• „Femeilor le plac bărbații tăcuți. Li se pare că le ascultă” - Marcel Achard

Noutăți literare 23-29 octombrie

Noutăți literare 23-29 octombrie

Noutățile literare ale săptămânii 23-29 octombrie. 

 

Noutăți editoriale

ARAMIS

Animale marine și sunetele lor; Povești cu puzzle - Vrăjitorul din Oz; Povești cu puzzle - Ocolul Pământului în 80 de zile; Povești cu puzzle - Aventurile lui Pinocchio; Povești cu puzzle - Hänsel și Gretel.

 

BLACK BUTTON BOOKS

Rock Springs, de Richard Ford.

 

CARTIER

Un veac de istorie in imagini. Ciuciuleni, de Mariana Pagu; Lumea lui Zaharia, de Zaharia Cușnir.

 

CASA DE PARIURI LITERARE

Schimbare de altitudine, de Virgil Botnaru; Stau jos și tac, de Iulian Leonard; Numele altora. Povestiri (în principiu) scurte, de Cosmin Leucuța.


DIDACTICA PUBLISHING HOUSE

Detox, de Cinzia Trenchi; Grădina secretă, de Frances Hodgson Burnett; Povești cu delfini, de Marliese Arold; Povești cu dragoni, de Anna Taube, Elke Broska; Aventurile pisoiului Pufi, de Ann-Katrin Heger, Silke Voigt.


HUMANITAS

Jurnale intime, de Charles Baudelaire; Churchill, de Paul Johnson; Recunoștință, de Oliver Sacks; Teatru V. Improvizație la Alma. Ucigaș fără simbrie, de Eugène Ionesco; Regele se-nclină și ucide, de Herta Müller.

 

LITERA

Bel-Ami, de Guy de Maupassant; Mergi unde te poartă inima, de Susanna Tamaro; Marea carte de enigme. Hercule Poirot, de Tim Dedopulos; Iubindu-l pe Pablo, urându-l pe Escobar, de Virginia Vallejo; Antrenament pentru creier. Program vizual complet, de James Harrison și Mike Hobbs; Ce ne spune creierul, de V.S. Ramachandran; A fost odată. 24 de povești terapeutice, de Gilles Diederichs; Vântul din lună, de Eric Linklater; Animale sălbatice. Enciclopedie ilustrată, ed. DK; Hex Hall. Secretul, de Rachel Hawkins; Cartea de vrăli a lui Mal. Descendenții 2, ed. Disney; Bunele maniere pentru copii.

 

NEMIRA

Războiul la lumina zilei (Seria Demon, partea a III-a, paperback), de Peter V. Brett; Îngerul cauzalității (Seria Jean le Flambeur, partea a III-a), de Hannu Rajaniemi; Creștinismul bizantin, de Olivier Clement.

 

PARALELA 45

Capcane în junglă. Portalul Magic nr. 19, de Mary Pope Osborne; Salvarea cangurilor. Portalul Magic nr. 20, de Mary Pope Osborne.

 

POLIROM

Nocturne. Cinci poveşti despre muzică şi amurg, de Kazuo Ishiguro; Amintirea palidă a munţilor, de Kazuo Ishiguro; Contează pe mine, de Serge Joncour; Asistenţa socială. Compendiu de istorie, teorie şi practică, de Doru Buzducea; Oricine este un artist. Cum te ajută creativitatea să fii cel mai bun în tot ceea ce faci, de Ron Tite, Scott Kavanagh, Christopher Novais.

 

PUBLICA

Scurtă istorie a tuturor. Ce povești spun genele noastre, de Adam Rutherford.


RAO

Maro, de Hakon Ovreas; Cele mai frumoase 10 minuni ale lumii povestite copiilor, ed. Larousse; Cele mai frumoase 10 tablouri din lume povestite copiilor, ed. Larousse.

 

UNIVERS

Despre iubire, cu instrucțiuni de folosire, de Corina Ozon; Calendar girl, vol 3, de Audrey Carlan.

 

UNIVERS ENCICLOPEDIC

O floare în zăpadă, de Tracey Corderoy, Sophie Allsopp.


VREMEA

Zozo și alte povestiri, de Tatiana Mărgescu.


Articole literare  

• Scena9: Scara universală a domnului Chirculescu (despre Greva păcătoșilor, de Florin Chirculescu) (de Mihai Iovănel)

• Scena9: Bagajul de FILIT: 4 cărți, un muzeu, poezie (de Ioana Pelehatăi)

• Bookaholic: Simona Antonescu: „Mi se părea atât de frumos subiectul vieții lui Manuc încât eram convinsă că altcineva îl va descoperi înainte să prind eu suficientă putere ca să-l scriu (interviu cu Florina Pîrjol)

• Suplimentul de cultură: Scriitorul Jeff Lindsay: „Dexter a devenit un icon cultural“ (interviu cu Eli Bădică)

• Observator cultural: Între amintire și proiecție (despre O istorie intimă a omenirii, de Theodore Zeldin) (Cristina Bogdan)

• Observator cultural: Interviu cu Ion Vianu: „Trebuie să mulțumești celor care vor să-ți facă rău“ (Ovidiu Șimonca)

• Bookhub: Scânteia care a incendiat lumea (despre Scânteia creativă, de Agustín Fuentes) (Doru Căstăian)

• Vice.ro: Cum predai Baltagul și celelalte opere literare care conțin idei misogine (Mihaela Ursa în dialog cu Sidonia Bogdan)

• Cațavencii: Lucian Dan Teodorovici: „De vreo doi ani e un interes sporit pentru literatura română, ceea ce-ți permite măcar să fii mai optimist” (interviu cu Cristian Teodorescu)

• Life.ro: Mircea Cărtărescu: „Dacă un copil nu-şi vede niciodată părinţii citind, nici el n-o va face” (interviu cu Stela Nadoleanu)

• Filosofiatis: Cum s-a făcut de n-am citit pînă acum Mîndrie și prejudecată?

• The Guardian Books: From The Second Sex to The Beauty Myth: 10 of the best feminist texts  

Laura Câlțea

Laura Câlțea

Cititoare împătimită, m-am apucat de scris din nevoia de a împărtăși frumusețea adunată în cărți. Mai multe despre mine aici.


Articole asemănătoare

Editura Litera la Bookfest 2017

Editura Litera își așteaptă cititorii la Bookfest 2017, între 24 și 28 mai, în Pavilionul C2, Romexpo, cu cărți noi, evenimente și prețuri promoționale.

Noutăți literare 8-14 aprilie 2019

Noutățile literare ale săptămânii 8-14 aprilie 2019.

Noutăți literare 7-13 decembrie

Noutățile editoriale și articolele literare interesante dintre 7-13 decembrie.

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu