• „Adevărații purtători de frumusețe sunt, pentru mine, întotdeauna ceilalți” - Mihai Măniuțiu

Noutăți literare 25 septembrie-1 octombrie 2017

Noutăți literare 25 septembrie-1 octombrie 2017

Noutățile literare ale săptămânii 25 septembrie-1 octombrie. 

 

Noutăți editoriale

ALL

Vreau să știu de ce, de Charlotte Grossetête.

 

AQUILA

Aventurile spiridușului Max - Dințisorii. Un an din viața mea - Jurnal de suflet; Universul rețetelor pentru prăjituri - dulciuri sănătoase pentru copii pofticioși

 

ARAMIS

Alfabetul jucăuș, de Manuela Dinescu. 

 

ART 

Antologia fabulei românești, de Adrian Săvoiu; Dominația masculină, de Pierre Bourdieu; Printre ceilalţi, de Jo Walton; Timm Thaler sau râsul vândut, de James Krüss.

 

CARTIER

Maeștrii unei arte muribunde. Poeme alese 2010-2017, de Claudiu Komartin; Din lumea celor care nu cuvântă, de Emil Gârleanu; Prinț și cerșetor, de Mark Twain; Pădurea spânzuraților, de Liviu Rebreanu.

 

CURTEA VECHE

Mandarina, de Răzvan Petrescu. 

 

DIDACTICA PUBLISHING HOUSE

Dinorinos. La școală, de Katharina Wieker; Chiț & Ronț și luna-de-brânză cea fermecată, de Gundi Herget; O aterizare cu peripeții, de Walko; Hoțul din poiana iepurașilor, de Walko; Mândrie și prejudecată, de Jane Austen; 100 de activități de relaxare inteligentă, de Gilles Diederichs; 100 de activități zen pentru un copil fericit, de Gilles Diederichs; 100 de activități pentru înțelegerea emoțiilor copilului tău, de Gilles Diederichs. 

 

GAMA

Cartea mea cu labirinturi; Cartea mea cu puncte de unit; Activități de zi cu zi pentru preșcolari: Reguli de comportament; Activități de zi cu zi pentru preșcolari: Științele naturii; Activități de zi cu zi pentru preșcolari: Animalele

 

HERALD

Totem și tabu, de Sigmund Freud.

 

HUMANITAS

Iubire cu „i” mic, de Francesc Miralles.

 

METEOR PRESS

Prima mea carte despre culori Montessori; Prima mea carte despre numere Montessori; Prima mea carte despre forme Montessori.

 

NEMIRA

Sângele elfilor (Seria Witcher, partea a III-a), de Andrzej Sapkowski; Nick și Tesla în război cu robo-armata, de „Science Bob“ Pflugfelder și Steve Hockensmith; Vrăjitorul Vântului (Seria Tărâmul vrăjitorilor, partea a II-a ), de Susan Dennard.


 

NICULESCU

Fii şeful pentru care oricine vrea să lucreze!, de Dr. William Gentry.

 

POLIROM

Confesiunile leoaicei, de Mia Couto; Sfârşitul singurătăţii, de Benedict Wells; Schije, de Ioana Baetica Morpurgo; Captivul, de Dora Pavel; În căutarea bunei guvernări. Cum au scăpat alte ţări de corupţie?, de Alina Mungiu-Pippidi.

 

RAO

Caiet de jocuri și activități pentru copii isteți (grupa mare)Caiet de jocuri și activități pentru copii isteți (grupa mijlocie); Caiet de jocuri și activități pentru copii isteți (grupa mică).

 

TREI

Controlul gândurilor, de James Dashner; Ecouri din strada Scoția, de Samantha Young; Fericirea îmi scapă printre degete, de Agnès Martin-Lugand; Cum să crești un copil sigur de sine. Parentajul bazat pe Cercul Siguranței, de Kent Hoffman, Glen Cooper, Bert Powell; Cine a fost Mark Twain?, de April Jones Prince; Totul despre alergii, de Earl Mindell, Dr. Pamela Wartian Smith; Codul pentru o minte extraordinară, de Vishen Lakhiani; Miracolul telomerilor, de prof. dr. Elizabeth Blackburn, Dr. Elissa Epel.

 

UNIVERS ENCICLOPEDIC JUNIOR

Te iubesc atât de mult, mami!, de Jutta Langreuter, Stefanie Dahle; Fascinanta lume a animalelor de companie, de Susanne Riha; O sută unu dalmațieni, de Dodie Smith.


 

Articole literare  

• Bookaholic: Anchetă: 31 de scriitori români invitați la FILIT 2017 ne spun ce (re)citesc acum și ce autori vor să întâlnească la Iași (Eli Bădică)

• Art7: Cartea prin poştă (Marius Chivu) 

• Dilema veche: Chat cu Nora (Marius Chivu) 

• Dilema veche: „Cred că, în general, citim prea mulţi bărbaţi“ – interviu cu Marlon JAMES (Marius Chivu) 

• Dilema veche: Avanpremieră editorială: Melciclopedia, de Iulian Tănase.

• Los Angeles Times: How the bestseller 'The Vegetarian,' translated from Han Kang's original, caused an uproar in South Korea 

• Open Culture: An Introduction to the Codex Seraphinianus, the Strangest Book Ever Published

Laura Câlțea

Laura Câlțea

Cititoare împătimită, m-am apucat de scris din nevoia de a împărtăși frumusețea adunată în cărți. Mai multe despre mine aici.


Articole asemănătoare

Noutăți literare 25-31 martie 2019

Noutățile literare ale săptămânii 25-31 martie 2019.

Starea de lectură continuă. Autori români cu cărți noi la Polirom

Editura Polirom vă recomandă cele mai recente apariții semnate de cîțiva dintre cei mai îndrăgiți autori români, noutăți pe care le puteți găsi deja în librăriile clasice și pe librăriile online.

Editura Herg Benet la București 2018

Editura Herg Benet va participa în perioada 30 mai - 3 iunie la Salonul Internațional de Carte Bookfest București, ediția 2018, cu un stand propriu (F26), în cadrul Pavilionului B2 Romexpo.

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu