• „Le plus beau maquillage pour une femme, c’est une passion” - Yves Saint-Laurent

Noutăți literare 2-8 aprilie 2018

Noutăți literare 2-8 aprilie 2018

Noutățile literare ale săptămânii 2-8 aprilie 2018.

Noutăți editoriale

CARTEA ROMÂNEASCĂ

Cu gîndiri și cu imagini, de Cassian Maria Spiridon; Nopțile din Mittelstadt, de Marian Ilea; Coliba din mijlocul palatului. Frica și marile idei, de Cătălin Ghiță; Roman sub acoperire, de Nicolae Prelipceanu.

 

CURTEA VECHE

Ce este educația financiară... de fapt? De ce bogații devin și mai bogați, de Robert T. Kiyosaki; Manual de gesturi. Ce ascund gesturile și expresiile faciale ale oamenilor, de Judi James; Cyrano de Bergerac. Repovestire de Stefano Benni; Regele Lear. Repovestire de Melania G. Mazzucco; Cum să prepari elixirul dragostei și alte poțiuni. 64 de rețete naturale pentru afrodiziace irezistibile pe bază de plante, de Stephanie L. Tourles; Schimbând gândirea, îţi schimbi viaţa, de Brian Tracy; Liniştea vorbeşte, de Eckhart Tolle; Cum să devii remarcabil. Fii o persoana de neuitat căreia nimeni nu ii poate rezista, de Dale Carnegie.

 

DIDACTICA PUBLISHING HOUSE

Dora & Tim. O prietenie neașteptată, de Toni Steiner, Eve Tharlet; Mami, de ce sunt când prea mare, când prea mic?, de Catherine Leblanc, Eve Tharlet; Tifi Păpădie și lumea lui, de Andreas H. Schmachtl; Prima mea carte de informatică, de Francisco José Iglesias Sanz; Prima mea carte de educație financiară, de María Jesús Soto.

 

HERALD

Despre gnoză și gnosticism, de Henri-Charles Puech; Dansul relațiilor. Cum să vorbim când ne simțim furioși, răniți, speriați, frustrați, jigniți, înșelați sau disperați, de Harriet Lerner. 

 

HUMANITAS

Câinele iubirii, de Sebastian Sifft; Publicistică literară. Convorbiri literare, Curierul de Iași, Timpul, Fântâna Blanduziei, de Mihai Eminescu; Frăția penal-academică. Cercetarea științifică din penitenciarele României: o investigație jurnalistică, de Melania Cincea; Regele Ugu, de Adam Stower; În numele familiei, de Sarah Dunant.

 

NEMIRA

Scăunele roșii, de Edna O’Brien; Borgia. Păcatele familiei, de Sarah Bower; Turbion (Seria Turbion, partea I), de Robert Charles Wilson; Gregor și Profeția despre Năpastă (Seria „Cronici din Subpământ”, partea a II-a), de Suzanne Collins.

 

POLIROM

Moartea lui Bunny Munro, de Nick Cave; Drumul spre Wigan Pier, de George Orwell; Femeia minimarket, de Sayaka Murata; Detonarea, de Dan Stanca; 25 de grame de fericire. Cum îţi poate schimba un pui de arici viaţa, de Massimo Vacchetta, Antonella Tomaselli; Fraţii Karamazov, de F.M. Dostoievski.

 

PUBLICA

Geniul criminal din spatele Silk Road. Legendara vânătoare a creatorului celui mai mare imperiu al drogurilor de pe Dark Web, de Nick Bilton.

 

RAO

Ce i-ar putea spune Freud lui Spielberg, de Somer Soufi; Cină cu Edward: Povestea unei prietenii remarcabile, de Isabel Vincent.

 

TREI

Fata din gheață, de Robert Bryndza; Invadarea Ținutului Tearling, de Erika Johansen; Fantasmele în viața cotidiană. O abordare psihanalitică pentru înțelegerea propriei persoane, de Julia Segal; Manualul abilităţilor sociale superioare, de Henrik Fexeus; Ce este Statuia Libertății?, de Joan Holub.

 

UNIVERS

Plec, de Cristina Andone.

 

UNIVERS ENCICLOPEDIC

Cel mai iubit bunic din lume!, de Susanne Lütje; Cea mai iubita bunică din lume!, de Susanne Lütje; Prințesa Otilia este furioasă, de Mélanie Florian; Prințesa Stela este tristă, de Mélanie Florian; Delfinul Mavo si Marele Alb, de Mihai Giurgescu, Andreea Mironeanu.

 

VELLANT

Iocan - revista de proza scurta anul 3 / nr. 6.

 

Articole literare 

• Art7:  Premiul Iocan pentru proza scurtă

• Observator cultural: Ce scriitoare ar trebui să fie prezente în canonul şcolar şi în programa pentru bacalaureat?

• Dilema veche: Poezia e la tineri

• Filosofiatis: Afurisitul

• The Guardian: Elena Ferrante: Ever since adolescence, I’ve liked the term ‘unknown’ artist. 

• The Guardian: Fresh voices: 50 writers you should read now.

Laura Câlțea

Laura Câlțea

Cititoare împătimită, m-am apucat de scris din nevoia de a împărtăși frumusețea adunată în cărți. Mai multe despre mine aici.


Articole asemănătoare

Noutăți literare 10-16 octombrie 2016

Noutăți editoriale și articole literare ale săptămânii 10-16 octombrie 2016.

Noutăți literare 21-27 noiembrie 2016

Noutăți editoriale și articole literare ale săptămânii 21-27 noiembrie 2016.

Noutățile Editurii Nemira la Gaudeamus 2015

Noutățile Editurii Nemira la Târgul Internaţional Gaudeamus, 18–22 noiembrie 2015: literatura universală, fantasy, science-fiction, young adult, dar şi titluri din colecţiile de teatru, psihologie şi poezie.

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu