• „Să trăiești pentru alții înseamnă să te minți pe tine însuți” - (Mona Lisa Smile)

Editura Nemi lansează „Aventurile lui Sacha în Castelul Fermecat”, de Iulian Tănase, cu ilustrații de Alexia Udriște

Editura Nemi lansează „Aventurile lui Sacha în Castelul Fermecat”, de Iulian Tănase, cu ilustrații de Alexia Udriște

Editura Nemi de carte pentru copii lansează Aventurile lui Sacha în Castelul Fermecat, de Iulian Tănase, cu ilustrații de Alexia Udriște-Olteanu. Aventurile lui Sacha în castelul fermecat este o minunată poveste despre cum Sacha și tatăl său asistă cu surprindere la felul în care lucrurile obișnuite dintr-un simplu apartament de bloc se pot transforma în lucruri miraculoase prin puterea imaginației.

Lansarea va avea loc sâmbătă, 27 mai, de la ora 15.00 la Bookfest, la standul editurii Nemira.

În ziua când a împlinit patru ani, Sacha, un băiețel cu ochi mari, albaștri, și păr blond, cârlionțat, a primit în dar de la tatăl său un castel fermecat. În acest castel se petrec cele mai neobișnuite lucruri: creioanele colorate sunt șerpi multicolori, cu spatele anchilozat, scaunele sunt vulpi care se lasă fie îmblânzite, fie dresate, farfuriile cu supă sunt la fel de adânci ca lacurile și mările, miezul nopții și miezul de nucă sunt rude de gradul întâi, portocalele au ochi, gură și păr de mărar, masa e o casă cu patru picioare la adăpostul căreia Sacha se joacă cu tot felul de animale sălbatice imaginare.

Aventurile lui Sacha în Castelul Fermecat este o poveste despre dragostea dintre părinți și copii, despre forța imaginației și despre atenția și mirarea pe care copiii le pun în joc. Imaginația este miraculoasă, căci cu ajutorul ei putem face cele mai extraordinare lucruri sau putem inventa povești, care nu sunt mai puțin adevărate doar pentru că au fost inventate.

 

 

Iulian Tănase era un căpcăun căruia nu-i era dor de nimeni înainte să i se nască cei doi copii. Era verde, avea o gură uriașă, urechi ca două pâlnii, un nas ca un tobogan, brațe și picioare puternice, dinți ascuțiți, și visa în fiecare noapte că se transformă în om A devenit pe jumătate om când s-a născut Adora și pe de-a-ntregul om când s-a născut Sacha. De când e tată a învățat că dragostea te face om, că tații sunt mai puternici decât toate animalele sălbatice din lume și că ei nu trebuie să fie frumoși, ci doar să se joace cu tine, să fie amuzanți și să te ia în brațe sau pe umeri când te dor picioarele. După ce o să reușească să fie cel mai bun tată, o să încerce să fie și cel mai bun scriitor din lume.
 
Alexia Udriște se trezește în fiecare dimineață într-o casă, pardon, într-un castel fermecat, cu patru vulpi, pardon, pisici: Ghem, Micu, Gri și Pisu. Ilustrează cărți pentru copii și nu numai, profitând de ajutorul celor douăzeci de veverițe, pardon, pensule, pe care le are în arsenal. În timpul liber se cațără pe munți de cărți și coase pe pânză scarabei și albine. E musai să spunem că pe cât este de împiedicată, pe atât este de fascinată de imaginația copiilor.

 



Articole asemănătoare

O carte pentru toți cei cărora li s-a spus că nu pot – „Scânteia”, de Kristine Barnett

Povestea Kristinei Barnett are ceva dintr-un roman, în sensul că e aproape incredibil să citești prin câte greutăți a putut trece împreună cu familia ei și că a reușit, în cele din urmă, să le depășească.

De la ce vârstă încep să-i citesc copilului și ce?

Dincolo de ce li se citește copiilor (intrauterin sau din primele luni de viață), mie mai important mi se pare însuși actul comunicării dintre părinte și copil.

„Melciclopedia”, de Iulian Tănase & ilustrații de Mircea Pop – o aventură a imaginației și erudiției

Editura Nemira lansează un nou roman scris de Iulian Tănase – Melciclopedia, o carte plină de jocuri de cuvinte și cu numeroase trimiteri culturale, o aventură a imaginației, a erudiției și a spiritului ludic. Povestea este însoțită de ilustrațiile lui Mircea Pop.

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu