Concurs special: sărbătorim 4 000 de prieteni (încheiat)

Când mă pregăteam să trimit primul newsletter (îl voi trimite săptămânal, în fiecare marți) am observat că pe contul de Facebook al blogului mă apropiam vertiginos către cifra de 4 000 de prieteni. Optimistă cum sunt, am zis că n-ar fi rău ca și concursul să pornească odată cu newsletterul, chiar dacă de dimineață numărul afișat era de 3956.
Așadar, pentru a sărbători că ne-am adunat (aproape) 4 000 de cititori de cursă lungă pe Facebook, am organizat un nou concurs special. Ca de obicei la aceste concursuri speciale am încercat să găsesc și un premiu mai deosebit: de asta este vorba de un exemplar (cu autograf) dintr-un roman care mie mi-a plăcut nespus de mult, potrivit atât pentru copiii mici, cât și pentru copiii mari, numai bun să descrețească fruntea oricărui cititor pasionat și să-i aducă buna dispoziție, Și v-am spus povestea așa: Aventurile cailor năzdrăvani rememorate de ei înșiși, de Florin Bican, carte pe care mi-au oferit-o prietenii de la Editura Arthur, și un carnet de notițe asortat ce are pe copertă nu tocmai un cal năzdrăvan, ci o rudă mai exotică, o zebră simpatică și un pic hipsteriță
Ca să participați la concurs, trebuie să răspundeți printr-un comentariu pe blog la întrebarea: Care este basmul vostru preferat?
Concursul se va desfășura de azi, 24 martie, până duminică, 29 martie, inclusiv. Câștigătorul va fi desemnat prin tragere la sorți și va fi anunțat printr-un mail și pe pagina de Facebook Blogul unei cititoare de cursă lungă, luni, 30 martie.
Cel mai bine e să folosiți o adresă de mail validă pe care o verificați în mod constant, întrucât în cazul în care, timp de o săptămână de la anunțare, nu primesc răspuns cu datele de contact, voi alege alt câștigător. Ar fi o idee bună să verificați și căsuța de Spam.
Premiul poate fi predat personal celor ce locuiesc în București și va fi trimis prin poștă în cazul în care câștigătorul este din provincie (pe teritoriul României).
Multă baftă tuturor!
UPDATE: Câștigătoarea concursului este Narcisa Găină. Felicitări, Narcisa, și mulțumesc tuturor pentru participare!

Laura Câlțea
Cititoare împătimită, m-am apucat de scris din nevoia de a împărtăși frumusețea adunată în cărți. Mai multe despre mine aici.
Articole asemănătoare
Concurs special: sărbătorim 10 000 de prieteni [încheiat]
Concurs special 10 000 de prieteni. Premii: cărți Polirom și o husă de la „Prin ochi de ac”.
Concurs special: sărbătorim 3 000 de prieteni (încheiat)
Pentru a sărbători că ne-am adunat 3 000 de cititori de cursă lungă pe contul de Facebook, am organizat un nou concurs special al cărui premiu constă într-un sfeșnic de porțelan lucrat manual oferit de Ambasada Suediei și thrillerul suedez „Trei secunde”, de Roslund & Hellström, oferit de Editura Trei.
Concurs special: sărbătorim 7 000 de prieteni (încheiat)
Premiul pentru concursul special prin care sărbătorim 7000 de prieteni constă în romanul „Distanța dintre noi”, de Jhumpa Lahiri, și două ceaiuri oferite (Soarele Africii și Visul copilăriei) de d'Oro Tea.
Basmul meu preferat este Harap-Alb de Ion Creanga.
Basmul meu preferat se numește Cântăreții din Breman, de frații Grimm.
"Prastlea cel voinic si merele de aur"- P. Ispirescu
Doi feţi cu stea în frunte şi Mica Fărâmica
Dintre toate basmele dragi mie in copilarie, doar Sarea in bucate este si pe placul baietilor mei. Asa ca il mai strecor - cand e loc - printre Habarnam, Cepelica, Apolodor, Gingerbread Man si Tin-Tin, personaje care mi-au devenit si mie dragi de cativa ani:)
Coincidența face să fi vorbit cu câteva minute în urmă despre basme cu câțiva prieteni, la Schimb de cărți Cluj. Le povesteam cu mare drag despre ”basmele culte” ale lui Vladimir Colin, despre poveștile din Insula Șerpilor, adunate de regina Maria, dar și despre poveștile populare rusești, care erau adunate, cândva, în cărți format mare, cu pagini mai grosuțe, și ilustrații fascinante. Trebuie că basmul meu preferat este cel cu Viteazul Tevene-Mioghe și calul său Demir-Șilghi, publicat tocmai într-o antologie de gen, numită Din cele mai frumoase basme ale lumii. Este un basm cu viteji care sălășluiesc în iurte și cai vorbitori, un soi de tinerețe-fără-bătrânețe cu nume greu de pronunțat, în mijlocul stepei.
"Lebedele" de Hans Christian Anderson :)
"Crăiasa zăpezii", unul dintre cele mai frumoase :)
Praslea cel Voinic si merele de aur
Grădina ascunsă, de Petre Crăciun.
Mădălina, pentru că iți place basmul meu, Grădina ascunsă, iti dăruiesc un volum cu autograf. Te rog sa trimiti un mesaj pe mail la adresa petre.craciun@gmail.com sau telefon la 0747779034. Multumesc si lecturi placute in continuare!
Alba ca zapada
Praslea cel voinic si merele de aur, mi-a placut mult. Te salut cu drag, Laura!
Mica sirenă de Hans Christian Andersen
"Crăiasa zăpezii", "Albă ca Zăpada" sau ”Cenușăreasa” se numără printre basmele mele preferate.
Basmul meu preferat, citit în copilărie este " Zâna Zânelor ", de Petre Ispirescu. M-au marcat profund personajele fantasitice și mi-au sporit imaginația de copil. Acest basm, m-a îndrumat către lumea cărților și mi-a arâtat universul fascinant din ele. Chiar dacă e un basm și nu un roman consistent, amintrea lui dăinuie și acum în sufletul meu, fiind primul citit. Felicitări pentru cei 4000 de prieteni !
Eternul și clasicul "Prâslea cel voinic și merele de aur"
Greuceanu - Petre Ispirescu
"Lebedele" de H. C. Andersen.
Unul din basmele mele preferate este "Trandafirul inflorit" . Este un basm foarte frumos, pe care il recomand !
Am două preferate: Povestea lui Harap Alb și Prâslea cel Voinic și merele de aur
Basmul meu preferat e unul mai modern si anume Sotia tigrului de Tea Obrecht. E o poveste frumoasa, in care se impleteac realitatea si imaginarul, trecutul si prezentul.
Basmul meu preferat este, de departe, Frumoasa si Bestia. Nu stiu de ce, dar mi-a ramas in minte mesajul, dincolo de asemanarea propriei persoane pe care o facusem, in mintea, cu personajul principal, cum ca frumusetea interioara se reflecta mereu pe chip, iar oamenii buni, generosi, cu sufletul curat, n-au cm sa fie altfel.Si, desigur, a contat si faptul ca lui Belle ii place sa citeasca. Mult. :)
"Floricica purpurie", un basm pe care mi-l spunea mereu bunica.
Mica sirenă de Hans Christian Andersen
Prâslea cel voinic și merele de aur
Povestea lui Harap -Alb
Făt-Frumos din lacrimă
Sarea in bucate-Petre Ispirescu
Praslea cel Voinic si merele de aur :)
Pacala.
Basmul meu preferat este „Fata babei și fata moșneagului” de Ion Creangă :) Felicitări pentru cei 4000 de fani!
Cand eram mica, bunica mea imi povestea in fiecare seara "Praslea cel voinic si merele de aur". Imi placea atat de mult acest basm ca atunci cand nu puteam dormi mi-l spunea si de 2-3 ori pe seara.
Bucle de aur - poveste norvegiana
Făt Frumos din lacrimă. Mi-a plăcut magia cuvintelor.
Praslea cel Voinic si merele de aur pe vecie...
Cu siguranță că sunt numeroase basme minunate care m-au fascinat când eram mică (și încă o fac) dar dacă ar fi să aleg unul dintre ele probabil că aș zice Mica sirenă de Hans Christian Andersen. Este un basm foarte frumos și cred că orice fetiță care l-ar citi până și în zilele noastre și-ar dori să fie o sirenă (și cu puțin amuzament să se pieptene precum în desenele cu Ariel cu o furculiță).
Sare in bucate,Heidi,Colt Alb
Harap Alb
Greu de ales doar unul, am minim 3 carti pe care le-am recitit de nenumarate ori si n-as putea alege intre ele: Heidi fetita muntilor (Johanna Spyri), Basme (Friedrich Wolf) si Povesti (Hans Christian Andersen) din aceasta ultima favorita fiind Craiasa Zapezii
Fata babei și fata moșneagului de Ion Creangă este basmul meu preferat
"Sarea în bucate" scrisa de Petre Ispirescu
Basmul meu preferat este CENUSAREASA, de Fratii Grimm
Craiasa Zapezii de Hans Christian Andersen
Basmul care m-a impresionat cu adevărat și la care am plâns este " Fetita cu chibrituri " de Hans Ch. Andersen. ♡
felicitari pentru concurs si pentru intregul blog ^^.basmul meu preferat este "Fetiţa cu chibrituri" de Hans Ch. Andersen
Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moart (Petre Ispirescu)
Albă-ca-Zăpada. Îmi amintesc cum o strigam pe mama ca să ma apere de Baba Cloanța când vedeam filmul la TV și seara când îmi citea mă ascundeam sub pătură :)
Basmul meu preferat este Hansel si Gretel de Fratii Grimm.
Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte de Petre Ispirescu
Pantofiorii rosii, de Hans Christian Andersen.
''Sarea-n bucate''
Cel mai mult mi-a placut "Scufita Rosie"' ":)
„Degețica” este basmul care m-a impresionat când eram copil. L-am citit dintr-o carte veche cu povești de Andersen, ruptă, așa că până târziu, când am văzut desenele animate am crezut că Degețica chiar se va căsători cu dl.Cârtiță... Era cea mai înfiorătoare poveste pe care o citisem vreodată...
Harap-Alb
Fata babei si fata mosului
Felicitari pentru blog! :) Basmul meu preferat e Micul Print.
Craiasa zapezii -Anderden
Harap Alb - Ion Creabga
Chiar daca am crescut, in suflet am ramas tot copil, iar o parte din mine isi doreste sa ramana asa pentru o eternitate. what is life without magic and a little fairy dust !? Si nu, nu ma gandeam la Peter Pan, cu toate ca sa traiesti in Taramul de nicaieri, suna foarte tentant: sa fii vesnic copil, sa te joci, sa te lupti cu pirati, sa ai parte de aventuri fantastice in fiecare zi... . Dar realitatea nu e tocmai asa, motiv pentru care basmul care imi face placere sa-l citesc iar si iar, sau sa ascult inregistrarea pe disc (dramatizare de Calin Gruia - il recomand cu foarte multa caldura), este Tinerete fara batranete si viata fara de moarte de Petre Ispirescu.
Felicitari pentru numarul de prieteni si multumim pentru concurs! Basmul meu preferat e Povestea lui Harap-Alb. Numai bine!
„Cei unsprezece cocori” de H.C. Andersen m-a impresionat și m-a emoționat în acelați timp.E de departe basmul preferat și le lasă mult în urmă pe celelalte. :)Felicitări pentru cei 4000 de cititori adunați pe pagină! Succes în continuare!
Poveste fără sfârșit a lui Michael Ende este unul dintre cele mai minunate basme pe care le-am citit. De asemenea, povestea Micului Prinț este una dintre cărțile pe care le îndrăgești la orice vârstă.
Basmul meu preferat este "Povestea porcului"
Tinerete fara batranete si viata fara de moarte
Praslea cel voinic si merele de aur(bunica mi-l spunea mereu seara inainte de somn, de asta cred ca a ramas basmul meu preferat)Multumim! Va doresc cat mai multi prieteni.
Pe mine m-a impresionat tare basmul "Lebedele", al lui H.C. Andersen.
Îmi este destul de greu să aleg ce basm îmi place cel mai mult. Cărțile cumpărate de mama cu mare chin pentru premiu și care arătau aproape jalnic mi-au deschis ochii spre lumea poveștilor (H. Ch. Andersen, Frații Grimm). Totuși, cred că „Mica sirenă” rămâne într-un colț special.
Multe basme mi-au incantat copilaria si cel mai bine imi amintesc de cele din diafilmele pe care mi le punea tata, iar "Zana lacului", adaptare dupa Fratii Grimm si "Praslea cel voinic si merele de aur", erau printre preferatele mele; insa imi placea si "Fat frumos din lacrima" de Mihai Eminescu, sau "Fata babei si fata mosneagului" de Ion Creanga. Si imi amintesc ca citeam si reciteam cu mare drag "Povesti nemuritoare" si "Din povestile Asiei". Nici atunci si nici acum nu ma pot opri doar la un singur basm.
"Aleodor Imparat"
Basmul meu preferat este basmul cult "Povestea porcului" de Ion Creanga.
Basmul meu preferat este "Floarea iubirii".
Povestea porcului
Zâna zorilor
Aleodor Imparat
Tinerete fara batranete si viata fara de moarte
Basmul preferat este: Harap-Alb de Ion Creanga.
Basmul meu preferat este Greuceanu și Prâslea.
Basmul meu preferat este Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte.
Felicitări! Frumoasă temă! Și să știi că la Florin Bican mi-a rămas gândul încă de când l-ai lăudat la Librar pentru o zi. Un ul dintre basmele mele preferate: Florița din codru. :)
Ne place "Printesa si bobul de mazare" de H. C. Andersen.
imi plac aproape toate basmele insa il ador pe "Hainele noi ale imparatului" de -Hans Christian Andersen.:) inca un lucru pecare il ador este blogul tau :) felicitari :)
"Frumoasa din pădurea adormită", de Charles Perrault
Povestea Porcului de Ion Creanga :)
Craiasa zapezii H.C.Andersen este cel favorit, atat al meu cat si al fetei mele.Dar nu pot sa uit si basmele romanesti:Tinerete fara batranete si viata fara de moarte,Harap-Alb,Palatul de clestar, Micul print, recitite de curand impreuna cu fetita mea de 9 ani
Harap-Alb
Primul basm pe care l-am citit a fost ,, Cele douasprezece fete de imparat si palatul fermecat". A fost prima carte citita de mine si am imprumutat-o de la biblioteca scolii. De citit citeam bine, mai greu a fost sa conving bibliotecara sa imi faca fisa: aveam doar cinci ani si nu eram eleva inca. Fara televizor, fara tableta, laptop sau mobil nu prea aveam ce face. Asa ca eu si prietenele mele de la acea varsta citeam!! Am incercat sa transmit dragostea pentru lectura si copiilor mei. Se pare ca am reusit cumva. Doar ca preferintele lor sunt altele. Iubesc si traiesc din suflet povestea Micului Print, Cartea lui Apolodor, multe din cartle aparute la Editura Arthur ( preferate sunt Coraline si Ramona). La scoala nu au multi colegi iubitori de literatura, asa ca apreciez campaniile acestea care le demonstreaza ca a citi este benefic! Mult succes!
Povestea lui Harap-Alb de Ion Creanga.
vai, ce intrebare frumoasa!dintre basmele romanesti: Tinerete fara batranete si viata fara de moarte, Praslea cel voinic si merele de aur, Fat Frumos din lacrima, Harap-Alb....am crescut cu basme si povesti. Ai mei aveau in vechea biblioteca o multime de carti cu povesti si basme. Preferatele mele erau niste tomuri cu basme rusesti pe care le citeam si le raciteam, o carte cu basme persane pe care nu o mai gasesc (trebuie sa rascolec bine casa) si ceva carti cu basme si povesti din intreaga lume; imi amintesc o poveste, din india parca, cu doi tineri, unul bogat si unul sarac, care se intalnesc la un banchet organizat de cel bogat. acesta aduna toate cojile de pepene de pe masa si i le pune saracului in fata razand si spunand: uite cat a mancat, nu se mai satura... iar saracul ii da replica: da, am mancat, dar macar am lasat cojile...ma rog, long story short, imi plac la nebunie basmele, povestile si snoavele :))o ultma poveste: cand eram foarte mici (eu si cei 2 fratii) ascultam pana la epuizare o caseta cu doua povesti. imi amintesc doar una dintre ele: printul fericit, e prea frumoasa si a ramas intiparita in memoria mea, nu stiu de ce :)
Palatul de clestar - Barbu Stefanescu Delavrancea
Fat Frumos si merele de aur, imi facusem si planse pictate dupa acest basm :)
pentru mine Craiasa Zapezii de H.C Andersen ramane basmul favorit.
Nici nu trebuie sa ma gandesc, stiu sigur care e. Ileana cea sireata de Ioan Slavici. Girl power la maxim intr-un basm romanesc :)
Prâslea cel Voinic și merele de aur. Dar tare aș vrea să citesc și câteva basme „moderne”!
Sarea în bucate de Petre Ispirescu :)
Fat-Frumos din lacrima este basmul meu preferat
Bună!Primul răspuns care mi-a venit în minte la această întrebare a fost "Lebedele sălbatice" sau "Povestea lebedelor" de H.C. Andersen, iar apoi mi-am amintit şi de "Crăiasa Zăpezii", tot de Andersen.
Basmul meu preferat este Ileana cea Isteata a lui Ispirescu
Felicitări și să ne-auzim cu bine la concursul pentru 5000 de like-uri! :) Basmul meu preferat este Ileana Simziana, cules de Petre Ispirescu.
Basmul meu preferat este Harap-Alb de Ion Creanga.
Imi trec atatea titluri de basme prin cap, ca nu stiu la care sa ma opresc.Si, totusi, cel care mi-a placut cel mai mult este ...Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte...!!!!
Buna si Felicitari!!!Basmele mele preferate au ramas cele ale lui Petre Ispirescu...SAREA IN BUCATE se Numara printre ele...si cred ca are o morala valoroasa pentru viata de zi ci zi!Multumim!
..hm, greu de dat un raspuns.insa imi am in memorie refrenul cintat al povestii dintr o varianta audio: pina de curind era simbata sau duminica cite o piesa de teatru radiofonic pt copii, pe radio Romania actualitati.deci, Aventurile lui Cipollino
"Palatul de Cleștar " se numara printre basmele mele preferate.
Cele douăsprezece fete de împărat și palatul cel fermecat.
"Sarea in bucate" - Petre Ispirescu
Harap-Alb de Ion Creanga(basm cult), iar ca basm popular Tinerete fara batrenete si viata fara de moarte :)
Grea intrebare!... Dintre cele preferate aleg: "Hainele noi ale imparatului" - H. C. Andersen.
Tinerete fara batranete si viata fara de moarte
"Craiasa de borangic" de Silvia Caralulis.
basmul preferat Harap Alb de Ion Creanga
''Tinerete fara batranete si viata fara de moarte...''
Cel mai mult mi-a placut Harap Alb :)
Bună! ¨Florița din codru¨ e basmul meu preferat!
Imi plac toate basmele romanesti, dar azi am sa aleg Zana Zorilor de Ioan Slavici... mai ales daca e editia ilustrata de Madalina Andronic, editura Vellant. :)
Frumoasa din padurea adormita
Basmul copilariei mele este Praslea cel voinic si merele de aur!
Tot pentru mine tot "Harap-Alb" e basmul meu preferat.
Buna dimineata, draga mea! Multumim pentru concursuri si la cat mai multi fani ai blogului. Rascolind printre amintiri, cred ca mi-a placut "Calutul roib" si povestile din diafilmele pe care mi le punea mama in fiecare seara : Cei trei iepurasi ( negru, gri, alb), Rodica cea murdarici.Si povestile lui Creanga, asa sangeroase cum sunt ele mi-au placut...acum si puiul meu tot vrea sa auda povestindu-i-se " Capra cu trei iezi", dar am incercat sa fac din lup un personaj mai putin negativ, fiindca atunci cand eram ca el ,ma temeam foarte tare de lupi.
Eram de-a dreptul fascinata de Harap-Alb cand eram mica, o puneam pe mama sa mi-l spuna de cateva ori pe saptamana inainte de culcare.
Basmul meu preferat este Neghiniță :) - ct mi-e de dor de clasele primare!
Făt-Frumos cu părul de aur