• „Trebuie să vă obișnuiți cu viața și să învățați să râdeți” - W.A. Mozart

Noutăți literare 26 iunie-17 septembrie 2017

Noutăți literare 26 iunie-17 septembrie 2017

După vacanța editorială revin cu articolul de noutăți, mai întâi cu un articol de sinteză în care am încercat să recuperez aparițiile noi de la ultimul articol publicat (Noutăți literare 19-25 iunie 2017). Interesul vostru de-a lungul verii m-a bucurat și, totodată, m-a determinat să nu renunț la acest articol. Mi-a trecut, într-adevăr, prin minte și posibilitatea asta, mai ales pentru că aș fi vrut să folosesc timpul dedicat acestui articol cititului și scrisului. O să încerc, în schimb, să mă organizez mai bine și să le fac pe toate. Sper să reușesc. 

O mică schimbare tot am făcut în alcătuirea articolului, și asta tot din dorința de a nu-mi mai ocupa atât de mult timp: de acum înainte articolul va lista cărțile noi apărute în ultima săptămână și, la final, doar câteva articole interesante pe care am reușit să le citesc și pe care le recomand. Numărul blogurilor și revistelor literare a crescut foarte mult și este foarte greu să țin pasul cu toate articolele apărute. În plus, tocmai pentru că sunt atât de mulți cei care scriu despre cărți, a început să mi se pară important să existe o selecție a articolelor, întrucât, din păcate, nu toți cei care scriu au un stil și o gramatică adecvate acestei activități. După atâta timp petrecut în blogosfera literară, sunt convinsă însă că fiecare dintre voi are deja o listă de bloguri și reviste literare preferate pe care le urmărește și de unde-și alege recomandările care i se potrivesc. Sper să nu vă supere prea mult acest aspect. Pentru cei interesați de alte articole pe prima pagină a blogului, în partea dreaptă, există o listă cu bloguri și reviste literare (BLOGROLL), de unde puteți alege. 

Acestea fiind spuse, găsiți mai jos aparițiile verii 2017, un fel de recapitulare înainte de ceea ce ne așteaptă în noua toamnă literară. Spor la citit! 

 

Noutăți editoriale

ADENIUM

Reconstituiri cu Ileana Popovici, de Radmila Popovici; Vipia amiezii, de Doina Popescu; Caietul 22. 1934. Americanismul și fordismul, de Antonio Gramsci; ed. îngrijită de Silvio Suppa; Unum Hominem & Kepler și Magelan, de Romulus Andriescu; Post‑it‑uri pentru Milena: proză erotică, de Romulus Andriescu.

 

ALL

Dacă am fi animale, de Wilhelm Genazino; Pixi Știe-Tot. Minienciclopedie la cutie – Universul; Ajută-te singur să îmbătrânești frumos, de Radu Vrasti; Defecți, de Cecilia Ahern; Foxcraft. Cartea I: Vulpile malefice, de Inbali Iserles; Rico și Oskar. Inimile frânte, de Andreas Steinhöfel; Pisicile Războinice - Noua profeție. Cartea a VII-a: Miez de noapte, de Erin Hunter; Supraviețuitorii. Cartea a V-a: Lacul fără sfârșit, de Erin Hunter. 

 

AQUILA

Cum să combatem dăunătorii și bolile din grădină; Prințesa iubitoare de înghețată, de Kelemen István; Secretele Anzilor; Indienii din Valea Fermecată; Locuințe tinerești; Descoperiri și invenții din vremurile preistorice până în timpurile moderne; Noua carte neagră a firmelor de marcă, de Klaus Werner și Hans Weiss; 600 de sugestii și tehnici de design pentru acasă; 1000 de capodopere ale artei erotice; Europa Sudică.

 

ARAMIS 

Atlasul ilustrat al animalelor, de Eleonora Barsotti. 

 

ART 

Ultimul polițist, de Ben H. Winters; Asasinul din umbră, de Brent Weeks; Fundația VI. Zorii Fundației, de Isaac Asimov; Assassin’s Creed (#2). Frăția, de Oliver Bowden; Făuritoarea de albastru, de Lois Lowry; Darul lui Jonas, de Lois Lowry; Elias şi spioana Cărturarilor II. O torță în noapte, de Sabaa Tahir; Timmy Fiasco 1. A greşi e omeneşte, de Stephan Pastis; Timmy Fiasco 2. Uite ce-ai făcut!, de Stephan Pastis; Timmy Fiasco 3. Ne întâlnim din nou, de Stephan Pastis; Nic Năstrușnic, de Francesca Simon; Nic Năstrușnic și clubul secret, de Francesca Simon;  Marele Nate 1. Întâiul între puști, de Lincoln Peirce; Biletul de loterie, de Michael Byrne; Pălăria Vrăjitorului, de Tove Jansson; Percy Jackson şi Olimpienii (#1). Hoţul fulgerului, de Rick Riordan; Percy Jackson şi Olimpienii (#2). Marea Monştrilor, de Rick Riordan; Percy Jackson și Olimpienii (#3). Blestemul Titanului, de Rick Riordan; Percy Jackson şi Olimpienii (#4). Bătălia din Labirint, de Rick Riordan; Percy Jackson și Olimpienii (#5). Ultimul Olimpian, de Rick Riordan; Regulile verii, de Shaun Tan; Călătorie, de Aaron Becker; Tăurașul Ferdinand, de Munro Leaf; Noapte bună, noapte bună, șantier sub clar de lună, de Sherri Duskey Rinker; Ai o pasăre pe cap, de Mo Willems.

 

BAROQUE BOOKS&ARTS

O mare de vin și un strop de filozofie, ed. Fritz Allhoff; Pulberea de aur a teilor. The Gold Dust of the Linden Trees, de Tess Gallagher; Arta rafinamentului, de Dominique Loreau; Parfumuri de legendă, de Anne Davis & Bertrand Meyer-Stabley; Istoria sticlei de vin, de Jean-Robert Pitte; Frumoasă a fost această viaţă. Totuşi, de Jean d’Ormesson; Pietre prețioase. Istoria lumii sau istoria dorinţelor, de Aja Raden.

 

BLACK BUTTON BOOKS

Zece Decembrie, de George Saunders.

 

CARTEA COPIILOR

Ziua în care a fugit Somnul, de Victoria Pătrașcu, cu ilustrații de Ágnes Keszeg; Maimuțica Bramburica, de Julia Donaldson, cu ilustrații de Axel Scheffler; Fetița și balonul, de Komako Sakai; Cinci minute de răgaz, de Jill Murphy.

 

CARTEA ROMÂNEASCĂ 

Dar noi suntem oameni obişnuiţi, de Diana Geacăr; Trei persoane îmbrăcate în galben şi cu pălării negre, de Ioana Gavrilovici; Tu şi alte întâmplări gata de a fi trăite, de Alex Plescan; O scrisoare pierdută. Teatru, de I.L. Caragiale; Din lumea celor care nu cuvântă, de Emil Gârleanu; D-l Goe. Momente şi schiţe, de I.L. Caragiale; Cristofor Columb, de Jules Verne; Cele 500 de milioane ale Begumei, de Jules Verne; Insula cu elice, de Jules Verne; Pledoarie pentru cei învinși, de Maria Petrescu.

 

CARTIER

Aproape, de Grigore Vieru; Toți oamenii Kremlinului. O surtă istorie a Rusiei contemporane, de Mihail Zâgar; Eseu asupra poeziei moderne. Teoria și practica literaturii, de Alexandru Mușina; Amintiri de pe planeda M., de Doru Ciocanu; Șmecherie și lume rea. Universul social al manelelor, de Adrian Schiop; Toamna porumbeilor albi, de Dumitru Matcovschi.

 

 

CASA CĂRȚII DE ȘTIINȚĂ 

Cele trei meserii, de Cornel Mărginean; Aurarii din Munţii Apuseni, de B. Roman A. Sîntimbrean V. Wollman; Amurgul speranţei..., de Viorel Cacoveanu.

 

CORINT 

Întâi l-au omorât pe tata. Povestea unei fetițe din Cambodgia, de Loung Ung; Dispărută în Moscova, de Marguerite Harrison; Warcross vol.1 Jucător. Vânător. Hacker. Pion, de Marie Lu; Trădarea câștigătorului (cartea a doua din Trilogia câștigătorului), de Marie Rutkoski. 

 

CURTEA VECHE

București optimist, de Cristian Vasile; Drumul către excelență. Cum să învingi incertitudinea, haosul și nenorocul, de Jim Collins, Morten T. Hansen; Jurnalul unei mame. Ghid pentru creșterea copiilor până la 3 ani, de Ligia Pop; Homeopatia pentru copii, de dr. Jacques Boulet; About Presence – A Journey into Ourselves, de Carlos L'Abbate; Antigona, repovestire de Ali Smith; Căpitanul Nemo, repovestire de Dave Eggers; Epopeea lui Ghilgameș, repovestire de Yiyun Li; Istoria lui Don Juan, repovestire de Alessandro Baricco; Mojo, de Marshall Goldsmith; Calea spre iluminare, de Sanctitatea Sa Dalai Lama împreună cu Jeffrey Hopkins; Psiho-Cibernetica. Corectarea imaginii de sine, de dr. Maxwell Maltz; Managerul eficient, de Mark Horstman;  Forța entuziasmului, de Norman Vincent Peale; Testul bezelei. Strategii de dezvoltare a abilitații de autocontrol, de Walter Mischel; Margareta a României. O principesă în serviciul Țării regăsite, de Adrian Cioroianu; Amintirile lui George Enescu/ Les Souvenirs de Georges Enesco, de Bernard Gavoty; Spune „pot” și vei putea!, de Norman Vincent Peale; Călătoria. Cum te ajută Biblia să treci peste orice obstacol, de Norman Vincent Peale; Ultima romantică. Biografia reginei Maria, de Hannah Pakula; Frida, de Itziar Miranda si Jorge Miranda; Marie, de Itziar Miranda si Jorge Miranda; Coco, de Itziar Miranda si Jorge Miranda.

 

 

GAMA

Povești cu tâlc; 1-2-3 Magic. Disciplină eficientă pentru copiii între 2 și 12 ani, de dr. Thomas W. Phelan.

 

HERALD

Respingerea tuturor ereziilor, de Hipolit din Roma; Mintea liniștită și senină, de Dalai Lama; Invențiile mele. Autobiografia lui Nikola Tesla; Turistul interior, de Allan Percy; Elementele filosofiei lui Newton, de Voltaire; Fenomenul bullying: 8 strategii pentru a-i pune capăt, de Signe Whitson. 

 

HERG BENET

Dispariția din Silver Water, de Haylen Beck; Jurnal de librar, de Anca Zaharia; Ruine glisante, de Dan Stanciu, Sasha Vlad. 

 

HUMANITAS

Iubirea se construiește în doi, de Steve Biddulph, Shaaron Biddulph; Anul Zero. 1945, o istorie, de Ian Buruma; Dicționar al greșelilor de limbă, de Alexandru Graur; Cultura japoneză, de Paul Varley; Corabia cu coarne, de Dashka Slater, Terry Fan, Eric Fan; De la mic la mare. Atlasul minunilor lumiiSub pământ. Sub ape, de Daniel Mizieliński, Aleksandra Mizielińska; Timeline. O călătorie prin istoria lumii, de Peter Goes; Dinosaurium, de Chris Wormell, Lily Murray; Corpul îngerilor. Fragmente dintr-o istorie a ierarhiilor cerești, de Bogdan Tătaru-Cazaban; Istoria Basarabiei, de Ion Nistor; Împărăteasa, de Liliana Nechita; În căutarea consonanțelor, de Valentina Sandu-Dediu; Yoga. Nemurire și libertate, de Mircea Eliade; Nașteri mistice, de Mircea Eliade; Enciclopedia zmeilor, de Mircea Cărtărescu; Viața și vremurile lui Michael K, de J.M. Coetzee; La marginea apei, de Sara Gruen; Clar de femeie, de Romain Gary; Alexis sau Tratat despre lupta zadarnică. Lovitura de grație, de Marguerite Yourcenar; O mie de femei albe. Jurnalul lui May Dott, de Jim Fergus; Celălalt pe care-l adoram, de Catherine Cusset. 

 

IDEA

Curajul adevărului. Guvernarea de sine şi guvernarea celorlalţi II, de Michel Foucault; Dincolo de reprezentare, de Hito Steyerl.

 

INSTITUTUL EUROPEAN

Discursul intelectualilor români după 1989, de Camelia Cușnir; Dicționar de terminologie sociolingvistică, de Cristina Ungureanu; Maternitatea în spațiul românesc. Mecanisme și reprezentări socio-culturale, de Adriana Teodorescu; Supraviețuirile sacrului. Scenarii posibile în literatura lui Mircea Eliade, de Lăcrămioara Berechet; Philosophy in the Age of Applied Logic, de Ioan Biriș; Voluntariatul în domeniul social. Motivație și management, de Marinela-Cristina Simon.

 

LITERA

Acolo unde îmi bate inima, de Sebastian Faulks; Omul care a cucerit timpul, de Elan Mastai; Idiotul, de F.M. Dostoievski; Eileen, de Ottessa Moshfegh; Domina, de L.S.Hilton; O inimă neînfricată, de dr. Thupten Jinpa; Cum să fii convingător, de John Neffinger și Matthew Kohut; O lume in culori; Povești de seară pentru fete rebele, de Elena Favilli și Francesca Cavallo; Amintiri din copilărie, de Ion Creangă. 

 

NEMIRA

Regatul lui Kensuke, de Michael Morpurgo; Iureșul săbiilor (Saga Cântec de gheață și foc, partea a III-a), de G.R.R. Martin; Pete Motanul și nasturii săi șic, de James Dean; Pistolarul (Seria Turnul intunecat, partea I), de Stephen King; Zeii Tangoului, de Carolina de Robertis; Cum să fii pirat, de Cressida Cowell; Sofia și melcul ei, de Dick King-Smith; Vidra care voia să știe tot, de Jill Tomlinson; Găina care nu voia să renunțe, de Jill Tomlinson; Lumea nouă (Trilogia Marile Descoperiri, partea a III-a), de Michael A. Stackpole; Puterea armelor (Trilogia Prima Lege, partea a III-a), de Joe Abercrombie; Drum sângeros către moarte, de Sven Hassel; Curtea marțială, de Sven Hassel; Ultima colonie (Seria Războiul bătrânilor, partea a III-a), de John Scalzi; Fata care citea în metrou, de Christine Féret-Fleury; O istorie intimă a omenirii, de Theodore Zeldin; Dulce răzbunare, de Joe Abecrombie; Vorbește-le despre bătălii, regi și elefanți, de Mathias Énard.

 

POLIROM

Vestigii de la o altă omenire, de Florin Gheorghiță; Ascensiunea şi decăderea marilor puteri. Transformări economice şi conflicte militare din 1500 pînă în 2000, de Paul Kennedy; Vila de pe colină, de W. Somerset Maugham; Eu et al., de Alex Tocilescu; Dimineţi în Jenin, de Susan Abulhawa; Parohia, de Dan Coman; Războiul Mondial al Fumătorilor, de Marin Mălaicu-Hondrari; Pârtia, de Emil Iordache; Etruscul, de Mika Waltari; Euforia, de Lily King; Balena albastră, de Sebastian Lăzăroiu; Tihna, de Attila Bartis; Cei opt munți, de Paolo Cognetti; Joaca preferată, de Leonard Cohen; Scena lumii, de George Banu; Demografia României în perioada postbelică (1948-2015), de Traian Rotariu, Luminiţa Dumănescu, Mihaela Hărăguş; Toate bufnițele, de Filip Florian; Conjuraţia imbecililor, de John Kennedy Toole; Ungaria lui Orbán, de Paul Lendvai; Omar cel orb, de Daniela Zeca-Buzura; Zeppelin, de Adrian G.  Romila; Încetează cu minciunile tale, de Philippe Besson; Complexul lui Portnoy, de Philip Roth; N. Steinhardt despre Eliade, Cioran, Ionescu şi Noica, de Florian Roatiș; 35 de kile de speranţă, de Anna Gavalda; Gastarbeiter, de Mihai Buzea; Hollywood, de Charles Bukowski; Poezii, de Jorge Luis Borges; Pe când eram doar nişte puşti, de Patti Smith; Străin în căsnicie, de Emir Kusturica; Sfîrşitul, de Attila Bartis; Leul, de Joseph Kessel; În noapte, de Haruki Murakami; Logodnica, de Doina Ruști; Cenuşă rece, de Mihaela Perciun; Ce este populismul?, de Jan-Werner Müller; Pe vremea fluviului Amur, de Andreï Makine; Iubirea omenească, de Andreï Makine; Omida, de John Fowles; Calomnii mitologice, de Octavian Paler; Sfântul nebuniilor incipiente, de Elif Shafak; În căutarea oii fantastice, de Haruki Murakami.

 

PUBLICA

Ghid practic de detectare a minciunilor. Gândirea critică în era post-adevăr, de Daniel J. Levitin; Irezistibil. Dependența de tehnologie și afacerile din spatele ei, de Adam Alter; Cuprind mulțimi. Miliardele de microbi din noi și felul în care ne modelează viața, de Ed Yong; The Undoing Project. Kahneman, Tversky și o prietenie care a schimbat modul în care înțelegem mintea umană, de Michael Lewis; Să explorăm diabetul cu bufnițe. Eseuri etc., de David Sedaris; Scânteia creativă. Cum au devenit oamenii ființe excepționale datorită imaginației, de Agustín Fuentes; Designing Your Life. Cum să-ți construiești o viață bună, de care să te bucuri din plin, de Bill Burnett și Dave Evans; Iluzia cunoașterii. De ce nu gândim niciodată singuri, de Philip Fernbach, Steven Sloman.

 

RAO

Enciclopedia micilor curioși: Natura, ed. Larousse; Verișoara Bette, de Honoré de Balzac; Mândrie și prejudecată, de Jane Austen; Serafina și toiagul răsucit, de Robert Beatty; Rețete pentru sărbători. De neratat!, ed. Larousse; Leonardo da Vinci: Geniul vizionar, ed. Larousse; Fața întunecată a lumii, de Anthony O' Neill; Dintr-odată, singuri, de Isabelle Autissier; Avocatul rebel, de John Grisham; Jurnalul diavolului, de David Kinney și Robert K. Wittman. 

 

TACT

Vizibilul și invizibilul, de Maurice Merleau-Ponty.

 

TREI

Esența răului, de Luca D'Andrea; Mara Dyer. Răzbunarea, de Michelle Hodkin; Lumina pe care am pierdut-o, de Jill Santopolo; Frânturi de lumină, de Amie Kaufman, Meagan Spooner; Revoluție, de Emmanuel Macron; Burn-outul copiilor. Cum să nu-i lăsăm să clacheze, de Béatrice Millêtre; Jumătate inocentă, jumătate înțeleaptă. Povestiri despre relația dintre terapeut și pacient, de Susie Orbach; O istorie a copilăriei. Copiii în Occident din Evul Mediu până în epoca modernă, de Colin Heywood; Mindfulness şi leadership. Cum să-ţi resetezi mintea pentru excelenţă, fără să-ţi aglomerezi programul, de Matt Tenney, Tim Gard; În 15 minute filosof, de Anne Rooney; Pasiune amețitoare, de Meredith Wild; O viață și trei zile, de Pierre Lemaitre; Sfârșitul lumii, de Susan Ee; Adevărata poveste a nasului lui Pinocchio, de Leif G.W. Persson; 100 de căi pentru a crește copii fericiţi. Ghidul părinţilor ocupaţi, de Timothy J. Sharp; Voi fi vreodată suficient de bună?, de Karyl McBride; Psihosomatica. Utilizări ale psihoterapiei, de Peter Shoenberg; ENDGAME. Jocul final: Regulile jocului, de James Frey, Nils Johnson-Shelton; Șoapte de iubire, de Jamie McGuire, Teresa Mummert; Vrăjitoare, giganți și oameni înspăimântători. Ostilitatea în viața cotidiană și depășirea ei, de Joseph H. Berke; Suflete în noapte, de Kent Haruf; Pisica și Câinele, de Michael Foreman; Brotacul îndrăgostit, de Max Velthuijs; Jack şi Geniile: La capătul lumii, de Bill Nye, Gregory Mone; Operațiunea Alfabetul, de Al MacCuish; Creionul magic, de Ioana Slăniceanu; MOG la veterinar, de Judith Kerr; Imaginează-ți, de John Lennon. 

 

UNIVERS

Copilul tău competent, de Jesper Juul; Nu există copii răi, de Janet Lansbury; Psihanaliza basmelor, de Bruno Bettelheim;  Cum să-ți decoperi copilul prin desenele lui, de Roseline Davido; Rămâi insula mea de canabis, de Victoria Serman; Cum e să fii fată (antologie); Calendar Girlvol 2, de Audrey Carlan. 

 

UNIVERS ENCICLOPEDIC 

Nu pot dormi!, de Owen Hart; Nu spălați acest urs, de Sam Hay; Nu vreau un iepuraș, de Ingrid Prins; Pui de animale uimitori, de Chris Packham; Călătorii uimitoare ale animalelor, de Chris Packham; Cizmulițele magice ale Elizei, de Amy Sparkes; Pippa și Pelle - În excursie, de Daniela Drescher; Sandor. Un liliac deștept foc, de Dorothea Flechsig; O sută unu dalmațieni, de Dodie Smith; Primele mele povești de un minut: Animalele mele preferate, de Ursel Scheffler; Unde locuiesc animalele?, de Anne Moller; Primele mele povești de noapte bună.

 

UNIVERSITATEA „AL.I. CUZA”

Grigore al III-lea Alexandru Ghica. Cronica unui principe din secolul al XVIII-lea, de Mihai-Cristian Amăriuţei; Viața și opera lui Alexandru Roșca. Moștenirea științifică, de Mariia M. Fedoriak; Moneda în aşezările Daciei romane, de Lucian Munteanu; Metode actuale în biofizica moleculară, de Loredana Mereuță; Timpul, obiectul, povestirea. Decoruri interioare în literatura autobiografică, de Andi Mihalache; Violența simbolică în școală, de Elena Bujorean; Strategiile interpretării, de Corneliu D. Bîlbă; Investițiile străine, capitalul uman și creșterea economică, de Laura Diaconu Maxim; Econometrie. Cu aplicații în R, de Dănuţ-Vasile Jemna; Riscuri bancare și stabilitate financiară. Rolul guvernanței și al reglementărilor, de Alin Andrieș, Florentina Melnic, Ioana Pleșcău, Nicu Sprincean; Managementul furiei pentru (pre)adolescenți. Program psihoeducativ de grup, de Cătălin Luca, Gheorghe Pascaru; Ecouri ale logosului elen, ed. Angeliki Mouzakiti, Andreas Rados, Amalia Voicu; Memorie axiologică şi Weltanschauung, ed. Nicolae Râmbu, Eugenia Zaițev.

 

VELLANT

Cronicile ultimei revoluții, de Antoni Casas Ros; Apple Tree Yard, de Louise Doughty. 

 

VREMEA 

Mircea Eliade. Întâlnirea cu sacrul, de Cristian Bădiliță, Paul Barbaneagră; Angelei, cu melancolie, de Mihaela Proca; Istoria restaurării Bisericii Episcopale de la Curtea de Argeș (1863-1886), de Nicolae St. Noica; Parapoezie contemporană, de Constantin Nițu; Ion I.C. Brătianu, inginer constructor și om de stat, de Nicolae St. Noica. 

 

Articole interesante 

• The Man Booker Prize: Lista scurtă pentru The Man Booker Prize 2017

• Bookhub: „Există o sete fără precedent de spiritualitate a omului contemporan” (Alex Anghel în dialog cu Doru Căstăian)

• Dilema veche: Dacă vrei să te bucuri de o carte, citeşte-o mai încet (Valeriu Gherghel)

• Bookaholic: Bibliotecă de scriitor – Mara Wagner: „Nu cărțile în sine sunt importante, ci ceea ce trezesc în oameni” (Ema Cojocaru)

• Bookaholic: Câte cărți am putea citi în timpul pe care îl petrecem pe telefon – infografic (Eli Bădică)

• Bookaholic: 100 Million Books – o extensie Chrome care aduce cărțile mai aproape de utilizatori (Eli Bădică)

• Blog Publica: Titluri în pregătire la Publica: final de 2017 

• DLITE: RESET - Lumea editorială românească (VI. Ce zic oamenii de la promovare)

Laura Câlțea

Laura Câlțea

Cititoare împătimită, m-am apucat de scris din nevoia de a împărtăși frumusețea adunată în cărți. Mai multe despre mine aici.


Articole asemănătoare

Editura Litera la Gaudeamus 2023

Editura Litera are plăcerea să își invite cititorii să se bucure de noi apariții editoriale, reduceri și întâlniri cu autorii favoriți între 22–26 noiembrie, în cadrul Târgului de Carte Gaudeamus 2023, desfășurat anul acesta la Pavilionul Central Romexpo.

Cărți în pregătire la Nemira și Nemi în 2017

În 2017, editurile Nemira și Nemi pregătesc apariții editoriale de excepție în colecțiile consacrate, atât continuări ale seriilor mult-așteptate de cititori, cât și autori noi în portofoliu.

Editura ALL la Salonul de Carte BOOKFEST 2018

În perioada 30 mai – 03 iunie 2018, Grupul Editorial ALL va fi prezent la cea de-a XIII-a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest cu reduceri de până la 80%, noutăți editoriale pentru toate vârstele, lansări și cadouri dulci pentru cititori.

4 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu


  1. Vasile Cristian 19-09-2017 09:28

    La rentrée littéraire 2017 ???

    Raspunde
  2. Laura Câlțea 19-09-2017 18:08

    curând :)

  3. un cititor 18-09-2017 16:11

    bine ai revenit cu acest articol, dar fiind prea mare periada pe care o acopera nu ai reusit sa cuprizi in el toate cartile din aceasta periada.cateva carti omise din lista:https://www.libris.ro/spirite-animale-vol-4-foc-si-gheata-shannon-PAN978-606-978-034-3--p1167206.htmlhttps://www.libris.ro/50-de-zile-inainte-de-sinucidere-stace-kramer-LED978-606-793-124-2--p1166528.htmlhttps://www.libris.ro/aeria-magonia-vol-2-maria-dahvana-headley-LED978-606-793-127-3--p1167103.htmlhttps://www.libris.ro/cartea-vietii-deborah-harkness-LIT978-606-33-1928-0--p1191559.htmlhttps://www.libris.ro/hex-hall-rachel-hawkins-LIT978-606-33-1471-1--p1179218.html + volunul 2https://www.libris.ro/mostenirea-gareth-p-jones-LIT978-606-33-1470-4--p1179217.html + volunul 2https://www.libris.ro/extaz-lauren-kate-LIT978-606-33-1724-8--p1166939.htmlposibil sa mai fie si altele pe care nu le-am retuinut.

    Raspunde
  4. Laura Câlțea 19-09-2017 18:08

    În mod sigur sunt cărți pe care n-am putut să le recuperez. Majoritatea editurilor schimbă repede noutățile de pe prima pagină a site-ului și au doar un număr limitat de afișări. Am recuperat și eu ce am putut. Mulțumesc pentru atenție și completări :)