• „Not all who wander are lost” - J.R.R. Tolkien

Noutăți literare 16-22 aprilie 2018

Noutăți literare 16-22 aprilie 2018

Noutățile literare ale săptămânii 16-22 aprilie 2018.

Noutăți editoriale

AQUILA

Iepurașul de catifea, de Margery Williams.

 

ART

Trandafirii din Mexic, de Pam Muñoz Ryan; Crizantema, de Kevin Henke.

 

CASA

Conni merge la fermă, de Liane Schneider, Eva Wenzel-Bürger; Conni merge la grădiniță, de Liane Schneider, Eva Wenzel-Bürger; Conni și olița, de Liane Schneider, Eva Wenzel-Bürger.

 

CORINT

Kiseleff 10. Fabrica de scriitori, de Marin Ioniță; Al patrulea copac, de Andreia Bodea; Călătorie în interiorul corpului uman, de Anna Claybourne. 

 

HERALD

Borderline: cum să trăiești alături de o persoană cu emoții extreme, de Randi kreger, Paul Mason; Comoara ascunsă: o hartă către sinele copilului, de Violet Oaklander.

 

HUMANITAS

Un om care scrie. Jurnal, 2011–2017, de Mircea Cărtărescu; Două mături stau de vorbă. Scene românești, de Radu Paraschivescu; Păpușa, de Ismail Kadare.

 

LITERA

Scara magică spre succes, de Napoleon Hill; Educația Montessori. Ghid esențial pentru formarea viitorului adult, de la naștere până la 24 de ani, de Paula Polk Lillard;  Povești de seară pentru fete rebele. Vol. 2, de Elena Favilli, Francesca Cavallo; Simon Thorn și vizuina lupilor, de Aimee Carter; Nelly Rapp și vârcolacii, de Martin Wildmark, Christina Alvner; Jurnalul unui tocilar. Phil supertocilarul, de Philip Osbourne; Robinson Crusoe, de Daniel Defoe.

 

NEMIRA

Șarpele din Essex, de Sarah Perry; Territoria, de Oleg Garaz; Vremea disprețului (Seria Witcher, partea a IV-a), de Andrzej Sapkowski; Adunarea umbrelor, de V.E. Schwab; Psihologia abisală și noua etică, de Erich Neumann; Dințică în regatul Zânei Merciluță, de Andrei Dumitrașcu, il Andra Badea.

 

POLIROM

Lumea văzută de Bob, de James Bowen; Interior zero, de Lavinia Braniște.

 

RAO

100 de locuri care îți taie răsuflarea, ed. Larousse; Informatorul, de John Grisham; O fată în amurg. Un roman despre Paris, de Serena Burdick; Secretul marelui sigiliu, de Steve Berry.

 

UNIVERS

Povestea pisoiului găsit la gunoi, de Bogdan Stoica.


Articole literare 

• Bookaholic: Bibliotecă de scriitor – Svetlana Cârstean: „Cărțile mi-au fost foarte familiare, a fost o intimitate fără prea multe introduceri”

.• Filosofiatis: Cîte cărți (n-)ați citit din lista de mai jos? Cine are curaj să ridice degetul...; 5 cărți de neocolit recomandate de Roberto Bolaño.

.• Scena 9: Prin urmare și-așa deci este vorba despre greci (Mihai Iovănel despre Miturile Greciei Antice, de Robert Graves).

• The Guardian: Olga Tokarczuk: ‘I was very naive. I thought Poland would be able to discuss the dark areas of our history’

• The Guardian: Amy Sackville on the top 10 novels about painters.

• The Guardian: Elena Ferrante: ‘God didn’t make a good impression on my teenage self’

Laura Câlțea

Laura Câlțea

Cititoare împătimită, m-am apucat de scris din nevoia de a împărtăși frumusețea adunată în cărți. Mai multe despre mine aici.


Articole asemănătoare

Editura Polirom la Gaudeamus 2017

Editura Polirom participă la Gaudeamus 2017 cu peste 1000 de titluri, toate aflate la reducere (10-20%).

Editura ALL la Salonul de Carte BOOKFEST 2018

În perioada 30 mai – 03 iunie 2018, Grupul Editorial ALL va fi prezent la cea de-a XIII-a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest cu reduceri de până la 80%, noutăți editoriale pentru toate vârstele, lansări și cadouri dulci pentru cititori.

Noutăți literare 2-8 iulie 2018

Noutățile literare ale săptămânii 2-8 iulie 2018.

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu