Noutăți literare 25-31 martie 2019

Noutățile literare ale săptămânii 25-31 martie 2019.
Noutăți editoriale
ARAMIS
Bari, câinele-lup, de James Oliver Curwood; Kazan, regele nordului, de James Oliver Curwood.
CARTIER
Hrișca & Masala. Călătorii dintr-o lume în alta, de Sorin Hadârcă.
CASA
Conni se pierde de mama, de Liane Schneider, Annette Steinhauer; Anotimpurile, de Imke Rudel, Anne Ebert; Bobiţă, Buburuză şi jocul de societate, de Bartos Erika.
CASA CĂRȚII DE ȘTIINȚĂ
Femei… Femei… Femei…, de Constantin Cubleşan; Proza poetului. Nuvele şi povestiri, de Valeri Briusov; Conferinţe literare, de Alexandru Laszlo.
CORINT
Bondărel sărbătorește venirea primăverii, de Britta Sabbag, Maite Kelly, Joelle Tourlonias.
CURTEA VECHE
Ce înseamnă fericirea, de Alan Watts; Dacă m-aș asculta, m-aș înțelege, de Jacques Salomé, Sylvie Galland; Curajul de a fi tu însuți, de Jacques Salomé; Secretul bogățiilor, de Napoleon Hill; Reguli de aur. Scrierile pierdute, de Napoleon Hill; Calea spre succes, de Napoleon Hill.
DIDACTICA PUBLISHING HOUSE
În spatele camerei, de Laura Magni; Cum să îți înveți copilul matematică, de Glenn Doman, Janet Doman; Cum să îți înveți copilul să citească, de Glenn Doman, Janet Doman.
HERALD
Edda. Povești din mitologia nordică, de Snorri Sturluson.
HUMANITAS
Despre educație, de Bertrand Russell; Tragicul. O fenomenologie a limitei și depășirii, de Gabriel Liiceanu; În lume nu-s mai multe Românii (planetei noastre asta i-ar lipsi), de Radu Paraschivescu; Activități britanice clandestine în România în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, de Dennis Deletant; Pot face roboţii dragoste? 12 întrebări despre transumanism, de Jean-Michel Besnier, Laurent Alexandre; Cercul mincinoşilor. Cele mai frumoase poveşti filozofice din lumea întreagă, de Jean-Claude Carrière; Istoria lui Mayta, de Mario Vargas Llosa.
LITERA
El câștigă, ea câștigă, de Willard F. Harley Jr.; Viața pe care am visat-o, de Kerry Lonsdale; Marea carte despre fericire, coord. Leo Bormans; 50 de clasici. Filosofie, de Tom Butler Bowdon; Cum să comunici eficient, de Dale Carnegie; Cei cinci purceluși, de Agatha Christie; Spune-mi o poveste. 20 de povestiri terapeutice, de Gilles Diederichs.
NEMIRA
Omulețul din perete, de Marian Coman; Pete Motanul și marea aventură de Paște, de James Dean, Kimberly Dean; Pete Motanul și ochelarii săi magici, de James Dean, Kimberly Dean.
NICULESCU
O sută de proverbe ale românilor pentru 100 de ani de management modern, de Cezar Scarlat.
PARALELA 45
Animalul diafan, de Radu Andriescu; Spuneţi-mi Zebra, de Azareen van der Vliet Oloomi; Căderea unui sombrero, de Richard Brautigan; Îți vând un câine, de Juan Pablo Villalobos; Biroul de investigații nr. 2. Operaţiunea Omul Negru, de Jørn Lier Horst; Hans Jørgen Sandnes; Răzbunarea pisicii asasine, de Anne Fine; Întoarcerea pisicii asasine, de Anne Fine; Jurnalul unei pisici asasine, de Anne Fine; Jocuri logice și de antrenament (11 ani +); Jocuri logice și de antrenament (10 ani +); Jocuri logice și de antrenament (9 ani +); Jocuri logice și de antrenament (8 ani +); Jocuri logice și de antrenament (7 ani +); Jocuri logice și de antrenament (6 ani +).
POLIROM
În apele facerii, de Carmen Firan; Numărul 11 sau Mărturii despre nebunie, de Jonathan Coe; Cîntecul stepei, cîntecul munților, de Cinghiz Aitmatov; Bărbați fără degete și alte amintiri penibile, de Petru Cimpoeșu; Educație și putere • Sau despre educația pe care încă nu o avem, de Lazăr Vlăsceanu; Tânăra cu părul alb. Misterul Nabokov, de Aurora Liiceanu; Maxime (ediţie bilingvă), de La Rochefoucauld; Sfârșitul competenței. Discreditarea experților și campania împotriva cunoașterii tradiționale, de Tom Nichols; Civilizația islamică în 30 de vieți. Primii 1.000 de ani, de Chase F. Robinson; Locuri ale suferinței. Anuarul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc. Volumul XIII, 2018, ed. Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului; O istorie a Bizanțului, de Timothy E. Gregory; ...Să ucizi o pasăre cântătoare (roman grafic), de Harper Lee, Fred Fordham; Pisica neagră și alte povestiri de groază, de Edgar Allan Poe.
PROSPERO
Parabole din natură, de M. Gatty.
PUBLICA
Născuți pentru a învăța. Despre capacitatea noastră incredibilă de a învăța și modul în care o putem folosi, de Alex Beard.
RAO
Eretica, de Ayaan Hirsi Ali; Muntele gol, de Alai; Ecouri ale secolelor trecute, de Zhang Yawen; Ghidul practic al micului grădinar, ed. Larousse.
TREI
La ce să te aștepți în al doilea an de viață: de la 12 la 24 de luni, de Heidi Murkoff; Modelul faptelor bune, de Shari Arison; Codul încrederii, de Katty Kay, Claire Shipman.
VELLANT
Teoria cunoașterii. Scrieri esențiale, vol. 2, de Bertrand Russell.
Articole literare
• Scena9: Ce e viu și ce e mort la Nichita Stănescu (de Mihai Iovănel).
• Dilema veche: O recuperare necesară: Povestea unei lupte, de Sorana Gurian (de Marius Chivu).
• The Guardian: Top 10 evil narrators.

Laura Câlțea
Cititoare împătimită, m-am apucat de scris din nevoia de a împărtăși frumusețea adunată în cărți. Mai multe despre mine aici.
Articole asemănătoare
Noutăți literare 27 februarie-5 martie 2017
Noutăți editoriale și articole literare din perioada 27 februarie-5 martie 2017.
„Legile frontierei”, de Javier Cercas (fragment în avanpremieră)
„Legile frontierei”, de Javier Cercas, a fost tradus din spaniolă de Cornelia Rădulescu și face parte din Colecţia „Raftul Denisei”, coordonată de Denisa Comănescu. Romanul va fi lansat sâmbătă, 23 mai, ora 17.30 la Salonul Internaţional de Carte Bookfest Ediţia a-X-a, la standul editurii Humanitas.
Noutăți literare 5-11 noiembrie 2018
Noutățile literare ale săptămânii 5-11 noiembrie 2018.