Noutăți literare 21-27 mai 2018

Noutățile literare ale săptămânii 21-27 mai 2018.
Noutăți editoriale
ALL
Capcanele dietelor. Dietă pe viață sau stil de viață?, de dr. Laura Ene; Grant. Atlas de anatomie (Ediția a XIV-a), de Anne M.R. Agur, Arthur F. Dalley; Perfecți (vol. II al seriei Defecți), de Cecelia Ahern; Calendarul „365 de zile cu mica mea răsfățată... Pisica”.
AQUILA
Animale. Atlas ilustrat bilingv român-german; Animale. Atlas ilustrat bilingv român-englez; Exerciții pentru supereroii vorbirii.
ARAMIS
Shai și Emmie dansează la un concurs, de Quvenzhane Wallis, Nancy Ohlin; Shai și Emmie joacă într-un musical!, de Quvenzhane Wallis, Nancy Ohlin; Misterioasa societate Benedict, de Trenton Lee Stewart; Păstrătorii secretului, de Trenton Lee Stewart; Comoara din insulă, de R.L. Stevenson; Românii supt Mihai Voievod-Viteazul, de Nicolae Bălcescu.
ART
Cătunul, de William Faulkner; Gata cu pupăturile, mamă! / Kein Kuss für Mutter, de Tomi Ungerer; Asterix şi cosorul de aur, de René Goscinny, Albert Uderzo; Helliconia. Primăvara, de Brian Aldiss; Fata cu palton albastru, de Monica Hesse.
BLACK BUTTON BOOKS
Camera lui Giovanni, de James Baldwin.
CARTEA COPIILOR
Lupul de nisip, de Åsa Lind, cu ilustrații de Kristina Digman; Roată, roată prin lumea toată, de Richard Scarry; Mesajul secret, de Eric Carle; Puii de bufniță, de Martin Waddell, cu ilustrații de Patrick Benson; Citește-i iepurașului tău, de Rosemary Wells.
CASA
Bobiţă şi Buburuză desenează, de Bartos Erika.
CORINT
Destin deturnat, de Tamim Ansary; Păpușa de porțelan, de Holly Black; Călătoriile lui Robin - Paris, de Ken și Angie Lake; Călătoriile lui Robin - Istanbul, de Ken și Angie Lake; Călătoriile lui Robin - Veneția, de Ken și Angie Lake; Călătoriile lui Robin - Londra, de Ken și Angie Lake; Călătoriile lui Robin - Barcelona, de Ken și Angie Lake.
DIDACTICA PUBLISHING HOUSE
Pernuța speriată și teribila cutie cu viteze și bulbuci, de Diana Țivu.
HERG BENET
Țara mea suspendată, de Anca Mizumschi.
HUMANITAS
Istoria Chinei moderne. Decăderea și ascensiunea unei mari puteri, de la 1850 până în prezent, de Jonathan Fenby; Vă vedem!, de Ramona Ursu; Cartografia lumii de dincolo, de Laura T. Ilea; Ascensiunea omului. Carte ecranizată în celebrul documentar omonim BBC, de Jacob Bronowski; Iubește și fii iubit(ă). (Aproape) totul despre relația de cuplu, de Domnica Petrovai; Sibiul veacului al XVI-lea. Rânduirea unui oraș transilvănean, de Mária Pakucs-Willcocks; Blestemul Svetlanei. Povestea fiicei lui Stalin, de Beata de Robien; Aventurile lui Habarnam și ale prietenilor săi, de Nikolai Nosov; Băiatul cel nou. Othello de William Shakespeare reimaginat, de Tracy Chevalier; Pădurea întunecată, de Nicole Krauss; Omul care vedea dincolo de chipuri, de Eric-Emmanuel Schmitt.
LITERA
De Ziua Mamei, de Graham Swift; Vieți secrete, de Tatiana De Rosnay; Dragă viață, de Alice Munro; Macbeth, de Wiliam Shakespeare; Cum să devii maestru în arta meditației, de David Fontana; Cum înveți să îți amintești, de Dominic O’Brien; Cum să te relaxezi și să învingi stresul, de Mike George; Puterea subconștientului, de Joseph Murphy; Imperiul castelului de nisip, de Kayla Olson; Soy Luna. Să ai aripi să zbori. Seria a doua. Vol. 1, ed. Disney; Soy Luna. Mereu răsare soarele. Seria a doua. Vol. 2, ed. Disney; Soy Luna. Totul este posibil. Seria a doua. Vol. 3, ed. Disney; Soy Luna. Urmează-ți visul. Seria a doua. Vol 4, ed. Disney.
NEMIRA
Singura poveste, de Julian Barnes; Tribar, de Andra Rotaru; Frigul, de Mihai Ignat; Ținuturile pustii (Seria „Turnul Intunecat”, partea a III-a, 2018), de Stephen King; Tropicul Șerpilor, de Marie Brennan; Matei, campion la fotbal, de Brigitte Weninger, Eve Tharlet; Mami, te iubesc!, de Christophe Loupy, Eve Tharlet; Mami, unde ești?, de Christophe Loupy, Eve Tharlet; Tati, ce e asta?, de Christophe Loupy, Eve Tharlet.
NICULESCU
REgândeşte. Surprinzatoarea noutate a vechilor idei, de Steven Poole; Zece îngeri mititei. Lecturi pentru copii 6-14 ani, de Florentina Chifu; Regulile Berlinului. Europa şi calea germană, de Paul Lever; Cum se face pipi în spațiul cosmic?, de Pierre-François Mouriaux, Hale Bob; Fete sau băieți, în fond ce contează?, de Géraldine Maincent, Hale Bob; Ce să mănânci pentru a fi puternic?, de Aurélie Guerri, Hale Bob; La ce folosesc banii?, de Emmanuel Tredez, Aurélien Cantou; De ce trebuie să muncim?, de Jacques-Olivier Pô, Hale Bob; Rețelele sociale, cum funcționează ele?, de Emmanuel Trédez, Hale Bob.
PARALELA 45
Superman vs. Salinger, de Andrei Mocuța; S., de Stelian Müller; Casa Inglezi, de Alexandru Bordian; Din România sunt doar eu, de Daniel D. Marin; Creierul vindecător. Miracolul plasticității, de Norman Doidge; Gentilomii din Sierra-Morena. Iepurele bunicului, de Alexandre Dumas; Testamentul domnului de Chauvelin. O cină la Rossini, de Alexandre Dumas; Adam şi Eva, de Charles-Ferdinand Ramuz.
POLIROM
Istoria lumii. Din preistorie până în prezent, de J.M. Roberts, Odd Arne Westad; Ascultă muzica, de Dan Miron; Păşunile Raiului, de John Steinbeck; Ierbar, de Andrei Dósa; Statuia comandorului, de Varujan Vosganian.
PUBLICA
Auzi cum vorbesc copacii? O drumeție scurtă în inima pădurii, de Peter Wohlleben; Dolari și rațiune. De ce înțelegem greșit banii și cum putem să-i cheltuim mai înțelept?, de Dan Ariely, Jeff Kreisler.
RAO
La răscruce de vânturi, de Emily Brontë; Notre-Dame de Paris, de Victor Hugo; Cazul Rudolf Hess. Dezertor sau mesager, de Clive Prince, Lynn Picknett, Stephen Prior.
TREI
Mirror, Mirror, de Cara Delevingne; Iubirea poate dura? Soarta iubirii romantice de-a lungul timpului, de Stephen A. Mitchell; Cazul domnișoarei R. Interpretarea unei povești de viață, de Alfred Adler; Nu o lua personal! Cum să gestionezi ofensele într-un mod echilibrat, de Bärbel Wardetzki; Purgatoriul îngerilor, de Camelia Cavadia; Spiridușii luminii, de Andreea Iatagan; Iubire amară, de Elena Ferrante; Ultimii urși polari, de Harry Horse; Ultimii naufragiați, de Harry Horse; Război cu bunicul, de Robert Kimmel Smith; Jack şi Geniile: În adâncurile mării albastre, de Bill Nye, Gregory Mone; MOG învaţă alfabetul, de Judith Kerr; Madeline Finn și cățelul bibliotecar, de Lisa Papp; Fă-ți patul, de William H. McRaven; Anatomia stretchingului, de Arnold G. Nelson, Jouko Kokkonen; Alimentația adecvată celor 4 grupe sangvine, de Dr. Peter J. D'Adamo, Catherine Whitney.
UNIVERS
Aventuri în țara virtuților, de Alec Blenche.
UNIVERS ENCICLOPEDIC JUNIOR
Ce bine e să ai prieteni!, de Julia Boehme, Stefanie Dahle; Micul Păianjen Firicel. Vacanța la mare, de Diana Amft.
VREMEA
Genealogii, de Mihai Sorin Rădulescu.
Articole literare
• Scena 9: 10 cărți care nu trebuie ratate la Bookfest 2018.
• Bookaholic: Interviu cu scriitorul Tudor Ganea: „Scoteam midii de sub stabilopozi și le prăjeam pe o tablă ruginită, găsită pe plajă”
• The Guardian: Elena Ferrante: ‘At 30, I began taking sleeping pills, but slept only four hours a night’

Laura Câlțea
Cititoare împătimită, m-am apucat de scris din nevoia de a împărtăși frumusețea adunată în cărți. Mai multe despre mine aici.
Articole asemănătoare
Noutăți literare 15-21 mai 2017
Noutăți editoriale și articole literare din săptămâna 15-21 mai 2017.
Editura Trei: cele mai vândute cărți în 2016 și apariții noi în 2017
Cele mai vândute cărți ale Grupului Editorial Trei (Trei, Pandora M, Lifestyle) în 2016 și câteva dintre cele mai interesante apariții pregătite pentru 2016.
Noutăți literare 11-17 aprilie 2016
Noutăți editoriale și articole literare din săptămâna 11-17 aprilie.