• „Ajuţi pe cineva care, chiar când nu mai poate, vrea” - Henrik Ibsen

Noutăți literare 18-24 martie 2019

Noutăți literare 18-24 martie 2019

Noutățile literare ale săptămânii 18-24 martie 2019.

Noutăți editoriale

ARAMIS

Rusoaica, de Gib Mihăescu; Cărăbușul de aur, de Edgar Allan Poe; Căpitanii curajoși, de Rudyard Kipling; Lumea dispărută, de Arthur Conan Doyle; Alte povești cu tâlc; Insula canibalilor, de Jack London; Fiul lupului, de Jack London.

 

ART

Z, orașul pierdut. Povestea amazoniană a unei obsesii fatale, de David Grann.

 

BAROQUE BOOKS&ARTS

Ce am făcut, de Jean d’Ormesson; Arta de a citi clasicii fără reverenţă, de Sandra Newman; Amintiri, de Zoe Cămărăşescu.

 

CARTEA COPIILOR

Chemarea mărilor, de Ali Mitgutsch; Ăsta e al meu, de Michel Van Zeveren.

 

CASA

Conni are păduchi, de Liane Schneider, Annette Steinhauer.

 

CORINT

Orice inimă e o poartă (primul volum al seriei „Copii în derivă”), de Seanan McGuire; Vlad, cel mai nepriceput vampir din lume, de Anna Wilson; Dracula. Pe urmele Prințului Nemuritor (vol.2 din seria „Anchetele lui Audrey Rose”), de Kerri Maniscalco; Gustul amar al ciocolatei. Jurnalul unei supraviețuitoare, de Olimpia Zamfirescu.

 

CURTEA VECHE

Cartea deșteptării, de Sanctitatea Sa Dalai Lama; Un pământ nou. Trezirea conştiinţei umane, de Eckhart Tolle; Inteligenţa emoţională în Leadership, de Daniel Goleman.

 

HERG BENET

Soho în lumina lunii, de Ben Aaronovitch.

 

HUMANITAS

O scurtă introducere în drept, de Alexandra Mercescu, Raluca Bercea; Fals tratat de manipulare, de Ana Blandiana; Făurari şi alchimişti, de Mircea Eliade; Zahăr bun, zahăr rău. Metoda ușoară a lui Allen Carr. Cum să te eliberezi de dependența de zahăr și carbohidrați, de Allen Carr; Principele, de Niccolò Machiavell; Sonata Gustav, de Rose Tremain; Biroul pentru Grădini și Iazuri, de Didier Decoin.

 

LITERA 

Prin ochii ei, de Sarah Pinborough; TAI-PAN, de James Clavell; Terapia prin yoga, de Dr. Robert  Butera, Erin Byron, Dr. Staffan Elgelid; Viața pe care am visat-o, de Kerry Lonsdale; Prima mea carte de matematică, de Amanda Enright. 


NEMIRA

Biblioteca invizibilă, de Genevieve Cogman; Bună seara, Melania!, de Rodica Ojog-Brașoveanu.

 

PARALELA 45

500 de adevăruri uimitoare și amuzante; Jocuri logice și de antrenament; Copilul independent sau cum să fii o mamă „leneșă”, de Anna Bikova; Taipei, de Tao Lin.


POLIROM

Albastrul din miez de noapte, de Simone van der Vlugt; Dezorientală, de Negar Djavadi; Spărgătorul-de-Nuci și Regele Șoarecilor, de E.T.A. Hoffmann; Imperiul Pisicilor, de Alex Tocilescu.

 

TREI

Zahhak, de Vladimir Medvedev; Fiul lui Takumi, de Tony Mitton.

 

UNIVERS ENCICLOPEDIC JUNIOR

Ajută-mă sa zbor!, de Sophie Schoenwald, Nadine Reitz; Lunabella. Poneiul fermecat, de Ana-Maria Weller, Edith Thabet; Pune-ți o dorință, Pepina!, de Harriet Grundmann, Zora Davidovic; Fantoma dragălașă, de Guido Van Genechten; Ursuletul Benny și Rățușca Mac, de Katja Reider, Tim Warnes; Tafiti și maimuțele, de Julia Boehme, Julia Ginsbach; Aventurile Iepurașului de Paște; 10 iepuraşi de Paşte, de Marina Rachner, Hans Christian Schmidt.


VREMEA

Cuvinte nepricepute, de Lucian Cojocaru.

 

Articole literare

• Scena9: O moarte la Castel (de Ioana Pelehatăi).

• IQAds: [Dincolo de copertă] Andreea Mihaiu: Cartea este un obiect unitar, nu înseamnă doar copertă sau text.

Laura Câlțea

Laura Câlțea

Cititoare împătimită, m-am apucat de scris din nevoia de a împărtăși frumusețea adunată în cărți. Mai multe despre mine aici.


Articole asemănătoare

Noutăți literare 29 mai-4 iunie 2017

Noutăți editoriale și articole literare din săptămâna 29 mai-4 iunie 2017.

Noutăți literare 4-10 aprilie 2016

Noutăți editoriale și articole literare din săptămâna 4-10 aprilie.

Noutăți literare 16-28 august 2016

Noutăți editoriale și articole literare ale săptămânilor 16-28 august 2016.

2 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu


  1. Sanda 27-03-2019 14:25

    Bună,Mulţumesc că ne ţii la zi cu noile apariţii. Cred că am să achiziţionez şi eu "Cartea deșteptării". Poate mă va ajuta un pic să ies din depresia care m-am cuprins de vreo lună. :(O primăvară frumoasă.

    Raspunde
  2. Laura Câlțea 04-04-2019 12:40

    Bună, mă bucur că îți este de folos articolul și sper să-ți fie și cartea. Îți mai recomand una apărută toamna trecută: „Câteva motive să iubești viața”, de Matt Haig. A apărut la Editura Nemira și povestește experiența autorului cu depresia și cum a reușit să o depășească. Toate bune!