• „He cometido el peor pecado que uno puede cometer… no he sido feliz” - Jorge Luis Borges

Noutăți literare 23-29 aprilie 2018

Noutăți literare 23-29 aprilie 2018

Noutățile literare ale săptămânii 23-29 aprilie 2018.

Noutăți editoriale

ALL

Perfecți (vol. II al seriei Defecți), de Cecelia Ahern. 

 

ARAMIS

Codin. Ciulinii Baraganului, de Panait Istrati; Țiganiada sau Tabăra țiganilor, de Ion Budai-Deleanu; Alexandru Lăpușneanul și alte scrieri, de Constantin Negruzzi.

 

BLACK BUTTON BOOKS

Cartea vieților mele, de Aleksandar Hemon.

 

CARTIER

studii caligrafice primare și alte mimoze, de Valeriu Loghin; Parodii, de Petru Cărare.

 

CORINT

Călătoria prin Eldorado. Zece ani în lagărele sovietice, de Nikolai Vasilievici Sablin; Regina Maria - Însemnări din ultima parte a vieții, de Sorin Cristescu; Poveştile Peleşului, de Carmen Sylva; Ghid de vicii și virtuți pentru gentlemeni, de Mackenzi Lee; Călărețul fără cap, de Mayne Reid; Erori în folosirea semnelor de punctuație și de ortografie în limbajul cotidian, de Ilie-Ștefan Rădulescu. 

 

CURTEA VECHE

Inteligenţa emoţională în Leadership, de Daniel Goleman, Richard Boyatzis, Annie McKee.

 

DIDACTICA PUBLISHING HOUSE

Tilda Șoricela. O călătorie fascinantă în jurul lumii, de Andreas H. Schmachtl. 

 

HERALD

E băiat! Dezvoltarea fiului tău de la naștere până la optsprezece ani, de Michael Thompson, Teresa H. Barker; Cartea celor cinci cercuri. Go Rin no Sho, de Miyamoto Musashi.

 

HERG BENET

Râurile din Londra, de Ben Aaronovitch; Bad Romance, de Heather Demetrios; Codul lui Zoran, de Corina Ozon; Negustorul de pipe, de Paul Gabor; Revertis, de Laura Nureldin; O să mă știi de undeva (ediția a 2-a), de Petronela Rotar; Cealaltă parte, de Alfred Kubin; Grădina cu Fluturi, de Dot Hutchison.

 

HUMANITAS

Darwin. Portretul unui geniu, de Paul Johnson; Creierul. Povestea noastră, de David Eagleman; Însemnări din viața mea, de Alfie Deyes; Ce le spunem copiilor şi adolescenţilor despre sex, de Meg Hickling; Cei trei regi, de A Cheng.

 

LITERA

Zile fără sfârșit, de Sebastian Barry.

 

NEMIRA

Bărbatul care n-a mai sunat, de Rosie Walsh; Adunarea umbrelor, de V.E. Schwab; Rendez-vous cu Rama (Seria Rama, partea I), de Arthur C. Clarke. 

 

POLIROM

Ciudata şi înduioşătoarea viaţă a lui Priţă Barsacu, de Iulian Bocai; Agentul nostru Victor, de Stejărel Olaru; Ultimele zile ale Occidentului, de Matei  Vișniec; Hanul lui Manuc, de Simona Antonescu; Ferma animalelor, de George Orwell; Cei frumoşi şi blestemaţi, de Francis Scott Fitzgerald; Fata cu cercel de perlă, de Tracy Chevalier.

 

PUBLICA

Design pentru lumea reală. Ecologie umană și schimbare socială, de Victor Papanek.

 

RAO

Trei ani în labirint, de Jay Hosking; O vară în Long Island, de Ann Brashares; Istoria unei supraviețuiri. Televiziunea, Aristide Buhoiu și Securitatea, de Vartan Arachelian; Filosofia. O istorie ilustrată a gândirii, de Tom Jackson; Flautul fermecat, de Ingrid Leser-Matthesius, il. de Ludvik Glazer-Naudé.

 

Articole literare 

• Serial Readers: Simona Antonescu: Ar trebui să ne raportăm la istorie așa cum privește iedera copacul pe care se înfășoară.

.• Filosofiatis: Până și omul cel mai genial e invidios. Cazul Tolstoi.

.• Filosofiatis: Afrodita și librarul lui Bolaño.

.• Bookaholic: Alegerile din Uniunea Scriitorilor: o campanie „furtunoasă” sau „curat murdară”?

.• Scena 9: Vise, taică, vise (Mihai Iovănel despre Un om care scrie. Jurnal 2011-2017, de Mircea Cărtărescu)

• The Guardian: Elena Ferrante: ‘A woman friend is as rare as a true love’ 

Laura Câlțea

Laura Câlțea

Cititoare împătimită, m-am apucat de scris din nevoia de a împărtăși frumusețea adunată în cărți. Mai multe despre mine aici.


Articole asemănătoare

Toamna literară la Editura Trei: titluri mult așteptate, autori îndrăgiți și serii spectaculoase

Toamna debutează la Grupul Editorial Trei cu multe volume interesante. Se anunță, la editurile Trei, Pandora M și Lifestyle Publishing, un sfârșit de an bogat în apariții editoriale, din domeniile psihologie, eseu și istorie, literatură, cărți pentru copii și lifestyle.

Noutăţile editurii Cartea Copiilor la Bookfest 2018

Editura Cartea Copiilor îşi așteaptă cu drag cititorii și prietenii la Salonul Internaţional de Carte Bookfest, ediţia a XIII-a (30 mai - 3 iunie), în noul pavilion B2 al Romexpo

„Leonardo da Vinci”, de Walter Isaacson (fragment în avanpremieră)

În mod cert, una dintre cele mai importante apariții ale acestei veri pe piața editorială românească este biografia marelui artist renascentist Leonardo da Vinci, realizată de Walter Isaacson.

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu