• „Trebuie să devenim tari fără să ne pierdem tandreţea” - Che Guevara

Ce cărți noi pregătește Editura Publica la începutul lui 2019

Ce cărți noi pregătește Editura Publica la începutul lui 2019

Uitându-ne peste planul editorial, anul acesta se anunță unul plin, cu titluri de nonficțiune așteptate cu sufletul la gură: Educated, de Tara Westover, cele mai recente cărți ale lui David Sedaris, Michael Pollan, Steven Johnson și Seth Godin.

Alături de mai multe cărți care ne vor ajuta practic în activitatea de zi cu zi, vom avea ocazia să ne îmbunătățim cunoștințele din afara ariilor noastre de expertiză citind excelentele titluri din co-lecția de știință.

După ce, începând de anul trecut, Sapolsky se poate citi și în limba română, anul acesta ne focusăm atenția pe apreciatele cărți semnate de Steven Pinker (Better Angels of Our Nature) și de profesorul Steve Peters (The Chimp Paradox).

Adolescenții vor avea ocazia să citească în primele luni ale anului trei bestselleruri adaptate pentru tinerii cititori: biografia creatorului Nike — Shoe Dog, biografia lui Elon Musk și Cum am ajuns aici — excelenta carte semnată de Steven Johnson. Părinții vor avea parte de două titluri care să-i ajute să-și înțeleagă mai bine copiii: Inventing Ourselves și The Orchid and the Dandelion.

Seria Victoria Books va primi pe raft biografia cântărețului Robbie Williams, a tenismanilor Kim Clijsters și Juan Martin Del Potro, biografia lui Stephen Hendry și cea a regretatului și talentatului actor Robin Williams.

Iată mai jos o planificare pentru fiecare lună; pot exista posibile modificări și surprize. Pentru detalii puteți urmări contul editurii de Pinterest sau să vă abonați la newsletterul nostru.

În perioada imediat următoare așteptăm din tipar două biografii de antreprenori adaptate pentru tinerii cititori, o emoționantă carte de la Leslie Jamison în seria Narator, o carte despre specificul gândirii adolescenților și Aroused, de Randi Hutter Epstein.

În luna martie: biografia lui Robin Williams, o carte care ne va ajuta să fim mult mai organizați cu ideile și proiectele noastre — The Bullet Journal Method, The Disappearing Spoon, de Sam Kean în Co-lecția de știință și Cum am ajuns aici, de Steven Johnson în seria Youngster.

Aprilie vine cu câteva titluri interesante: Natural born learners — despre cum să ne menținem interesul viu de-a lungul vieții, The Violonist Thumb, a doua carte de la Sam Kean în Co-lecția de știință, amuzanta Gil Sims cu Why Mummy Drinks, biografiile tenismanilor Kim Clijsters și Del Potro.

Luna mai aduce câteva evenimente importante: BrandMinds + o lansare de carte în prezența autorului, astfel că vom avea cele mai noi titluri de la Seth Godin, Guy Kawasaki și Perils of perception, de Bobby Duffy. Alte două cărți bune care vor sta pe birourile noastre sunt Measure what matters, de John Doerr și The Molecule of More.

Iunie luăm în vacanță un Sedaris, biografia lui Hendry sau una dintre cărțile lui Pinker, Mark Miodivnik și The Chimp Paradox, de Steve Peters.

Să fie un început de an cu lecturi care să ne inspire!Articole asemănătoare

Noutăți literare 15-21 iunie

Săptămâna trecută taman ce mă bucuram că vine vara și vacanța și am și eu timp să stau în casă (afară ori e prea cald, ori plouă) să termin teancurile de cărți care mi-au ocupat biroul și care, după cum se vede, nu sunt puține. Să nu mai spun că nici nu mai îndrăznesc să mă gândesc la cele necitite din bibliotecă. Însă vara asta pare a fi mai plină de evenimente decât de obicei.

Noutăți literare 5-11 martie 2018

Noutățile literare ale săptămânii 5-11 martie 2018.

Noutăți literare 22-28 iunie

Marea știre de săptămâna asta a fost una tristă: organizatorii FILIT au hotărât să anuleze ediția de anul acesta ca fomă de protest împotriva intruziunilor politice în cultură. Colega mea, Eli Bădică, a scris pe Bookaholic un articol-sinteză: Protestul FILIT, o sinteză sau de ce politica trebuie să stea departe de cultură.

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu