• „Trebuie să vă obișnuiți cu viața și să învățați să râdeți” - W.A. Mozart

Noutăți literare 26 noiembrie-2 decembrie 2018

Noutăți literare 26 noiembrie-2 decembrie 2018

Noutățile literare ale săptămânii 26 noiembrie-2 decembrie 2018.

Noutăți editoriale

ALL

Ai încredere în tine!, ed. Helen Exley; Mereu împreună, ed. Helen Exley; Cartea Perseverenței, ed. Helen Exley.


ART

Viața secretă a cadavrelor, de Mary Roach; Lumea tăcerii, de Jacques-Yves Cousteau; Furtuna perfectă, de Sebastian Junger; Dracula, de Bram Stoker; 4 3 2 1, de Paul Auster; D-l Goe... și alții, de Ion Luca Caragiale; Basme, de Hans Christian Andersen; Seria Garfield #2. Garfield câștigă în greutate, de Jim Davis; Genul ăla de fată, de Tanaz Bhathena; Circul nopții, de Erin Morgenstern; Heidi, fetița munților, de Johanna Spyri; Jurnalul unui puști #13: Dezghețul, de Jeff Kinney; George cel curios, de H.A. Rey; Din capul meu, de Sharon Draper; Karlsson de-pe-acoperiş, de Astrid Lindgren; George și miraculosul său medicament, de Roald Dahl; Dosarul mascotelor Patata, de Ana Rotea; Emil şi cei trei gemeni, de Erich Kästner; Cartea Prafului I: La Belle Sauvage, de Philip Pullman; Cea mai reușită serbare de Crăciun, de Barbara Robinson; Cutremurul Mondial I: Pajiștea Dragonului, de Scarlett Thomas; Selfie, coord. Florentina Sâmihăian; Curiosul caz al lui Origami Yoda, de Tom Angleberger; Castelul din pod, de Elizabeth Winthrop; Timm Thaler sau râsul vândut, de James Krüss; Dragonul tatălui meu, de Ruth Stiles Gannett; Cârtițel și pantalonașii, de Zdeněk Miler, Eduard Petiška; Despre Jörg, pe care-l dureau dinţii, de Hanna Künzel, Christa Unzner-Fischer; Familia Peppei - Carte de activități; Alfred, un monstru mult prea simplu, de Corina Dascălu; Alexandru şi ziua lui oribilă, teribilă, deloc bună, foarte proastă, de Judith Viorst.

 

CURTEA VECHE

Aventurile lui Fram, ursul polar. Cartea a 2-a, de Adrian Barbu, Alexandra Abagiu. 

 

GAMA

Școala Egoiștilor, de Fabrizio Silei.


HERALD 

Înțeleptul de la Arunachala. Convorbiri cu Sri Ramana Maharshi, de Ramana Maharshi. 

 

LITERA

Sticletele, de Donna Tartt; Crăciun fericit, bunicule!, de Michael Morpurgo.

 

NEMIRA

Eu și Moș Crăciun, de Matt Haig; Punct și de la capăt, de Peter Brook; Clipa ca imagine. Teatru și fotografie, de Octavian Saiu.

 

POLIROM

Ultimele povestiri, de Olga Tokarczuk; Eu și Mami-Zână. Zâna-în-devenire, de Sophie Kinsella; Educația la Centenar. Idei. Instituții. Personalități, de Laurenţiu Şoitu, Steliana Toma, Ioan Neacșu, Liliana Romaniuc.

 

UNIVERS ENCICLOPEDIC GOLD

Numără până la 100, de Felicity Brooks, Sophia Touliatou; Povești drăgălașe pentru copilași poznași, de Marlis Scharff-Kniemeyer, Sabine Cuno; Hopa-Hop, Călărețule, de Frauke Weldin; Minunata roată a culorilor, de Charles Ghigna; Formele sunt peste tot!, de Charles Gigna; Ce te gâdilă pe năsuc?, de Anna Karina Birkenstock; Marea carte a numerelor, de Felicity Brooks; Șoricelul care visa să devină liliac; Bună dimineața!, de Jelena Brezovec, Kim Crockett-Corson.

 

Articole literare

• Scena 9: Premiile „Sofia Nădejde” pentru Literatură Scrisă de Femei.

• Scena 9: 7 cărți care ne dau speranță.

•  Suplimentul de cultură: Literatura nu e doar pentru iubitorii de cărți (despre Lumea scrisă, de Martin Puchner, recenzie de Cătălin Constantinescu)

• Filosofiatis: De la poeți citire: Fiule, asta înseamnă că ai reușit...

• The Guardian: Guardian best books of 2018.

• The New York Times Books: The 10 Best Books of 2018.

Laura Câlțea

Laura Câlțea

Cititoare împătimită, m-am apucat de scris din nevoia de a împărtăși frumusețea adunată în cărți. Mai multe despre mine aici.


Articole asemănătoare

Noutăți literare 11-17 decembrie 2017

Noutățile literare ale săptămânii 11-17 decembrie 2017.

Editura ALL la Salonul de Carte BOOKFEST 2018

În perioada 30 mai – 03 iunie 2018, Grupul Editorial ALL va fi prezent la cea de-a XIII-a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest cu reduceri de până la 80%, noutăți editoriale pentru toate vârstele, lansări și cadouri dulci pentru cititori.

Noutăți literare 9-15 noiembrie

Noutățile editoriale și articolele literare interesante dintre 9-15 noiembrie. Săptămâna asta are loc cel mai mare târg de carte din România, Gaudeamus 2015, iar editurile ne-au pregătit deja numeroase surprize literare.

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu