• „Învăţat se cheamă un om care e bucuros să tot înveţe” - Nicolae Iorga

Noutăți literare 18-24 martie 2019

Noutăți literare 18-24 martie 2019

Noutățile literare ale săptămânii 18-24 martie 2019.

Noutăți editoriale

ARAMIS

Rusoaica, de Gib Mihăescu; Cărăbușul de aur, de Edgar Allan Poe; Căpitanii curajoși, de Rudyard Kipling; Lumea dispărută, de Arthur Conan Doyle; Alte povești cu tâlc; Insula canibalilor, de Jack London; Fiul lupului, de Jack London.

 

ART

Z, orașul pierdut. Povestea amazoniană a unei obsesii fatale, de David Grann.

 

BAROQUE BOOKS&ARTS

Ce am făcut, de Jean d’Ormesson; Arta de a citi clasicii fără reverenţă, de Sandra Newman; Amintiri, de Zoe Cămărăşescu.

 

CARTEA COPIILOR

Chemarea mărilor, de Ali Mitgutsch; Ăsta e al meu, de Michel Van Zeveren.

 

CASA

Conni are păduchi, de Liane Schneider, Annette Steinhauer.

 

CORINT

Orice inimă e o poartă (primul volum al seriei „Copii în derivă”), de Seanan McGuire; Vlad, cel mai nepriceput vampir din lume, de Anna Wilson; Dracula. Pe urmele Prințului Nemuritor (vol.2 din seria „Anchetele lui Audrey Rose”), de Kerri Maniscalco; Gustul amar al ciocolatei. Jurnalul unei supraviețuitoare, de Olimpia Zamfirescu.

 

CURTEA VECHE

Cartea deșteptării, de Sanctitatea Sa Dalai Lama; Un pământ nou. Trezirea conştiinţei umane, de Eckhart Tolle; Inteligenţa emoţională în Leadership, de Daniel Goleman.

 

HERG BENET

Soho în lumina lunii, de Ben Aaronovitch.

 

HUMANITAS

O scurtă introducere în drept, de Alexandra Mercescu, Raluca Bercea; Fals tratat de manipulare, de Ana Blandiana; Făurari şi alchimişti, de Mircea Eliade; Zahăr bun, zahăr rău. Metoda ușoară a lui Allen Carr. Cum să te eliberezi de dependența de zahăr și carbohidrați, de Allen Carr; Principele, de Niccolò Machiavell; Sonata Gustav, de Rose Tremain; Biroul pentru Grădini și Iazuri, de Didier Decoin.

 

LITERA 

Prin ochii ei, de Sarah Pinborough; TAI-PAN, de James Clavell; Terapia prin yoga, de Dr. Robert  Butera, Erin Byron, Dr. Staffan Elgelid; Viața pe care am visat-o, de Kerry Lonsdale; Prima mea carte de matematică, de Amanda Enright. 


NEMIRA

Biblioteca invizibilă, de Genevieve Cogman; Bună seara, Melania!, de Rodica Ojog-Brașoveanu.

 

PARALELA 45

500 de adevăruri uimitoare și amuzante; Jocuri logice și de antrenament; Copilul independent sau cum să fii o mamă „leneșă”, de Anna Bikova; Taipei, de Tao Lin.


POLIROM

Albastrul din miez de noapte, de Simone van der Vlugt; Dezorientală, de Negar Djavadi; Spărgătorul-de-Nuci și Regele Șoarecilor, de E.T.A. Hoffmann; Imperiul Pisicilor, de Alex Tocilescu.

 

TREI

Zahhak, de Vladimir Medvedev; Fiul lui Takumi, de Tony Mitton.

 

UNIVERS ENCICLOPEDIC JUNIOR

Ajută-mă sa zbor!, de Sophie Schoenwald, Nadine Reitz; Lunabella. Poneiul fermecat, de Ana-Maria Weller, Edith Thabet; Pune-ți o dorință, Pepina!, de Harriet Grundmann, Zora Davidovic; Fantoma dragălașă, de Guido Van Genechten; Ursuletul Benny și Rățușca Mac, de Katja Reider, Tim Warnes; Tafiti și maimuțele, de Julia Boehme, Julia Ginsbach; Aventurile Iepurașului de Paște; 10 iepuraşi de Paşte, de Marina Rachner, Hans Christian Schmidt.


VREMEA

Cuvinte nepricepute, de Lucian Cojocaru.

 

Articole literare

• Scena9: O moarte la Castel (de Ioana Pelehatăi).

• IQAds: [Dincolo de copertă] Andreea Mihaiu: Cartea este un obiect unitar, nu înseamnă doar copertă sau text.

Laura Câlțea

Laura Câlțea

Cititoare împătimită, m-am apucat de scris din nevoia de a împărtăși frumusețea adunată în cărți. Mai multe despre mine aici.


Articole asemănătoare

Noutăți literare 28 ianuarie-3 februarie 2019

Noutățile literare ale săptămânii 28 ianuarie-3 februarie 2019.

Noutățile Editurii Nemira la Gaudeamus 2015

Noutățile Editurii Nemira la Târgul Internaţional Gaudeamus, 18–22 noiembrie 2015: literatura universală, fantasy, science-fiction, young adult, dar şi titluri din colecţiile de teatru, psihologie şi poezie.

Recomandări și listă pentru Bookfest 2018

Pentru Bookfest 2018 am făcut două liste de cărți: una cu cărțile pe care am apucat să le citesc și pe care le recomand și una cu cărțile care mi se par interesante și vreau să le iau ca să le citesc.

2 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu


  1. Sanda 27-03-2019 14:25

    Bună,Mulţumesc că ne ţii la zi cu noile apariţii. Cred că am să achiziţionez şi eu "Cartea deșteptării". Poate mă va ajuta un pic să ies din depresia care m-am cuprins de vreo lună. :(O primăvară frumoasă.

    Raspunde
  2. Laura Câlțea 04-04-2019 12:40

    Bună, mă bucur că îți este de folos articolul și sper să-ți fie și cartea. Îți mai recomand una apărută toamna trecută: „Câteva motive să iubești viața”, de Matt Haig. A apărut la Editura Nemira și povestește experiența autorului cu depresia și cum a reușit să o depășească. Toate bune!