• „Sunt un om singur, un singur iad…” - Quasimodo (Cocoșatul de la Notre-Dame)

Noutăți literare 26 noiembrie-2 decembrie 2018

Noutăți literare 26 noiembrie-2 decembrie 2018

Noutățile literare ale săptămânii 26 noiembrie-2 decembrie 2018.

Noutăți editoriale

ALL

Ai încredere în tine!, ed. Helen Exley; Mereu împreună, ed. Helen Exley; Cartea Perseverenței, ed. Helen Exley.


ART

Viața secretă a cadavrelor, de Mary Roach; Lumea tăcerii, de Jacques-Yves Cousteau; Furtuna perfectă, de Sebastian Junger; Dracula, de Bram Stoker; 4 3 2 1, de Paul Auster; D-l Goe... și alții, de Ion Luca Caragiale; Basme, de Hans Christian Andersen; Seria Garfield #2. Garfield câștigă în greutate, de Jim Davis; Genul ăla de fată, de Tanaz Bhathena; Circul nopții, de Erin Morgenstern; Heidi, fetița munților, de Johanna Spyri; Jurnalul unui puști #13: Dezghețul, de Jeff Kinney; George cel curios, de H.A. Rey; Din capul meu, de Sharon Draper; Karlsson de-pe-acoperiş, de Astrid Lindgren; George și miraculosul său medicament, de Roald Dahl; Dosarul mascotelor Patata, de Ana Rotea; Emil şi cei trei gemeni, de Erich Kästner; Cartea Prafului I: La Belle Sauvage, de Philip Pullman; Cea mai reușită serbare de Crăciun, de Barbara Robinson; Cutremurul Mondial I: Pajiștea Dragonului, de Scarlett Thomas; Selfie, coord. Florentina Sâmihăian; Curiosul caz al lui Origami Yoda, de Tom Angleberger; Castelul din pod, de Elizabeth Winthrop; Timm Thaler sau râsul vândut, de James Krüss; Dragonul tatălui meu, de Ruth Stiles Gannett; Cârtițel și pantalonașii, de Zdeněk Miler, Eduard Petiška; Despre Jörg, pe care-l dureau dinţii, de Hanna Künzel, Christa Unzner-Fischer; Familia Peppei - Carte de activități; Alfred, un monstru mult prea simplu, de Corina Dascălu; Alexandru şi ziua lui oribilă, teribilă, deloc bună, foarte proastă, de Judith Viorst.

 

CURTEA VECHE

Aventurile lui Fram, ursul polar. Cartea a 2-a, de Adrian Barbu, Alexandra Abagiu. 

 

GAMA

Școala Egoiștilor, de Fabrizio Silei.


HERALD 

Înțeleptul de la Arunachala. Convorbiri cu Sri Ramana Maharshi, de Ramana Maharshi. 

 

LITERA

Sticletele, de Donna Tartt; Crăciun fericit, bunicule!, de Michael Morpurgo.

 

NEMIRA

Eu și Moș Crăciun, de Matt Haig; Punct și de la capăt, de Peter Brook; Clipa ca imagine. Teatru și fotografie, de Octavian Saiu.

 

POLIROM

Ultimele povestiri, de Olga Tokarczuk; Eu și Mami-Zână. Zâna-în-devenire, de Sophie Kinsella; Educația la Centenar. Idei. Instituții. Personalități, de Laurenţiu Şoitu, Steliana Toma, Ioan Neacșu, Liliana Romaniuc.

 

UNIVERS ENCICLOPEDIC GOLD

Numără până la 100, de Felicity Brooks, Sophia Touliatou; Povești drăgălașe pentru copilași poznași, de Marlis Scharff-Kniemeyer, Sabine Cuno; Hopa-Hop, Călărețule, de Frauke Weldin; Minunata roată a culorilor, de Charles Ghigna; Formele sunt peste tot!, de Charles Gigna; Ce te gâdilă pe năsuc?, de Anna Karina Birkenstock; Marea carte a numerelor, de Felicity Brooks; Șoricelul care visa să devină liliac; Bună dimineața!, de Jelena Brezovec, Kim Crockett-Corson.

 

Articole literare

• Scena 9: Premiile „Sofia Nădejde” pentru Literatură Scrisă de Femei.

• Scena 9: 7 cărți care ne dau speranță.

•  Suplimentul de cultură: Literatura nu e doar pentru iubitorii de cărți (despre Lumea scrisă, de Martin Puchner, recenzie de Cătălin Constantinescu)

• Filosofiatis: De la poeți citire: Fiule, asta înseamnă că ai reușit...

• The Guardian: Guardian best books of 2018.

• The New York Times Books: The 10 Best Books of 2018.

Laura Câlțea

Laura Câlțea

Cititoare împătimită, m-am apucat de scris din nevoia de a împărtăși frumusețea adunată în cărți. Mai multe despre mine aici.


Articole asemănătoare

Noutăți literare 15-21 februarie 2016

Noutăți editoriale și articole literare din săptămâna 15-21 februarie 2016

Grupul editorial Art la Bookfest 2018

În perioada 30 mai – 3 iunie, Grupul Editorial ART își invită cititorii la Bookfest 2018. Cel mai mare Bookfest din istorie găzduiește și cel mai mare stand din istoria Grupului Editorial ART.

Noutățile Editurii Nemira la Bookfest 2015

„Lumea de gheață și foc”, un album cu ilustrații mult-așteptat de fanii „Urzeala tronurilor”, „Noroi, lacrimi şi transpiraţie”, autobiografia lui Bear Grylls, „Viaţa de poveste a lui A.J. Fikry”, de Gabrielle Zevin sau „Planetele”, de Dava Sobel sunt doar câteva dintre noutățile Editurii Nemira pentru Bookfest 2015.

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu