Litera transformă copiii în mici librari
În cadrul programului „Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”, desfășurat în perioada 6-10 aprilie, Editura Litera invită clasele de copii din București să treacă pragul librăriei de pe Bulevardul Magheru nr. 8-10 pentru a-i învăța pe cei mai mici dintre cititori ce presupune meseria de librar.
Timp de o oră, elevii vor face parte din lumea poveștilor și vor învăță care este traseul unei cărți de la scriitor la cititor, cum sunt organizate cărțile într-o librărie, ce presupune meseria de librar. Fiecare își va putea alege câte o carte pe care să o recomande colegilor, așa cum face un adevărat librar.
Pentru elevii de liceu, Editura Litera a pregătit în Săptămâna altfel o întâlnire cu prezentatorul și realizatorul de emisiuni radio și TV Andrei Gheorghe care le va vorbi copiilor despre literatura SF, fantasy și seria de cărți Labirintul. Aceasta va avea loc luni, 6 aprilie, ora 11.30 în sala de festivități a Colegiului Național „Gheorghe Lazăr”.
Programul „Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!” este dedicat activităților educative extracurriculare și extrașcolare, care să le îmbogățească elevilor orizontul de cunoaștere.
Pentru alte informaţii: Andra Cărbunaru, Specialist PR, e-mail a.carbunaru@litera.ro, tel. 0748 031 397.
Articole asemănătoare
Cum a fost posibil?, despre „Războiul nu are chip de femeie”, de Svetlana Aleksievici
Efort al multor ani de documentare (o parte desfășurați în timpul comunismului, o altă parte după căderea regimului, când oamenii se confesau mult mai liber), cartea centralizează fragmente de mărturii ale femeilor din fostul URSS care au luptat pe front în cel de-Al Doilea Război Mondial.
Editura Litera lansează seria „Kronika”: 5 volume despre culisele celor mai interesante evenimente politice, sociale și financiare
Editura Litera, în parteneriat cu ziarul Adevărul, lansează luni, 15 iunie, seria de cărți „Kronika”. Fiecare volum va fi disponibil în fiecare luni, la toate chioșcurile de ziare, la prețul de 14,99 lei.
Lucruri care nu ar trebui uitate, despre „Cântecul păsărilor”, de Sebastian Faulks
În ciuda dimensiunilor, „Cântecul păsărilor”, de Sebastian Faulks este o carte care se citește repede și cu plăcere. Scris pe două planuri narative distincte (unul trecut, care cuprinde evenimente de dinainte de Primul Război Mondial și din timpul războiului, și unul contemporan, care se petrece în Anglia anilor '70), creează o atmosferă specifică fiecărei perioade istorice și te prinde destul de tare.