• „Simplitatea este accesul la esenţă” - J.W. Goethe

Noutăți literare 23-29 aprilie 2018

Noutăți literare 23-29 aprilie 2018

Noutățile literare ale săptămânii 23-29 aprilie 2018.

Noutăți editoriale

ALL

Perfecți (vol. II al seriei Defecți), de Cecelia Ahern. 

 

ARAMIS

Codin. Ciulinii Baraganului, de Panait Istrati; Țiganiada sau Tabăra țiganilor, de Ion Budai-Deleanu; Alexandru Lăpușneanul și alte scrieri, de Constantin Negruzzi.

 

BLACK BUTTON BOOKS

Cartea vieților mele, de Aleksandar Hemon.

 

CARTIER

studii caligrafice primare și alte mimoze, de Valeriu Loghin; Parodii, de Petru Cărare.

 

CORINT

Călătoria prin Eldorado. Zece ani în lagărele sovietice, de Nikolai Vasilievici Sablin; Regina Maria - Însemnări din ultima parte a vieții, de Sorin Cristescu; Poveştile Peleşului, de Carmen Sylva; Ghid de vicii și virtuți pentru gentlemeni, de Mackenzi Lee; Călărețul fără cap, de Mayne Reid; Erori în folosirea semnelor de punctuație și de ortografie în limbajul cotidian, de Ilie-Ștefan Rădulescu. 

 

CURTEA VECHE

Inteligenţa emoţională în Leadership, de Daniel Goleman, Richard Boyatzis, Annie McKee.

 

DIDACTICA PUBLISHING HOUSE

Tilda Șoricela. O călătorie fascinantă în jurul lumii, de Andreas H. Schmachtl. 

 

HERALD

E băiat! Dezvoltarea fiului tău de la naștere până la optsprezece ani, de Michael Thompson, Teresa H. Barker; Cartea celor cinci cercuri. Go Rin no Sho, de Miyamoto Musashi.

 

HERG BENET

Râurile din Londra, de Ben Aaronovitch; Bad Romance, de Heather Demetrios; Codul lui Zoran, de Corina Ozon; Negustorul de pipe, de Paul Gabor; Revertis, de Laura Nureldin; O să mă știi de undeva (ediția a 2-a), de Petronela Rotar; Cealaltă parte, de Alfred Kubin; Grădina cu Fluturi, de Dot Hutchison.

 

HUMANITAS

Darwin. Portretul unui geniu, de Paul Johnson; Creierul. Povestea noastră, de David Eagleman; Însemnări din viața mea, de Alfie Deyes; Ce le spunem copiilor şi adolescenţilor despre sex, de Meg Hickling; Cei trei regi, de A Cheng.

 

LITERA

Zile fără sfârșit, de Sebastian Barry.

 

NEMIRA

Bărbatul care n-a mai sunat, de Rosie Walsh; Adunarea umbrelor, de V.E. Schwab; Rendez-vous cu Rama (Seria Rama, partea I), de Arthur C. Clarke. 

 

POLIROM

Ciudata şi înduioşătoarea viaţă a lui Priţă Barsacu, de Iulian Bocai; Agentul nostru Victor, de Stejărel Olaru; Ultimele zile ale Occidentului, de Matei  Vișniec; Hanul lui Manuc, de Simona Antonescu; Ferma animalelor, de George Orwell; Cei frumoşi şi blestemaţi, de Francis Scott Fitzgerald; Fata cu cercel de perlă, de Tracy Chevalier.

 

PUBLICA

Design pentru lumea reală. Ecologie umană și schimbare socială, de Victor Papanek.

 

RAO

Trei ani în labirint, de Jay Hosking; O vară în Long Island, de Ann Brashares; Istoria unei supraviețuiri. Televiziunea, Aristide Buhoiu și Securitatea, de Vartan Arachelian; Filosofia. O istorie ilustrată a gândirii, de Tom Jackson; Flautul fermecat, de Ingrid Leser-Matthesius, il. de Ludvik Glazer-Naudé.

 

Articole literare 

• Serial Readers: Simona Antonescu: Ar trebui să ne raportăm la istorie așa cum privește iedera copacul pe care se înfășoară.

.• Filosofiatis: Până și omul cel mai genial e invidios. Cazul Tolstoi.

.• Filosofiatis: Afrodita și librarul lui Bolaño.

.• Bookaholic: Alegerile din Uniunea Scriitorilor: o campanie „furtunoasă” sau „curat murdară”?

.• Scena 9: Vise, taică, vise (Mihai Iovănel despre Un om care scrie. Jurnal 2011-2017, de Mircea Cărtărescu)

• The Guardian: Elena Ferrante: ‘A woman friend is as rare as a true love’ 

Laura Câlțea

Laura Câlțea

Cititoare împătimită, m-am apucat de scris din nevoia de a împărtăși frumusețea adunată în cărți. Mai multe despre mine aici.


Articole asemănătoare

Editura Litera anunță aparițiile editoriale 2023

Pentru anul 2023, Editura Litera anunță mai multe noutăți: „Către paradis”, de Hanya Yanagihara, „SURRENDER. 40 de piese, o singură poveste”, de BONO, și „Epoca viciului”, de Deepti Kapoor.

Grupul editorial Art la Bookfest 2018

În perioada 30 mai – 3 iunie, Grupul Editorial ART își invită cititorii la Bookfest 2018. Cel mai mare Bookfest din istorie găzduiește și cel mai mare stand din istoria Grupului Editorial ART.

Grupul Editorial ART la Bookfest 2017

În perioada 24 – 28 mai 2017, Grupul Editorial ART vă dă întâlnire la Salonul Internațional de Carte Bookfest cu două standuri în pavilionul C1 al Romexpo (standul tradițional al Grupului Editorial ART și un altul dedicat exclusiv fanilor Editurii Paladin).

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu