• „Ce mare mângâiere să ai cui arăta câte ceva care e de văzut! Și pe urmă să taci” - Virginia Woolf

Editura Frontiera la Bookfest 2017

Editura Frontiera la Bookfest 2017

Editura Frontiera își așteaptă cititorii la Salonul internațional de carte Bookfest 2017 la standul C30, în Pavilionul C4. Mai jos găsiți prezentarea noutăților pregătite pentru Bookfest: 

 

A dispărut tortul!, de Thé Tjong Khing
A dispărut tortul! este o carte de căutare mai puțin obișnuită. Autorul ei, T.T. Khing, este unul dintre cei mai apreciați și prolifici ilustratori de carte pentru copii din Olanda. Personalitatea distinctă a lui T.T. Khing explică și caracterul aparte al acestei cărți wordless: ea excelează prin rafinamentul ilustrației și prin felul în care alege să spună povestea – fără să mizeze pe aglomerarea de detalii descriptive, ci pe suspans narativ, umor și imprevizibilitate. 
Firul principal este simplu: doi șobolani fură un tort din curtea unei stimate familii de câini. Dar de aici pornește o întreagă aventură, în care sunt antrenate alte animale din pădure. Pe fiecare pagină se dezvoltă povești paralele în care se fac și se desfac relații, se pierd și se găsesc lucruri sau… puișori, se joacă farse și se râde. Oferta vizuală generoasă este un suport excelent pentru dezvoltarea limbajului și deprinderea construirii de povești. 
T.T. Khing este originar din Indonezia, dar s-a stabilit în Olanda în 1956. Cărțile sale au fost traduse în numeroase limbi, iar lucrările artistice au fost expuse, printre altele, la Muzeul de Carte Ilustrată Eric Carle. A dispărut tortul! este prima carte de căutare dintr-o serie celebră ilustrată de T.T. Khing. Cartea a fost de două ori premiată în Olanda și a fost nominalizată în 2007 la prestigiosul Premiu pentru Literatură de Tineret din Germania. 

 

Sistemul nervos, sistemul bucuros, de Gabriel Achim
Cosma și Marta sunt doi frați care se miră și se întreabă, iar cartea aceasta este un joc. Nu unul cu cartonașe și pioni, ci unul cu vorbe, gânduri și desene. Absurde, comice sau provocatoare, gândurile copiilor sunt întotdeauna exemplare, iar noi bine facem când ne întoarcem la ele, căci candoarea lor nu este doar terapeutică, ci și răscolitoare pentru mintea noastră obosită. 
Mirările copiilor au fost puse în scenă și regizate de Gabriel Achim, regizor de film și scribul fidel al copiilor săi. Este convins că, înainte de a face un film pentru copii, trebuie să treacă printr-o carte pentru copii. Colecționează vorbe în doi peri și îi place să ia în răspăr obișnuințele mentale ale interlocutorilor săi.

 

Eu sunt cel mai puternic, de Mario Ramos
Cui i-e frică de Lupul cel Rău? Nouă, cu siguranță, nu! Chiar dacă suntem mici, avem pe cineva mare care ne iubește și ne ocrotește de tot răul din lume! O poveste minunată, ca o plimbare – dar nu prin pădure, ci prin pădurea de povești, în care te întâlnești cu Scufița Roșie, Cei Șapte Pitici, Cei Trei Purceluși și… multe alte surprize! Cine este cel mai puternic? Ei bine, lupul o știe deja! Păzea!
Mario Ramos (1958-2012) este un autor foarte îndrăgit de literatură pentru copii. S-a născut în Belgia, dar și-a amintit mereu cu nostalgie de copilăria petrecută în Portugalia, unde a crescut fără televizor, desenând toată ziua, citind Tintin și privind filme cu Charlie Chaplin. Inspirat de mari ilustratori precum Tomi Ungerer și Saul Steinberg, a scris și ilustrat numeroase cărți pentru copii, pentru că „a-i face pe copii și pe adulți să râdă și să gândească este cea mai frumoasă recompensă”.

 

Alte cărți de copii apărute la Editura Frontiera: Recenka și ouăle de Paști, de Patricia Polacco; Din fericire, de Remy Charlip; Willie Fulg de Nea, de Jaqueline Briggs Martin.Articole asemănătoare

Noutăți literare 31 august-6 septembrie

Toamna editorială a început, ne așteaptă multe noutăți frumoase chiar și înainte de Gaudeamus 2015. Până atunci, iată care sunt noutățile editoriale și articolele literare interesante din săptămâna 31 august-6 septembrie.

Noutăți literare 19-25 septembrie 2016

Noutăți editoriale și articole literare ale săptămânii 19-25 septembrie 2016.

Reduceri la cărți de până la 90% la KILIPIRIM, ediția de toamnă 2016

Ediţia din această toamnă a Kilipirim, cel mai important târg de carte cu discount din România, va avea loc de miercuri, 26 octombrie, până duminică, 30 octombrie, la etajul al doilea al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi.

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu