• „Toți bărbații fac greșeli, doar că cei însurați află mai repede că le-au făcut” - Red Skelton

Noutăți literare 13-19 mai 2019

Noutăți literare 13-19 mai 2019

Noutățile literare ale săptămânii 13-19 mai 2019.

Noutăți editoriale

AQUILA

Marea carte despre sănătate. Povești care ne ajută să fim sănătoși; Câini.

 

ART

Absalom, Absalom!, de William Faulkner; În Brooklyn crește un copac, de Betty Smith; Wonder Woman. Fiica Războiului, de Leigh Bardugo; Watership Down, de Richard Adams; Elias şi spioana Cărturarilor II. O torță în noapte, de Sabaa Tahir; O poveste haioasă, de Ned Vizzini.

 

BLACK BUTTON BOOKS

Între ei. Amintiri despre părinții mei, de Richard Ford; Fiul lui Iisus, de Denis Johnson.

 

CARTIER

Câinele de bronz, de Emanuela Iurkin; Privighetoarea și trandafirul, de Oscar Wilde; Tricephalos, de Ruxandra Cesereanu; Limba de hârtie, de Tamara Cărăuș; Să vină sirienii, bețivii și Dombasul, de Cupcea Polina; Vișinul baronului Münchhausen, de Valeriu Turea.


CURTEA VECHE

Carol al II-lea, de Adrian Cioroianu. 

 

DIDACTICA PUBLISHING HOUSE

Marea mea călătorie în timp, de Jó Rivadulla, Pupi Herrera. 


HERALD

Invențiile mele, de Nikola Tesla; Dăruiește iubirea care vindecă, de Harville Hendrix,  Helen LaKelly Hunt; Primește iubirea pe care o dorești. Ghid pentru cupluri, de Harville Hendrix. 

 

HUMANITAS

Caiet de ricoșat gânduri sau despre misterioasa circulație a ideilor de-a lungul timpului, de Gabriel Liiceanu; Regele și Duduia. Carol II și Elena Lupescu dincolo de bârfe și clișee, de Tatiana Niculescu; Trilogia sexului rătăcitor, de Cristina Vremeș; Omul lăuntric. André Scrima și fizionomia experienței spirituale, de Ioan Alexandru Tofan; Simulacrele normalității, de Eugen Negrici; Cine a pus piper în mare? Poezii pentru copii, de Carmen Tiderle; Serotonină, de Michel Houellebecq; Al dumneavoastră sincer, Șurik, de Ludmila Uliţkaia; Ministerul fericirii supreme, de Arundhati Roy.

 

LITERA 

Terapia Gerson, de Charlotte Gerson; Disney Baby. Prima mea enciclopedie - 2 ani; Disney Baby. Bună dimineața, soare!; Disney Baby. Prima mea enciclopedie - 3 ani.


NEMIRA

Leul-fluture, de Michael Morpurgo; Anonima de miercuri, de Rodica Ojog-Brașoveanu.

 

NICULESCU

Arată-le ce poți! Trăiește momentul, găsește un scop și schimbă-ți viața, de Neil Patel, Patrick Vlaskovits, Jonas Koffler; Viitorul ACUM. Un plan pentru viața pe care ți-o dorești, de Michael Hyatt, Daniel Harkavy; ENCICLOPEDIA COPILULUI MIC în primii 3 ani. Probleme rezolvate, de Gina Ford; Doctor EU. Știința pură a autovindecării, de Jeremy Howick; Arta obiceiurilor bune. Sănătate, dragoste și prosperitate, de Nathalie W. Herrman; Biserica de sub salcie, de Nicolae Croitoru.

 

PARALELA 45

Atacul vikingilor. Portalul Magic nr. 15, de Mary Pope Osborne; Cursă de care la Olimpiadă. Portalul Magic nr. 16, de Mary Pope Osborne. 


POLIROM

Serile în cătunul de lîngă Dikanka, de N.V. Gogol; Uciderea Comandorului. Volumul II. Metafora se schimbă, de Haruki Murakami; Vincent nemuritorul, de Bogdan Suceavă; Dincoace și dincolo de tunel. 1945, de Mariana Gorczyca; Dragoste la 17,50 $, de Charles Bukowski; Şi vom muri cu toții în chinuri, de Bogdan Teodorescu; Ce văd dragonii, de Diana Geacăr; Vrăjitorul dințos, de Călin Torsan; Harun și Marea de Povești, de Salman Rushdie.

 

PUBLICA

Pericolele percepției. De ce ne înșelăm în aproape toate privințele, de Bobby Duffy; Miracolul Del Potro, de Sebastian Torok.

 

RAO

Secretul din Pădurea Privighetorii, de Lucy Strange; Invenția lui Morel, de Adolfo Bioy Casares; Regele furtunii, de Brendan Duffy; 600 de teste rapide care vă stimulează neuronii; Nix, de Nathan Hill; Indestructibil, de John R. Bruning; Incendiar, de Michael Cannell.

 

STORIA BOOKS

Coșarul: Povestea unei fete și a monstrului ei, de Jonathan Auxier.

 

TREI

Homeschooling. Tot ce voiai să știi despre școlarizarea copilului, de John Holt, Pat Farenga; Parentingul terapeutic de la A la Z. Strategii și soluții, de Sarah Naish; Prinde-i înainte de a cădea. Noi abordări în tratamentul prăbușirii psihice, de Christopher Bollas; Supernormal. Povestea neîmpărtășită a adversității și rezilienței, de Meg Jay; Moștenitorul decăzut, de Erin Watt; Atomic Habits, de James Clear.

 

UNIVERS

O familie modernă, de Cheon Myeong-Kwan; Frați!, de Rocio Bonilla; Cele șapte paturi ale hârciogului, de Susanna Isern; Cel mai minunat lucru, de Maja Lunde; Mami și tati se poartă ciudat, de Ioana Chicet-Macoveiciuc; Esmeralda și pădurea fermecată, de Cati Giurgiu; Tu ești comoara noastră, de Katja Reider, Henrike Wilson; Fantominus, de Brigitte Weninger, Eve Tharlet.

 

VREMEA

Trecători, trecători, de Anamaria Smigelschi; Ad Acta, de Patrik Ourednik.


 

Articole literare

• Dilema veche: Cartea, recuzită pentru selfie.

• The Guardian: Books that made me - Siri Hustvedt: ‘The most overrated book? The Selfish Gene’.

Laura Câlțea

Laura Câlțea

Cititoare împătimită, m-am apucat de scris din nevoia de a împărtăși frumusețea adunată în cărți. Mai multe despre mine aici.


Articole asemănătoare

Noutăți literare 19-25 septembrie 2016

Noutăți editoriale și articole literare ale săptămânii 19-25 septembrie 2016.

Noutăți literare 21-27 decembrie

Noutățile editoriale și articolele literare interesante din săptămâna 21-27 decembrie.

Noutăți literare 27 iulie-2 august

Noutăți editoriale și articole literare interesante din săptămâna 27 iulie-2 august 2015. Cele mai importante știri literare ale săptămânii: Mircea Cărtărescu a primit Premiul de Stat al Austriei pentru Literatură Europeană și a fost anunțată lista lungă pentru Man Booker Prize 2015.

1 Comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu


  1. Ramona Răican 20-05-2019 12:47

    Cate noutati! Cu siguranta ma atrag cele doua carti de la Humanitas Fiction, Serotonina si Al dumneavoastra, sincer, Surik.

    Raspunde