Concurs: câștigă 3 pachete cu câte 2 cărți „Introspectiv” [încheiat]
La începutul anului Editura Litera a lansat imprintul Introspectiv dedicat cărților din domeniile spiritualității, psihologiei și dezvoltării personale. Volumele își propun să ofere fiecărui cititor răgazul necesar pentru a-și răspunde la cele mai profunde întrebări legate de propria persoană, precum și la cele privitoare la lume. Anul ăsta vor apărea 24 de titluri ce oferă o perspectivă unică asupra unor subiecte ce frământă deopotrivă individul și societatea în care trăim. Printre titlurile apărute până acum sunt și: Jocul vieții și cum să-l jucăm, de Florence Scovel Shinn; Mindware. Instrumente pentru o gândire inteligentă, de Richard Nisbett; Inteligența personală. Puterea personalității și cum ne modelează ea viața, de John D. Mayer; Cum să iubești, de Thich Nhat Hanh; Să nu faci rău. Povești despre viață, moarte și operații pe creier, de Henry Marsh sau Calm. Cum să-ți găsești liniștea într-o lume stresantă și agitată, de Dr. Gayatri Devi.
Împreună cu prietenii de la Editura Litera am organizat un concurs ce are ca premii 3 pachete formate din câte două cărți Introspectiv: Mindware. Instrumente pentru o gândire inteligentă, de Richard Nisbett, și Cum să iubești, de Thich Nhat Hanh. Am ales două cărți care abordează stiluri și subiecte complet diferite, unul se adresează cititorilor mai raționali, mai pragmatici, iar celălalt putem spune că se adresează cititorilor mai emoționali. Mă gândesc că nu are cum să fie rău dacă și unul și celălalt tip de cititor iese din zona de interes și de confort și citește și cărți pe care altfel, poate, nu le-ar fi ales.
Pentru a participa la concurs trebuie doar să răspundeți printr-un comentariu la întrebarea: Care este cartea care v-a prilejuit cea mai profundă introspecție?
Aștept comentariile voastre de azi, 15 august, până pe 21 august (inclusiv). Vă rog să lăsați un comentariu în josul acestui articol în căsuța de comentarii (nu pe Facebook și nici pe mail la adresa de contact) pentru că toate comentariile trebuie să fie într-un singur loc ca să participe la extragere. Câștigătorul va fi desemnat prin tragere la sorți și anunțat printr-un mail și pe pagina de Facebook Blogul unei cititoare de cursă lungă, luni, 22 august.
Cel mai bine e să folosiți o adresă de mail validă pe care o verificați în mod constant, întrucât în cazul în care, timp de o săptămână de la anunțare, nu primesc răspuns cu datele de contact, voi alege alt câștigător. Ar fi o idee bună să verificați și căsuța de Spam. Premiile vor fi expediate de Editura Litera prin curier.
Multă baftă tuturor!
UPDATE: Câștigătoarele concursului sunt: Oni Pînzariu, Alecsandra Urzică și Mona. Felicitări și mulțumesc tuturor pentru comentarii!
Articole asemănătoare
„O viață măruntă”, de Hanya Yanagihara (fragment în avanpremieră)
„O viață măruntă”, de Hanya Yanagihara, este un roman de o extraordinară forţă şi emoţie despre legăturile indisolubile ale prieteniei și despre limitele rezistenței umane.
Concurs: Cărți de Crăciun pentru toate vârstele [încheiat]
Concurs organizat împreună cu Editura Nemira și Editura Nemi: puteți câștiga trei pachete cu câte trei cărți cu tematică de Crăciun pentru cititorii de orice vârstă.
Concurs: „Războiul nu are chip de femeie”, de Svetlana Aleksievici [încheiat]
Concurs organizat împreună cu Editura Litera ce are ca premii 3 exemplare din volumul „Războiul nu are chip de femeie”, de Svetlana Aleksievici.
Umbra din noi de Verena Kast
ultima a fost "Lecții de magie"
"Alchimistul" de Paulo Coelho
Poate cartea ce am citit-o prin clasa a 2a "Alice in tara minunilor" atunci nu stiam ce înseamnă cuvântul introspectie dar am inteles ca potvisa, citind carti,cu ochii deschisi.Fiecare carte citita mi-a deschis calea spre introspecție!Poate si Urcan bătrânul a lui Pavel Dan care ma duce cu gândul la rădăcinile mele ,bunicii materni si paterni fiind simpli tarani cu povesti de viata asemenea celor din carte!Sunt carti citite in diverse etale ale vietii fiecare mi-a dat posibilitatea de-a sapa adânc in minte si inima pentru a găsi diverse răspunsuri la tot ce ne framanta.
Alchimistul de Paulo Coelho
"Autoportretul scriitorului ca alergator de cursa lunga" - Haruki Murakami
Cand eram mai mica am citit "Ferma animalelor", carte care m-a facut sa inteleg mult mai bine comunismul.
Intrebari potrivite -Debbie Ford
Trilogia ,,Conversatii cu Dumnezeu" a lui Neale Donald Walsch. Pentru mine a fost cartea potrivita la momentul potrivit, iar dupa lectura mi-am dat seama ca nici nu ar fi putut fi altfel. Mi-a ridicat multe semne de intrebare, dar totodata mi-a oferit si raspunsuri pe care le asteptam de cativa ani. Inca ma reintorc la aceasta carte cand ma sufoca corvoada zilnica si imi pierd orice motivatie de a merge mai departe. As recomanda-o oricui. De fapt, cred ca daca fiecare om ar citi-o si intelege-o, lumea ar fi cu totul alta.
"All the bright places" de Jennifer Niven
Conversatii cu Dumnezeu - Naele Donald Walsch
Una dintre cărtile care a prilejuit cea mai profundă introspecție este Viața pe un peron de Octavian Paler.
Scoala zeilor, de Stefano Elio D Anna
"Panza de paianjen"de Cella Serghi.
Secretul de Rhonda Byrne și La râul Piedra am șezut și am plâns, de Paulo Coelho.
Omul in cautarea sensului vietii - Viktor Frankl
Destin, libertate si suflet. Care este semnificatia vietii? de Osho
Intr-o perioada de mare cumpana personala, un psiiholog deosebit ca om mi-a recomandat volumul "Primeste iubirea pe care o doresti - Ghid pentru cupluri", de Harville Hendrix, aparut in 2015 la editura Harald. Am parcurs cartea, destul de voluminoasa, in doar doua saptamani. Prin tot ce am citit acolo, am coborat de nenumarate ori in sufletul meu si am inteles cat de adanci si importante sunt ranile copilariei, ca prejudicii psihologice si emotionale. Exemplificarile mi-au produs o regresie dureroasa, uneori cu lacrimi, dar aproape de fiecare data spunandu-mi "eu sunt in aceasta poveste". Suntem atat de nepregatiti pentru propria noastra viata... Am convingerea ca genul acesta de lecturi cu caracter introspectiv ne-ar face mai buni, mai empatici, mai intelepti, mai oameni. Multumesc.
Osho "Meditatia arta extazului"
Elizabeth Gilbert - "Mănâncă,roaga-te iubeste"
Arthur Schopenhauer- ,, Arta de a avea întotdeauna dreptate''
Exceptionalii & Blink ale lui Malcolm Gladwell, 1984 & Ferma animalelor ale lui Orwell
"Emotiile distructive" - Daniel Goleman
"Kafka pe malul marii" - Haruki Murakami
sunt mai multe... nu am cum să aleg întrucât cărțile sunt citite în momente diferite ale vieții... o scurtă selecție (reprezentativă și care să nu fie tratate de psihologie sau din coleția Psihologia pentru toți de la Editra Trei): Eric Berne - Ce spui după bună ziua, Jaques Salome, Sylvie Galland - Dacă m-aș asculta, m-aș înțelege și cărțile lui Paul Arden. :)
Do No Harm de Henry Marsh
“The Open Road” de Pico Iyer
Alchimistul de Paulo Coelho
Jurnalul Annei Frank
"De-amor, de-amar, de inimă albastră " (Ileana Vulpescu) a prilejuit cea mai profundă introspectie in adâncul sufletului si cugetului meu. "Stiinta nu e-n stare să explice de unde li se trage animalelor, copiilor si oamenilor simpli darul de-a pipai sufletul omului". Cartea aceasta, pe drept cuvânt, mi-a pipăit sufletul. :)
Mitch Albom, "Marti cu Morrie", o carte minunata!
Plânsul lui Nietzsche - Irvin D. Yalom
Nicolae Steinhardt - " Jurnalul fericirii"
"Mănâncă,roaga-te iubeste"-Elizabeth Gilbert
Zorba-Nikos Kazantzakis
“Jocul vieții și cum să-l joci” de Florence Scovel Shinn
Nesfintii sfinti si alte povestiri
Pe culmele disperarii a lui Cioran.
Cartea care m-a provocat cel mai mult la introspectie a fost: " Zero limite" de Joe Vitale.
Școala zeilor - Stefano Elio D'Anna
Cred că Fluturi de Irina Binder. Sincer m-a ajutat mult, eram şi eu aproape în situaţia protagonistei, şi mi-a dat curajul sa iau nişte decizii importante.
„ Problema Spinoza ” de Irvin Yalom.
Poate ca va suna cliché, dar cartea care m-a pus pe ganduri si m-a indemnat cel mai mult la introspectie a fost una din categoria self-development: "Awaken the Giant Within", de Anthony Robbins. Asta era in urma cu aproximativ 3 ani si a fost prima carte care prin exercitiile pe care le continea a starnit in mine un val de intrebari, intrebari care la un moment dat nici nu mai aveau de-a face cu respectivele exercitii, ci cu o descoperire de sine; se pare ca a fost intr-adevar "a moment of awakening". :)
Cararea Imparatiei
Mastile fricii, Camelia Cavadia
"Triburile" de Seth Godin.
Gandirea rapida, gandirea lenta - Daniel Kahneman
1. Biblia2. Kafka pentru deprimaţi - 99 de pilule inspiratoare pentru a uşura crizele cotidiene (Allan Percy)
Introspecție? Jean Valjean din Mizerabilii m-a făcut să-mi pun multe întrebări... Și să-mi doresc să fiu un om mai bun.
„Secretul” de Rhonda Byrne :) .
Am citit "Puterea obisnuintei" de Charles Duhigg. M-a facut sa ma gandesc foarte mult la obiceiurile mele si la motivele pentru care fac anumite lucruri.
De curand am citit cartea "Elif Shafak - Cele patruzeci de legi ale iubirii" si m-a pus pe ganduri. Este o carte ce merita citita.
Una din cărțile care m-au pus oarecum pe gânduri a fost "Întunecare" de Cezar Petrescu. A fost extraordinara transformarea personajelor care au trecut prin experienta terifiantă a războiului