• „Am descoperit 1000 de căi pentru a nu produce un bec” - Thomas Edison

Concurs Joël Dicker, „O carte bună este o carte pe care regreți că ai terminat-o” (încheiat)

Concurs Joël Dicker, „O carte bună este o carte pe care regreți că ai terminat-o” (încheiat)

Pentru că știau cât de mult mi-a plăcut cartea, prietenii de la Editura Trei mi-au oferit două exemplare cu autograf din romanul lui Joël Dicker, Adevărul despre cazul Harry Quebert cu care să organizez un concurs pe blog. În 2012, la vremea apariției, cartea chiar a fost surpriza editorială a anului în Franța, mai ales după ce a primit Premiul Academiei Franceze pentru cel mai bun roman al anului. 

Eu l-am citit de două ori până acum și de fiecare dată mi s-a părut foarte bun. Roman de dragoste și polițist, Adevărul despre cazul Harry Quebert este și un foarte bun roman despre roman. Există o întreagă discuție în carte, mai pe față, mai printre rânduri, despre ce înseamnă să fii scriitor în societatea contemporană, cine decide dacă ești sau nu scriitor, ce înseamnă să scrii o carte, cum poți să scrii o carte bună și multe, multe discuții pe marginea literaturii, toate pe fundalul unei povești de dragoste cu un final absolut surprinzător.

Nu știam ce să vă întreb ca să puteți participa la concurs, dar mi-am adus aminte că la un moment dat în roman un personaj îi spune altuia „O carte bună, Marcus, este o carte pe care regreți că ai terminat-o”. Așa că pentru a participa la concurs aș vrea să lăsați un comentariu cu un răspuns la întrebarea: Care este cartea (sau cărțile, dacă e cazul) pe care ai regretat că ai terminat-o? Sper că nu va fi prea dificil de răspuns smiley

Concursul se va desfășura între 26 ianuarie-1 februarie (inclusiv). Câștigătorii vor fi desemnați prin tragere la sorți și anunțați (pe 2 februarie dimineața) printr-un mail și pe pagina de Facebook Blogul unei cititoare de cursă lungă.

Cel mai bine e să folosiți o adresă de mail validă pe care o verificați în mod constant, întrucât în cazul în care, timp de o săptămână de la anunțare, nu primesc răspuns cu datele de contact, voi face o nouă extragere. Câștigătorii vor fi anunțați de pe adresa book@lauracaltea.ro, așa că ar fi o idee bună să verificați și căsuța de Spam.

Premiul poate fi predat personal celor ce locuiesc în București și va fi trimis prin poștă în cazul în care câștigătorul este din provincie.

Multă baftă tuturor!

UPDATE: Cele două câștigătoare ale concursului organizat împreună cu Editura Trei sunt Raluca Tomescu și Amalia Ancuța Pop. Felicitări și mulțumesc tuturor pentru participare! 

Laura Câlțea

Laura Câlțea

Cititoare împătimită, m-am apucat de scris din nevoia de a împărtăși frumusețea adunată în cărți. Mai multe despre mine aici.


Articole asemănătoare

Concurs: câștigă un voucher de 100 de lei pentru #Bookfest13 (concurs #2) [încheiat]

#Bookfest13 Concurs #2: pentru a veni în întâmpinarea cititorilor veniți la târg, Asociația Editorilor din România, organizatorii Bookfest, oferă prin concurs mai multe vouchere de 100 de lei fiecare cu care vă puteți cumpăra (o parte din) cărțile pe care le doriți la târg.

Concurs: câștigă trei cărți de Agnès Martin-Lugand [încheiat]

Împreună cu prietenii de la Editura Trei am organizat un concurs ce are ca premiu cele trei volume ale lui Agnès Martin-Lugand: „Oamenii fericiți citesc și beau cafea”, „Viața e ușoară, nu-ți face griji” și „Îmi pare rău, sunt așteptată”.

Concurs: „Îndoiala”, de Ashley Audrain [încheiat]

La Editura Litera a apărut romanul „Îndoiala”, de Ashley Audrain, un thriller psihologic popular încă de la apariție și care a urcat foarte rapid pe listele de bestselleruri.

95 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu


 1. Popara Anca 11-04-2021 16:42

  Pe firul de paianjen al memoriei. Cella Serghi

  Raspunde
 2. iobanicu 01-02-2015 23:22

  Am avut un sentiment de tristete in urma lecturii romanului "Fetita care se juca de-a Dumnezeu" scris de autorul Dan Lungu, pentru ca am aflat despre tragediile din sufletul si viata copiilor cu parintii plecati la munca in strainatate.

  Raspunde
 3. Glad 01-02-2015 21:46

  1. THERA de Zeruya Shalev2. ECSTASY de Ryu Murakami

  Raspunde
 4. dana71 01-02-2015 21:35

  Un roman de dragoste deosebit "Scrisoare de dragoste" scris de Mihail Drumes.

  Raspunde
 5. Alex Donțu 01-02-2015 20:27

  Pentru mine, o astfel de carte este Moarte Subită de J.K. Rowling. Un roman, care încetul cu încetul am ajuns să îl îndrăgesc atât de mult încât am avut un mare sentiment de goliciune când a trebuit să mă despart de lumea Pagfordului la sfârşitul cărţii. Această autoare, dragă mie, a reuşit încă o dată să creeze un univers extrem de complex până la cel mai mic detaliu cu nişte personaje veritabile şi parcă desprinse din realitate. „Pagfordul avea o frumuseţe de care, acum când ştia c-o să plece, se gândea c-o să i se facă dor…”Mulțumim pentru concurs! :)

  Raspunde
 6. corneli 01-02-2015 19:29

  Dragostea în vremea holerei GGM

  Raspunde
 7. Demetrescu Horatiu Gabriel 01-02-2015 19:10

  Seria "Divergent" scrisa de Veronica Roth si bineinteles ultimul volum "Experiment".

  Raspunde
 8. Stoian Lavinia 01-02-2015 16:47

  Exorcistul - William Peter Blatty

  Raspunde
 9. arcidalia ghenof 01-02-2015 16:31

  arta conversatieie-ileana vulpescu

  Raspunde
 10. Andreea Cristina Bunescu 01-02-2015 16:11

  Mi-a parut foarte rau sa ma despart de Elevul Dima dintr-a 7 de Mihail Drumes si de Europolis de Jean Bart.

  Raspunde
 11. Simina 01-02-2015 15:24

  Persuasiune de Jane Austen. Am regretat ca o termin chiar si la a treia citire.... :P

  Raspunde
 12. mayamaria 01-02-2015 14:51

  Carlos Ruiz Zafon -Umbra vantului

  Raspunde
 13. liliana 01-02-2015 13:12

  Intotdeauna regret cand termin vreuna din cartile Ioanei Parvulescu, de-asta le citesc in paralel cu altceva ca sa le termin mai greu :)Dar cred ca cele mai mari regrete le-am avut dupa "Intoarcere in Bucurestiul interbelic" si "Viata incepe vineri". Sunt niste carti fabuloase in care te scufunzi cu totul....

  Raspunde
 14. Alexandra D. 01-02-2015 12:58

  Cartea pe care am regretat ca s-a terminat este "Cantecul pasarilor" de Sebastian Faulks :)

  Raspunde
 15. Marius Orbai 01-02-2015 12:43

  Cartea Vanatoarea lui Octombrie Rosu scrisă de Tom Clancy pentru ca e captivanta, la final, nu stii daca a fost o fictiune sau realitate.Multumesc.

  Raspunde
 16. Liviu Dascălu 01-02-2015 12:43

  Părerea mea e că un scriitor bun are grijă să termine cartea acolo unde trebuie - finalurile au sensul lor şi "rotunjesc" oarecum opera. Simţi, intuitiv, că dacă romanul ar continua, s-ar pierde ceva din această armonie sau sens. Pe de altă parte, în cazul unei cărţi bune nu prea poţi să dezvolţi un ataşament telenovelistic faţă de personaje - nu că acesta ar fi singurul motiv pentru care poţi regreta că ai terminat de citit o carte.Cred că singura carte care mi-a dat senzaţia asta de regret este Dune. Frank Herbert este un autor care îţi dă senzaţia că are o imaginaţie cu adevărat inepuizabilă, reuşind să găsească o continuare absolut neaşteptată după fiecare volum (din cele 6). Sentimentul meu şi al celorlalţi fani ai lui Dune este că dacă F. Herbert n-ar fi murit, ar fi continuat seria.

  Raspunde
 17. Izabella 01-02-2015 12:15

  Mandrie si prejudecata - Jane Austen. Este singura carte pe care am recitit-o. In general imi place sa descopar noi si noi personaje, dar aceasta carte m-a "prins". Am citit-o pe nerasuflate ...parca era asternute gandurile, simtamintele mele pe hartie.

  Raspunde
 18. Irinel 01-02-2015 12:00

  "Dragostea in vremea holerei" - Gabriel Garcia Marquez. S-a terminat mult prea repede! :)

  Raspunde
 19. Raluca Tomescu 01-02-2015 11:48

  Imi pare rau de fiecare data cand termin de citit orice carte, mai ales cartile lui Javier Marias. Ultima pe care am citit-o "Asi empieza lo malo".

  Raspunde
 20. Mirabela Vasile 01-02-2015 11:48

  Solutia Schopenhauer- Irvin D Yalom

  Raspunde
 21. Ema 01-02-2015 03:11

  Sunt multe carti pe care am regretat ca le-am terminat, care mi-au placut atat de mult incat au lasat din ele ceva in sufletul meu. Insa trei dintre ele mi-au venit in minte acum, citind intrebarea. Si acestea sunt: Oscar si tanti Roz - Eric Emmanuel Schmitt: destinul micutului Oscar m-a lasat cu un gust amar, un sentiment de neputinta si cu intrebarea "de ce?"; in acelasi ton, cartea lui John Boyne, Baiatul cu pijamale in dungi: de ce a trebuit ca atatia copii sa piara pentru nebuniile adultilor, pentru rasism si pentru dorinta unora de a controla pamantul?; si a treia carte Un veac de singuratate - Gabriel Garcia Marquez: cartea a fost un amalgam de sentimente, de trairi, de intamplari, de personaje, iar finalul atat de pustiu m-a lasat fara cuvinte...

  Raspunde
 22. Maria 30-01-2015 17:06

  Gone Girl de Gillian Flynn

  Raspunde
 23. Chiru Catalin-Nicolae 29-01-2015 21:53

  Cartea din 2014 in care am simțit că povestea nu vreau să se termine, că e cu neputință să nu mai fi rămas decât câteva zeci de pagini până la final, că istoria e atât de mare încât va rămâne cu siguranță nespusă până la capăt, că deține un rest care va rămâne în universul inexprimabilului, al nespusului, ei bine, povestea în care eroul deşi a transmis esențialul (în pofida unui apofatism îmbibat ontologic) tocmai mesajul său atemporal ar fi necesitat încâ câteva pagini, încâ un capitol, încă puțin răgaz şi explorare....o carte în care mi-ar fi plăcut să întârzii asadar a fost Laur, de Evgheni Vodolazkin.

  Raspunde
 24. Simona 29-01-2015 14:39

  Mi-a plăcut foarte mult cartea "Legăminte" de Ally Condie (prima din seria autoarei) și am fost destul de tristă atunci când am terminat-o deoarece m-am simțit destul de legată de această carte. Destul de la suflet mi-a fost și "Pânză de păianjen" de Cella Serghi pentru că am regăsit în ea dulcea mare care mereu îmi face sufletul să tresalte. :)

  Raspunde
 25. corneli 28-01-2015 23:31

  F SCOTT FITZGERALD " CEI FRUMOȘI ȘI BLESTEMAȚI".SUPERBA

  Raspunde
 26. Andrei Ionut Cristian 28-01-2015 23:10

  Fata disparuta - Gillian Flynn

  Raspunde
 27. Alwssa Aly 28-01-2015 21:55

  Cartea pe care regret ca am terminat-o, desi am citit-o de n ori este Mandrie si prejudecata de Jane Austen.

  Raspunde
 28. Ingrid 28-01-2015 21:54

  Oooo...cam toate cartile pe care le-am citit am regretat ca s-au terminat. Incepand din copilarie cu Basmele lui Petre Ispirescu si Amintirile lui Creanga, Maitreyi a lui Eliade, Invitatie la vals de M Drumes, Panza de paianjen si Mirona- Cella Serghei, Procesul lui Kafka, sa nu mai vorbim de Crima si Pedeapsa si Anna Karenina , Razboiul Lumilor de Wells, Conjuratia imbecililor...Nascuti pentru a alerga de Christopher Mc Dougal si lista poate continua... fiecare carte mi-a fost draga in fiecare etapa a vietii...Ce sa mai spun lista este inca deschisa.

  Raspunde
 29. Dana 28-01-2015 21:45

  Am regretat despartirea de Magicianul a lui John Fowles si de Dragostea in vremea holerei a lui Gabriel Garcia Marquez.

  Raspunde
 30. simona 28-01-2015 21:40

  uff..sunt asa de multe carti care nu as fi vrut sa se termine..sau cel putin nu asa...uite, chiar si Fata disparuta de care ai scris si tu la un moment dat, as si vrut sa fie total altfel finalul. Sau Tatal celuilalt copil a lui Parinoush Saniee, am impresia ca as fi putut sa o citesc la infinit.

  Raspunde
 31. Dana 28-01-2015 21:39

  Magicianul de John Fowles si Dragostea in vremea holerei de Gabriel Garcia Marquez

  Raspunde
 32. stefi 28-01-2015 21:26

  Cartile pe care regret momentan ca le-am terminat :-Sub aceeasi stea-seria 50 de umbre

  Raspunde
 33. Ioana 28-01-2015 21:25

  Hotul de carti - Markus Zusak

  Raspunde
 34. Luica Larissa 28-01-2015 21:17

  Oscar si Tanti Roz de Eric Emmanuel Schmitt.

  Raspunde
 35. Catalina 28-01-2015 19:33

  Cartea pe care regret ca am terminat-o este Colectionarul - John Fowles. Ulterior, aceasta a devenit cartea mea preferata.. Biblia mea, daca pot spune asa.

  Raspunde
 36. Laura 28-01-2015 12:00

  Umbra vantului, Jocul ingerului si Prizonierul cerului de Zafón. Sper ca e permis un raspuns triplu

  Raspunde
 37. Alina L. 27-01-2015 22:03

  Paulo Choelo - 11 minute

  Raspunde
 38. Mioara Mihai 27-01-2015 18:58

  Cartea care mi.a captivat atentia si m.a facut sa regret ca am terminat.o de citit este PS I love you de Cecelia Ahern.

  Raspunde
 39. Lazăr Cosmin 27-01-2015 18:16

  Sincer, o carte pe care regret că am terminat-o este ,,Inimă de cerneală” :) Noroc că am reușit să încep volumul 2

  Raspunde
 40. Bumbaru Daniel 27-01-2015 15:42

  Cartea nelinistirii de Fernando Pessoa

  Raspunde
 41. Pop Amalia Ancuta 27-01-2015 15:15

  Cartea pe care regret ca am terminat-o de citit este,,Mandrie si prejudecata" de Jane Austen,una dintre cele mai frumoase carti citite pana acum.Despartirea de personaje nu a fost usoara dar in cele din urma am fost nevoita sa le dau drumul printre rafturile bibliotecii pentru a se imprietenii si cu alti cititori.

  Raspunde
 42. Alexandru 27-01-2015 15:06

  O carte pe care regret ca am terminat-o este Urzeala Tronurilor fiindca personajul de care m-am atasat a murit subit :)

  Raspunde
 43. ionut 27-01-2015 13:06

  1984 George Orwell

  Raspunde
 44. irina 27-01-2015 12:52

  O carte pe care regret ca am terminat-o: "Sa ucizi o pasare cantatoare" - Harper Lee.

  Raspunde
 45. Monica Cismas 26-01-2015 23:17

  Jane Eyre ( Charlotte Brontë ) , La rascruce de vanturi ( Emily Bronte ) dar si multe altele

  Raspunde
 46. Eric Victor 26-01-2015 23:15

  Emil Cioran -Neajunsul de a te fi nascut

  Raspunde
 47. AnaF 26-01-2015 23:10

  Pentru toata viaţa- Marcus Clarke.... dar asta a fost in adolescenţa, acume aşa o abundenţă de cărţi că abia aştept să încep alta!

  Raspunde
 48. Mihaiu Roxana 26-01-2015 23:06

  'Gargui' de Andrew Davidson :)

  Raspunde
 49. Iuliana Serban 26-01-2015 22:30

  Hai sa fac o selectie :) Dar nu pot doar una, deci... John Steinbeck - Iarna vrajbei noastre, Victor Hugo - Mizerabilii, Octavian Paler - Viata pe un peron

  Raspunde
 50. Simona 26-01-2015 21:41

  Fara doar si poate Ines a sufletului meu de Isabel Allende. Are femeia asta un stil de a povesti care te face sa iti doresti sa ii tina cartile milioane de pagini.

  Raspunde
 51. Raluca 26-01-2015 21:17

  Hotul de carti - Markus Zusak e cartea pe care am regretat ca am terminat-o.

  Raspunde
 52. Mirela 26-01-2015 20:44

  Mircea Eliade - Maitreyi, Nuvele

  Raspunde
 53. Alina Toader 26-01-2015 20:23

  Prizonierul cerului - Carlos Luiz Zafon

  Raspunde
 54. Andra Maciuca 26-01-2015 19:57

  Cartea de care am regretat ca m-am despartit a fost "Hotul de Carti" de Markus Zusak. Desi nu a fost o lectura rapida, la cele 600 de pagini ale ei, mi-a placut enorm de mult, as fi putut sa traiesc in lumea aia pentru totdeauna. E una dintre cele mai frumoase carti scrise vreodata, m-a cucerit complet. De asemena are o aroma a ei, acel ceva care parca odata ce am terminat cartea, nu ma voi mai putea intoarce niciodata la ea decat cu gandul si sufletul. Deja mi-e dor de ea, imi doresc sa nu o fi citit ca sa o pot citit din nou ca prima oara...

  Raspunde
 55. Mariana M 26-01-2015 19:11

  Nu are cum sa nu fie greu sa alegi doar o carte. Daca trebuie sa aleg, imi doream sa nu se mai termine "Fiul risipitor" de Radu Tudoran. Mi-a placut foarte mult.

  Raspunde
 56. voicu geanina 26-01-2015 18:48

  Magicianul de John Fowles

  Raspunde
 57. Daniela 26-01-2015 17:38

  Lorelei - Ionel Teodoreanu

  Raspunde
 58. Coman Andreea-Mihaela 26-01-2015 16:45

  Frații Karamazov de F. Dostoievski. M-am pierdut în psihologia personajelor și nu mai întâlnisem asemenea confruntări religioase, filosofice, culturale ... Am regretat atât de mult că a avut un final încât până și astăzi mi-aș dori ca toate cărțile din lume să poarte pecetea unui talent precum cel al lui Dostoievski.

  Raspunde
 59. Oana Barabas 26-01-2015 16:24

  Au fost mai multe carti, in general cele pe care le-au citit in adolescenta: "Anotimpurile" de Radu Tudoran, "Panza de paianjen" - Cella Serghi si, cum spunea cineva mai sus, Ciresarii, la sfarsitul careia am plans mult si as fi vrut sa nu se termine niciodata. Mai recent "Mandrie si prejudecata" - Jane Austen .

  Raspunde
 60. Oana Dima 26-01-2015 15:34

  "Iubirile croitoresei" de Maria Duenas.

  Raspunde
 61. Anca Ciochina 26-01-2015 15:28

  Imi aduc aminte ca eram mica si citeam Ciresarii iar cand am terminat ultima carte din serie imi venea sa plang de cida ca s-a terminat si nu mai sunt altele. de atunci au mai fost multe, imi vin in minte acum Catedrala Marii de Idelfonso Falcones si seria Urzeala tronurilor

  Raspunde
 62. Zaharia Anca Georgiana 26-01-2015 15:15

  Codul lui DaVinci- Dan Brown

  Raspunde
 63. Beatrice 26-01-2015 14:48

  "Ispasire" de Ian McEwan. Regret ca am terminat aceasta carte pentru ca am sperat si am crezut cu tot sufletul ca si-au gasit fericirea dupa ce s-au izbit de atata nedreptate si atatea piedici, iar cand am ajuns la finalul romanului...am fost coplesita si am ramas cu un gust amar.

  Raspunde
 64. Sebastian Mihail 26-01-2015 14:46

  Deşi e la categoria <i>distopii</i>, aş fi dorit să mai prelungesc lectura romanului <i>Noi</i> al lui Zamiatin.

  Raspunde
 65. Anna King 26-01-2015 14:36

  La răscruce de vânturi de Emily Bronte

  Raspunde
 66. Alexandra 26-01-2015 14:13

  "Nunta in cer"- Mircea Eliade.

  Raspunde
 67. Cătălina 26-01-2015 14:10

  Să nu mă părăsești - Kazuo Ishiguro

  Raspunde
 68. Monica Marton 26-01-2015 14:02

  Un veac de singurătate de Gabriel Garcia Marquez deoarece "....înainte de a ajunge la versul final, înţelesese că nu va mai ieşi niciodată din odaia aceea, căci stătea scris că acea cetate a oglinzilor (sau a mirajelor) va fi ştearsă de vânt şi alungată din memoria oamenilor în clipa în care Aureliano Babilonia va fi terminat descifrarea pergamentelor, şi că tot ce vedea scris acolo era dintotdeauna şi avea să rămână pe vecie de nerepetat, căci seminţiilor osândite la un veac de singurătate nu le era dată o a doua şansă pe pământ.”Multumesc

  Raspunde
 69. Dinu Karina 26-01-2015 13:51

  Reget de fiecare data cand termin de (re)citit „Portretul lui Dorian Gray” scris de Oscar Wilde si ”Pe aripile vantului” al lui Margaret Mitchell.

  Raspunde
 70. Carmen 26-01-2015 13:49

  'Plansul lui Nietzsche' de Irving D. Yalom cred ca că fost prima carte de care mi-a părut rău că mă despart și e printre puținele pe care plănuiesc să le recitesc. O altă carte cu efect asemănător cu cel al cepei e 'Oscar și tanti roz' de Eric - Emmanuel Schimtt. Multă vreme am rămas tot cu gândul la soarta lui Oscar și la felul în care își exprima el ințelepciunea.

  Raspunde
 71. Anton Aurelia 26-01-2015 13:43

  regina sudului am regretat ca am terminat-o

  Raspunde
 72. anda t 26-01-2015 13:26

  Eu regret ca am terminat toata seria Melania Lupu, de Rodica Ojog Brasoveanu. Mi-e foarte dor de Melania si motanul ei, Mirciulica!:)

  Raspunde
 73. pantea lucia carmen 26-01-2015 13:10

  Arta conversatiei- Ileana Vulpescu

  Raspunde
 74. Ioana 26-01-2015 13:05

  Ultima carte citita de mine a fost Fata disparuta de Gillian Flynn si se afla pe primul loc in topul "am regretat ca am terminat-o" in primul rand pentru ca mi-a placut foarte mult si apoi pentru finalul neasteptat.

  Raspunde
 75. Romina Hamzeu 26-01-2015 12:54

  Regret c-am terminat de citit prea repede, cartea Numele tău scris pe apă, de Irene Gonzales Frei, întrucât a fost o carte deosebită, senzațională, care m-a impresionat, aș fi vrut să mai aibă încă 200 de pagini măcar! :(

  Raspunde
 76. Mihaela 26-01-2015 12:50

  Rebecca (Daphne de Maurier) dar si Panza de paianjen (Cella Serghi).

  Raspunde
 77. Vintura Cristina 26-01-2015 12:49

  Cartea care nu as fi vrut sa se termine este Splendida cetate a celor o mie de sori de Khaled Hosseini. Este o poveste deosebita, ce merita citita. Multumesc pentru acest concurs frumos! :)

  Raspunde
 78. Raluka 26-01-2015 12:46

  Magicianul - de John Fowles Este cartea mea preferata, am regretat ca o termin de citit si am sa o recitesc. :)

  Raspunde
 79. Tudorache Maria Magdalena 26-01-2015 12:45

  Regret ca am terminat prea repede de citit cartea "Cadoul" de Cecelia Ahem.

  Raspunde
 80. Cristina 26-01-2015 12:42

  "Stoner" - John Williams...fara nici o ezitare.

  Raspunde
 81. Petroi Teodora 26-01-2015 12:24

  Cartile pe care le-am regretat la vremea cand le-am terminat de citit au fost cele din seria Jocurile foamei.

  Raspunde
 82. Arachne 26-01-2015 12:17

  Pai ar fi Memoriile unei gheise,Zile intunecate,Pictorita din Shanghai,Lista lui Schindler.

  Raspunde
 83. Marcian 26-01-2015 12:15

  "Fundatia si Pamantul", ultima parte din vestita serie a lui Asimov

  Raspunde
 84. Kruppa Madalina 26-01-2015 12:08

  Colin Falconer - Venin, care ramane cartea mea preferata, chiar daca am mai citit mult de atunci...

  Raspunde
 85. Georgiana 26-01-2015 12:02

  Cred ca cel mai potrivit raspuns ar fi Fratii Karamazov de Dostoievski.

  Raspunde
 86. AdelinaB 26-01-2015 12:00

  Am simtit ca am terminat mult prea repede Jane Eyre de Charlotte Bronte.

  Raspunde
 87. Cristina 26-01-2015 11:58

  George R.R. Martin - seria Cantec de gheata si foc, astept sa apara urmatorul volum

  Raspunde
 88. alexandra 26-01-2015 11:55

  Vad ca mi-a luat-o cineva inainte :))) Eleganta ariciului de Muriel Barbery

  Raspunde
 89. Monica Andreea Mihutescu 26-01-2015 11:48

  The Shining (Stralucirea) - Stephen KingComes the Blind Fury (Se arata furia oarba) - John Saul

  Raspunde
 90. Jules 26-01-2015 11:47

  Mie mi-a părut rău să termin fiece carte din seria Harry Potter, mai puțin ultima (fiindcă a fost atipică, sadică și m-a enervat!); era foarte dificil să mă despart de personajele atât de îndrăgite, și să mai și aștept 1-2 ani până să aflu ce se va petrece mai departe cu ei -- asta mai ales după cartea a șasea!

  Raspunde
 91. Madalina-Alexandra Popescu 26-01-2015 11:46

  "Care este cartea (sau cărțile, dacă e cazul) pe care ai regretat că ai terminat-o?" : Pentru mine....Andrei Ruse - Soni

  Raspunde
 92. Marius Ionescu 26-01-2015 11:45

  Indiscutabil, cartea lui Lucian Boia - Balcic. Micul paradis al României Mari. Este o lucrare plină de date mai puțin cunoscute, sau chiar inedite, foarte frumos tipărită, cu multe reproduceri ale artiștilor care au creat la Balcic (Ion Th. Sion, Nicolae Tonitza si mulți alții), precum și fotografii alb-negru de epocă. O lucrare care mi-a demonstrat că Lucian Boia este un excelent scriitor, chiar dacă nu este un orator pe măsură

  Raspunde
 93. Laura 26-01-2015 11:45

  O carte bună este cea pe care am citit-o încet tocmai pentru a întârzia finalul, iar aceasta a fost Cel care ma așteaptă, Parinoush Saniee

  Raspunde
 94. Iulia Vladau 26-01-2015 11:43

  Regret simt de fiecare data cand termin Eleganta ariciului - Muriel Barbery

  Raspunde
 95. Mihaela Ciobanu 26-01-2015 11:43

  cartea pe care am regretat ca o termin, dar pe care am citit-o dintr-o rasuflare, a fost Scriitor in comunism (niste amintiri) de Stefan Agopian.

  Raspunde