• „Învăţat se cheamă un om care e bucuros să tot înveţe” - Nicolae Iorga

Noutăți literare 2-8 aprilie 2018

Noutăți literare 2-8 aprilie 2018

Noutățile literare ale săptămânii 2-8 aprilie 2018.

Noutăți editoriale

CARTEA ROMÂNEASCĂ

Cu gîndiri și cu imagini, de Cassian Maria Spiridon; Nopțile din Mittelstadt, de Marian Ilea; Coliba din mijlocul palatului. Frica și marile idei, de Cătălin Ghiță; Roman sub acoperire, de Nicolae Prelipceanu.

 

CURTEA VECHE

Ce este educația financiară... de fapt? De ce bogații devin și mai bogați, de Robert T. Kiyosaki; Manual de gesturi. Ce ascund gesturile și expresiile faciale ale oamenilor, de Judi James; Cyrano de Bergerac. Repovestire de Stefano Benni; Regele Lear. Repovestire de Melania G. Mazzucco; Cum să prepari elixirul dragostei și alte poțiuni. 64 de rețete naturale pentru afrodiziace irezistibile pe bază de plante, de Stephanie L. Tourles; Schimbând gândirea, îţi schimbi viaţa, de Brian Tracy; Liniştea vorbeşte, de Eckhart Tolle; Cum să devii remarcabil. Fii o persoana de neuitat căreia nimeni nu ii poate rezista, de Dale Carnegie.

 

DIDACTICA PUBLISHING HOUSE

Dora & Tim. O prietenie neașteptată, de Toni Steiner, Eve Tharlet; Mami, de ce sunt când prea mare, când prea mic?, de Catherine Leblanc, Eve Tharlet; Tifi Păpădie și lumea lui, de Andreas H. Schmachtl; Prima mea carte de informatică, de Francisco José Iglesias Sanz; Prima mea carte de educație financiară, de María Jesús Soto.

 

HERALD

Despre gnoză și gnosticism, de Henri-Charles Puech; Dansul relațiilor. Cum să vorbim când ne simțim furioși, răniți, speriați, frustrați, jigniți, înșelați sau disperați, de Harriet Lerner. 

 

HUMANITAS

Câinele iubirii, de Sebastian Sifft; Publicistică literară. Convorbiri literare, Curierul de Iași, Timpul, Fântâna Blanduziei, de Mihai Eminescu; Frăția penal-academică. Cercetarea științifică din penitenciarele României: o investigație jurnalistică, de Melania Cincea; Regele Ugu, de Adam Stower; În numele familiei, de Sarah Dunant.

 

NEMIRA

Scăunele roșii, de Edna O’Brien; Borgia. Păcatele familiei, de Sarah Bower; Turbion (Seria Turbion, partea I), de Robert Charles Wilson; Gregor și Profeția despre Năpastă (Seria „Cronici din Subpământ”, partea a II-a), de Suzanne Collins.

 

POLIROM

Moartea lui Bunny Munro, de Nick Cave; Drumul spre Wigan Pier, de George Orwell; Femeia minimarket, de Sayaka Murata; Detonarea, de Dan Stanca; 25 de grame de fericire. Cum îţi poate schimba un pui de arici viaţa, de Massimo Vacchetta, Antonella Tomaselli; Fraţii Karamazov, de F.M. Dostoievski.

 

PUBLICA

Geniul criminal din spatele Silk Road. Legendara vânătoare a creatorului celui mai mare imperiu al drogurilor de pe Dark Web, de Nick Bilton.

 

RAO

Ce i-ar putea spune Freud lui Spielberg, de Somer Soufi; Cină cu Edward: Povestea unei prietenii remarcabile, de Isabel Vincent.

 

TREI

Fata din gheață, de Robert Bryndza; Invadarea Ținutului Tearling, de Erika Johansen; Fantasmele în viața cotidiană. O abordare psihanalitică pentru înțelegerea propriei persoane, de Julia Segal; Manualul abilităţilor sociale superioare, de Henrik Fexeus; Ce este Statuia Libertății?, de Joan Holub.

 

UNIVERS

Plec, de Cristina Andone.

 

UNIVERS ENCICLOPEDIC

Cel mai iubit bunic din lume!, de Susanne Lütje; Cea mai iubita bunică din lume!, de Susanne Lütje; Prințesa Otilia este furioasă, de Mélanie Florian; Prințesa Stela este tristă, de Mélanie Florian; Delfinul Mavo si Marele Alb, de Mihai Giurgescu, Andreea Mironeanu.

 

VELLANT

Iocan - revista de proza scurta anul 3 / nr. 6.

 

Articole literare 

• Art7:  Premiul Iocan pentru proza scurtă

• Observator cultural: Ce scriitoare ar trebui să fie prezente în canonul şcolar şi în programa pentru bacalaureat?

• Dilema veche: Poezia e la tineri

• Filosofiatis: Afurisitul

• The Guardian: Elena Ferrante: Ever since adolescence, I’ve liked the term ‘unknown’ artist. 

• The Guardian: Fresh voices: 50 writers you should read now.

Laura Câlțea

Laura Câlțea

Cititoare împătimită, m-am apucat de scris din nevoia de a împărtăși frumusețea adunată în cărți. Mai multe despre mine aici.


Articole asemănătoare

Ce cărți noi pregătește Editura Publica la începutul lui 2019

Anul acesta se anunță unul plin la Editura Publica, cu titluri de nonficțiune așteptate cu sufletul la gură: „Educated”, de Tara Westover, cele mai recente cărți ale lui David Sedaris, Michael Pollan, Steven Johnson și Seth Godin.

Noutăți literare 25 aprilie-8 mai 2016

Noutăți editoriale și articole literare din ultimele două săptămâni (25 aprilie-8 mai).

Cărți interesante iunie 2021

Cărți noi apărute în iunie 2021: „Klara și Soarele”, de Kazuo Ishiguro, „Jurnalul” lui Kafka sau „America nu e acasă”, de Elaine Castillo.

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu