• „Învăţat se cheamă un om care e bucuros să tot înveţe” - Nicolae Iorga

Noutăți literare 15-21 ianuarie 2018

Noutăți literare 15-21 ianuarie 2018

Noutățile literare ale săptămânii 15-21 ianuarie 2018.

Noutăți editoriale

ALL

Djamilia, de Cinghiz Aitmatov; Terapia rațional-emotivă și comportamentală. Ghidul terapeutului, de Albert Ellis, Catharine MacLaren; Sfaturi de pe vremea bunicii. Trucuri în bucătărie; Sfaturi de pe vremea bunicii. Trucuri în gospodărie; Pisicile Războinice – Noua profeție. Cartea a IX-a: Zori de zi, de Erin Hunter.

 

ART

Zâmbește!, Raina Telgemeir; Olguța și un bunic de milioane, Alex Moldovan; Reguli pentru un cavaler, de Ethan Hawke; Cum eram cândva, de Amber Smith.

 

CARTEA ROMÂNEASCĂ

Opera poetică. Călin Vlasie.

 

DIDACTICA PUBLISHING HOUSE

Tifi Păpădie. O noapte fantomatică la grădiniță, de Andreas H. Schmachtl; Tifi Păpădie. O zi aventuroasă în familie, de Andreas H. Schmachtl.

 

GAMA

Povești pentru cei foarte mici: Cenușăreasa; Scufița Roșie; Albă-ca-Zăpada; Ridichea uriașă; Ursul păcălit de vulpe; Rățușca cea urâtă; Rapunzel; Punguța cu doi bani; Peștișorul de aur; Mica Sirenă; Cei trei purceluși; Degeţica.

HERALD

Istoria francmasoneriei, de Albert G. Mackey.

 

HUMANITAS

Regimul medical Scarsdale. Cum să slăbiți 9 kilograme în 14 zile, de dr. Herman Tarnower, Samm Sinclair Baker.

 

IDEA

Metaforă. Protest. Concept - Performance art din România şi Moldova. Metaphor. Protest. Concept - Performance art from Romania and Moldova, de Iulia Popovici, Raluca Voinea.

 

LITERA

Să învățăm primele cuvinte. Set educativ cu puzzle; Să învățăm culorile. Set educativ cu puzzle; Învață să desenezi animale de la fermă; Cutie Emoticon. Cutia cu activități; Învață alfabetul. Puzzle uriaș

 

POLIROM

Oraşul gunoaielor. Al doilea volum al Trilogiei Iremonger, de Edward Carey; Umbra pierdută, de Carmen Firan; Castelul, de Franz Kafka.

 

PUBLICA

Cei mai buni. Cum să atingi perfecțiunea în sport, de Matthew Syed.

 

RAO

Împăratul cu șapcă. Regimul Traian Băsescu și elitele sale, de Radu Călin Cristea; Hugo dă-ți în petic, de Sabine Zett.

 

TREI

Cerneală, de Alice Broadway; Jocul minciunii, de Ruth Ware; Cincizeci de umbre descătușate. Ultimul capitol, de E L James; Despre tiranie. Douăzeci de lecții ale secolului XX, de Timothy Snyder; Stockholm Delete, de Jens Lapidus; Vrăji în Savannah 2. Sursa, de J.D. Horn; Sufletul omului. Între geniul binelui și al răului, de Erich Fromm; De ce este eficientă psihoterapia. Cum ne folosim mintea pentru a ne influența creierul, de Louis Cozolino; Alege cuvintele, nu bâtele şi pietrele. 7 metode prin care copilul tău să se descurce cu hărţuirea, conflictul şi alte situaţii dificile, de Scott Cooper; Recuperare și renaștere. Ghid pentru depășirea dependenței de somnifere, tranchilizante și antidepresive; Baylissa Frederick; Introducere într-o pedagogie a curajului, de Gabriel Albu; Calea conducătorului, de Dalai Lama, Laurens van den Muyzenberg; Eliberarea de stres la bărbați, de Dr. Jed Diamond.

 

UNIVERS ENCICLOPEDIC

Peștișorul alb, de Guido van Genechten; Primăvara. Aventura Iepurașului, de Anita Loughrey, Daniel Howarth; A fost odată ca niciodată.

 

UNIVERSITATEA „AL.I. CUZA”

Restituiri din domeniul slavisticii. Lecții, studii, articole, recenzii, documente, de Petru Caraman; Trecutul ca text: idei, tendințe, controverse, de Andi Mihalache.

 

VELLANT

Iocan - revista de proza scurtă anul 2 / nr. 5.

 

Articole literare 

• Dilema veche: Anul manualului unic (Marius Chivu)

• BBC Culture: Ten Books to Read in 2018.

• The Guardian: Margaret Atwood: ‘I am not a prophet. Science fiction is really about now’

• The Guardian: Elena Ferrante: 'I loved that boy to the point where I felt close to fainting'

• The Guardian: 2018 in books: a literary calendar

• The Guardian: Elena Ferrante to become Guardian Weekend's new columnist

• The New York Times: Simon Sebag Montefiore: By the Book

Laura Câlțea

Laura Câlțea

Cititoare împătimită, m-am apucat de scris din nevoia de a împărtăși frumusețea adunată în cărți. Mai multe despre mine aici.


Articole asemănătoare

Editura Herg Benet la București 2018

Editura Herg Benet va participa în perioada 30 mai - 3 iunie la Salonul Internațional de Carte Bookfest București, ediția 2018, cu un stand propriu (F26), în cadrul Pavilionului B2 Romexpo.

Cărți interesante mai 2020

În luna Bookfestului am avut mai multe noutăți editoriale decât în ultima vrem, deși nu la fel de multe cum am fi avut în mod normal.

Editura Litera la Bookfest 2018 - Noutăți și reduceri

Anul acesta, la Salonul Internațional de Carte Bookfest – ediția a XIII, Editura Litera vine în întâmpinarea preferințelor de lectură ale cititorilor cu titluri din toate domeniile și pentru toate vârstele. La standul Editurii Litera, Pavilionul B2, vor fi disponibile peste 1000 de titluri din care 400 noi.

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu