Caută în blog

Concurs: „Războiul nu are chip de femeie”, de Svetlana Aleksievici [încheiat]

Concurs: „Războiul nu are chip de femeie”, de Svetlana Aleksievici [încheiat]

În 2015 scriitoarea și jurnalista bielorusă Svetlana Aleksievici a primit Premiul Nobel pentru Literatură. Imediat, (și) editurile românești au anunțat că mai multe cărți semnate de această autoare vor apărea și în traducere română. Una dintre acestea este Războiul nu are chip de femeie, despre care am scris de curând. Cartea m-a impresionat enorm de mult, atât prin forța scriiturii, cât și prin poveștile adunate. Recomand cartea nu pentru că a câștigat Premiul Nobel, cât pentru lecțiile de umanitate și de inumanitate pe din paginile sale. Ambele sunt la fel de valoroase și la fel de necesare de cunoscut.

Pentru a face cât mai cunoscută această carte, am organizat, împreună cu prietenii de la Editura Litera un concurs ce are ca premii 3 exemplare din volumul Războiul nu are chip de femeie, de Svetlana Aleksievici.

Pentru a participa la concurs trebuie doar să răspundeți printr-un comentariu la întrebarea: Ce carte despre experiența de război v-a impresionat cel mai mult?

Răspunsurile pot conține atât cărți de ficțiune, cât și de non-ficțiune, ideea e să aibă ca subiect războiul.

Aștept comentariile voastre de azi, 11 aprilie, până pe 17 aprilie (inclusiv). Vă rog să lăsați un comentariu în josul acestui articol în căsuța de comentarii (nu pe Facebook și nici pe mail la adresa de contact) pentru că toate comentariile trebuie să fie într-un singur loc ca să participe la extragere. Câștigătorii vor fi desemnați prin tragere la sorți și anunțați printr-un mail și pe pagina de Facebook Blogul unei cititoare de cursă lungă, luni, 18 aprilie.

Cel mai bine e să folosiți o adresă de mail validă pe care o verificați în mod constant, întrucât în cazul în care, timp de o săptămână de la anunțare, nu primesc răspuns cu datele de contact, voi alege alt câștigător. Ar fi o idee bună să verificați și căsuța de Spam. Premiile vor fi expediate prin curier de către Editura Litera.

Multă baftă tuturor!

UPDATE: Câștigătoarele concursului organizat împreună cu Editura Litera sunt: Andra, Irina T. și Carmen Stancu. Felicitări și mulțumesc tuturor pentru comentarii!

Comentarii

Hotul de carti-Markus Zusak

Mariana

11 apr. 2016

Cartea in care se vorbeste despre experienta razboiului si m-a impresionat cel mai mult este \" Croitotoreasa de la Dachau\" de Mary Chamberlain.

Se numea sarah

ion stefania

11 apr. 2016

Buna Laura,Multumim pentru concurs.In materie de carti care au ca subiect razboiul Nimic nou pe frontul de Vest(Erich Maria Rremarque) si Cele 40 de zile pe Musa Dagh(Franz Werfel) cred ca m-au impresionat cel mai puternic.

Ivona

11 apr. 2016

Nimic nou pe frontul de vest. Razboi si pace

CULDA TRAIAN

11 apr. 2016

Razboi si pace de Lev Tolstoi

Arhipelagul Gulag, de Alexandr Soljenițîn. Nu e chiar despre război, dar este pur și simplu cutremurătoare.

Liviu Szoke

11 apr. 2016

\"Constelația fenomenelor vitale\" de Anthony Marra. Războiul este in Cecenia, autorul este american, viziunea este a femeilor, iar romanul este excelent. Ce-ar mai fi de spus?

Cristina

11 apr. 2016

Probabil \"Arhipelagul Gulag\" de Alexandr Soljenițîn.

Probabil \"Arhipelagul Gulag\" de Alexandr Soljenițîn.

Nimic nou pe frontul de Vest de Erich Maria Rremarque.

Szabo Ana-Maria

11 apr. 2016

"Am supravietuit lagarului mortii" de Eva Mozes Kor - Am deschis-o si n-am mai lasat-o pana n-am terminat ultima fraza..

Stancu Carmen

11 apr. 2016

Deși l-am citit în adolescență, Pădurea spânzuraților de Liviu Rebreanu continuă să fie romanul care m-a impresionat cel mai mult dintre cele care au ca temă diversele aspecte ale războiului (și pe care le-am citit eu, evident).

Ianc Ancuta

11 apr. 2016

Razboi si pace - Lev Tolstoi

Probabil cea mai frumoasa carte despre război, cu o româncă veritabilă: \"20 de ani în Siberia\" de Anita Nandris-Cudla.recomand!!!Îmi doresc foarte mult să câștig această carte!

Serban

11 apr. 2016

Din ce-am citit până acum, cred că Scrisorar de Șișkin m-a emoționat cel mai mult. Volodia descrie atât de viu prin ce trece pe front, încât simți că scrie pentru a putea merge mai departe, scrisorile sunt pentru el pansament pentru rănile din război.

Cornelia Popa

11 apr. 2016

Constelația fenomenelor vitale - Anthony Marra

Monica

11 apr. 2016

Ah, prea multe au fost cartile despre razboi care mi-au lasat amintiri reci. Una dintre cele care m-au impresionat cel mai mult a fost „Se numea Sarah”, de Tatiana de Rosnay. O alta care m-a marcat covarsitor a fost „O cale îngustă spre nordul îndepărtat”, de Richard Flanagan. Insa „Jurnalul Annei Frank” cred ca a fost una dintre cele mai emoționante povești pe care am citit-o.

Georgiana

11 apr. 2016

Cartea Blocadei - Leningrad, septembrie 1941 - ianuarie 1944, Autor(i): A. Adamovici, Daniil Granin. Este bazata jurnalul real al unui baietel, Iura Riabinkin, care incearca sa supravietuiasca fizic si moral ororilor blocadei. Este cel putin la fel de impresionant ca si Jurnalul Annei Frank desi, nemeritat, mult mai putin cunoscut.

Amurg de Osamu Dazai

Pe mine m-a impresionat foarte mult Britania Road 22 de Amanda Hodgkins. Cand descoperi drame de familie care s-au derulat in timpul razboiului si mai ales din cauza lui, e imposibil sa nu empatizezi cu personajele.

simona

11 apr. 2016

\"Limbajul mortii\" si \"Destin blestemat\" de Oliver Lustig

BUNEA GABRIELA

11 apr. 2016

Sunt mai multe dar cea mai recenta e O cale ingusta catre nordul indepartat.

Zgardan Monica

11 apr. 2016

Le amintesc doar pe cele mai recente, cum ar fi O cale ingusta catre nordul indepartat sau Scrisorar

Hotul de carti de Markus Zusak

Calacan Bianca

11 apr. 2016

Hotul de carti si Cantecul pasarilor.

Bianca Marcu

11 apr. 2016

Erich Maria Remarque –,, Nimic nou pe frontul de vest\'\' un roman impresionant,care te marcheaza pe viata prin profunzimea mesajului! Nimic nou pe frontul de vest e despre război. Doar despre război. Cu tot ce implică el: dramă, suferință, moarte, neputință, disperare, dor, foame, sete, frig, boală, durere, nepăsare, obișnuință, frică, speranță și muuulte altele care nu-mi vin acuma în cap. Din păcate, secolul nostru nu e privat de războaie, așa că deși lucrurile nu se mai întâmplă așa cum s-au întâmplat, toate cele de mai sus tot ajung cumva la noi. Prin imagini, știri, reportaje, articole, mărturii. Mai ales de la americanii care-s mereu în război, deși la ei e pace. Personajul principal, Paul Bäumer, are doar nouăsprezece ani. Sensibil în liceu, visător și romantic, războiul îl transformă într-o ființă crudă, indiferentă; nu-și mai poate aminti nimic din ce a fost cândva; e doar un străin față de adolescentul de ieri; este un soldat. Trăiește o dramă sufletească imensă, transpusă în paginile nuvelei de la persoana I. Acesta descrie tot ce vede în jur, toate ororile războiului, comparând iadul de pe front cu lumea care există dincolo de sârma ghimpată, lumea care nici nu știe ce se întâmplă în sufletul acestei generații destinate morții. Pe lângă aceasta, se întreabă mereu ce va face după război; ce va face generația lui, care a fost luată de pe băncile școlii; până la urmă, renunță să mai gândească, trăiește clipa. O trăiește alături de cei șapte colegi de clasă care au mai rămas în viață; restul au fost uciși. Paul luptă cot la cot cu Albert Kropp, considerat cel mai inteligent din grupul lor, care doar datorită camaraderiei renunță la ideea de suicid, dar povestea căruia rămâne un mister după despărțirea de Paul. Un alt coleg este Haie Westhus, cu un simț al umorului dezvoltat, căzut pe front; tot pe front piere și Fredrich Müller, care ținea neapărat să învețe la fizică până și în tranșee; în război Paul asistă la moartea lui Peter Leer, lui Tjaden, locotenentul Bertinck, Detering, Franz Kemmerich, Joseph Behm… dar ce înseamnă toate aceste nume pentru un război ce a luat mii de alte vieți?

ILIESCU IRINA

11 apr. 2016

„Se numea Sarah”, de Tatiana de Rosnay.este una din favoritele mele pe aceasta tema. M-am impresionat pana la lacrimi experientele eroinei principale.

MAILAT DAMARIS

11 apr. 2016

If This is a Woman: Inside Ravensbruck, Sarah Helm

Cartea care m-a impresionat in mod deosebit este \"Pavilionul cancerosilor\", de Alexandr Soljenitin. Cartea nu surprinde acte de raboi, ci repercursiunile lui. Este surprinsa perioada de dupa Stalin, iar protagonistul este un detinut politic deportat intr-un lagar de concentrare. Ca si cum nu ar fi ajuns pedeapsa de a fi deportat, Oleg este si supus incarilor cancerului.Interesant este ca dupa ce trece prin toate ororile politice si cele intraspitalicesti, incercand sa invinga cancerul, Oleg descopera si latura frumoasa a vietii, femeia.

Ghioca Alina

11 apr. 2016

Jeann d\'Arc de Joseph Delteil.

Mihaela

11 apr. 2016

" Am fost medic la Auschwitz ”, cartea scrisa de Miklós Nyiszli, medic, martor al ororilor comise de nazisti in timpul celui de- al II lea Razboi Mondial, tragedia Holocaustului, m-a impresionat si tulburat cel mai mult, este cutremuratoare.

Cristina A

11 apr. 2016

Una din cartile care m-au impresionat a fost cea a lui Sebastian Barry, Calea cea lunga. Eu consider ca aceasta surprinde foarte realist razboiul, sincer, fara nimic si bun in el. Fiecare batalie este haotica, iar razboiul vazut din transee nu are nimic eroic; este lipsit de sens. O carte care te face sa te gandesti la adevarat fata a razboiului si la sentimentele care te incearca atunci cand esti parte integranta a unuia.

destin blestemat

anton aurelia

11 apr. 2016

"Desertul Tatarilor" - Dino BuzzatiNu e propriu-zis despre razboi, cat mai mult despre anticiparea razboiului si de caracterul sau inevitabil.

Stefan N.

11 apr. 2016

Nu pot spune că am citit chiar atât de multe cărți care să aibă drept temă un război (oricare ar fi el), dar din ce am parcurs până acum cel mai mult m-au impresionat două cărți, una de ficțiune și una de non-ficțiune. Cea de ficțiune se numește „Grădina cețurilor din amurg” și a fost scrisă de Tan Twan Eng, iar cea de non-ficțiune este intitulată „Kamikaze. Povestea unui pilot japonez din Escadrilele Sinucigașe” și prezintă memoriile lui Yasuo Kuwahara din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial. Ambele m-au marcat destul de tare...

Loredana Malic

11 apr. 2016

Lev Tolstoi, in \"Razboi si pace\" a descris elocvent ororile razboiului in opozitie cu mult binecuvantata pace.

Lidia

11 apr. 2016

Din cele citite recent, \"O cale ingusta spre nordul indepartat\". Citita mai demult, \"Nimic nou pe frontul de vest\".

Paula Paun

11 apr. 2016

\"Calul de razboi\" de Michael Morpurgo

Raluca Denise

11 apr. 2016

Printre lupi - Misha Defonseca

\"O mie sa cada\" de Susi Hasel Mundy

Alma

11 apr. 2016

Dragonfly in amber, a Dianei Gabaldon, roman a carui actiune se invarte in jurul Miscarii Iacobite din Marea Britanie.

Nadia Tatar

11 apr. 2016

Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război - Camil Petrescu

Bacanusi Roxana

11 apr. 2016

Markus Zusak-Hotul de carti

Cartea care m-a impresionat cel mai mult, care infasoara cruzimea razboiului cu o frumoasa poveste de dragoste este -Tema pentru acasa de Nicolae Dabija. Atita sens in paginile romanului. As recomanda cartea asta oricui. E pentru fiecare! Atita suspans, speranta, supravietuire... Si totusi atit de frumos! De curind l-am citit, iar ecoul personajelor mai tiuie inca viu...T cartea ce m-a invatat ca chiar in razboi, sau in vremurile cele mai grele se poate de iubit si te de trait frumos!

Ludmila

11 apr. 2016

Pe departe povestea cea mai impresionanta este de pe meleagurile noastre \'Padurea spanzuratilor\' L. Rebreanu, dupa ce am terminat-o am facut o pauza de lectura pt ca nimic nu mai imi parea interesant, am mai citit si alte romane de razboi dar aceasta este preferata mea

Tina Saad

11 apr. 2016

Cantecul pasarilor de Sebastian Faulks

Cristina

11 apr. 2016

Executati prin infometare-Miron DolotEvadare din lagarul 14 -Blaine HardenHotul de carti.Nu descriu doar razboiul ci si repercursiunile.

Claudia Vancea

11 apr. 2016

Furtuna razboiului. -Andrew Roberts. Comentariile sunt de prisos.

Roata timpului-Robert Jordan

Nedeloiu

11 apr. 2016

Margaret Mitchell - Pe aripile vântului

Kruppa Madalina

11 apr. 2016

\"Arcul de triumf\" - Erich Maria Remarque

Romanul "Cântecul păsărilor" de Sebastian Faulks.

Alina

11 apr. 2016

Pavilionul cancerosilor - Aleksandr Soljenitin

Ungureanu Oana

11 apr. 2016

Anthony Doerr- \"All the light we cannot see\"

Gwen

11 apr. 2016

Gestapo,Hotul de carti,Baiatul cu pijamelele in dungi(asta e mai putin despre razboi in sine insa are o legatura destul de puternica)

Hrimiuc Silviu

11 apr. 2016

\"Venit pe lume\" de Margaret Mazzantini - o carte superba pe care v-o recomand cu caldura.

Alina Somesan

11 apr. 2016

Hotul de carti de Markus Zusak

Oana

11 apr. 2016

\"Razboi si pace\" de Tolstoi ne prezinta o actiune alambicata , cu un fir narativ complex si personaje complete.

Gestapo -Sven Hassel

Ani Novacescu

11 apr. 2016

\"Venit pe lume\" de Margaret Mazzantini

Violeta Enica

11 apr. 2016

Hotul de carti de Markus Zusak

Padurea spanzuratilor-Liviu Rebreanu

Alexe Claudia

11 apr. 2016

„Pădurea spânzuraților”

Ana

11 apr. 2016

Nu mă pot hotărî între două cărţi care m-au impresionat aproape în egală măsură: \"Hoţul de cărţi\" de Markus Zusak şi \"Băiatul cu pijamale în dungi\" de John Boyne.

Irina T

11 apr. 2016

Fabrica mortii de Ota Kraus si Erich KulkaO carte pe care am citit-o in scoala generala si care m-a impresionat mult.

Andrea V

11 apr. 2016

\"Soldații nu plând niciodată\" - Mihai Opriș

Ioana H

11 apr. 2016

Jurnalul Annei Frank si Hotul de carti

lori

11 apr. 2016

\"Hotul de carti\" de Markus Zusak.

Beatrice A

11 apr. 2016

Camil Petrescu \" Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi\"

Margaret Mitchell - \"Pe aripile vântului\"

irina

11 apr. 2016

Padurea spanzuratilor

Monica

11 apr. 2016

Pe aripile vantului de Margaret Mitchell

Antone Ioana

11 apr. 2016

Lista lui Schindler

Larissa Luica

11 apr. 2016

1984 - George OrwellNu neapărat un război cu armele clasice, dar un război împotriva minții omului, un război pentru condiționare.

Giurgiu Florin

11 apr. 2016

Testamentul lui Hitler - Herman Rothman.

Andreea Badiu

11 apr. 2016

Hotul de carti-Markus Zusak

Mihaela

11 apr. 2016

Jurnalul Annei Frank

Ioana Puravet

11 apr. 2016

Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi. Camil PetrescuSi mai noi Arhipelagul Gulag de Alexandr Soljenitin.

Se numea Sarah, de Tatiana de Tosnay

Ticula Adriana

12 apr. 2016

Scuze, de Tatiana de Rosnay

Ticula Adriana

12 apr. 2016

Lev Tolstoi - Razboi si pace

Iulia

12 apr. 2016

Pădurea spânzuratilor- Liviu Rebreanu

Mihaela Bazavan

12 apr. 2016

Pianistul - Wladyslaw Szpilman

PÂRJA MARIA

12 apr. 2016

\"Mai este oare acesta un om?\" de Primo Levi

diana

12 apr. 2016

Slaughterhouse 5 de Kurt Vonnegut

De neinvins - de Laura Hillenbrands

Ana-Felicia

12 apr. 2016

Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi

Coman Catalina

12 apr. 2016

Nu am citit foarte multe carti care au ca tema razboiul, dar mi-am propus sa citesc cateva in viitorul apropiat( O cale ingusta spre nordul indepartat, Se numea Sarah, Jurnalul Anei Frank, 20 de ani in Siberia, Cantecul pasarilor - tocmai am vazut filmul). Dintre cele mai noi citite m-a impresionat Hotul de carti de Markus Zusak, iar dintre cele citite in liceu Padurea Spanzuratilor de Liviu Rebreanu.

Oana Barabas

12 apr. 2016

Razboi si pace de Lev Tolstoi

Iulia

12 apr. 2016

Doua carti ar fi Erich von Manstein - Victorii Pierdute si Markus Zusak - Hotul de carti

Irinel

12 apr. 2016

Markus Zusak - Hotul de carti

Ana Dragomir

12 apr. 2016

Razboi si pace de Lev Tolstoi.

Padurea spanzuratilor, Liviu Rebreanu

Laura C.

13 apr. 2016

Jurnalul Annei Frank

Maria

13 apr. 2016

Pe aripile vantului, Cartea Mironei

Ramona Răican

13 apr. 2016

Nimic nou pe frontul de vest, Erich Maria Remarque

Glad

13 apr. 2016

Jurnalul Annei Frank

Ana Cocanu

14 apr. 2016

Viata si moartea in linia intai - Vasile Scarneci Un jurnal de razboi (nu este un roman, desi autorul are reale calitati de prozator) de 620 de pagini, format mare, 17x24, dintre care 110 pagini sunt poze de cea mai buna calitate , pe hartie lucioasa (album la sfarsitul cartii). Autorul isi prezinta viata militara, incepand de la simplu soldat pana la gradul de colonel. M-a impresionat enorm! Autorul consemneaza fiecare zi de razboi la care a luat parte intre anii 1916-1920, 1941-1943. Batalionul dansului a fost \"uitat\" in prima linie timp de aproape doi ani (termenul maxim pe linia intai, fara odihna, cred ca era la vremea aceea undeva la 2 luni). Prezinta viata de razboi exact asa cum este ea, cu frumusetea camaraderiei, cu foamea si cu ororile \"ascunse\" ale razboiului, cu \"invartelile\" (cum le numeste autorul) pe care le fac fiii de \"bastani\" care stau 2 zile pe front in spatele liniilor, apoi se \"imbolnavesc\" subit si pleaca acasa cu piepturile pline de medalii nemeritate (M-a distrat ca ii si numeste in detaliu pe fiecare, impreuna cu toata “reteaua” lor de pile). Cu generali grasi care nu au vazut frontul in viata lor, dar care anuntau prin radio ca au fost varf de lance in asalturi (numiti in detaliu si ei). Cea mai sincera, obiectiva si \"la locul faptei\" carte de acest gen pe care am citit-o!Cartea nu am mai regasit-o la vanzare pe internet (pe a mea am dat-o cadou dupa multele rugaminti ale unui coleg care a rasfoit-o), am gasit-o in schimb la un targ de carti unde avea editura militara stand de vanzari, unde nenea de acolo mi-a spus ca s-au vandut ca painea calda mai multe tiraje. Mi-am cumparat doua exemplare (ultimele pe care le avea) :D O recomand cu mare mare caldura si ma bucura enorm ca avem autori romani care sa scrie carti de o asa anvergura!Este cartea care mie si prietenilor mei ne-a deschis apetitul pentru literatura legata de razboi. Asa am ajuns si aici pe site, interesat de acest tip de carti, cautand o recenzie la cartea doamnei Alekseievici pe care deabea astept s-o citesc.Merita mentionate si \"Reportaje de razboi\" si \"Ora 25\" ambele scrise de Virgil Gheorghiu, ultima fiind, in perioada postbelica, bestseller si de asemenea si ecranizata (Anthony Quinn). ”N-am citit nimic, în nici o literatură, care să se apropie, cât de departe, de teroarea istoriei pe care o îndură personajele Dumitale. Consider Ora 25 una dintre cele mai mari cărți ale generației noastre, din toate țările.\" - Mircea Eliade într-o scrisoare adresată autorului

Rares George

14 apr. 2016

Jurnalul Annei Frank

Padurea spanzuratilor, Liviu Rebreanu

Hotul de carti de Markus Zusak.

Soroc de viață și soroc de moarte de Erich Maria Remarque

Ramona Gliga

14 apr. 2016

Viața alături de bin Laden. Soția și fiul lui OSAMA dezvăluie lumea lui secretă- Jean Sasson, Omar bin Laden, Najwa bin Laden....mi-a plăcut...mult....poate la începutul cărții ai tendința să îndrăgești personajul bin Laden...apoi, pur și simplu începi să ai reacții puțin nevrotice, să dai cu cartea de pământ, dar o ridici, o ștergi de praf, o îmbrățișezi și continui să citești... acesta încă e războiul zilelor noastre....

Tema pentru acasa de Nicolae Dabija

Olga

15 apr. 2016

\"Scrisorar\"- Mihail Siskin

Trifa Adriana

15 apr. 2016

Pădurea spânzuraților de Liviu Rebreanu

„Trilogia regenerării”, de Pat Barker

Cristina D.

15 apr. 2016

Viata in imperiul mortii - Oliver Lustig

Jocul lui De Niro, Rawi Hage

Radu Găvan

15 apr. 2016

Am pastrat aproape intacte (deh, varsta) imaginile create de Camil Petrescu in Ultima noapte de dragoste si prima noapte de razboi! La fel, Razboiul sfarsitului lumii de Vargas llosa...

Ilinca Petrescu

15 apr. 2016

Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi, de Camil Petrescu.

Sorin Mares

16 apr. 2016

Adio,arme!-Ernest Hemingway :)

Bibliotecara de la Auschwitz - Antonio G. IturbeHoțul de cărți - Markus ZusakSingur în Berlin - Hans Fallada Este destul de greu sa aleg doar una. :)

Corina R.

17 apr. 2016

Marcus Zusak-Hotul de carti si Antonio Iturbe -Bibliotecara de la Auschwitz

Mihaila Ramona

17 apr. 2016

Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi de Camil Petrescu mi-a placut foarte mult.

Cantecul Pasarilor-Sebastian Faulks

olimpia

17 apr. 2016

Cred ca Jurnalul Annei Frank a avut cel mai mare impact aspura viziunii mele despre razboi. Citeam foarte mult despre holocaust in perioada respectiva si daca stau sa ma gandesc, nici macar nu puteam realiza constient ca toate acele povesti terifiante chiar s-au intamplat si datele alea statistice cu sase zerouri erau autentice... Mi se parea cred o fictiune, desi mult prea exacta. Nu as fi putut intelege, si banuiesc ca nimeni care nu a trait pe viu experienta razboiului sau a genocidelor, n-ar putea. Povestea Annei Frank, evident, m-a socat, si de parca as fi fost inca prinsa intr-unul din romanele mele cu Feti Frumosi si zmei, asteptam sfarsitul acela fericit, in care reusesc sa se ascunda de trupele gestapo pana la caderea nazismului si apoi traiesc fericiti pana la adanci batraneti. Dar nu, evident.Si Hotul de carti a fost o lectura interesanta,care m-a trezit putin la realitate fiindca m-a scos din convingerile lasate de lucrarea antementionata: nu toti germanii erau rasisti, nu toti au fost de acord cu ce s-a intamplat, si m-a uimit cand m-a facut sa inteleg ce pot face cuvintele folosite destept si teama dintr-un om. Ca in 1984, care cred ca se poate incadra si ea aici, mintile erau efectiv spalate prin frica...Sunt atat de multe de spus cand vine vorba de acea perioada, dar ma rezum la atat deocamdata, deja m-am lungit.Oricum, noroc cu lecturile din comentariile anterioare ca mi-am mai completat si eu lista de lecturi :DSa aveti o duminica frumoasa :)

Andra

17 apr. 2016

Hotul de carti .

Florea Diana

17 apr. 2016

Preferata mea este Hoțul de cărți de Markus Zusak.

Denisa Ivascu

17 apr. 2016

Bibliotecara De La Auschwitz - Antonio G. Iturbe

Iulia Olaru

17 apr. 2016

Scrie un comentariu

Anuleaza

Abonează-te la

Newsletter