• „Nu posedăm cu adevărat decât ceea ce putem aștepta” - Anna de Noailles

Editura Trei: noutăți pentru Gaudeamus 2015

Editura Trei: noutăți pentru Gaudeamus 2015

Noutăţile Grupului Editorial Trei la Târgul Internaţional Gaudeamus, 18–22 noiembrie 2015

Grupul Editorial Trei a pregătit titluri captivante, bestselleruri mondiale pentru ediţia din acest an a Târgului Internaţional Gaudeamus.

Lisbeth Salander şi Mikael Blomkvist s-au întors în Millennium 4. Duoul care a încântat milioane de cititori în trilogia Millennium, scrisă de Stieg Larsson, îşi uneşte din nou forţele într-un nou thriller senzaţional, încărcat de adrenalină: Prizonieră în pânza de păianjen, de David Lagercrantz.

PanDa, o nouă colecţie care se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 2 şi 12 ani, propune o selecţie de cărţi ilustrate, care le vor satisface atât curiozitatea, cât şi dorinţa de a cunoaşte lumea. Primele nouă titluri vor fi disponibile la Gaudeamus 2015 şi le vor spune micuţilor simplu, direct şi sincer poveşti emoţionante despre imaginaţie, tristeţe, prietenie, iubire, supărare sau relaţia cu părinţii şi bunicii.

Cum putem explica resorturile războaielor sau ale regimurile opresive? Care sunt cele mai solide minciuni? găsiţi răspunsurile în Anatomia distructivităţii umane de Erich Fromm, colecţia Psihologie-Psihoterapie, şi Spy the lie de Philip Houston, Michael Floyd, Susan Carnicero şi Don Tennant, colecţia Psihologie practică.

La standul Grupului Editorial Trei vă aşteaptă peste 400 de titluri cu reducere de până la 50% şi peste 80 de cărţi cu preţ promoţional 10 lei. 

Ne găsiţi la Romexpo, în Pavilionul Central, nivel 0.00, standul 16.

COLECȚIA FICTION CONNECTION

 

Prizonieră în pânza de păianjen, de David Lagercrantz

Continuarea seriei Millennium de Stieg Larsson. Traducere din suedeză şi note de Raluca Lungu

Peste 2,5 milioane de exemplare vândute în 6 săptămâni în întreaga lume. Lisbeth Salander şi Mikael Blomkvist se întorc. Reţele malefice de spioni, infractori cibernetici, secrete guvernamentale... Ea e fata cu un dragon tatuat, o hackeriţă de geniu şi nonconformistă intransigentă. El e un jurnalist pornit să facă dreptate, a cărui luptă pentru adevăr îl aduce adesea la un pas de urmărirea penală. Într-o noapte, Blomkvist primeşte un telefon de la o sursă care pretinde că deţine informaţii de cea mai mare importanţă pentru Statele Unite. Sursa a luat legătura cu o hackeriţă tânără - descrierea ei îi aminteşte lui Mikael de cineva foarte cunoscut. Implicaţiile sunt uriaşe. Blomkvist, disperat să găsească un subiect de senzaţie pentru Millennium, îi cere ajutorul lui Lisbeth. Duoul care a încântat milioane de cititori în trilogia Millennium îşi uneşte din nou forţele în acest thriller senzaţional, încărcat de adrenalină.

David Lagercrantz e un apreciat autor suedez şi jurnalist de investigaţii. A lucrat pentru publicaţia Expressen şi a publicat câteva cărţi, printre care Syndafall i Wilmslow, un roman inspirat din viaţa matematicianului şi criptanalistului Alan Turing. De asemenea, a colaborat cu celebrul jucător de fotbal Zlatan Ibrahimović la autobiografia acestuia, Jag är Zlatan (Eu sunt Zlatan, Editura Publica, 2015), care s-a bucurat de un mare succes internaţional.

 

Sfânta Alianţă, de A.J. Kazinski

Traducere din engleză de Ana-Maria Tamaş

De la autorul bestsellerurilor Ultimul om bun, Somnul şi moartea un thriller alert în care sunt dezvăluite secretele monarhiilor europene.

Recent concediată, jurnalista Eva Katz se vede implicată fără voia sa într-o crimă în sânul casei regale daneze. Investigațiile sale conduc la descoperirea unei alianțe străvechi, care urmăreşte reinstaurarea monarhiilor peste tot în Europa. Sfânta Alianță portretizează lupta dintre democrație şi monarhie, ducând cititorul în spatele fațadei pline de farmec a caselor regale europene pentru a descoperi ceea ce sunt ele cu adevărat: o familie mare şi puternică, ai cărei membri luptă împreună pentru a-şi păstra şi extinde privilegiile.

A. J. Kazinski este pseudonimul sub care semnează Anders Rønnow Klarlund şi Jacob Weinreich. Colaborarea lor a început în 1999, după ce Klarlund a realizat scenariul filmului Besat (Possessed). Încântat de această realizare, Jacob Weinreich, la rândul său scenarist şi scriitor, care a mai publicat independent trei romane şi peste 20 de cărţi pentru copii, l-a contactat pe Anders Rønnow şi au început să lucreze împreună.

 

Renegaţii, de Yrsa Sigurðardóttir

Traducere din engleză de Mihaela Apetrei

Aldís lucrează la un centru pentru delincvenţi juvenili din zona rurală a Islandei. E martora unei întâmplări tulburătoare în toiul nopţii; curând după aceea, doi băieţi de la centru sunt găsiţi morţi.

Decenii mai târziu, Odinn, tată singur, cercetează un presupus abuz care ar fi avut loc la centru; îl înlocuieşte pe colegul său însărcinat cu investigaţia şi care a murit în condiţii misterioase. Totuşi, cu cât află mai multe, cu atât Odinn simte că evenimentele din anii şaptezeci au legătură cu accidentul ce a dus la moartea soţiei sale. Oare moartea ei ascunde ceva mult mai înfricoşător?

Yrsa Sigurdardóttir este autoarea islandeză a celebrei serii având-o drept eroină pe avocata Thóra Gudmundsdóttir şi a altor câtorva thrillere. Şi-a făcut debutul în literatura poliţistă în 2005, cu romanul Þriðja táknið (Ultimele ritualuri), primul din seria Thóra Gudmundsdóttir, iar cărţile ei au fost traduse în peste 30 de limbi. Al doilea roman al seriei, Suflete damnate, s-a aflat pe lista scurtă la Shamus Award în 2010. În 2011, romanul său horror, Îmi amintesc de tine, a primit Icelandic Crime Fiction Award şi a fost nominalizat la The Glass Key. Potrivit Times Literary Supplement, Yrsa Sigurdardóttir „este unul dintre cei mai rafinaţi scriitori de romane poliţiste din lume“.

 

Altfel... şi totuşi Alice, de Lisa Genova

Traducere din engleză de Monica Procopeţ

Premiul Oscar 2015 pentru Cea mai bună actriţă – Julianne Moore, în ecranizarea acestui roman. Alice Howland se mândrește cu viaţa pe care a muncit din greu să şi-o construiască. La cincizeci de ani, ţine prelegeri de psihologie cognitivă la Harvard, fiind recunoscută international pentru teoriile sale inovatoare din domeniul psiholingvisticii. Are un soţ cu o carieră strălucită şi trei copii adulţi. Când începe să devină tot mai dezorientată şi să uite lucruri, un diagnostic cumplit îi schimbă viaţa – şi relaţia cu propria familie şi cu lumea – pentru totdeauna. Emoţionant şi zguduitor, Altfel… şi totuși Alice înfăţișează destinul tragic al unui om care se confruntă cu instalarea timpurie a bolii Alzheimer şi suferinţa imensă pe care aceasta o provoacă.

Lisa Genova a absolvit Bates College ca șefă de promoție, cu o diplomă în biopsihologie. A obținut doctoratul în neuroştiinţe la Universitatea Harvard. E membră a Advocacy şi Support Netword International şi DementiaUSA. De asemenea, semnează articole pentru National Alzheimer’s Association. Altfel… şi totuși Alice a figurat timp de 59 de săptămâni pe lista de bestseller New York Times. Recompensată cu numeroase distincţii, s-a vândut în peste 2,6 milioane de exemplare şi a fost tradusă în 36 de limbi. Pe lângă Altfel... şi totuși Alice, Lisa Genova este autoarea romanelor Left Neglected, Love Anthony şi Inside the O'Briens, toate bestselleruri New York Times.

 

Second life, de S.J. Watson

Traducere şi note de Laurenţiu Dulman

Un senzaţional thriller psihologic. Îşi iubeşte soţul. E obsedată de un străin. E o mamă devotată. E pregătită să piardă totul. Ştie ce face. Lucrurile îi scapă complet de sub control. E nevinovată. Poartă o vină uriaşă. Trăieşte două vieţi. Le poate pierde pe amândouă.

Cât de bine poţi cunoaşte un om cu adevărat? Cât de departe ai merge ca să afli adevărul despre cineva pe care-l iubeşti? Când descoperă că sora ei a fost ucisă cu bestialitate, Julia vrea să afle neîntârziat motivul. Dar căutarea se transformă rapid într-o explorare irezistibilă a propriilor dorinţe întunecate. Julia intră în contact pe internet cu un străin periculos şi începe să simtă că-şi pierde controlul şi că e pe punctul de a pierde totul. Hotărârea ei de a găsi răspunsuri îi ameninţă căsnicia şi viaţa. Second Life analizează vieţile secrete pe care le trăiesc oamenii – şi locurile întunecate unde aceste vieţi îi pot duce.

Primul roman al lui S.J. Watson, Înainte să adorm, a devenit un fenomen internaţional. Bestseller peste tot în lume, a câştigat Crime Writers' Association Award pentru Cel mai bun roman de debut şi Galaxy National Book Award pentru Thrillerul anului 2011. Romanul a fost ecranizat, cu Nicole Kidman, Colin Firth şi Mark Strong în rolurile principale. La Editura Trei, a apărut în 2011.

 

Criptograful, de Mai Jia

Traducere din chineză de Paula Pascaru

În senzaţionalul său roman de debut, Mai Jia ne dezvăluie misterioasa lume a Unităţii 701, un serviciu de informaţii ultrasecrete, care se ocupă cu spargerea codurilor şi contraspionaj. Rong Jinzhen, un geniu al matematicii autist, cu un trecut de-a dreptul mitic, e obligat să-şi abandoneze cariera academică după ce e recrutat în Unitatea 701. Fiind cel mai mare criptograf al Chinei, Rong descoperă că mintea strălucită din spatele extrem de dificilului Cod Violet e fostul său profesor şi prieten apropiat, care lucrează acum pentru inamicul Chinei. Considerat un precursor al ficţiunii de spionaj chineze, Mai Jia s-a inspirat din propria experienţă – a intrat în contact cu numeroşi criptologi şi spioni în timpul celor 17 ani cât a lucrat în serviciul de informaţii secrete din cadrul Armatei de eliberare a poporului.

Mai Jia este unul dintre cei mai de succes scriitori din China, unde este cunoscut şi datorită adaptărilor pentru film şi televiziune ale cărţilor sale. Este preşedintele Asociaţiei de Scriitori din China. Îmbinând suspansul unui thriller de spionaj cu subtilităţile analizei psihologice şi cu atmosfera magică a unei fabule chinezeşti, romanul lui Mai Jia află în criptografie cheia spre inima omenească. Romanul Criptograful a fost recompensat cu cel de-al şaselea Premiu Naţional al Chinei.

 

Ea şi el, de Marc Levy

Traducere din franceză de Aliza Peltier

S-au cunoscut prin intermediul unui site de întâlniri amoroase. Dar n-au devenit iubiţi, ci prieteni. Şi aşa vor să rămână. Ea e actriţă. El e scriitor. Ea e Mia. El e Paul. Ea e britanică. El e american. Ea se ascunde în Montmartre. El locuieşte în Marais. Ea are mult succes. El nu prea. De fapt, ea e faimoasă – deşi el nu-şi dă seama. Ea se simte singură. Şi el. El e amuzant. Ea face gafă după gafă. Ea nu trebuie să se îndrăgostească. Nici el. Marc Levy revine la vechile lui teme cu această comedie irezistibilă şi imprevizibilă despre dragoste şi prietenie.

Marc Levy este cel mai citit autor francez contemporan. Cărţile lui sunt traduse în 47 de limbi, regăsindu-se pe majoritatea listelor de bestseller din ţările în care este publicat. Născut în 1961, la Paris, Marc Levy a avut parte de un parcurs profesional fascinant: a fost mai întâi voluntary la Crucea Roşie, apoi antreprenor în SUA, după care a fondat una dintre cele mai importante companii de arhitectură din Franţa. Cariera sa de scriitor a demarat cu maximum de succes în anul 2000, când a publicat romanul Şi dacă e adevărat…, vândut în întreaga lume în milioane de exemplare şi ecranizat de Steven Spielberg (2005).

 

COLECȚIA YOUNG FICTION CONNECTION

 

Cheia Maestrului, de Kevin Sands

Traducere din engleză de Ioana Socolescu

Maestrul Benedict Blackthorn, membru de vază al Breslei Spiţerilor, este pe cale să descopere cea mai de seamă rețetă a tuturor timpurilor: cea prin care se obţine Focul Arhanghelului – puterea supremă pe Pământ. Pe urmele lui se află un coleg de breaslă, care vrea să fure rețeta şi să folosească Focul pentru înlăturarea regelui Carol de pe tronul Angliei. Când Maestrul Benedict simte că este în pericol de moarte, îi încredințează ucenicului său Christopher Rowe misiunea de a salva rețeta şi, totodată, viața şi tronul lui Carol, precum şi soarta Angliei.

După ce a absolvit universitatea cu două diplome în fizică teoretică, Kevin Sands a lucrat ca profesor, cercetător şi consultant în afaceri. Locuieşte la Toronto, în Canada. Cheia Maestrului este primul său roman.

 

Visul lui Summer, de Cathy Cassidy

Traducere din engleză de Alina Diana Ene

Încă o poveste delicioasă din seria Clubul fetelor dependente de ciocolată, alături de Pasiunea

lui Cherry şi Cufărul lui Skye. Summer s-a visat dintotdeauna dansatoare şi, când apare un loc la şcoala de balet, şi-l doreşte dureros de tare. Gimnaziul se termină şi începe vacanța dar, spre deosebire de geamăna Skye şi de celelalte surori, Summer nu are timp de petreceri pe plajă. Concursul de balet devine noua ei obsesie, iar lucrurile încep să scape grav de sub control... Cu cât încearcă mai mult să atingă perfecțiunea, cu atât se pierde mai tare. Va realiza Summer – cu ajutorul băiatului care vrea să-i fie mai mult decât prieten – că visurile vin în tot felul de forme şi mărimi?

Cathy Cassidy a scris prima carte ilustrată la nouă ani, pentru fratele său mai mic. În copilărie îi plăcea să realizeze benzi desenate, pe care le vindea prietenilor cu 5 penny bucata. A urmat Art College în Liverpool, apoi a lucrat ca editor la revista Jackie. Timp de 12 ani a fost consilier sentimental la revista pentru adolescenţi Shout şi profesoară de artă, apoi s-a dedicat în întregime scrisului, publicând peste 23 de cărţi.

 

P.S. Te mai iubesc şi acum, de Jenny Han

Traducere din engleză de Mihaela Doagă

Lara Jean nu se aştepta să se îndrăgostească de-adevăratelea de Peter. Doar se prefăceau că sunt iubiți, dar apoi lucrurile au devenit serioase. Acum ea nu mai ştie ce să creadă. Când un băiat din trecut se întoarce în viața ei, Lara Jean îşi regăseşte sentimentele pentru el. Oare o fată poate să fie îndrăgostită de doi băieți în acelaşi timp? În această continuare sensibilă şi emoționantă a bestsellerului international Tuturor băieților pe care i-am iubit (Ed. Trei, 2015) vedem iubirea prin ochii frumoasei Lara Jean. Dragostea nu e niciodată uşoară, dar poate că asta o face atât de minunată.

Jenny Han a scris primul său roman, Shug (2006), pe când era încă la colegiu. Au urmat seriile de succes The Summer I Turned Pretty (bestseller New York Times) şi Burn for Burn (scrisă împreună cu Siobhan Vivian).

 

Chemarea Monstrului, de Patrick Ness

Traducere din engleză de Roxana Gamarţ

După o idee originală de Siobhan Dowd.

Monstrul a apărut după miezul nopţii. Aşa cum fac monştrii de obicei. Dar Conor nu-l aşteaptă pe acesta, ci pe cel din coşmarul său, care-l bântuie aproape în fiecare noapte de când mama lui s-a îmbolnăvit. Cu bezna, vântul şi urletele. Monstrul acesta care-l vizitează e diferit. Sălbatic şi neîmblânzit. Şi vrea de la Conor lucrul cel mai periculos. Chemarea monstrului, roman dublu câştigător al Carnegie Medal (pentru ficţiune şi ilustraţii), spune o poveste extrem de emoţionantă despre dragoste, pierdere şi speranţă, după o idee a lui Siobhan Dowd, a cărei moarte prematură a împiedicat-o să dea glas poveştii.

Patrick Ness este autorul trilogiei Pe tărâmul haosului, care s-a bucurat de o receptare foarte bună şi de vânzări record. Este laureat Carnegie Medal, Guardian Children’s Fiction Prize, Booktrust Teenage Prize şi Costa Children’s Book Award. La Editura Trei a apărut primul volum al trilogiei, Vocea pumnalului. Siobhan Dowd a fost autoarea a patru cărţi multipremiate, două dintre ele fiind publicate postum. În 2009, Siobhan Dowd a fost desemnată prima autoare care a primit postum Carnegie Medal. Jim Kay a studiat ilustraţia de carte şi a lucrat la arhivele Tate Gallery şi Royal Botanic Gardens – Kew, două experienţe care i-au influenţat profund opera. Chemarea monstrului este în curs de ecranizare, avându-i în rolurile principale pe Liam Neeson şi Sigourney Weaver. La Editura Trei a apărut Vocea pumnalului, primul volum al trilogiei Pe tărâmul haosului, de acelaşi autor.

 

ENDGAME. Jocul final: Cheia Cerului, de James Frey şi Nils Johnson-Shelton

Traducere din engleză de Laurenţiu Dulman

Au rămas nouă Jucători. Dar Jocul s-a schimbat. Să străbaţi lumea, să lupţi, să Joci... Să uiţi. Citeşte cartea. Găseşte indiciile. Descifrează enigma. Există un singur câştigător. Jocul Final e real. Jocul Final a început. Nu rata primul volum al seriei: ENDGAME. Jocul final: Convocarea. Jocul Final e aici. Lumea începe să se năruie, să se destrame, s-o ia razna. Dar Jucătorii continuă să Joace. Cheia Pământului a fost găsită. Două chei – şi nouă Jucători – rămân. Cheile trebuie găsite şi doar un singur Jucător poate să câştige.

Queens, New York. Aisling Kopp crede inimaginabilul: că Jocul Final poate fi oprit. Dar e abordată de către agenţii CIA, care ştiu de Jocul Final şi au propriile idei despre cum trebuie Jucat. Idei care ar putea schimba totul.

Regatul Aksum, Etiopia. Hilal ibn Isa al-Salt a supravieţuit la limită unui atac care l-a lăsat desfigurat. Dar trăieşte şi ştie ceva ce Jucătorii ceilalţi nu ştiu: keplerii au intervenit în desfăşurarea Jocului. Şi n-ar fi trebuit să facă asta.

Londra, Anglia. Sarah Alopay a găsit prima cheie. Şi – împreună cu Jago – câştigă. Dar găsirea Cheii Pământului a însemnat un preţ prea mare pentru Sarah. Nu se poate ierta pentru ceea ce a făcut. Cheia Cerului – oriunde şi orice ar fi ea – este următoarea. Şi toţi cei nouă Jucători nu se vor da în lături de la nimic ca s-o găsească.

James Frey s-a născut în Cleveland. Toate cărţile lui – O mie de fărâme, Prietenul meu Leonard, Dimineaţă însorită şi Testamentul Final al Sfintei Biblii – au fost bestselleruri internaţionale.

Nils Johnson-Shelton este coautorul succesului editorial Niciun înger. Chinuitoarea mea călătorie incognito în Cercul Secret al Îngerilor Iadului. Este şi autorul seriei pentru adolescenţi Cronici din lumea de dincolo, publicată de Full Fathom Five.

Endgame este un fenomen mondial, primul proiect interactiv carte-joc, apărut în 30 de ţări. Cu aplicaţia mobilă creată de Niantic Labs de la Google poţi să joci în viaţa reală o versiune a Jocului Final, fiind liber să alegi o seminţie şi să lupţi cu ceilalţi.

 

Minţi primejdioase, de Alexandra Bracken

Traducere din franceză de Mircea Pricăjan

Ruby are doar nouă ani când un virus misterios începe să decimeze adolescenţii din Statele Unite. Ea va fi unul dintre puţinii supravieţuitori care descoperă că sunt înzestraţi cu capacităţi paranormale misterioase, îndeajuns de primedjdioase încât să le asigure trimiterea la Thurmond, un lagăr guvernamental represiv.  Acum în vârstă de 16 ani, Ruby se teme deopotrivă de puterile pe care încă n-a învăţat să le controleze şi de perspectiva de a fi descoperită. Când o grupare de rezistenţă îi oferă şansa de a evada din lagăr, acesta se va dovedi primul pas într-o călătorie în decursul căreia va descoperi prietenia şi dragostea, dar care o poartă implacabil spre o alegere imposibilă.

Alexandra Bracken este o autoare americană prezentă pe listele de bestseller New York Times. Născută şi crescută în Arizona, s-a mutat în est pentru a studia istoria şi literatura engleză la College of William & Mary din Virginia. În prezent locuieşte la New York, unde lucrează intens la următorul ei roman, într-un apartament cochet, plin de cărţi.

 

COLECŢIA EROSCOP

 

Izbăvirea lui Gabriel, de Sylvain Reynard

Traducere din engleză de Mihaela Doagă

Autorul bestsellerurilor Infernul lui Gabriel şi Extazul lui Gabriel  revine cu volumul ce încheie captivanta trilogie romantică. Profesorul Gabriel Emerson a renunţat la postul său de la Universitatea din Toronto pentru a începe o viaţă nouă alături de iubita sa, Julianne. E încrezător şi nerăbdător să devină tată. Însă programul încărcat al lui Julianne, care tocmai îşi încheie primul an de doctorat, ameninţă planurile lui Gabriel. În plus, cei doi îndrăgostiţi se vor confrunta şi cu ostilitatea celor hotărâţi să le facă rău. Într-un efort de a ţine piept propriilor demoni, Gabriel încearcă să afle mai multe despre părinţii săi naturali, declanşând un şir de evenimente cu repercusiuni profunde asupra sa, a lui Julianne şi a speranţei sale de a avea o familie.

Sylvain Reynard a fost semifinalist Goodreads Choice Awards la categoria Best Author în 2011 şi 2012. Trilogia din care face parte Izbăvirea lui Gabriel figurează pe lista de bestselleruri New York Times şi USA Today.

 

În spatele măştii, de Emma Sayle

Traducere din engleză de Camelia Ghioc

O poveste adevărată despre senzualitate, seducţie şi atracţie. Emma este proprietara unui club exclusivist, celebru pentru petrecerile sale, mai sălbatice decât în Cincizeci de umbre ale lui Grey – petreceri decadente şi hedoniste, ţinute în locaţii secrete. O lume a dorinţelor şi a lipsei de inhibiţii – toate pentru a le oferi plăcere femeilor. Un loc în care, în spatele măştilor elegante, membrii clubului dau viaţă, celor mai îndrăzneţe fantezii… Emma încearcă să se ţină departe de acest vârtej de pasiune şerotism nestăvilit. Oare va reuşi?

În 2005, la 27 de ani, Emma Sayle a creat brandul Killing Kittens, specializat în petreceri pentru adulţi. Clubul a ajuns faimos, primind sute de cereri şi comenzi de pe ambele ţărmuri ale Atlanticului. Emma trăieşte la Londra şi se ocupă în continuare de club.

 

Femeia şi paiaţa, de Pierre Louys

Traducere din franceză de Tristana Ir

Învăţături de bună purtare pentru fetişcane întru folosul pensioanelor a fost primul manuscris erotic al lui Pierre Louÿs care a văzut lumina tiparului şi rămâne de asemenea cea mai scandaloasă scriere a sa, în care umorul are întâietate în faţa lascivităţii. Prin intermediul unor sfaturi revoltător de vulgare şi oferite cu ostentaţie „întru folosul pensioanelor”, pe un ton hilar şi parodic, fals dojenitor, Louÿs răstoarnă cu totul moravurile de sfârşit de secol XIX. Învăţături de bună purtare pentru fetişcane întru folosul pensioanelor a continuat să fie tot mai scandaloasă şi mai subversivă încă de la prima sa apariţie, în 1926. Unul dintre cele mai mari romane despre iubirea obsesivă, Femeia şi paiaţa a fost publicat iniţial în Franţa, în 1898, şi este considerat capodopera lui Pierre Louÿs. A inspirat cinci versiuni cinematografice, printre care cea a lui von Sternberg din 1935 şi cea a lui Bunuel din 1977.

Pierre Louÿs a dobândit celebritatea odată cu Aphrodite: mœurs antiques şi Les chansons de Bilitis, dar adevărata moştenire pe care a lăsat-o avea să fie descoperită abia după moartea sa: aproape 400 de kilograme de manuscrise erotice au fost găsite în locuinţa sa, care au fost împărţite imediat între colecţionari şi astfel, multe s-au pierdut. De atunci, a devenit un fapt incontestabil că Pierre Louÿs este cel mai mare scriitor francez de literatură erotică.

 

Grey, de E L James

Traducere din engleză de Oana Duşmănescu

Acum poţi vedea lumea din Cincizeci de umbre ale lui Grey şi altfel: prin ochii lui Christian Grey! E rândul lui Christian să vorbească: dezvăluindu-ne gândurile şi visele lui, E L James ne oferă o perspectivă nouă asupra poveştii de dragoste care a încântat milioane de cititori din întreaga lume. Christian Grey controlează totul în jurul său; lumea lui este ordonată, disciplinată şi pustie – până în ziua în care Anastasia Steele îşi face apariţia în biroul său: un vârtej de forme atrăgătoare şi o coamă rebelă de păr negru. Christian încearcă s-o uite, dar devine subjugat de un torent de emoţii pe care nu le poate înţelege şi cărora nu le poate rezista. Spre deosebire de toate femeile pe care Christian le-a cunoscut vreodată, timida şi naiva Ana pare să vadă dincolo de omul de afaceri genial şi de stilul său de viaţă luxos până în adâncul inimii sale rănite şi reci. Relaţia lui cu Ana va alunga oare coşmarurile din copilărie care-l bântuie în fiecare noapte? Sau dorinţele sale sexuale întunecate, nevoia excesivă de control şi dispreţul faţă de sine care-i umplu sufletul o vor alunga pe această fată şi vor distruge speranţa fragilă pe care ea i-o oferă?

După ce a lucrat douăzeci şi cinci de ani în televiziune, E L James a hotărât să-şi urmeze visul din copilărie, acela de a scrie poveşti de care oamenii să se îndrăgostească. Rezultatul a fost senzualul romance Cincizeci de umbre ale lui Grey şi cele două continuări ale sale, Cincizeci de umbre întunecate şi Cincizeci de umbre descătuşate, o trilogie care a înregistrat vânzări de peste 125 de milioane de exemplare şi a fost tradusă în 52 de limbi. În 2012 E L James a apărut în seria Barbarei Walters, „Ten Most Fascinating People of the Year“, în lista „Most Influential People in the World“ a publicaţiei Time şi a fost numită „Person of the Year“ de Publishers Weekly. Cincizeci de umbre ale lui Grey a rămas pe lista de bestseller New York Times 133 de săptămâni consecutiv, iar în 2015 adaptarea cinematografică – în realizarea căreia E L James s-a implicat – a doborât toate recordurile de box-office pentru Universal Pictures. E L James locuieşte la Londra cu soţul ei, romancierul şi scenaristul Niall Leonard, şi cei doi fii ai lor. Continuă să scrie romane şi, de asemenea, să lucreze la adaptările cinematografice pentru Cincizeci de umbre întunecate şi Cincizeci de umbre descătuşate.

 

COLECŢIA ACUM PENTRU VIITOR

 

Lumi paralele, de Michio Kaku

Traducere din engleză de Constantin-Dumitru Palcus

O călătorie prin creaţie, dimensiuni superioare şi viitorul cosmosului. Ar putea exista alte universuri? O călătorie de neuitat în lumea găurilor negre şi a maşinilor timpului, a universurilor alternative şi a spaţiului multidimensional, Lumi paralele ne oferă un portret convingător al revoluţiei care a cuprins lumea cosmologiei. Ideea de universuri paralele şi teoria corzilor, care le poate explica existenţa, au fost cândva privite cu suspiciune de oamenii de ştiinţă, fiind văzute ca o provincie a misticilor, şarlatanilor şi excentricilor. Astăzi, fizicienii teoreticieni susţin într-o proporţie covârşitoare teoria corzilor şi ultima ei iteraţie, Teoria M. Aceasta, dacă se va dovedi corectă, va reconcilia cele patru forţe ale universului într o manieră simplă şi elegantă, răspunzând totodată la întrebarea: „Ce s-a întâmplat înainte de Big Bang?“

Michio Kaku este profesor de fizică teoretică la City College din New York. Este cofondator al teoriei corzilor. A mai scris, printre altele, Dincolo de Einstein şi Hiperspaţiul – cea mai bună carte de ştiinţă a anului 1995 în topurile New York Times şi Washington Post. De acelaşi autor, la Editura Trei au apărut Fizica imposibilului şi Fizica viitorului.

 

COLECŢIA ISTORIE

 

Saga Habsburgilor, de Jean Des Cars

Traducere din franceză de Irina Negrea

„Dacă există o dinastie care să întrupeze Europa, aceea este Casa de Habsburg”, scrie  Jean des Cars în debutul acestei cavalcade pasionante prin istoria zbuciumata a Europei. Destinul prodigios al Habsburgilor începe, în cheie minoră, în secolul al XI-lea, într-o fortăreață situată în cantonul elvețian Aargau, prinde aripi în 1273, odată cu alegerea, cu totul neașteptată, a contelui Rudolf de Habsburg ca împărat al Sfântului Imperiu German, și își încheie epopeea monarhică la Schönbrunn, pe 11 noiembrie 1918, când Carol al IV-lea semnează actul de renunțare la coroana imperială a Austriei. Vreme de șapte secole, Habsburgii au dominat o mare parte a Europei, a Orientului Apropiat și a Americii de Sud. Cuceritorul Carol Quintul, reformatoarea Maria Tereza, Franz Joseph și legendara sa soție Sisi, Zita, suverana datoriei, sunt doar câteva dintre figurile emblematice ale acestei familii excepționale, care a marcat istoria. Neîndoielnic, dispariția lor semnalează prăbușirea unei lumi, dar numele lor rămâne veșnic sinonim cu înflorirea artelor, grandoarea politică și identitatea europeană.

Pentru alcătuirea acestui volum incitant, în care faptul istoric documentat se întâlnește fericit cu excursul jurnalistic profesionist și bine calibrat, dar și cu o anecdotică încântătoare, Jean des Cars, talentat raconteur și recunoscut cronicar al marilor monarhii europene, a consultat arhive, a vizitat toate locurile-reper ale dinastiei, a realizat interviuri și a cules mărturiile inedite ale împărătesei Zita și ale arhiducelui Otto de Habsburg.

 

COLECŢIA LECŢII DE VIAŢĂ

 

Lecţii de viaţă de la Freud, de Brett Kahr

Traducere din engleză de Luana Schidu

Sigmund Freud este considerat părintele psihanalizei. Născut în 1856, a profesat ca fiziolog, medic şi psiholog şi şi-a petrecut cea mai mare parte a vieţii la Viena. Ideile sale inovatoare sunt legate de inconştient, refulare, interpretarea viselor şi metoda clinică de tratament prin dialog. În acest volum veţi găsi fragmente relevante din cele mai importante lucrări ale sale.

Fiecare volum Lecţii de viaţă din colecţia „Şcoala vieţii” alege câte un mare gânditor şi pune accentul pe acele idei ale sale care au o însemnătate profundă pentru noi, cei de astăzi. Cărţile din această serie demonstrează că voci importante din trecut încă au lucruri fundamentale de transmis generaţiilor actuale.

Cartea de faţă e semnată de prof. dr. Brett Kahr, cercetător în psihoterapie şi sănătate mintală la Centrul de Sănătate Mintală Infantilă din Londra. Este autorul mai multor lucrări şi expert în psihoterapie.

 

Lecţii de viaţă de la Nietzsche, de John Armstrong

Traducere din engleză de Florina Pîrjol

Friederich Nietzsche a fost un filosof german, poet şi critic al culturii. E celebru datorită "voinţei de putere", controversata sa idee care a contestat etica tradiţională şi toate doctrinele. Născut în 1844 lângă Leipzig, Germania, a inspirat, prin intermediul  teoriilor sale, oameni din toate domeniile, de la dansatori şi poeţi la psihologi şi revoluţionari socialişti.  În acest volum veţi găsi fragmente din lucrările sale cele mai importante.

Fiecare volum Lecţii de viaţă din colecţia „Şcoala vieţii” alege câte un mare gânditor şi pune accentul pe acele idei ale sale care au o însemnătate profundă pentru noi, cei de astăzi. Cărţile din această serie demonstrează că voci importante din trecut încă au lucruri fundamentale de transmis generaţiilor actuale.

Volumul de faţă e alcătuit şi prefaţat de John Armstrong, filosof şi autorul lucrărilor In Search of Civilisation şi How to Worry Less About Money (seria „The School of Life”).

 

 

ÎN AFARA COLECȚIILOR

 

Dracul şi mumia, de Stelian Tănase

„Lenin a dispărut din Piaţa Roşie într-o noapte ploioasă de aprilie 1953. Dracul a deschis sarcofagul şi l-a tras de picioare…“ Aşa începe această pasionantă poveste relatată de patru beţivi şi plasată de autor în timpul Războiului Rece. Scena pe care se desfăşoară palpitanta acţiune este Europa — Moscova, Berlin, Paris, Viena, Praga. Este un policier clasic şi un roman de aventuri scris după toate regulile, dar mai ales un roman oniric, o parodie macabră şi adesea cinică. Este o pastişă scrisă cu o rară strălucire a stilului. Stelian Tănase este un continuator al lui Gogol şi Bulgakov, dar nu mai puţin al lui Celine şi Borges. Imaginaţia sa lucrează în aceste pagini la turaţie maximă pentru a oferi cititorului unul dintre cele mai surprinzătoare romane din literatura contemporană. Este dincolo de orice comedie neagră, un imens hohot de rîs pe seama „uitatului secol XX“. Sarcasmul autorului nu se opreşte în faţa niciunei statui sau prejudecăţi. O mitologie întreagă (Kafka, Lenin, Brecht, Freud, Tzara etc.) este demontată cu precizie de ceasornicar. Ce este Dracul şi mumia? Un roman care nu te lasă să dormi..

Stelian Tănase a mai publicat romanele Luxul melancoliei (1982), Corpuri de iluminat (1990), Playback (1995). De acelaşi autor, la Editura Trei, au mai apărut: Moartea unui dansator de tango (2011), Skepsis (2012) şi Maestro (2014).

 

America dezgolită de la brâu în jos 1 (ediție revăzută şi adăugită), de Raluca Feher

„Cel mai intens și mai amuzant jurnal de călătorie citit anul acesta. Eliberează un copywriter și lasă-l să ajungă până la capătul lumii (literalmente) și vei obține în schimb un turbion de imagini, experiențe și metafore. Raluca Feher bifează conștiincios toate obiectivele turistice, pe care le privește însă printr-o lentiă îngăduitor-ironică, atentă să găsească mereu unghiurile neconvenționale care să-i particularizeze povestea și personajele și care s-o facă de neuitat.” - Vlad Petreanu

 

Marile schimbări. Crize şi perspective în politica internaţională, de Valentin Naumescu

„Profesorul Naumescu are o scriere lucidă și, în același timp, o privire sinceră și avizată asupra unor teme ample de politică externă, care ne preocupă în cel mai mare grad pe noi, diplomaţii – o „specie“ din care a făcut parte, cu onoare, pentru câţiva ani buni. Sunt analize care îmbrătișează, cu o perspectivă globală, determinată în mod firesc de evoluţiile de multe ori impredictibile ale dinamicii cotidiene a relaţiilor internaţionale, temele care definesc, în ansamblul lor, tendinţe de modificare semnificativă a raporturilor de putere, dar și încercări de testare a limitelor arhitecturii de securitate la nivel mondial, inclusive prin încălcări flagrante ale principiilor fundamentale ale dreptului internaţional care stau la baza acestei arhitecturi. Sunt convins ca prezentul volum va fi de mare interes pentru toţi cei pasionaţi de relaţiile internaţionale și de politică externă contemporană, fie ei studenţi, teoreticieni sau practicieni din lumea atât de complexă a diplomaţiei de astăzi.” - Prof. univ. dr. Bogdan Aurescu, Ministrul Afacerilor Externe al României

Colecția „Contributors” conţine lucrări informative, inteligente, semnate de nume cu autoritate în diverse domenii. Cititorul va găsi în paginile colecţiei argumente convingătoare, analiză riguroasă și independentă în gândire. Volumele incluse în această colecţie sunt menite să te facă să înţelegi ideile, tendinţele și mutaţiile din lumea modernă, din actualitatea imediată și din minţile celor ce provoacă sau decid schimbările.

Marile schimbări, volum semnat de Prof. Valentin Naumescu, inaugurează Colecţia „Contributors”.

Valentin Naumescu este conferenţiar doctor abilitat la Departamentul Relaţii Internaţionale al Facultăţii de Studii Europene, Universitatea Babes-Bolyai Cluj-Napoca, unde coordonează programul de masterat în Studii Transatlantice. Este expert independent al Comisiei Europene, în domeniul relaţii internaţionale şi studii europene. Printre cele mai recente cărţi ale sale se numără Democracy and Security in the 21 Century: Perspectives on a Changing World (ed. Cambridge Scholars Publishing, 2014) şi The European Union’s Eastern Neighbourhood Today: Politics, Dynamics, Perspectives (co-editată cu Dan Dungaciu, Cambridge Scholars Publishing, 2015).

 

Visători picaţi din lună. Patru genii care au schimbat istoria, de Cedric Villani & Edmond Baudoin

Werner Heisenberg, nehotărâtul. Alan Turing, emancipatul. Leo Szilard, profetul rătăcitor. Hugh Dowding, cavalerul cerului.

Doi fizicieni, un matematician și un militar au fost actorii pe cât de discreți, pe atât de importanți ai unei aventuri care îi depășea: al Doilea Război Mondial. Într-o bună zi sau într-o noapte, în timp ce se plimbau pe stradă sau visau sub clar de lună, au avut o sclipire de geniu care a schimbat fața lumii. Matematicianul Cédric Villani și desenatorul Baudoin își unesc condeiele pentru a spune povestea acestor patru destine extraordinare, într-un document poetic și pasionant.

Cédric Villani se naște în 1973 la Brive-la-Gaillarde și își face studiile la Toulon și la Paris. Între 2000 și 2010 este cadru didactic și cercetător la École Normale Supérieure din Lyon și ocupă mai multe posturi de profesor invitat în Statele Unite. În prezent, este profesor la Universitatea Lyon 1 și directorul Institutului Henri Poincaré (CNRS/UPMC) la Paris, un institut național de matematică și fizică teoretică. Medalia Fields, „Premiul Nobel al matematicii“, îi este decernată în 2010. Doi ani mai târziu, publică la Editura Grasset romanul Teorema vie. Membru al Academiei de Științe, Cédric Villani este un neobosit ambasador al disciplinei sale pentru publicul larg și societate.

Edmond Baudoin se naște la Nisa în 1942. Își abandonează studiile la 16 ani și lucrează la contabilitatea unui hotel de lux din Nisa până la vârsta de 33 de ani. Hotărăște atunci să-și schimbe viața pentru a și-o dedica în întregime desenului. Lucrează mai întâi pentru Circus, Pilote și L’Écho des Savanes înainte să-și vadă prima carte publicată, în 1981. Semnează mai apoi peste cincizeci de lucrări și colaborează cu Le Clézio, Fred Vargas, Tahar Ben Jelloun, Frank, L’Abbé Pierre, Céline Wagner, Troubs, Mircea Cărtărescu, Nadine Brun Cosme, Fred Debomy... Primește la Festivalul din Angoulême premiul pentru Cel mai bun album, Couma Acò (1992) și pentru Cel mai bun scenariu, Le Voyage (1997). În Franța și pretutindeni în lume, Baudoin este considerat astăzi unul dintre maeștrii benzii desenate contemporane.

 

PANDORA M

COLECŢIA LITERARY FICTION

 

Prietena mea genială, de Elena Ferrante

Traducere din italiană de Cerasela Barbone

Primul volum din Tetralogia Napolitană

„Când eram mică - pe la doisprezece-treisprezece ani -, eram absolut convinsă că o carte bună trebuie să aibă un bărbat drept erou şi lucrul ăsta mă întrista foarte tare. Dar după vreo doi ani faza aceea s-a încheiat. La cincisprezece ani, am început să scriu poveşti despre fete curajoase aflate în situaţii dificile. Însă am rămas cu convingerea - e adevărat, tot mai accentuată - că cei mai mari povestitori sunt bărbaţii şi că, dacă vrei să scrii, trebuie să înveţi să povesteşti ca ei.” - Elena Ferrante

O capodoperă modernă a uneia dintre scriitoarele italiene cele mai apreciate, Prietena mea genială este o poveste complexă şi emoţionantă despre două prietene, Elena şi Lila. Acţiunea romanului este plasată în anii 1950, în mahalalele unui Napoli cenuşiu. Elena şi Lila cresc împreună pe străzile pe care se duc războaiele între bande rivale şi învaţă să aibă încredere deplină una în cealaltă. Prietenia lor rămâne profundă, în ciuda drumurilor diferite pe care le va purta destinul. Prezentând vieţile a două femei, Ferrante spune povestea unei mahalale, a unui oraş şi a unei ţări care suferă transformări ce vor influenţa, la rândul lor, relaţia dintre protagoniste, memorabilele Elena şi Lila. Cine va reuşi să lase în urmă universul dur al unei copilării pe jumătate condamnate - Lilla cea descurcăreaţă şi întreprinzătoare sau Elena cea sfioasă, îndrăgostită de romane şi pasionată de digresiuni filosofice?

Elena şi Lila simbolizează o naţiune supusă unor transformări majore, iar portretul pe care Ferrante îl face eroinelor sale reprezintă o impresionantă meditaţie asupra istoriei şi a prieteniei dintre oameni.

Elena Ferrante este pseudonimul unei romanciere italiene. A publicat şase cărţi, printre care Amore molesto şi I giorni dell'abbandono, descrisă ca „răvăşitoare” de către prestigiosul cotidian New York Times. Prietena mea genială este primul roman dintr-o serie despre două fete inteligente şi descurcăreţe din Napoli, care încearcă să-şi construiască o viaţă într-o cultură violentă şi opresivă.

 

Unicat, de Milorad Pavić

Traducere din sârbă de Mariana Ştefănescu

Flora (de la Gucci) 101

Cazul Lempicka–Distelli–Cruz–Klozevic–Heht–Strauss (căci detectivul Eugen Strauss a intrat şi a ieşit din inima crimei ritualice de câte ori l-a obligat ordinul său masonic, căruia i se supunea necondiţionat) a fost limpezit într-o noapte, la barul restaurantului „Soarele de la miezul nopţii". În ultimele 24 de secunde ale nopţii în care împlinea 18 ani, doamna Ora (căreia i se spunea aşa de la 6 ani, când fusese găsită şi luată de nevastă de Isaia Cruz, directorul agenţiei de pariuri de la hipodrom) a intrat în restaurant, şi-a fâşâit îndelung rochia de tafta printre mesele prea apropiate şi s-a căţărat pe cel mai înalt scaun de la bar. Genunchii ei luminau întreaga încăpere. Mirosea a parfum Flora doar dacă te apropiai la mai puţin de trei paşi de ea, pentru că folosise ultimele trei picături (din cele patru care mai erau în sticluţa hexagonală) când plecase de acasă. Ce beţi? a întrebat-o barmanul, care avea un cercel în sprânceana dreaptă şi reverul cămăşii ridicat, ca un evantai înstelat. Tokay negru, zise doamna Ora, chicotind lasciv. Tokay să fie, zise barmanul care, probabil din pricina umezelii din bar, începuse să miroasă şi el a Flora crepuscular. Totul s-a terminat, a zis doamna Ora, de aia fericirea începe cu T. De la Terminat. Şi tot de aia Taina e întotdeauna mai veche ca adevărul. (Simona Sora)

„Aleksandr este androgin”, ne avertizează Pavić de la bun început, astfel că personajul său se va chema când Sandra, când Aleksa. De aici o intrigă extrem de complicată şi amuzantă, un roman de dragoste calat pe un thriller palpitant, în care personajele îşi afişează mereu altă identitate, iar parfumul, pentru doamne sau pentru domni, devine o rafinat olfactivă probă detectivistică. Şi o casă de licitaţie pentru vise. La „Symptom House" se vând vise şi benzile cu descrierea viselor vândute lui Distelli şi Lempicka. Iar rezolvarea acestui extrem de încâlcit caz Distelli–Cruz– Lempicka–Heth vă aparţine.

Faimosul scriitor sârb Milorad Pavić s-a născut în 1929, la Belgrad. A dobândit celebritatea internaţională odată cu publicarea romanului Dicţionar khazar. Roman lexicon în 100 000 de cuvinte (1984). A continuat să publice cărţi cu o structură inedită: Peisaj pictat în ceai, Partea lăuntrică a vântului sau roman despre Hero şi Leandru ori Ultima iubire la Ţarigrad. Îndreptar de ghicit. A publicat, de asemenea, volume de poezii, culegeri de nuvele, precum şi studii despre literatură. A încetat din viaţă în 2009. Operele sale sunt traduse în peste 80 de limbi.

 

COLECŢIA PANDA

 

Noua colecţie PanDA – imprint al editurii Pandora M, pentru copii de la 2 la 12 ani. O selecţie de cărţi ilustrate, ficţiune şi nonficţiune pentru copii de la 2 la 12 ani, care le vor satisface atât curiozitatea, cât şi dorinţa de a cunoaşte lumea. PanDA include cărţi pentru preşcolari, în care imaginile minunate sunt însoţite de texte scurte – în proză sau versuri, dar şi volume pentru elevii ciclului primar şi gimnazial, ficţiune de cea mai bună calitate alături de colecţii prestigioase de cultură generală, care îi vor ajuta în dobândirea unor cunoştinţe vaste.

 

Elefantul Elmer, de David McKee

Traducere din engleză de Luminiţa Gavrilă

Elefantul Elmer e multicolor. Nu-i de mirare că toţi ceilalţi elefanţi râd de el! Dacă ar arăta ca un elefant obişnuit, poate că ceilalţi n-ar mai râde. Iar Elmer s-ar simţi mai bine, nu-i aşa? Concluzia surprinzătoare a povestioarei lui David McKee e aceea că trebuie să te bucuri că eşti diferit şi că poţi să-i faci să se amuze pe cei din jurul tău! Încă de la apariţia primei cărţi din seria Elmer, în 1989, elefantul multicolor continuă să încânte copiii din întreaga lume.

 

Elmer şi monstrul, de David McKee

Traducere din engleză de Luminiţa Gavrilă

În junglă este o agitaţie de nedescris! Un răget nemaiauzit seamănă panică în rândul animalelor. Doar Elmer nu se teme şi se hotărăşte să facă cercetări...

 

Te iubesc zi şi noapte, de Smriti Prasadam-Halls, Alison Brown

Traducere din engleză de Domnica Drumea

Te iubesc când eşti puternic, te iubesc când eşti slab,

Cu tine alături, lumea e un loc drag.

Te iubesc grozav, te iubesc în gura mare

Le-arăt tuturor cât te iubesc de tare.

Un tandru mesaj de iubire necondiţionată însoţeşte un ursuleţ şi un iepuraş de-a lungul unei zile. Această carte minunat ilustrată este perfectă pentru pentru toate ocaziile în care vrem să ne arătăm iubirea faţă de cei dragi!

 

Micuţa mea stea, de Mark Sperring, Nicola O'Byrne

Traducere din engleză de Domnica Drumea

Tu eşti, tu eşti steluţa mea... Somn uşor, micuţa mea.

Când se lasă întunericul, iar luna şi stelele strălucesc pe cer, când cei mici sunt obosiţi şi au pleoapele grele de somn, luaţi-i în braţe şi înveliţi-i uşor – e timpul pentru o poveste de noapte bună.

 

Adio, Bursuc!, de Susan Varley

Traducere din engleză de Luminiţa Gavrilă

Toate animalele din pădure – Cârtiţă, Broască, Vulpe şi Iepure – îl iubesc pe bătrânul Bursuc, care este prietenul, confidentul şi sfătuitorul lor. Când Bursuc pleacă pentru totdeauna, sunt copleşiţi de tristeţe. Dar apoi încep treptat să-şi amintească de toate momentele frumoase petrecute alături de el. Spusă într-un mod simplu, direct şi sincer, această poveste emoţionantă are o valoare uriaşă atât pentru copii, cât şi pentru părinţii lor.

 

Bunicul leu, de Julia Jarman, Susan Varley

Traducere din engleză de Luminiţa Gavrilă

Lenny îl iubeşte pe bunicul său, Regele Leu. Aşa că atunci când acesta începe să fie confuz şi să uite lucruri, Lenny se îngrijorează. Oare îl poate ajuta pe bunicul Leu să-şi recapete memoria punând la cale vizita unor vechi prieteni? O poveste înduioşătoare despre relaţia specială dintre bunici şi copii, care trece dincolo de gravitatea unei boli precum demenţa senilă şi de suferinţa pe care o aduce cu ea vârsta înaintată.

 

Minunata pălărie a lui Millie, de Satoshi Kitamura

Traducere din engleză de Luminiţa Gavrilă

Nominalizată la Kate Greenaway Medal

Lui Millie îi plac pălăriile din vitrina magazinului, însă nu are bani să-şi cumpere una.  Vânzătorul are o soluţie pentru ea: nu trebuie decât să şi-o imagineze…

 

Supărarea lui Arthur, de Hiawyn Oram, Satoshi Kitamura

Traducere din engleză de Luminiţa Gavrilă

Laureat al Premiului Mother Goose pentru ilustraţie

A fost odată un băiat pe nume Arthur, care nu voia să se ducă la culcare, ci voia să se uite la televizor. Dar mama lui nu-l lăsa. „O să mă supăr”, a spus Arthur şi chiar s-a supărat. Foarte, foarte tare...

 

Drăcuşorul cifrelor, de Hans Magnus Enzensberger

Traducere din engleză de Roxana Melnicu

O carte de pus sub perna celor care se tem de matematică. „Partea surprinzătoare a numerelor este că sunt atât de simple”. Cel puţin asta spune Drăcuşorul cifrelor. Însă Robert urăşte tot ce are legătură cu matematica. Vinovat este dr Bockel, care-l chinuie pe Robert cu teme foarte plicticoase. Dar aproape peste noapte, mai exact în 12 nopţi, Drăcuşorul cifrelor îi demonstrează că matematica este cu totul altceva.

Cartea Drăcuşorul cifrelor a primit în 1997 Premiul Luchs, a fost aleasă printre „Cele mai bune 7 cărţi pentru tinerii cititori” şi a fost nominalizată la Premiul European al Cărţii pentru Copii „Pier Paolo Vergerio”.

Hans Magnus Enzensberger este unul dintre cei mai renumiţi autori de literatură germană de după 1945. De câtva timp, scrie şi cărţi pentru copii şi tineret.

Rotraut Susanne Berner a studiat designul grafic la München. Din 1977 lucrează ca artistă liber-profesionistă în domeniul ilustraţiilor de carte, precum şi ca autoare.

 

COLECŢIA CINE A FOST...

 

Cine a fost Wolfgang Amadeus Mozart?, de Yona Zeldis McDonough

Ilustraţii de Carrie Robbins. Traducere de Camelia Ghioc

         Un băiat de șase ani care a impresionat-o pe împărăteasa Austriei cu geniul său de pianist;

         Un compozitor care a scris peste 600 de concerte, sonate, simfonii și opere în cei doar treizeci și cinci de ani de viaţă;

         Un muzician serios căruia îi plăcea să spună glume infantile.

 

Cine a fost Isaac Newton?, de Janet B. Pascal

Ilustraţii de Tim Foley. Traducere de Camelia Ghioc

         Un băieţel singuratic și fără prieteni;

         Un bărbat secretos care a petrecut ani de zile încercând să transforme metalele în aur;

         Unul dintre cele mai mari genii ale tuturor timpurilor.

 

Frank Einstein şi electro-degetul, de Jon Scieszka

Ilustrații de Brian Biggs. Traducere din engleză de Oana Duşmănescu

Continuarea bestsellerului New York Times Frank Einstein și Motorul cu Antimaterie

„N-aş fi crezut niciodată că ştiinţa poate fi atât de amuzantă... până când am citit Frank Einstein. Copiii se vor distra pe cinste.” - Jeff Kinney, autorul bestsellerului Jurnalul unui puşti

Frank Einstein (A) este un copil cu o minte strălucită - un inventator şi un savant de geniu. Klink (B) este o entitate autoasamblată, cu inteligenţă artificială. Iar Klank (C) este o entitate aproape autoasamblată şi cu o inteligenţă artificială aproximativă. Împreună construiesc Electro-Degetul (D), un aparat care poate produce energie gratis peste tot în Midville. T. Edison, colegul de clasă și eternul rival al lui Frank, apare ca de obicei în scenă (E) și împreună cu cimpanzeul său, domnul Chimp, încearcă să saboteze (F) planurile lui Frank!

 

 

LIFESTYLE PUBLISHING

COLECŢIA CITEŞTE SĂNĂTOS

 

Vindecat pentru totdeauna, de Ricki Lewis

Traducere de Constantin-Dumitru Palcus

O narațiune științifică fascinantă care explorează următoarea frontieră a medicinei și geneticii prin prisma extrem de personală a copiilor și familiilor pe care terapia genică i-a afectat. Băiatul de opt ani Corey Haas era aproape orb ca urmare a unui boli ereditare când vederea i-a fost restabilită printr-o procedură delicată, care a făcut istorie. Ca într-un roman SF, doctorii au injectat cu mare grijă în ADN-ul din ochii băiatului viruși purtători de gene vindecătoare. După câteva zile, Corey putea să vadă, terapia genică ajutându-l să-și recapete vederea.

Vindecat pentru totdeauna este prima carte care relatează povestea fascinantă a terapiei genice: cum funcționează, care sunt fundamentele științifice ale metodei, cum au fost ajutați sau vătămați pacienții (în majoritate copii) și cum au învățat oamenii de știință din fiecare experiment să se apropie pas cu pas de promisiunea imensă a unui „tratament definitiv” care, rezolvând problemele la originea lor genetică, să nu mai necesite alte operații chirurgicale sau medicamente.

Spusă prin vocile copiilor și familiilor care au fost surse de inspirație, subiecte experimentale și succese ale științei geneticii, Vindecat pentru totdeauna vorbește în mod convingător și captivant despre viitorul medicinei.

Ricki Lewis deține un doctorat în genetică, este jurnalist, profesor și consilier genetician. A scris unul dintre cele mai căutate cursuri de colegiu din domeniul geneticii (Human Genetics: Concepts and Applications, ajuns acum la a 10-a ediție). A scris de asemenea și zeci de articole despre știință și alte subiecte pentru reviste celebre ca Nature, Discover și The Scientist.

 

Dieta Vânător – Fermier, de Dr. Mark Liponis

Traducere din engleză de Constantin-Dumitru Palcus & Raluca Maria Dumitru

Din ce în ce mai mulți oameni devin supraponderali. De obicei, medicii îi sfătuiesc pe pacienți să mănânce mai puțin și să facă mai multă mișcare, ceea ce se reduce în final la vechea paradigmă a caloriilor consumate și eliminate. Cercetările medicale în privința dietelor sunt confuze și adesea contradictorii. Nici doctorii, nici pacienții nu ar putea spune cu certitudine care plan de scădere a greutății este cel mai bun! Ne vedem nevoiți să experimentăm, sperând să avem norocul de a da peste formula magică. Se naște întrebarea de ce nu reușește medicina să sorteze noianul de informații și să ne ofere sfaturile cele mai bune care să dea posibilitatea oamenilor să scape de kilogramele în plus și să-și îmbunătățească sănătatea?

Din fericire, studii științifice recente aruncă o lumină nouă asupra subiectului și s-ar putea să ne ajute să găsim în sfârșit o soluție a problemei: pentru unii e mai potrivită dieta săracă în glucide, pentru alții, cea săracă în lipide. De ce? Pentru că     unii oameni au un metabolism de vânător, în vreme ce alții au un metabolism de fermier. În cartea de față, doctorul Mark Liponis, un renumit expert în medicina preventivă și integrativă, îți va arăta cum să determini ce tip de metabolism ai și ce dietă este mai potrivită pentru tine astfel încât să îți reduci greutatea și să-ți îmbunătățești sănătatea în același timp.

Doctorul Mark Liponis este director medical la Canyon Ranch Health Resort, după ce a practicat medicina timp de peste 20 de ani, acumulând experiență inclusiv în secțiile de urgențe și în unitățile de terapie intensivă. Este autorul cărții UltraLongevity și coautor al bestsellerului New York Times, UltraPrevention (alături de Mark Hyman).

 

Ghidul adolescenţilor. Tot ce trebuie să ştii despre dragoste, sex, sănătate, identitate şi multe altele, de Jane Fonda

Traducere din engleză de Camelia Ghioc

Acest ghid complet şi totodată concis oferă o discuţie sinceră despre:

• Schimbările care au loc în corpul uman în procesul de maturizare;

• Relaţiile dintre adolescenţi: cum trebuie procedat pentru a crea legături fericite, pozitive şi semnificative cu familia, prietenii şi ceilalţi;

• Consolidarea propriei identităţi: cum să fii autentic şi să prosperi în lumea modernă;

• Sex şi sexualitate pentru băieţi şi fete: cum trebuie adolescenţii să aibă grijă de corpurile lor, să-şi asimileze experienţele de viaţă şi să-şi întărească stima de sine;

• Strategii de abordare cu succes a celor mai dificile provocări, printre care brutalităţile, abuzurile de natură sexuală, tulburările alimentare, sarcina şi altele;

Jane Fonda, bine-cunoscută actriţă şi autoare de bestselleruri New York Times, îşi manifestă de zeci de ani preocuparea pentru sănătatea adolescenţilor. Este iniţiatoarea Campaniei pentru puterea şi potenţialul adolescenţilor şi a Centrului „Jane Fonda“ pentru sănătatea reproductivă a adolescenţilor de la Facultatea de Medicină a Universităţii Emory.

 

Programul de 30 de zile pentru o inimă mai puternică. Un plan medical revoluţionar pentru prevenirea şi vindecarea bolilor cardiace, de Dr. Steven Masley

Traducere din engleză de Ancuţa Ianc

Un program simplu, rapid şi… sexy. Programul revoluţionar prezentat în această carte ajută pe oricine să aibă o inimă sănătoasă. Mai întâi, doctorul Masley îţi va arăta cum să-ţi determini starea de sănătate cardiacă, după care te va îndruma pas cu pas cum să-ţi optimizezi inima, energia, silueta şi viaţa sexuală. Identificând principala cauză a bolilor cardiovasculare – apariţia şi creşterea plăcii de aterom – autorul prezintă cele mai noi analize şi teste care pot depista dezvoltarea plăcii arteriale în faze incipiente, precizând şi paşii care trebuie urmaţi pentru a opri şi inversa cursul acestui proces. Vestea bună este că oricine – indiferent de vârstă, de factorii ereditari sau de cât de supraponderal este – îşi poate trata placa arterială, prevenind astfel atacurile de cord şi accidentele vascular cerebrale cu ajutorul acestui program, care are următoarele elemente-cheie: Alimentele cu efecte benefice pentru inimă; Activitatea fizică pentru întărirea inimii şi a arterelor; Managementul stresului; Un plan de suplimente alimentare personalizat, prietenos pentru inimă. Un capitol separat demonstrează că o inimă sănătoasă creşte libidoul şi îmbunătăţeşte funcţia sexuală atât la bărbaţi, cât şi la femei.

Doctorul Steven Masley este membru al Asociaţiei Americane a Inimii, al Academiei Americane a Medicilor de Familie şi al Colegiului American de Nutriţie. Şi-a dedicat cariera medicală studierii bolilor de inimă şi proceselor de îmbătrânire, publicând articole ştiinţifice pe aceste teme în jurnale medicale prestigioase.

 

COLECŢIA TREBUIE SĂ ŞTII

 

Harta Raiului. Viața de dincolo: dovezi aduse de știință, religie și oamenii obișnuiți, de Dr. Eben Alexander, împreună cu Ptolemy Tompkins

Traducere din engleză de Constantin Dumitru-Palcus

Raiul este real! În cartea de față, doctorul Eben Alexander argumentează că raiul este un loc autentic, arătându-ne că am uitat, dar acum ne reamintim în sfârșit, cine suntem cu adevărat și care ne este destinul.

„Eben Alexander ne demonstrează încă o dată că experiența este cea mai importantă sursă de cunoaștere. Pornind de la propria lui experiență în pragul morții și cele ale oamenilor care i-au scris, Eben ne poartă de la înțelepciunea filosofilor din Grecia antică până la cercetările medicale moderne ca să ne ofere o privire de ansamblu a acelui loc misterios pe care-l numim viața de dincolo… O carte curajoasă care abordează problema vieții de după viață cu ajutorul științei, filosofiei și al experiențelor sfâșietoare ale numeroaselor persoane trecute în celălalt tărâm.” - Dr. Raymond Moody, Jr., autorul bestsellerului Viață după viață

Neurochirurgul Eben Alexander a generat un interes enorm pentru ceea ce se întâmplă când murim în Dovada lumii de dincolo. În Harta raiului, el își extinde relatarea corelând-o cu experiențele similare ale altora și printr-o analiză bogată în semnificații a opiniilor filosofilor și oamenilor de știință. Dovezile oferite de Alexander sugerează că se apropie ziua în care va fi considerat irațional și neștiințific să nu crezi în supraviețuirea conștiinței în urma morții fizice. Acea zi nu poate să vină prea curând, căci mai întâi trebuie restaurate semnificația și speranța într-o lume îmbătată de ficțiunile morbide ale materialismului.” - Larry Dossey, autor al cărților Cuvinte tămăduitoare și Puterea premonițiilor

Dr. Eben Alexander a fost în ultimii 25 de ani neurochirurg universitar, lucrând timp de 15 ani la Spitalul Brigham & Women, Spitalul pentru copii și la Facultatea de Medicină Harvard din Boston.

Ptolemy Tompkins a fost redactor la revistele Guidepost și Angels on Earth și este autorul a patru cărți.

 

ÎN AFARA COLECŢIILOR

 

Anatomia Yoga. Ghid practic al mişcărilor, posturilor şi tehnicilor de respiraţie, de Leslie Kaminoff & Amy Matthews

Traducere din engleză de Alexandra Hânsa

Cel mai bine vândut ghid anatomic pentru Yoga. Conținând mai multe ilustrații anatomice color și informații aprofundate, acest manual oferă o mai bună înțelegere a structurilor și principiilor care stau la baza fiecărei mișcări și a tot ceea ce înseamnă yoga. De la respirație și pozițiile în picioare la inversiuni, cititorul poate vedea cum răspund anumiți mușchi la mișcările articulațiilor, cum modificarea unei posturi îi poate mări sau micșora eficiența și legătura fundamentală care există între coloana vertebrală, respirație și poziția corpului. Fie că te afli la început de drum sau practici yoga de mai mulți ani, cartea de față va constitui o sursă de informare neprețuită, care îți va permite să vezi fiecare mișcare într-o lumină cu totul nouă. Autorii, experți recunoscuți pe plan internațional în anatomie, tehnici de respirație și yoga, au creat o lucrare de referință pentru practicanții și instructorii de yoga deopotrivă.

Leslie Kaminoff este un instructor de yoga inspirat de tradiția lui T.K.V. Desikachar, o autoritate pe plan mondial în utilizarea terapeutică a yoga. Are o experiență de peste 32 de ani în yoga, anatomie și tehnicile de respirație.

Amy Matthews este analist autorizat al mișcării după metoda Laban/Bartenieff, fiind membră a Asociației Internaționale a Terapeuților Yoga.

 

Descoperă-ţi amintirile ascunde şi adevăratul EU, de Dr Menis Yousry, creatorul procesului essence

Traducere din engleză de Alexandra Macsim

De dinainte de a ne naşte şi până la o anumită vârstă, experienţele legate de lumea în care trăim şi de părinţii noştri ne formează într-un mod pe care nu îl conştientizăm. În copilărie, creierul nu ne este îndeajuns de dezvoltat încât să înţeleagă primele noastre experienţe şi astfel ele devin amintiri nerezolvate, inconştiente. Astăzi, ca adulţi, unele dintre răspunsurile noastre la situaţii şi evenimente sunt reacţii la un trecut care nu mai există. Ele au devenit refl exe protectoare automate care ne împiedică să obţinem ceea ce ne dorim. Cartea de faţă prezintă undele de infl uenţă puternice şi invizibile care ne determină acţiunile, ne leagă de trecut şi ne blochează în prezent. Cu ajutorul unor exerciţii simple dar efi ciente putem recunoaşte cu exactitate cum sunt conectate acţiunile noastre de astăzi cu experienţele din copilăria timpurie, cu relaţiile cu părinţii, dar şi cu generaţiile, istoria şi cultura trecutului.

Doctor Menis Yousry este fondatorul şi mentorul Fundaţiei Essence. Psiholog şi psihoterapeut sistemic şi de familie, el a lucrat cu zeci de mii de oameni din toată lumea, concepând şi facilitând cursuri de dezvoltare personală experienţială. A renunţat la postul prestigios de terapeut de familie din cadrul Serviciului Naţional de Sănătate Britanic pentru a-şi face cunoscută activitatea unui public mai larg prin Fundaţia Essence.

 

Laura Câlțea

Laura Câlțea

Cititoare împătimită, m-am apucat de scris din nevoia de a împărtăși frumusețea adunată în cărți. Mai multe despre mine aici.


Articole asemănătoare

Titluri noi in portofoliul Grupului Editorial ALL, pregatite pentru Gaudeamus

În perioada 16 – 20 noiembrie 2016, Grupul Editorial ALL va fi prezent la ediţia cu numărul 23 a Târgului Internaţional Gaudeamus, cu noutăți editoriale diverse, pentru toate categoriile de cititori.

Cele mai vândute cărți la Bookfest 2022

O sinteză a celor mai vândute cărți la Bookfest 2022, așa cum au fost transmise de edituri.

Noutăți literare 26 septembrie-2 octombrie 2016

Noutăți editoriale și articole literare ale săptămânii 26 septembrie-2 octombrie 2016.

8 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu


  1. IB 12-11-2015 20:16

    Multumesc pentru raspunsuri, mi-ati facut seara mai buna! Ca sa fiu sincer, pentru acest sfarsit de an mi-am dorit foarte mult sa apara 3 carti, din seriile incepute deja: „Career of Evil" - Robert Galbraith, „Dead Man's Grip" - Peter James si „Leopardul" - Jo Nesbo. Mai am sperante doar la Jo Nesbo...Situatia a fost putin salvata de „Prizonierii raiului" - James Lee Burke (va aparea la PALADIN) si „Prizoniera in panza de paianjen" - David Lagercrantz (aici am o mica teama ca nu se va ridica la nivelul lui Stieg Larsson). Vorbesc de carti din serii incepute, altfel mai sunt si altele a caror aparitie m-a suprins in mod neasteptat si placut (ex: „A cincea cupa" - Dan Simmons / NEMIRA, „Mistuiti" - David Cronenberg sau „Du-te si pune un strajer" - Harper Lee / POLIROM, „Moartea la Deptford" - Anthony Burgess / HUMANITAS, etc).In alta ordine de idei, „Profetii din Fiordul Vesniciei" se citeste cam greu dar e o carte foarte buna (poate la sfarsit voi spune „extraordinara").O seara buna!

    Raspunde
  2. Laura Câlțea 12-11-2015 21:33

    Cu plăcere, atunci când pot să ofer răspunsuri o fac cu mare plăcere :) Îmi pare rău că dintre cele trei serii ale căror continuări le așteptați încă nu apare nimic, dar, pe de altă parte, așa se face loc în listă pentru titluri noi. Și de titluri noi nu ducem lipsă în ultima vreme :) Și eu abia aștept romanul lui Burgess, mi-a plăcut foarte mult „Ochii doamnei mele”. Din ce am auzit Lagercrantz este un scriitor foarte bun, așa că poate avem o surpriză cu Millenium 4. Și eu am început să-mi fac o listă cu cărți, deși mă tot gândesc că încă nu am terminat lista cu cărțile pe care mi le doream la Gaudeamus 2014. În fine, mai bine să ne plângem de prea multe cărți decât de prea puține. Seară frumoasă în continuare!

  3. IB 11-11-2015 15:54

    Disconfortul se referea la faptul ca e posibil sa stiu din „Intr-o noapte de iarna” care este deznodamantul din „Sasenka”. Din cauza asta o programasem pentru 2017, sa nu-mi mai fie atat de proaspata in memorie „Intr-o noapte de iarna”. Bine ar fi fost sa apara in ordinea in care au fost scrise. Toate cele bune!P.S. Am vazut ca veti participa la Gaudeamus la lansarea „Rabdarii paianjenului". Poate aflati unde este volumul 7 din serie. Si daca mai apare Peter James. Multumesc!

    Raspunde
  4. Laura Câlțea 12-11-2015 18:38

    Nu uitasem de cele două întrebările pentru Nemira, chiar am reușit să primesc răspunsuri mai devreme de Gaudeamus :) În ceea ce-l privește pe Montalbano, se pare că editura nu respectă ordinea în care au fost publicate în italiană volumele. Având în vedere cronologia superfluă a romanelor, nu e cine știe ce impediment. În timp, le vor publica pe toate. La fel, și Peter James va fi în continuare publicat, următorul volum va apărea cel mai probabil la Bookfest sau în vară. Toate bune și spor la citit în continuare!

  5. IB 11-11-2015 15:05

    Da, am loc rezervat pentru 2016! Apropo de locuri, dupa discutia de la finalul saptamanii trecute am facut cateva modificari in lista din 2015, astfel incat pana la sfarsitul acestui an sa citesc si „Mireasma noptii”, „Sasenka” si „O cale ingusta spre Nordul indepartat”. Am inteles ca actiunea din „Sasenka” se petrece inainte de „Intr-o noapte de iarna” si exista niste personaje comune celor 2 carti. Sper sa nu fie un disconfort prea mare...

    Raspunde
  6. Laura Câlțea 11-11-2015 15:35

    :) Eu sper să nu fie deloc un disconfort, ci doar lecturi plăcute. „Mireasma nopții” ar merge între celelalte două, ca un fel de respiro de relaxare :) Spor la citit!

  7. IB 11-11-2015 11:18

    Multe carti interesante de la TREI, asa cum ne-a obisnuit la fiecare targ si nu numai...Recunosc ca sunt putin dezamagit, speram intr-o surpriza placuta cu "Career of Evil" a lui Robert Galbraith. Stiam ca timpul e prea scurt (de la lansarea in UK si USA) si eram convins 95% ca n-o sa apara la Gaudeamus. Dar poate n-o sa trebuiasca sa astept pana la BookFest...

    Raspunde
  8. Laura Câlțea 11-11-2015 14:07

    Nu cred că o să așteptăm până la Bookfest, dar, într-adevăr, timpul a fost prea scurt până la Gaudeamus și editura a preferat, probabil, o traducere îngrijită uneia făcută în grabă (cum au preferat și cu volumul IV din seria Millenium, care a avut premiera internațională prin septembrie). Probabil că până în primăvară o să fie gata și „Career of Evil”. Ați rezervat un loc pentru ea pe listă? :)