• „Trebuie să devenim tari fără să ne pierdem tandreţea” - Che Guevara

Noutăți literare 27 noiembrie-3 decembrie 2017

Noutăți literare 27 noiembrie-3 decembrie 2017

Noutățile literare ale săptămânii 27 noiembrie-3 decembrie 2017.


Noutăți editoriale

ART

Când muritorii dorm, de Kurt Vonnegut; Marea regresie: de ce trăim un moment istoric, coord. Heinrich Geiselberger; Mâncăruri delicioase pentru toţi, de Martha Stewart; Aventura arctică, de Peter Freuchen; De ce pisicile n-au coadă. Antologie de limericks, coord. Vasile Leac; Bunica mi-a zis să-ți spun că-i pare rău, de Fredrik Backman; Păsări, lighioane, rubedenii, de Gerald Durrell; Cum să-ți dai seama dacă pisica ta plănuiește să te omoare, de Oatmeal; Adevărata carte cu pisicile lui Tocilescu, de Alex Tocilescu; Cronicile din Narnia VI. Jilțul de argint, de C.S. Lewis; Ordinul povestitorilor #6; Tropice tâmpe, de Florin Bican; Cel mai mult și mai mult. Juniorii, coord. Florentina Sâmihăian, Liviu Papadima; Cel mai mult și mai mult. Seniorii, coord. Florentina Sâmihăian, Liviu Papadima; Dosarul Graffiti, de Ana Rotea; Amuleta. Cartea întâi. Păstrătoarea pietrei, de Kazu Kibuishi; Poptropica. Volumul 1. Misterul hărții, de Jack Chabert; Samurai. Război și onoare în Japonia medievală, de Pamela S. Turner; Amos e răcit, de Philip C. Stead; Ceva ce nu s-a mai văzut, de Ashley Spires; Crăciun fericit, Splat!, Rob Scotton; Cu toții au văzut o pisică, de Brendan Wenzel; Moartea unei marionete, de Caroline Graham; Furia Dimineții, de Pierce Brown; Batman #1. Conclavul bufnițelor, de Scott Snyder. 

 

BLACK BUTTON BOOKS

 

Freeman’s: cele mai bune texte noi, de John Freeman.

 

CARTEA COPIILOR

Singură la cumpărături, de Yoriko Tsutsui, cu ilustrații de Akiko Hayashi.

 

CASA CĂRȚII DE ȘTIINȚĂ

Scrisori americane (1981 – 1983), de Ioana Em. Petrescu Liviu Petrescu; Lună plină, de Antonio Muñoz Molina.

 

CORINT

Tenis. Sportul inventat de diavol, de Adrian Fetecău; Addison Cooke și mormântul lui Genghis-Han, de Jonathan W. Stokes; Neînfricații, de Mark Felton.

 

CURTEA VECHE

Gândirea paralelă, de Edward de Bono; Jamila Cuisine vol. II. Cele mai iubite rețete, de Geanina Staicu-Avram; Supereroii din farfurie, de Anca Lungu.

 

DIDACTICA PUBLISHING HOUSE

Ghid pentru super părinți, de Julia Girodroux, Benjamin Perrier; Fără grăsimi, de Maurizio Cusani, Cinzia Trenchi; 100 de fotografii care au schimbat lumea, de Margherita Giacosa, Roberto Mottadelli, Gianni Morelli; Micul biolog. Păsări, de Anita van Saan; Micul biolog. Insecte, de Anita van Saan; Micul biolog. Flori, de Anita van Saan; Micul biolog. Copaci, de Anita van Saan; Cele 12 luni ale anului. Anotimpurile, de Giovanna Mantegazza, Anna Curti; Transformă forma, de Giovanna Mantegazza, Giulia Orcchia; Întrebările copilăriei. De ce strălucesc stelele, de Christian Dreller, Petra Maria Schmitt; Nadia. Fata care nu putea sta locului nicio clipă, de Karlin Gray, Christine Davenier; Pernuța speriată, de Diana Tivu; La ce visează oamenii de zăpadă, de Andreea Demirgian, Anda Ansheen; Împreună, de Ioana Chicet-Macoveiciuc.

 

HERALD

Winston Churchill - Anii tinereții mele; Abilități de relaționare în cuplu. Cum să construiești o relație mai bună, de Matthew McKay; Patrick Fanning; Kim Paleg; Terapia prin râs. Un lucru amuzant petrecut pe calea spre iluminare, de Lenny Ravich.

 

 

HERG BENET

Cealaltă parte, de Alfred Kubin; Bărbați pe tocuri, de Marcel Manea; Grădina cu fluturi, de Dot Hutchison; Tu, de Caroline Kepnes; Gâtsucit, de Cosmin Cârciova.

 

HUMANITAS

Nuvele pentru un an, de Luigi Pirandello; Societatea deschisă și dușmanii ei, de Karl Raimund Popper; Ursul, de Adrian Oprescu. 

 

LITERA

Susține cu a ta mână Coroana Română, de Margareta a României, Radu al României.

 

POLIROM

Born to Run, de Bruce Springsteen; Acasă. O istorie a vieţii private (ediţia 2017), de Bill Bryson.

 

PROSPERO

Esop pentru copii, de Walter Crane; Aventurile lui Danny, șoricelul de câmp, de T.W.Burgess.

 

RAO

Origini, de Dan Brown; Cine-i ăsta?! De și despre Horațiu Mălăele, de Oana C. Popescu; Cartea de aur a Centenarului Marii Uniri, de Bogdan Bucur; Nocturnă cu vampir. Opus 1, de Stelian Tănase; Corina, de Eugen Mihăescu; Gabo: Scrisori și amintiri, Plinio Apuleyo Mendoza; Pas în doi, de Nicholas Sparks; Anul tău perfect, de Charlotte Lucas; Eleanor Oliphant se simte excelent, de Gail Honeyman; Păpușarul din Cracovia, de R.M. Romero; Gemenii Templeton intră în scenă, de Ellis Weiner; Hugo dă-ți în petic, de Sabine Zett.

 

TREI

The Psychoanalytic ‘Laboratory’, de Simona Reghintovschi; Când vina ne desparte, de Liane Moriarty; Mici lucruri mărețe, de Jodi Picoult; 10 paşi pentru a deveni un părinte (aproape) perfect, de Mary Ellen Renna; Dinte pentru dinte, de David Lagercrantz; După asfințit, de Alexandra Bracken; Miezul nopții la Pera Palace. Nașterea Istanbulului modern, de Charles King; Astrofizica pentru cei grăbiți, de Neil deGrasse Tyson; A ta veșnic, Lara Jean, de Jenny Han; Nimic mai mult, de Anna Todd; Imperativele adolescenței, de Chris Simion; Scrisoare pentru două iubiri, de Kathryn Hughes; Ghici care-i mincinosul, de M.J. Arlidge; Gheața de sub picioare ei, de Camilla Grebe; Uitare, de Arnaldur Indridason; Un an din viața Liubei B., de Ioana Scoruș; Divanul imaginar. Lumea românească în 18 interviuri, de Dia Radu; Formarea prin transformare. Dincolo de prelegeri, de Harold D. Stolovitch, Erica J. Keeps; Șase studii de psihologie, de Jean Piaget; Așa-zisa răpire a Prințului Oleomargarină, de Mark Twain, Philip Stead; Ultima zi a domnișoarei Bixby, de John David Anderson; Porțile (Samuel Johnson 1), de John Connolly; Scrie şi tu o poveste reuşită!, de Christopher Edge; Cum să scrii o poveste reușită, de Christopher Edge; Pinguinul Fulg de Nea, de Tony Mitton; Frank Einstein şi Centura Evoblaster, de Jon Scieszka; Arta subtilă a nepăsării, de Mark Manson.

 

UNIVERS

Istoria literaturii române în benzi desenate, de Luca Dinulescu, Răzvan Bică, Dragoș Schenkel, Grăjdeanu Mihai Ionuț; Măcar ne pricepem la scuze, de Ki-ho Lee; Moartea unei veverițe, de Dumitru Crudu; Calendar Girl volumul IV, de Audrey Carlan.

 

UNIVERS ENCICLOPEDIC

Te voi iubi mereu, de Owen Hart, Sean Julian.


Articole literare  

• Scena9Gaudeamusul paralel: masoni, corupți și un frigider inteligent.

Suplimentul de culturăA 24-a ediție Gaudeamus – pendulare între vechi și nou (Eli Bădică).

• The New York Times BooksThe 10 Best Books of 2017.

• The Guardian: Best books of 2017 – part one.

• The Guardian: Best books of 2017 – part two.

Laura Câlțea

Laura Câlțea

Cititoare împătimită, m-am apucat de scris din nevoia de a împărtăși frumusețea adunată în cărți. Mai multe despre mine aici.


Articole asemănătoare

Noutăți literare 18-24 iulie 2016

Noutăți editoriale și articole literare ale săptămânii 18-24 iulie.

Cărți interesante februarie 2023

O selecție a celor mai interesante cărți apărute pe piața de carte românească în februarie 2023, iar la final Top 10 cărți românești și Top 10 cărți în limba engleză din librăriile Cărturești.

„Roșcovanul”, de J.P. Donleavy, în premieră în România, la Editura Litera

O nouă apariție în premieră în colecția Clasici Moderni Litera: “Roșcovanul”, de J.P. Donleavy, a fost inclus de Modern Library printre cele mai bune 100 de romane ale secolului XX.

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu