• „La littérature ne permet pas de marcher, mais elle permet de respirer” - Roland Barthes

Etapa a doua de dezvoltare a proiectului Audiolibrăria

Etapa a doua de dezvoltare a proiectului Audiolibrăria

Acum aproape un an anunțam pe blog un proiect inițiat de doi studenți români, Alexandru Vesa și Cosmin Badea, Audio Librăria. Cei doi își propuneau să facă o aplicație pentru cărți audio în limba română care să poată fi accesibilă pe telefoane cu sistem de operare IOS și Android. După multă muncă proiectul a fost lansat și este funcțional. Aveți mai jos datele așa cum mi-au fost transmise de inițiatori. Mie nu-mi rămâne decât să-i felicit pentru perseverență și să le urez spor în toate în continuare!

 

Follow-up Audio Librăria - etapa a doua de dezvoltare (comunicat de presă)

 

Ne face mare plăcere să vă anuntăm etapa a doua de dezvoltare a primei librării audio din România-Audio Librăria: acum se poate descărca gratuit pe telefoanele mobile și tabletele cu Android și iOS, și în plus, poate fi folosită și pe web accesând site-ul www.audiolibraria.ro. Aplicația a fost selecționată și este finalistă la concursul MOBIFEST 2016, la categoria Best Mobile Apps.
  
În acest moment există în baza de date peste 300 de titluri de la 115 autori și 18 edituri: Humanitas Multimedia, Smartbox Family, ACT și Politon, Dynamic Human Resources, Editura SPER, Pavcon, Speakers Club, ID Learning, Lorand Soares Szasz, Liviu Păsat, Carmen Ivanov, Florin Păsat, Andy Szekely Training & Coaching, Călătorii prin sunet, Copii minunați, InfomediaPro, Programarea succesului, Ibella Consulting. Aplicația reprezintă, astfel, o modalitate optimă de a îmbina utilul cu plăcutul, iar pentru tineri, în mod deosebit, un instrument valoros de a-și îmbogăți cultura generală folosindu-se de tehnologia omniprezentă în viața lor. 

Aplicația a fost dezvoltată de către echipa firmei SoftExpert Mobility din Craiova, pe baza specificației gândită de partenerii companiei Digital Education – Alexandru Vesa, Ciprian Nicolae și Cristian Nicolae. 

„Faptul că poți să asculți cartea preferata online și offline, în avion sau mașină, acasă, în parc...practic oriunde, auzind voci deosebite că cele ale lui Andrei Pleșu, Gabriel Liiceanu, Irina Petrescu, Mariana Mihut, Victor Rebengiuc, Ion Caramitru, Neagu Djuvara etc., îți dau un sentiment aparte, te întroduc în atmosferă cărții respective că la un spectacol de teatru” a explicat Alexandru Vesa un beneficiu deosebit al cărților audio aflate în bază de date a Audio Librăria. 
  
Cei trei au identificat o nișă de piață reprezentată de dorință românilor din țară și din diaspora de a avea acces la diverse cărți de beletristică, dezvoltare personală, divertisment, istorie, povești pentru copii etc., în format audio, care să poată fi accesibile oricând. 

„Formatul clasic de CD limitează accesul la audiobooks de necesitatea de a avea un dispozitiv pe care să asculți cartea respectivă. De telefonul mobil sau de tabletă, practic, nu ne despărțim 24 de ore din 24” a punctat Ciprian Nicolae. 
  
Audio Librăria este gratuită, utilizatorii achitând prețul cărților stabilit de edituri, ca în orice librărie fizică și a fost gândită să conțină mai multe funcționalități utile: memorarea poziției până unde s-a ascultat, ascultarea de fragmente din cărți gratuit, căutare după autor, editură, narator etc., crearea de Wishlist, posibilitatea de a dărui cuiva o carte, acordarea de coduri de reducere, posibilitatea de a-ți invita prietenii să o descarce, share pe Facebook, posibilitatea de plată a cărților cu cârd bancar, Paypal și SMS. 
  
 „În acest moment sunt peste  5.000 de utilizatori înregistrați. Investiția financiară a fost de peste 30.000 de euro și ea continuă, având în vedere faptul că acum pregătim lansarea unei noi aplicații complementare – Audio Biblioteca.” a completat Cristian Nicolae.



Articole asemănătoare

Cele mai vândute cărți în 2015

Bilanțurile sunt la modă la final de an și am zis să adun câteva topuri cu „cele mai vândute cărți în 2015”, așa cum le-am primit în comunicatele trimise de edituri.

Lecturile anului 2018 de la Litera și Litera Mică

Anul literar 2018 începe la Editura Litera cu volumul cinci din celebra serie „Lupta mea” de Karl Ove Knausgård: „Mai sunt și zile cu ploaie”, iar Litera Mică își surprinde cititorii cu o ofertă foarte bogată de cărți cu subiecte din universul copilăriei și al adolescenței.

Invitații Festivalului Internațional de Literatură și Traducere de la Iași (FILIT), ediția a IV-a

Muzeul Național al Literaturii Române Iași organizează, în perioada 26-30 octombrie 2016, cea de a patra ediție a Festivalului Internațional de Literatură și Traducere Iași (FILIT).

2 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu


  1. Mariana 27-04-2016 10:42

    Sunt si eu utilizator al aplicatiei si mi se pare excelenta. Faptul ca pot asculta o carte in loc sa ma chinui sa citesc in aglomeratie, pe drumul spre serviciu, este un avantaj exceptional.

    Raspunde
  2. Laura Câlțea 27-04-2016 13:12

    Mă bucur că vă place și că este de folos aplicația :)