kay, Claire Shipman, Jillellyn Riley; Puiuțul neastâmpărat, de Thierry Robberecht; Noapte bună, Măgărușule!, de Veronique Cauchy.

 

UNIVERS ENCICLOPEDIC 

Un pupic pentru Girafă, de Suzanne Diederen, Judith Koppens; Primul meu dicționar englez-român, ed. Usborne.


VREMEA

Viaţă de câine, de Kestutis Kasparavicius.


Articole literare

• Școala 9: Îmblânzirea cărților

• The Guardian: Bite-sized: 50 great short stories, chosen by Hilary Mantel, George Saunders and more.

• The Guardian: The 100 best nonfiction books of all time: the full list.

• The Guardian: The 100 best novels written in English: the full list

• The Guardian: Leïla Slimani: ‘I’ve always been fascinated by Marilyn Monroe'

• The New York Times: Marlon James: By the Book.

Laura Câlțea

Laura Câlțea

Cititoare împătimită, m-am apucat de scris din nevoia de a împărtăși frumusețea adunată în cărți. Mai multe despre mine aici.


Articole asemănătoare

Crime Scene Press participă la Târgul Internațional de Carte Gaudeamus 2019

Crime Scene Press, singura editură din țară cu un program dedicat în exclusivitate literaturii mystery & thriller, pregătește o prezență extrem de interesantă la cea de-a XXVI-a ediție a Târgului Internațional de Carte Gaudeamus 2019.

Noutăți literare 21-27 septembrie

Noutățile editoriale și articolele literare interesante din săptămâna 21-27 septembrie.

Lista pentru Bookfest 2015 și câteva recomandări

Am pus pe lista pentru Bookfest 2015, printre altele, „Cartea din nufăr”, de Nina Doroșeva, „Lumea de gheață și foc”, de G.R.R. Martin, „Legile frontierei”, de Javier Cercas, „Uriașul îngropat”, de Kazuo Ishiguro, „Castelul de sticlă”, de Jeanette Walls, „Interesanții”, de Meg Wolitzer, O lume ieșită din minți, de Sir Ken Robinson.

2 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu


  1. Ligia 04-02-2019 10:03

    Iti multumesc, Laura, pentru ca ne tii informati cu toate noutatile, desi ai si tu o noutate acasa, care te acapareaza. Va doresc multa sanatate si tot binele din lume!

    Raspunde
  2. Laura Câlțea 10-02-2019 13:16

    Mulțumim mult :) <3