Concurs: câștigă un voucher de 100 de lei pentru #Bookfest13 (concurs #2) [încheiat]
La finalul lunii mai va avea loc la Romexpo, în noul pavilion B2, Salonul Internațional de Carte Bookfest, ediția a XIII-a. Târgul are loc între 30 mai-3 iunie, invitatul de onoare este SUA, iar intrarea este liberă ca întotdeauna. Și, tot ca întotdeauna, editurile pregătesc multe surprize, evenimente interesante și apariții noi.
Ca și în anii trecuți, pentru a veni în întâmpinarea cititorilor veniți la târg, Asociația Editorilor din România, organizatorii Bookfest, oferă prin concurs mai multe vouchere de 100 de lei fiecare cu care vă puteți cumpăra (o parte din) cărțile pe care le doriți la târg (singura condiție este ca întreaga sumă să fie cheltuită la același stand). Așadar, stați aproape, până la începerea Bookfest, vom avea loc pe blog mai multe astfel de concursuri.
Al doilea concurs din seria #Bookfest13 are ca temă #DescoperăAmerica și, pentru a participa, trebuie să răspundeți cu un comentariu la întrebarea „Care este cartea care te-a ajutat să descoperi America?”.
Aștept comentariile voastre de azi, 9 mai, până luni, 14 mai (inclusiv). Vă rog să lăsați un comentariu în josul acestui articol în căsuța de comentarii (nu pe Facebook și nici pe mail la adresa de contact) pentru că toate comentariile trebuie să fie într-un singur loc ca să participe la extragere. Câștigătorul voucherului de 100 de lei va fi desemnat prin tragere la sorți și anunțat pe mail și pe pagina de Facebook Blogul unei cititoare de cursă lungă, marți, 15 mai.
Voucherele vor putea fi ridicate direct de la Bookfest, la standul Asociației Editorilor din România, în baza unui act de identitate, pe toată perioada târgului. Vă rog să vă verificați mailul și blogul pentru că până luni, 28 mai, am nevoie de numele complet și datele de identificare ale căștigătorilor pentru a le trimite mai departe organizatorilor concursului.
Multă baftă tuturor!
***
Salonul Internațional de Carte Bookfest va avea loc în perioada 30 mai - 3 iunie, în noul pavilion B2 de la Romexpo. Invitatul de Onoare al acestei ediții este Statele Unite ale Americii.
Intrarea este liberă iar expozanții - cele mai importante edituri din România - îi așteaptă pe vizitatori cu cele mai bune cărți la cele mai bune prețuri, o mulțime de lansări și evenimente interactive. Copiii vor fi vedete ale acestei ediții, care prinde sărbătoarea de 1 iunie chiar în mijlocul celor cinci zile de Bookfest.
Salonul Internațional de Carte Bookfest este organizat de Asociaţia Editorilor din România, sub egida Federației Editorilor din România, cu sprijinul Ministerului Culturii și Identității Naționale. Pentru al treilea an consecutiv, Salonul Internațional de Carte Bookfest este organizat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României.
Bookfest este cel mai important salon de carte din România şi singurul eveniment al industriei editoriale care a reuşit să capete o dimensiune internaţională marcantă. La Salonul Internațional de Carte Bookfest de anul trecut (București, 24-28 mai 2017) au fost prezente peste 150 de expozanți și circa 100000 de vizitatori, programul celor cinci zile cuprinzând peste 400 de evenimente, de la lansări şi dezbateri până la proiecţii cinematografice şi evenimente interactive. Invitat de onoare al ediției din 2017 a fost Suedia, fiind prezente nume precum Mårten Spångberg, Stina Wirsén, Cecilia Hansson, Athena Farrokhzad, Majgull Axelsson și Fredrik Backman. La edițiile internaționale anterioare țările invitate au fost: Spania, Ungaria, Franța, țările de limbă germană (Germania, Austria, Elveția), Polonia, Cehia, Israel și Suedia. Salonul de Carte Bookfest are ediții locale în Timișoara, Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Iași, Brașov și o altă ediție internațională la Chișinău.
UPDATE: Câștigătoarea concursului este Florentina Șontea. Felicitări și mulțumesc tuturor pentru comentarii!
Articole asemănătoare
Video-conferință cu David Lagercrantz și bestselleruri mondiale și vă aşteaptă în standul TREI, la Bookfest 2017
Grupul Editorial Trei vă așteaptă cu multe noutăți editoriale în colecțiile Psihologie-Psihoterapie, Psihologie practică, Psihologia pentru toți, Fiction Connection, Acum pentru viitor, Istorie, Young Fiction Connection, Literary Fiction, StArt sau Panda, la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2017.
Concurs Librex „Îndrăgostit de citit” [încheiat]
Cu ocazia Valentine's Day librăria online Librex a dat startul campaniei #Îndrăgostitdecitit care cuprinde numeroase reduceri și oferte speciale și un concurs interesant.
Noutățile Publica la Bookfest 2017
Editura Publica își așteapă cititorii la Bookfest la standul A14 din pavilionul C1, cu noutăți și prețuri promoționale.
Piata Washington, Henry James
Lolita de Vladimir Nabokov
Prima a fost Coliba unchiului Tom- Harriet Beecher Stowe, cand eram copil. :)
Pe aripile vantului de Margaret Mitchell este cartea care m-a apropiat de America. Insa au fost apoi multe altele care mi-au placut si am descoperit bucata cu bucata zonele faine ale Americii :).
"De veghe în lanul de secară" - J.D. Salinger
Nabokov - „Lolita”
Kafka - America
...Sa ucizi o pasare cantatoare de Lee Harper.
Philip Roth - "The Plot Against America"
Salinger - „Franny și Zooey”
Sutton
America ogarului cenusiu de Romulus Rusan.
Romanele lui Mark Twain au fost de-a dreptul fascinante pentru mine. Au urmat Pe aripile vântului, Să nu ucizi o pasăre cântătoare, America starter pack să zic așa :))) Așa am descoperit-o prin ochi de copil. Iar America aceea a filmelor de la Hollywood are in mintea mea paginile din Great Gatsby și romanele lui Truman Capote (O vară de răscruce nu e așa populară, dar descrie foarte interesant orașul New York).
Pe vremea cand nu aveam acces la informatie si nu puteam calatori in vest, acesta carte a fost una Dintre putinele care mi-au aratat viata din Occident.
America se Franz Kafka
Cind eram copil am citit cartile lui Mark Twain care la momentul respectiv mi-au placut foarte mult. Le-am citit in romana, partial in engleza (invatam engleza atunci) si m-au marcat enorm. Mare a fost surprinderea mea sa aflu ca in America sunt acum interzise....Apoi in facultate am citit The Scarlet Letter, dar per total nu am fost o mare amatoare de autori americani. Cu toate acestea imi place cum e reflectata America in opera altor autori care nu sunt neaparat americani: amy tan, lisa see, isabel allende, maria duenas (ce avem si ce uitam).
Romanele politiste ale lui Raymond Chandler.
Coliba unchiului Tom de Harriet Beecher Stowe
Buna ziuaMa gandesc la multe carti care in perioada de efervescenta a adolescentei le consumam pe gratarul filo-amercanismului meu naiv. Avand deja pregatit mediul de discursurile parintilor si ale ator adulti desre America, capital A din toate punctele de vedere, imaginatia a construit pe moitve pozitive si eroice imaginea SUA,.Cand m-am apucat sa citesc America Ogarului Cenusiu eram deja fascinat de America. Cartea, desi conrtrolata, bauciesc, de cenzura avea un echilibru sau poate chiar tragea stanga un pic dar iti oferea o mare de informatii, vibra de viata si de actiune ceea ce completa si facea usoara terecerea de la seriile Pardaillan, Regii blestemati, cei trei Muschetari sau Winettou citite in paralel. ce tin minte e ca a fost interewsant sa citesc despre oameni si istorie intr-un mod total activ. Am putut sa fiu acolo si ritmul si experienta autorului a creat o incluziune perfecta. Acum mi-am propus sa citesc din nou cartea pentru ca ma astept sa am o cu totul alta experienta dar si sa intanlesc din nou limba romana si frumustile oferite de cei care stiu sa o toarca, pentru ca Romulus Rusan e un artizan.Multmesc de provocare Angel Niculae
Chuck Palahniuk - „Sufocarea”
America ogarului cenusiu - Romulus Rusan
Coliba unchiului Tom- Harriet Beecher Stowe
Lolita de Vladimir Nabokov
Pe drum, Kerouac
Ruta subterana, de Colson Whitehead
America - kafka
Extrem de tare și incredibl de aproape - Jonathan Safran Foer
America de Kafka.
Middlesex, de Jeffrey Eugenides
America - Franz Kafka
Francis Scott Fitzgerald - Marele Gatsby
"America Ogarului Cenușiu" de Romulus Rusan.
Extrem de tare si incredibil de aproape, de Jonathan Safran Foer.
America fără etaje - Ilf şi Petrov
Mic dejun la Tiffany
Pentru inceput "Coliba unchiiului Tom", apoi Jules Verne, Mark Twain, Karl May...
Pe drum, de Jack Kerouac.
Pe aripile vantului de Margaret Mitchell
Pe aripile vântului, de Margaret Mitchell.
Marele Gatsby de Fitzgerald :) !
Aventurile lui Tom Sawyer si Huckleberry Finn de Mark Twain dar si cartile lui John Steinbeck - Fructele maniei, Soareci si oameni
Pe aripile vantului de Margaret Mitchell. O capodopera !!
Romulus Rusan - America ogarului cenusiu
Coliba unchiului TomPe aripile vantului
American Gods de Neil Gaiman
Pe aripile vântului, citită în '92. M-a fascinat pur și simplu :)
„Operele alese ale lui T.S. Spivet” de Reif Larsen
„Cu sânge rece” (de Truman Capote)
"Fructele mâniei", de John Steinbeck.
"Să ucizi o pasăre cântătoare" de Harper Lee, clar
"Să ucizi o pasăre cântătoare" de Harper Lee ☺️
J.Moehringer - Dulcele bar
Guillaume Musso - Fata din Brooklyn, Central Park.
America povestita unui prieten din Romania - Martin S. Martin
"Mic dejun la Tiffany" de Truman Capote.
Tot ce a scris Mark Twain.
"Coliba unchiului Tom" a fost prima carte care m-a ajutat să descopăr America.
"Ruta subterana" de Colson Whitehead
Integrala prozei scurte - Truman Capote
"La răsărit de Eden" - John Steinbeck
Pe drum de Jack Kerouac m-a facut sa simt America, sa o vad, sa o aud si sa o miros ca intr-un vis.
America- De Franz Kafka
Am descoperit America prin cartile lui Philip Roth si, mai recent, am constientizat o latura mai dureroasa a ei prin Ruta subterana (Colson Whitehead) si Drumul spre casa (Yaa Gyasi).
"O viata marunta" - Hanya Yanagihara
America! De Franz Kafka
„Strigarea lotului 49” - Thomas Pynchon
Am descoperit America prin volumul de calatorie "Calatorii cu Charlie" al lui John Steinbeck :)
Ruta subterana, de Colson Whitehead.
Trilogia Snopesilor ( Catunul, Orasul, Casa cu coloane), William Faulkner.
"Pe aripile vantului"- Margaret Mitchell a fost prima carte care m-a ajutat sa descoper America, la o varsta destul de frageda. Ulterior "Sa ucizi o pasare cantatoare" si "La rasarit de Eden" m-au ajutat sa inteleg mai bine intaia descoperire.
Să ucizi o pasăre cântătoare, Harper Lee
In inima marii-Nathaniel Philbrick
Pe aripile vântului-Margaret Mitchell
"Winnetou" de Karl May.Inceputa prima oara in clasa a patra. Cutremurul din '77 m-a prins in mijlocul volumului 3, pe care, in ciuda zgaltaielilor nu vroiam sa-l las din mana. Noroc cu tatal meu care m-a smuls cu forta din dormitor... dulapul cazand in secunda urmatoare fix pe locul unde linistita citeam.Citita a doua oara in clasa a 5-a. Si tot asa... in fiecare an o reciteam. Aceea a fost singura carte care m-a facut sa iubesc pur si simplu America. Intre timp, m-am casatorit cu un american... dar sa revenim la carte. Una peste alta am citit-o de fix sapte ori. Inca am acele cinci volume. Dar aratau asa de "daramate" incat acum cativa ani am plecat in pelegrinaj prin anticariate pana intr-un final, in care... am gasit toate volumele intr-o forma mai comerciala. Asa ca acum, pe un raft troneaza cartea mea de suflet, in dublu exemplar. Multumesc pentru tema concursului. Intotdeauna zambesc cand imi amintesc de aceasta carte. Inca ma mai cred "Old Shatterhand" dar... nu o mai spun pe toate drumurile :)
Pe aripile vantului - Margaret Mitchell
Sa ucizi o pasare cantatoare -Harper Lee
Primele carti care mi-au dezvaluit ceva despre America au fost cartile lui Mark Twain, Aventurile lui Tom Sawyer si Aventurile lui Huckleberry Finn. Citeam si imi formam in minte niste tablouri foarte detaliate despre cum arata pestera in care a se rataceste tom, despre cum aratau casele din America sau Fluviul Mississippi. Chiar si hainele lor mi le imaginam si incercam sa fac o paralela intre felul in care arata un judecator de al lor si unul de la noi, aveam eu un vecin judecator drept model ;)
Calatorii cu Charley - Steinbeck
Cartea despre America este cea scrisa de Franz Kafka - America! Ma facut sa descoper si eu New Yorkul!
Valeriu Anania -Memorii(ma refer la partea care prezinta anii petrecuti in S.U.A.)
"America Ogarului Cenușiu" de Romulus Rusan. Pe atunci, America exista doar pe hartă!
Pe aripile vantului, ramane un roman clasic de bifat pe lista cartilor ce trebuie sa le citesti. Descoperi o altfel de America plina de framantari insa te face sa crezi in maine, pentru ca maine este o noua zi nu-i asa?
De-a lungul timpului au fost multe carti care m-au ajutat sa descopar America. Cred ca cel mai mult mi-au placut cartile lui Jonathan Franzen. Recent, am vazut si o alta fata a Americii, prin prisma evreilor, in cartea Iata-ma a lui Jonathan Safran Foer. Insa, cartea care m-a transpuns cel mai mult in America, mai precis in New York, a fost Sticletele de Donna Tartt. Pur si simplu m-am indragostit de atmisfera aia descrisa a unui New York elegant si cult. Si, de-abia astept ecranizarea care va avra premiera in 2019, cu Nicole Kidman, in unul dintre roluri.
La răsărit de Eden :)
Middlesex - Jeffrey Eugenides (cartea pe care o recomand tuturor). Mi-au rămas întipărite în minte descrierile despre Detroit.
Margaret Mitchell cu a ei Pe aripile vantului :)
Cartea care m-a ajutat să descopăr America este ”Americana”, Chimamanda Ngozi Adichie.