Noutăți literare 27 noiembrie-3 decembrie 2017

Noutățile literare ale săptămânii 27 noiembrie-3 decembrie 2017.
Noutăți editoriale
ART
Când muritorii dorm, de Kurt Vonnegut; Marea regresie: de ce trăim un moment istoric, coord. Heinrich Geiselberger; Mâncăruri delicioase pentru toţi, de Martha Stewart; Aventura arctică, de Peter Freuchen; De ce pisicile n-au coadă. Antologie de limericks, coord. Vasile Leac; Bunica mi-a zis să-ți spun că-i pare rău, de Fredrik Backman; Păsări, lighioane, rubedenii, de Gerald Durrell; Cum să-ți dai seama dacă pisica ta plănuiește să te omoare, de Oatmeal; Adevărata carte cu pisicile lui Tocilescu, de Alex Tocilescu; Cronicile din Narnia VI. Jilțul de argint, de C.S. Lewis; Ordinul povestitorilor #6; Tropice tâmpe, de Florin Bican; Cel mai mult și mai mult. Juniorii, coord. Florentina Sâmihăian, Liviu Papadima; Cel mai mult și mai mult. Seniorii, coord. Florentina Sâmihăian, Liviu Papadima; Dosarul Graffiti, de Ana Rotea; Amuleta. Cartea întâi. Păstrătoarea pietrei, de Kazu Kibuishi; Poptropica. Volumul 1. Misterul hărții, de Jack Chabert; Samurai. Război și onoare în Japonia medievală, de Pamela S. Turner; Amos e răcit, de Philip C. Stead; Ceva ce nu s-a mai văzut, de Ashley Spires; Crăciun fericit, Splat!, Rob Scotton; Cu toții au văzut o pisică, de Brendan Wenzel; Moartea unei marionete, de Caroline Graham; Furia Dimineții, de Pierce Brown; Batman #1. Conclavul bufnițelor, de Scott Snyder.
BLACK BUTTON BOOKS
Freeman’s: cele mai bune texte noi, de John Freeman.
CARTEA COPIILOR
Singură la cumpărături, de Yoriko Tsutsui, cu ilustrații de Akiko Hayashi.
CASA CĂRȚII DE ȘTIINȚĂ
Scrisori americane (1981 – 1983), de Ioana Em. Petrescu Liviu Petrescu; Lună plină, de Antonio Muñoz Molina.
CORINT
Tenis. Sportul inventat de diavol, de Adrian Fetecău; Addison Cooke și mormântul lui Genghis-Han, de Jonathan W. Stokes; Neînfricații, de Mark Felton.
CURTEA VECHE
Gândirea paralelă, de Edward de Bono; Jamila Cuisine vol. II. Cele mai iubite rețete, de Geanina Staicu-Avram; Supereroii din farfurie, de Anca Lungu.
DIDACTICA PUBLISHING HOUSE
Ghid pentru super părinți, de Julia Girodroux, Benjamin Perrier; Fără grăsimi, de Maurizio Cusani, Cinzia Trenchi; 100 de fotografii care au schimbat lumea, de Margherita Giacosa, Roberto Mottadelli, Gianni Morelli; Micul biolog. Păsări, de Anita van Saan; Micul biolog. Insecte, de Anita van Saan; Micul biolog. Flori, de Anita van Saan; Micul biolog. Copaci, de Anita van Saan; Cele 12 luni ale anului. Anotimpurile, de Giovanna Mantegazza, Anna Curti; Transformă forma, de Giovanna Mantegazza, Giulia Orcchia; Întrebările copilăriei. De ce strălucesc stelele, de Christian Dreller, Petra Maria Schmitt; Nadia. Fata care nu putea sta locului nicio clipă, de Karlin Gray, Christine Davenier; Pernuța speriată, de Diana Tivu; La ce visează oamenii de zăpadă, de Andreea Demirgian, Anda Ansheen; Împreună, de Ioana Chicet-Macoveiciuc.
HERALD
Winston Churchill - Anii tinereții mele; Abilități de relaționare în cuplu. Cum să construiești o relație mai bună, de Matthew McKay; Patrick Fanning; Kim Paleg; Terapia prin râs. Un lucru amuzant petrecut pe calea spre iluminare, de Lenny Ravich.
HERG BENET
Cealaltă parte, de Alfred Kubin; Bărbați pe tocuri, de Marcel Manea; Grădina cu fluturi, de Dot Hutchison; Tu, de Caroline Kepnes; Gâtsucit, de Cosmin Cârciova.
HUMANITAS
Nuvele pentru un an, de Luigi Pirandello; Societatea deschisă și dușmanii ei, de Karl Raimund Popper; Ursul, de Adrian Oprescu.
LITERA
Susține cu a ta mână Coroana Română, de Margareta a României, Radu al României.
POLIROM
Born to Run, de Bruce Springsteen; Acasă. O istorie a vieţii private (ediţia 2017), de Bill Bryson.
PROSPERO
Esop pentru copii, de Walter Crane; Aventurile lui Danny, șoricelul de câmp, de T.W.Burgess.
RAO
Origini, de Dan Brown; Cine-i ăsta?! De și despre Horațiu Mălăele, de Oana C. Popescu; Cartea de aur a Centenarului Marii Uniri, de Bogdan Bucur; Nocturnă cu vampir. Opus 1, de Stelian Tănase; Corina, de Eugen Mihăescu; Gabo: Scrisori și amintiri, Plinio Apuleyo Mendoza; Pas în doi, de Nicholas Sparks; Anul tău perfect, de Charlotte Lucas; Eleanor Oliphant se simte excelent, de Gail Honeyman; Păpușarul din Cracovia, de R.M. Romero; Gemenii Templeton intră în scenă, de Ellis Weiner; Hugo dă-ți în petic, de Sabine Zett.
TREI
The Psychoanalytic ‘Laboratory’, de Simona Reghintovschi; Când vina ne desparte, de Liane Moriarty; Mici lucruri mărețe, de Jodi Picoult; 10 paşi pentru a deveni un părinte (aproape) perfect, de Mary Ellen Renna; Dinte pentru dinte, de David Lagercrantz; După asfințit, de Alexandra Bracken; Miezul nopții la Pera Palace. Nașterea Istanbulului modern, de Charles King; Astrofizica pentru cei grăbiți, de Neil deGrasse Tyson; A ta veșnic, Lara Jean, de Jenny Han; Nimic mai mult, de Anna Todd; Imperativele adolescenței, de Chris Simion; Scrisoare pentru două iubiri, de Kathryn Hughes; Ghici care-i mincinosul, de M.J. Arlidge; Gheața de sub picioare ei, de Camilla Grebe; Uitare, de Arnaldur Indridason; Un an din viața Liubei B., de Ioana Scoruș; Divanul imaginar. Lumea românească în 18 interviuri, de Dia Radu; Formarea prin transformare. Dincolo de prelegeri, de Harold D. Stolovitch, Erica J. Keeps; Șase studii de psihologie, de Jean Piaget; Așa-zisa răpire a Prințului Oleomargarină, de Mark Twain, Philip Stead; Ultima zi a domnișoarei Bixby, de John David Anderson; Porțile (Samuel Johnson 1), de John Connolly; Scrie şi tu o poveste reuşită!, de Christopher Edge; Cum să scrii o poveste reușită, de Christopher Edge; Pinguinul Fulg de Nea, de Tony Mitton; Frank Einstein şi Centura Evoblaster, de Jon Scieszka; Arta subtilă a nepăsării, de Mark Manson.
UNIVERS
Istoria literaturii române în benzi desenate, de Luca Dinulescu, Răzvan Bică, Dragoș Schenkel, Grăjdeanu Mihai Ionuț; Măcar ne pricepem la scuze, de Ki-ho Lee; Moartea unei veverițe, de Dumitru Crudu; Calendar Girl volumul IV, de Audrey Carlan.
UNIVERS ENCICLOPEDIC
Te voi iubi mereu, de Owen Hart, Sean Julian.
Articole literare
• Scena9: Gaudeamusul paralel: masoni, corupți și un frigider inteligent.
• Suplimentul de cultură: A 24-a ediție Gaudeamus – pendulare între vechi și nou (Eli Bădică).
• The New York Times Books: The 10 Best Books of 2017.
• The Guardian: Best books of 2017 – part one.
• The Guardian: Best books of 2017 – part two.

Laura Câlțea
Cititoare împătimită, m-am apucat de scris din nevoia de a împărtăși frumusețea adunată în cărți. Mai multe despre mine aici.
Articole asemănătoare
Noutăți literare 1-7 mai 2017
Noutăți editoriale și articole literare din săptămâna 1-7 mai 2017.
Cărți în pregătire la Publica în 2018
Anul acesta editorii Publica au ales multe titluri de nonficțiune de neratat: titluri de business, de economie comportamentală, cărți de popularizare a științelor, și biografii și memorii de impact.
Noutăți literare 11-17 martie 2019
Noutățile literare ale săptămânii 11-17 martie 2019.