Noutăți literare 16-22 aprilie 2018

Noutățile literare ale săptămânii 16-22 aprilie 2018.
Noutăți editoriale
AQUILA
Iepurașul de catifea, de Margery Williams.
ART
Trandafirii din Mexic, de Pam Muñoz Ryan; Crizantema, de Kevin Henke.
CASA
Conni merge la fermă, de Liane Schneider, Eva Wenzel-Bürger; Conni merge la grădiniță, de Liane Schneider, Eva Wenzel-Bürger; Conni și olița, de Liane Schneider, Eva Wenzel-Bürger.
CORINT
Kiseleff 10. Fabrica de scriitori, de Marin Ioniță; Al patrulea copac, de Andreia Bodea; Călătorie în interiorul corpului uman, de Anna Claybourne.
HERALD
Borderline: cum să trăiești alături de o persoană cu emoții extreme, de Randi kreger, Paul Mason; Comoara ascunsă: o hartă către sinele copilului, de Violet Oaklander.
HUMANITAS
Un om care scrie. Jurnal, 2011–2017, de Mircea Cărtărescu; Două mături stau de vorbă. Scene românești, de Radu Paraschivescu; Păpușa, de Ismail Kadare.
LITERA
Scara magică spre succes, de Napoleon Hill; Educația Montessori. Ghid esențial pentru formarea viitorului adult, de la naștere până la 24 de ani, de Paula Polk Lillard; Povești de seară pentru fete rebele. Vol. 2, de Elena Favilli, Francesca Cavallo; Simon Thorn și vizuina lupilor, de Aimee Carter; Nelly Rapp și vârcolacii, de Martin Wildmark, Christina Alvner; Jurnalul unui tocilar. Phil supertocilarul, de Philip Osbourne; Robinson Crusoe, de Daniel Defoe.
NEMIRA
Șarpele din Essex, de Sarah Perry; Territoria, de Oleg Garaz; Vremea disprețului (Seria Witcher, partea a IV-a), de Andrzej Sapkowski; Adunarea umbrelor, de V.E. Schwab; Psihologia abisală și noua etică, de Erich Neumann; Dințică în regatul Zânei Merciluță, de Andrei Dumitrașcu, il Andra Badea.
POLIROM
Lumea văzută de Bob, de James Bowen; Interior zero, de Lavinia Braniște.
RAO
100 de locuri care îți taie răsuflarea, ed. Larousse; Informatorul, de John Grisham; O fată în amurg. Un roman despre Paris, de Serena Burdick; Secretul marelui sigiliu, de Steve Berry.
UNIVERS
Povestea pisoiului găsit la gunoi, de Bogdan Stoica.
Articole literare
.• Filosofiatis: Cîte cărți (n-)ați citit din lista de mai jos? Cine are curaj să ridice degetul...; 5 cărți de neocolit recomandate de Roberto Bolaño.
.• Scena 9: Prin urmare și-așa deci este vorba despre greci (Mihai Iovănel despre Miturile Greciei Antice, de Robert Graves).
• The Guardian: Olga Tokarczuk: ‘I was very naive. I thought Poland would be able to discuss the dark areas of our history’
• The Guardian: Amy Sackville on the top 10 novels about painters.
• The Guardian: Elena Ferrante: ‘God didn’t make a good impression on my teenage self’

Laura Câlțea
Cititoare împătimită, m-am apucat de scris din nevoia de a împărtăși frumusețea adunată în cărți. Mai multe despre mine aici.
Articole asemănătoare
Noutățile anului 2022 la Editura Litera
Litera anunță peste 900 de noi apariții editoriale în anul 2022: cărți-eveniment, cărți premiate, continuări ale seriilor de succes și multe altele.
Cele mai vândute titluri ale Editurii ALL în 2017 și cele mai așteptate cărți pentru anul 2018
Grupul Editorial ALL își va surprinde cititorii în anul 2018 cu titluri noi și continuări ale seriilor de succes. În topul vânzărilor pe anul 2017 s-au aflat seriile Pisicile războinice și bestselleruri de Cecelia Ahern și Guillaume Musso, care vor reveni cu titluri noi și în anul 2018.
Noutăți literare (2-8 martie 2015)
De săptămâna asta mi-am propus să inaugurez o nouă categorie pe blog, intitulată „Noutăți editoriale”, unde să scriu puțin despre ultimele noutăți din domeniul editorial de care am aflat. Îmi propun să nu scriu mult, ca să nu vă plictisesc, dar suficient cât să vă faceți o idee despre cărțile care au mai apărut, alături de câteva articole interesante.