• „Pentru a avea o căsătorie fericită, trebuie să-i spui partenerului totul, mai puțin lucrurile esențiale” - Cynthia Nelms

Noutăți literare 20-26 noiembrie

Noutăți literare 20-26 noiembrie

Noutățile literare ale săptămânii 20-26 noiembrie.


Noutăți editoriale

ALL

Protozelul trăsnit, de Daniel Eberhat; Crucile de la Săpânța. O colecție de epitafuri din veselul cimitir maramureșean, de Roxana Mihalcea.

 

ART

Oraşul scărilor, de Robert Jackson Bennet; Toate păsările din cer, de Charlie Jane Anders; Pământul sfărâmat (#1). Al Cincilea Anotimp, de N.K. Jemisin; Odiseea lui Ollie, de William Joyce; Wolf Hollow, de Lauren Wolk; Întunericul, de Lemony Snicket; Greierul de la metrou, de George Selden; Aventurile piratului Ket, de Alis Popa; Aventurile lui Tom Sawyer, de Mark Twain; Ursulețul Winnie Puh, de A.A. Milne; Fuga la muzeu, de E.L. Konigsburg.

 

BLACK BUTTON BOOKS

 

Hărți, de John Freeman.

 

CARTEA COPIILOR

Când vine Crăciunul?, de Antonie Schneider, cu ilustrații de Maja Dusíková; Crocodilul și dentistul, de Tarō Gomi.

 

CARTEA ROMÂNEASCĂ

Omul din Castranova (Protoscenariu), de Eugen Negrici; Incendii, de Iulia Modiga; Acceleratorul de încarnări și alte Biografobii, de Sebastian Reichmann; Opera poetică. Liviu Ioan Stoiciu. Vol. 3, de Liviu Ioan Stoiciu; Opera poetică. Romulus Bucur, de Romulus Bucur; Convorbiri cu Nicolae Manolescu, de Daniel Cristea-Enache; Opera poetică. Matei Vişniec, de Matei Vișniec; Opera poetică. Magda Cârneci, de Magda Cârneci; Opera poetică. Ioan Es. Pop, de Ioan Es. Pop; Cronicile de la Snagov, de Dan Cristea; În formă continuată, de Liviu Georgescu; dumnelike, de Marcel Vișa; Partide alese de șah, de Florin Gheorghiu; Văduva neagră, de Daniel Silva; Suz, de Jonas T. Bengtsson; Despre pasiune în vremuri de libertate, de Petre Roman.

 

CARTIER

Izvorul, vol. 2, de Ayn Rand; Catrina și Marele Domn-Somn, de Alina Purcaru.

 

CORINT

Confesiunile unui fost islamist, de Maajid Nawaz; Țântaru’, de Daniel Iancu; Domnișoara Goth și fantoma șoricelului, de Chriss Riddell; Stăpânul umbrelor (cartea a doua din seria „Uneltiri întunecate”), de Cassandra Clare; Basme și povești românești, il. de Diana Tivu.

 

CURTEA VECHE

5 ingrediente. Mese rapide & ușoare, de Jamie Oliver; O dorință de Crăciun, de Lori Evert; Descătușarea potențialului. Șapte aptitudini de coaching care transformă oamenii, echipele și organizațiile, de Michael K. Simpson; Cum am devenit român, de Szekely Ervin; Egy asszimiláns feljegyzései, de Szekely Ervin; Povești din cartierul Primăverii, de Lavinia Betea; Moștenirea Elenei Lupescu și statul comunist, de Diana Mandache; Omon Ra, de Viktor Pelevin; Alte motive pentru a zâmbi, de Zig Ziglar; Dumnezeu vorbește limbajul iubirii tale, de Gary Chapman.

 

HERALD

Platon pentru visători - 80 de pastile de filosofie cotidiană pentru a-ți transforma cele mai bune idei în realitate, de Allan Percy; Ghidul căsniciei - Îndrumări pentru cei căsătoriți sau aflați într-o relație, de Harriet Lerner.

 

HUMANITAS

Atlasul frumuseţii. Femeile lumii în 500 de portrete, de Mihaela Noroc; Acasă, pe drum. 4 ani teleleu, de Elena Stancu și Cosmin Bumbuț; Fiul lui Dumnezeu? Pledoarie pentru Isus, de Brant Pitre; Corneliu Zelea Codreanu. Ascensiunea și căderea „Căpitanului“, de Oliver Jens Schmitt; Cartea râsului şi a cercetării. Ce se întâmplă cu creierul dacă înveţi cuvinte noi în timp ce faci sex, de Radu Paraschivescu; Dulcea poveste a tristului elefant, de Diana Adamek; Eugène Ionesco. Teme identitare și existențiale, de Matei Călinescu; Trei comedii. Lysistrata. Viespile. Belșugul (Plutos), de Aristofan; Bucureștiul fanariot. Administrație, meșteșuguri, negoț, de Tudor Dinu; Dubla flacără. Dragoste și erotism, de Octavio Paz; Despre libertate, de John Stuart Mill; Civilizația spectacolului, de Mario Vargas Llosa; Gândirea captivă, Czesław Miłosz; Criza spiritului american. Cum universitățile au trădat democrația și au sărăcit sufletele studenților, de Allan Bloom; Cum de putem trăi împreună. 16 lecții de filozofie politică pe înțelesul oricui, de Pierre Manent; Trădarea cărturarilor, de Julien Benda; Incognito. Viețile secrete ale creierului, de David Eagleman; De profundis, de Oscar Wilde; Cultura modernă pe înţelesul oamenilor inteligenţi, de Roger Scruton; Cartea lui Prospero. Eseuri despre douãsprezece piese de William Shakespeare, de Gelu Ionescu; Răspântii ale gândirii, de Mircea Flonta; Legea pe-nțelesul tinerilor. Manual practic de educație juridică și civică, de Cristi Danileț; Sensul existenței umane, de Edward O. Wilson; Imaginea Celuilalt. Negri, evrei, musulmani și țigani în arta occidentală în zorii epocii moderne, 1453–1600, de Victor Ieronim Stoichiţă; Pui de cotoroanță, de Margaret Atwood; Gala-Dalí, de Carmen Domingo; Adolf H. Două vieți, de Eric-Emmanuel Schmitt; În inima țării, de J.M. Coetzee; Dezonoare, de J.M. Coetzee; Castele de furie, de Alessandro Baricco; Dansul privighetorii de primăvară, de Kyung-sook Shin; Cum să fii fericit în România; Grigore Leșe grăiește și horește; Marius Manole vă citește.

LITERA

Reunirea. Realități, costuri, beneficii, de Dan Dungaciu, Petrișor Peiu; Între timp. Amintiri din casa Cezarului, de Daniel Barbu; Tânărul neînfricat de la trapezul zburător și alte povestiri, de William Saroyan; Mica Enciclopedie Lykke. În căutarea celor mai fericiți oameni din lume, de Meik Wiking; Cei învinși, de Robert Gerwarth; Am nevoie de pace, de Bana Alabed; Tânărul Sherlock Holmes. Gheața neagră (vol. 3), de Andrew Lane; Marge și bebelușul pirat, de Isla Fisher; Nelly Rapp și Academia Antimonștri, Martin Wildmark, Christina Alvner ; Puiul de lup singuratic, de Holly Webb; 5000 de lucruri uimitoare. (Vol. 2), ed. National Geographic; În căutarea lui Moș Crăciun, de Thierry Bedieu. 

 

NEMIRA

Spărgătorul de nuci, il. de Valeria Docampo; Crăciunul în cele mai frumoase povestiri; Wild Cards, ed. G.R.R. Martin; Arme matematice de distrugere, de Cathy O'Neil; Sofia și pisica ei, de Dick King-Smith; Orașul Nouă în flăcări (Seria „Ciocnirea Tărâmurilor, partea I), de J. Patrick Black; Problema celor trei corpuri, de Liu Cixin.

 

PARALELA 45

Exerciţiile formative ale „mamei leneșe”, de Anna Bîkova; Pete de culoare. Caiet de dezvoltare. Desenăm cu copiii – 3-5 ani, de Anna Bîkova; Pete de culoare. Caiet de dezvoltare. Desenăm cu copiii – 5-8 ani, de Anna Bîkova; Prea mulți zei pentru un deșert, de Doina Roman; În noua noastră viaţă, de Raluca Ignat; Moartea lui Igor Alexandrovici, de Pavel Păduraru; Calm! Calea originală spre o viaţă mai bună, de Sandy Newbigging; Altă ţară, de James Baldwin; Jurnalul meu trăsnit – în culori!, de Keri Smith; Biroul de investigații nr. 2. Operaţiunea Apus de soare, de Jørn Lier Horst; Hans Jørgen Sandnes; O mie de tentacule şi-o frânghie, de Balázs F. Attila; Să trăim sănătos fără toxine. Ghid fundamental. Alimente și plante naturale pentru regenerarea celulară completă, de Robert Morse; Dacă vrei să găseşti fericirea! Manual de psihologia şi psihoterapia comunicării, de Mihail Litvak; Dicționar praxiologic de pedagogie, vol. III (I-L), coord. Mușata-Dacia Bocoș.


POLIROM

Aisbergul poeziei moderne, de Gheorghe Crăciun; Însemnări de pe o insulă mică, de Bill  Bryson; Dialoguri, de Grigore cel Mare; Hotel Ambos Mundos. Scurt eseu de antropologie borgesiană, de Vintilă Mihăilescu; Acuzaţia, de Bandi; O viaţă mai bună, de Anna Gavalda; Cei frumoşi şi cei buni, de Cristan Fulaș; Casa Golden, de Salman Rushdie; Supa de la miezul nopţii, de Marta Petreu; Fotbal plus ai mei şi ai noștri, de Radu Cosașu; Cele trei fiice ale Evei, de Elif Shafak; Vişinescu, torţionarul uitat. Închisoarea, crimele, procesul, de Andrei Muraru; Lumea ca literatură. Alte amintiri, de Ioan Groșan.

 

PUBLICA

De neoprit. Viața mea de până acum, de Maria Sharapova, Rich Cohen; David Bowie: o stranie fascinație, de David Buckley; Oare o să zboare? Cum să-ți testezi următoare idee de afaceri, în așa fel încât să nu-ți pierzi timpul și banii, de Pat Flynn; C#caturi spuse de tata, de Justin Halpern; Sinceritate radicală. Cum să fii un șef dat naibii fără să-ți pierzi umanitatea, de Kim Scott.

 

RAO

Impresionismul: fascinație și culoare, de Claudiu Dorol, Vasile Doroș; Zapping prin cultura generală, ed. Larousse; Un gentleman, de Forrest Leo; Evadarea din Mlaștină, de Karen Dionne; Cel mai mic Bigfoot, de Jennifer Weiner; Zei scăpați din lesă, de Maz Evans; Atunci când era mereu dumincă, de Ștefan Mitroi; Sub zodia momentului. Blog'n Roll vol. 7, de Adrian Năstase; Bebelușii spun adevărul. Sfturi de la bebeluși pentru părinți, de Bunmi Laditan; Coșmarul american, de Ioana Lee; Ai suru. A iubi, vol. I, de Ioana Lee; Ai suru. A iubi, vol. II, de Ioana Lee.

 

TACT

Filmul tranziției. Contribuții la interpretarea cinemaului românesc „nouăzecist”, de Andrei Gorzo & Gabriela Filippi.

 

TREI

Romanovii 1613 - 1918, de Simon Sebag Montefiore; Te văd, de Clare Mackintosh; Un șir infinit de țestoase, de John Green; Bazele supervizării clinice, de Janine M. Bernard, Rodney K. Goodyear; Ursulețul alb ca neaua, de Tony Mitton; Frank Einstein şi Centura Evoblaster, de Jon Scieszka.

 

UNIVERS

Fetița care voia să salveze cărțile, de Klaus Hagerup și Lisa Aisato; Nu vreau să fiu Moș Crăciun!, de Marc-Uwe Kling și Astrid Henn; Curând vei dormi și tu, de Haddy Njie și Lisa Aisato; Tipul din fime nu există, volumul doi, de Bogdan Stoica; Tipul din filme nu există, volumul doi – ediție limitată- conține 32 de pagini in plus, de Bogdan Stoica.

 

UNIVERS ENCICLOPEDIC

Frida, mica vrăjitoare a pădurii, de Jutta Langreuter,Stefanie Dahle; Esenieni, Qumranul, Ioan Botezătorul și Iisus, de Hartmut Stegemann; Calendarul țăranului român. Zile și mituri, de Ion Ghinoiu; Scrieri teologice – Opere. Leibniz; Fecioara Maria în literatura ortodoxă veche orientală.

 

VELLANT

Călătoria către sine, de Irvin Yalom; Arta contemporană, de Catherine Millet; Numele meu este Anton, de Geo Dinescu; Designul, când toți suntem designeri, de Ezio Manzini.

 

VREMEA

Mintea absorbantă, de Maria Montessori; Legături periculoase: cum să recunoști un psihopat și să scapi din mrejele lui, de Claudia Moscovici; Domnul Pulcinel, de Carmen Sylva Regina Elisabeta a României; Afacerea Ariane, de Dinu Zamfirescu; Din Bucureștii de ieri. Aspecte edilitar-urbanistice, de George Potra; Amintiri din strada Suvenir. Poveștile doamnei Ioana Crupenschi, de Victoria Dragu-Dimitriu; Vremea justițiarului, de Tessa Nadir; Jurnal de sfârșit de ciclu, Vintilă Horia.


Articole literare  

• Contributors: Bonobo şi ateul. Câteva gânduri despre umanism (de Doru Căstăian)

• Scena9: Cel mai bun sfat - de la 21 de jurnaliști.

• Scena9: Ce să faci la Gaudeamus 2017 (Mihai Iovănel).

• Suplimentul de cultură: GAUDEAMUS 2017: Scriitori români despre lansările de cărți și întâlnirile cu cititorii (Eli Bădică)

• Brain Pickings: The Book of Miracles: Rare Medieval Illustrations of Magical Thinking.

• The New York Times Books: 100 Notable Books of 2017.

• The Guardian: Bad sex award 2017 shortlist: the contenders in quotes.

Laura Câlțea

Laura Câlțea

Cititoare împătimită, m-am apucat de scris din nevoia de a împărtăși frumusețea adunată în cărți. Mai multe despre mine aici.


Articole asemănătoare

Toamna literară 2017

Noutățile literare pregătite de editurile românești în toamna literară 2017.

Cărți interesante mai 2020

În luna Bookfestului am avut mai multe noutăți editoriale decât în ultima vrem, deși nu la fel de multe cum am fi avut în mod normal.

Noutățile editurii Nemira la Gaudeamus 2017: cărți de Liu Cixin, George R.R. Martin, Neil deGrasse Tyson și Jhumpa Lahiri

Editura Nemira își așteaptă cititorii la Gaudeamus cu o mulțime de titluri noi în colecțiile Nautilus SF&F, Young Adult, Anticipația și Babel, cărți de Crăciun, pachete cadou și prețuri speciale de târg.

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu