Noutăți literare 25-31 martie 2019

Noutățile literare ale săptămânii 25-31 martie 2019.
Noutăți editoriale
ARAMIS
Bari, câinele-lup, de James Oliver Curwood; Kazan, regele nordului, de James Oliver Curwood.
CARTIER
Hrișca & Masala. Călătorii dintr-o lume în alta, de Sorin Hadârcă.
CASA
Conni se pierde de mama, de Liane Schneider, Annette Steinhauer; Anotimpurile, de Imke Rudel, Anne Ebert; Bobiţă, Buburuză şi jocul de societate, de Bartos Erika.
CASA CĂRȚII DE ȘTIINȚĂ
Femei… Femei… Femei…, de Constantin Cubleşan; Proza poetului. Nuvele şi povestiri, de Valeri Briusov; Conferinţe literare, de Alexandru Laszlo.
CORINT
Bondărel sărbătorește venirea primăverii, de Britta Sabbag, Maite Kelly, Joelle Tourlonias.
CURTEA VECHE
Ce înseamnă fericirea, de Alan Watts; Dacă m-aș asculta, m-aș înțelege, de Jacques Salomé, Sylvie Galland; Curajul de a fi tu însuți, de Jacques Salomé; Secretul bogățiilor, de Napoleon Hill; Reguli de aur. Scrierile pierdute, de Napoleon Hill; Calea spre succes, de Napoleon Hill.
DIDACTICA PUBLISHING HOUSE
În spatele camerei, de Laura Magni; Cum să îți înveți copilul matematică, de Glenn Doman, Janet Doman; Cum să îți înveți copilul să citească, de Glenn Doman, Janet Doman.
HERALD
Edda. Povești din mitologia nordică, de Snorri Sturluson.
HUMANITAS
Despre educație, de Bertrand Russell; Tragicul. O fenomenologie a limitei și depășirii, de Gabriel Liiceanu; În lume nu-s mai multe Românii (planetei noastre asta i-ar lipsi), de Radu Paraschivescu; Activități britanice clandestine în România în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, de Dennis Deletant; Pot face roboţii dragoste? 12 întrebări despre transumanism, de Jean-Michel Besnier, Laurent Alexandre; Cercul mincinoşilor. Cele mai frumoase poveşti filozofice din lumea întreagă, de Jean-Claude Carrière; Istoria lui Mayta, de Mario Vargas Llosa.
LITERA
El câștigă, ea câștigă, de Willard F. Harley Jr.; Viața pe care am visat-o, de Kerry Lonsdale; Marea carte despre fericire, coord. Leo Bormans; 50 de clasici. Filosofie, de Tom Butler Bowdon; Cum să comunici eficient, de Dale Carnegie; Cei cinci purceluși, de Agatha Christie; Spune-mi o poveste. 20 de povestiri terapeutice, de Gilles Diederichs.
NEMIRA
Omulețul din perete, de Marian Coman; Pete Motanul și marea aventură de Paște, de James Dean, Kimberly Dean; Pete Motanul și ochelarii săi magici, de James Dean, Kimberly Dean.
NICULESCU
O sută de proverbe ale românilor pentru 100 de ani de management modern, de Cezar Scarlat.
PARALELA 45
Animalul diafan, de Radu Andriescu; Spuneţi-mi Zebra, de Azareen van der Vliet Oloomi; Căderea unui sombrero, de Richard Brautigan; Îți vând un câine, de Juan Pablo Villalobos; Biroul de investigații nr. 2. Operaţiunea Omul Negru, de Jørn Lier Horst; Hans Jørgen Sandnes; Răzbunarea pisicii asasine, de Anne Fine; Întoarcerea pisicii asasine, de Anne Fine; Jurnalul unei pisici asasine, de Anne Fine; Jocuri logice și de antrenament (11 ani +); Jocuri logice și de antrenament (10 ani +); Jocuri logice și de antrenament (9 ani +); Jocuri logice și de antrenament (8 ani +); Jocuri logice și de antrenament (7 ani +); Jocuri logice și de antrenament (6 ani +).
POLIROM
În apele facerii, de Carmen Firan; Numărul 11 sau Mărturii despre nebunie, de Jonathan Coe; Cîntecul stepei, cîntecul munților, de Cinghiz Aitmatov; Bărbați fără degete și alte amintiri penibile, de Petru Cimpoeșu; Educație și putere • Sau despre educația pe care încă nu o avem, de Lazăr Vlăsceanu; Tânăra cu părul alb. Misterul Nabokov, de Aurora Liiceanu; Maxime (ediţie bilingvă), de La Rochefoucauld; Sfârșitul competenței. Discreditarea experților și campania împotriva cunoașterii tradiționale, de Tom Nichols; Civilizația islamică în 30 de vieți. Primii 1.000 de ani, de Chase F. Robinson; Locuri ale suferinței. Anuarul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc. Volumul XIII, 2018, ed. Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului; O istorie a Bizanțului, de Timothy E. Gregory; ...Să ucizi o pasăre cântătoare (roman grafic), de Harper Lee, Fred Fordham; Pisica neagră și alte povestiri de groază, de Edgar Allan Poe.
PROSPERO
Parabole din natură, de M. Gatty.
PUBLICA
Născuți pentru a învăța. Despre capacitatea noastră incredibilă de a învăța și modul în care o putem folosi, de Alex Beard.
RAO
Eretica, de Ayaan Hirsi Ali; Muntele gol, de Alai; Ecouri ale secolelor trecute, de Zhang Yawen; Ghidul practic al micului grădinar, ed. Larousse.
TREI
La ce să te aștepți în al doilea an de viață: de la 12 la 24 de luni, de Heidi Murkoff; Modelul faptelor bune, de Shari Arison; Codul încrederii, de Katty Kay, Claire Shipman.
VELLANT
Teoria cunoașterii. Scrieri esențiale, vol. 2, de Bertrand Russell.
Articole literare
• Scena9: Ce e viu și ce e mort la Nichita Stănescu (de Mihai Iovănel).
• Dilema veche: O recuperare necesară: Povestea unei lupte, de Sorana Gurian (de Marius Chivu).
• The Guardian: Top 10 evil narrators.

Laura Câlțea
Cititoare împătimită, m-am apucat de scris din nevoia de a împărtăși frumusețea adunată în cărți. Mai multe despre mine aici.
Articole asemănătoare
Noutăți literare 28 septembrie-4 octombrie
Noutățile editoriale și articolele literare interesante din săptămâna 24 septembrie-4 octombrie.
Noutăți literare 27-iunie-3 iulie 2016
Noutăți editoriale și articole literare ale săptămânii 27-iunie-3 iulie.
Cărți interesante mai 2020
În luna Bookfestului am avut mai multe noutăți editoriale decât în ultima vrem, deși nu la fel de multe cum am fi avut în mod normal.