• „Dacă soțul e înțelept, soția e ascultătoare” - proverb din Indochina

Noutăți literare 1-7 octombrie 2018

Noutăți literare 1-7 octombrie 2018

Noutățile literare ale săptămânii 1-7 octombrie 2018.

Noutăți editoriale

ALL

Iubesc să fiu femeie. Ghidul femeii de nota 10, de Hedi Hoka. 

 

BLACK BUTTON BOOKS

Gândirea riscantă: Cum să-ți activezi curajul în situații dificile, de Jonah Sachs.

 

CARTIER

Testamentul necitit. Scrisorile unei mame plecate la muncă în Occident, de Lilia Bicec-Zanardelli. 

 

CASA CĂRȚII DE ȘTIINȚĂ

Scriitori spanioli ai secolului XX. Comentarii critice, de Dan Gabriel Rujea; Literatura polonă între tradiţie şi modernitate, de Constantin Geambaşu; În căutarea bosonului Higgs, de Christophe Grojean Laurent Vacavant; Temniţa. Destinul generaţiei noastre, de Ion Diaconescu.

 

CORINT

Regina-mamă Elena, de Simona Preda; Sărutul câștigătorului (cartea a treia din „Trilogia câștigătorului”), de Marie Rutkoski; Summerlost sau visul unei vacanțe de vară, de Ally Condie.

 

CURTEA VECHE

Cartea înțelepciunii, Sanctitatea Sa Dalai Lama.

 

DIDACTICA PUBLISHING HOUSE

The 5 A.M. Revolution. De ce oamenii de succes se trezesc dis-de-dimineață și cum poți face și tu acest lucru, de Dan Luca; Primul Război Mondial. Între realitate și ficțiune, de Gabriela Gîrmacea.

 

HERALD 

Tratat despre toleranță, de Voltaire.

 

HUMANITAS

O formă de viață necunoscută, de Andreea Răsuceanu; Sala de bal, de Anna Hope; Cartea râsului şi a uitării, de Milan Kundera; Hippie, de Paulo Coelho.

 

PARALELA 45

Cântec de leagăn pentru generația mea, de Cormin Perța; Comandoul Fantomă, de Roland Orcsik.

 

POLIROM

Libertate, de Jonathan Franzen; Fontana di Trevi, de Gabriela Adameșteanu; O zi mai lungă decât veacul, de Cinghiz Aitmatov; Inima omului, de Jón Kalman Stefánsson; Soacre şi nurori. La cine este cheia?, de Aurora Liiceanu; Heather, cu totul, de Matthew Weiner; Terasa Fericirii, de Lavinia Bălulescu.

 

PUBLICA

De ce mâncăm animale, de Jonathan Safran Foer.

 

RAO

1001 de citate care te inspiră într-o viață, ed. Robert Arp; Zei în misiune, de Maz Evans; Crimele din Osage County. Luna floare și istoria FBI, de David Grann; Istoria tărâmurilor și locurilor legendare, de Umberto Eco; Spune-mi despre pământ și cer, ed. Larousse; Spune-mi despre Egiptul Antic, ed. Larousse; Spune-mi. Așa deci, ed. Larousse; 25 de rețete dulci de băut și de mâncat: floats și milkshake-uri, ed. Larousse; Baghete delicioase pentru aperitiv, ed. Larousse; Platouri care te mențin în formă, ed. Larousse.

 

UNIVERS

Prințesa Cerului, de Rino Alaimo; Pot să-l iau pe Dragonaș la școală?, de Tine Robbe; Știu totul despre mame, de Nathalie Delebarre, Aurelie Blanz; Micul noi, de Daniela Kunkel; Mama se teme de școală, de Sandra Nelson, Caroline Ayrault; Girafa care nu voia să se spele, de Christine Beigel, Herve Le Goff.

 

UNIVERS ENCICLOPEDIC JUNIOR

Așteptând Crăciunul, de Marlis Scharff-KniemeyerSabine Cuno; Steaua de Crăciun, de Sabine Straub; Cum a fost salvat Crăciunul, de Silvio Neuendorf; Fă-te bine, Ursulețule!; Somn ușor, prieteni!, de Anna Karina Birkenstock; Mămica mea, de Anna Karina Birkenstock, Patricia Mennen; 10 oițe somnoroase, de Franziska Gehm; O îmbrățișare pentru Iepuraș, de Anna Karina Birkenstock; Primul meu dicționar englez-român, ed. Usborne.


Articole literare 

• Brain Pickings: Anton Chekhov’s 6 Rules for a Great Story.

• The Guardian: Elena Ferrante: ‘Maggie Gyllenhaal is filming one of my books. It’s her story to tell now'

Laura Câlțea

Laura Câlțea

Cititoare împătimită, m-am apucat de scris din nevoia de a împărtăși frumusețea adunată în cărți. Mai multe despre mine aici.


Articole asemănătoare

Cărți interesante octombrie 2020

Cărți noi și interesante apărute în luna octombrie 2020.

„Greva păcătoșilor”, de Florin Chirculescu – un roman polifonic unic în literatura română

Editura Nemira lansează romanul Greva păcătoșilor, de Florin Chirculescu - un roman polifonic în care prezentul românesc, sinonim cu criza și corupția, se îmbină cu trecutul oriental și începuturile medicinei moderne.

Cărțile lunii (septembrie 2019)

Noutățile literare interesante ale lunii septembrie 2019.

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu